Farklı makarna tarifi önerileri...

duygum21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
13
1
88
İstanbul
çok açımm ve akşam sadece makarna yemek istiyorum. karbonhidratım geldi :) ama ama klasik yogurtlu domatesli falan değil. farklı makarna tarifi olanlar varmı aceba yardım edin sevaba girin mübarek günde canlar :2:

fırın makarna sıcacık ohh mıss kasarlı bırde içeçek salata oh daha ne olsun bıde karpuzzzzzzzzzzzzzzz

çok açımm ve akşam sadece makarna yemek istiyorum. karbonhidratım geldi :) ama ama klasik yogurtlu domatesli falan değil. farklı makarna tarifi olanlar varmı aceba yardım edin sevaba girin mübarek günde canlar :2:

ben bu tarifi bursanın mustafakemalpaşa ilçesinde öğrendim
açıkcası oldukça tuhaf gelmişti
çünki burda çaya misafir çağırıldığında yanında bu şekilde makarna ikram ediliyor
kek poça gibi yani

tencereye yağı koyup makarnaları kavuruyorsun
bildiğin kahverengi oluyor arpa şehriye kavurur gibi bu kısmı biraz meşakatli
makarnalar kavrulunca baharat genelde nane tercih ediliyor ve pul biber ekliyorsun
ve sadece çekecek miktarda su koyuıyorsun
su koyduğunda tuzunuda ilave etmeyi unutma
makarna tamamen suyunu çekiyor
bir güzel afiyetle yiyorsun
dediğim gibi hamur işi niyetine çayla servis ediliyor ve bir iki kişide değil o bölge de adet halinde

2. tarifim
bolu ya özel

gurme gibi oldum ne çok makarna tarifi biliyormuşum

bulunduğun semtte bulabilcekmisin bilmiyorum ama
keş alman gerekiyor
makarnayı normal pişiriyorsun
üzerine peynir yerine
rendeleyip kızarrtığın keşi ekliyorsun
ben bayılıyorum bu şekline
gerçi her şekline bayılırım

tembel işi
lezzet
makarnanın bendeki kelime anlamı bu

valla makarna deyince bana geliceksin

sarmısaklı yogurtlu soslu yapabilirsin? yalancı mantı deniyor sanırım makarnayı sarmısklı yogurtla üzerine domates sos karabiber tadından yenmez

mantarlı mısırlı

veya tonbalıklı mısırlı yapabilirsin

ben yazın soğan az domates dereotu kabak mısırla yapardım makarnayı harikulade olur

bence makarna sadece bi taslak. Süslemesi sana ait canın ne istiyorsa kat içine

Yarım kaşık tereyağı, biraz sıvıyağı ile yeşil biberi ve kırmızı biberi küçük küçük doğra, kavur.
Bir domates rendele, azıcık salça, pul biber, nane..
Sonra kuşbaşı şeklinde minik minik tavuk ilave et.
Kapat kapağı pişsin. En son kekik serp bol bol.

Haşlayıp süzdüğün makarnaya bu sosu karıştır, soğutmadan ye..
Afiyet olsun:)

bi paketten biraz az makarnayı haşla süz...
isteğin miktarda mantar ve salamı zeytinyağında biraz kavur tuz ve istediğin baharatları ekle..
üzerine 1 paket krema ekle kaynar duruma gelince kapat altını..
sonra kremalı karışımla haşlanmış makarnayı karıştırıp 5 dk kadar daha ateşin üstünde karıştır...
tabağa alıp üstüne kaşar rendele...
şiddetle tavsiye ederim..

bizim sürekli yaptığımız kremalı mantarlı meşhur makarnamız var :) mantardan hoşlanıyorsan tarifi yazabilirim

*Mantarları teflonda soteledikten sonra,1 paket krema ilave edilir.Biraz da kremayla çevrilip makarnanın üzerine dökülür.
*Makarna,beşamel sosla karıştırılıp borcama alınır,üzerine peynir rendesi ile fırınlanır.Kıymalı hatta sebzeli de olabilir.
*İtalyan usulü domates sosu+rende peynirli makarna.
*Kıymalı makarna ve sarmısaklı yoğurt ikilisi favorim.

Tavuklu körili makarna:)

Makarnayi hasliyorum.. Başka bir tencerede küçük tavuk parcalarini hafif yağla pisiriyorum pisince tavuklarin üstüne bir kucuk paket krema dokuyorum ve rengi iyice sariya dönene kadar köri sosu dokuyorum biraz daha pişirip makarnayla karistiriyorum azda birlikte pişiriyorum..

(Krema koku tadi asla almıyorsun köri çok yoğun bir baharat)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir adet soğanı makedon doğrayın
5 yemek kaşığı sıvıyağ ile kavurun
Rengi dönmeye başlayınca üzerine 1 kase brunoaz doğranmış yeşil biber ilave edin,
biraz kavrulunca 1 kase doğranmış mantar ilave edin,
iyice kavrulduktan sonra üzerine 250 gr füme hindi eti ve pesto sos+ 1-1,5 çay kaşığı tuz ilave edin
2-3 dk sonra krema ilave edin(1-1,5 su bardagı)
son olarak 1 kase rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin
Ve yaklaşık 8-10 dk karıştırarak pişirin.

Daha sonra bu sosu makarnaya ekleyin, tercihim midye makarnadır, çok yakışıyor

Servis ederken de taze roka ve parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz..

Afiyet olsun..

Son düzenleme:
makarnayı haşla.
bildiğin gibi pişir.
altını kapat.
. bir yerde peynir rendele. yada ez.. beyaz peynir tulum peyniri vs.
içine taze fesleğen . ve maydanoz koy bol bol. doğrayarak...
fesleğen bunun tadını müthiş yapıyor.
ılıkken çünkü sıcak olursa peynir erir.peynir ağıza gelmeli.
bu malzemeyi tencereye kat karıştır. birde tereyağı kullanki lezzet artsın.

Son düzenleme:
Yarım paket makarnayı haşla
Soğuduğunda içine bol beyaz peynir,maydanoz, iki de yumurta ekle
Az yağla kızdırdığın tavada önlü arkalı pişir
Makarna böreği, bayılırımmmm

Makarnayi tereyagiyla kavur, rengi kahverengi olacak. Az suyla pisir. Suyunu tamamen cekecek. Tabaga koy. Ustune tulum peyniri ve ceviz serp bolca. Yaninda bol yesillik ozellikle kuzu kulagi ve tere cok yakisiyor.

oky feslegen dediğin reyhan olanmı geniş yapraklı yoksa küçük yapraklı olan saksı fesleğeni mi?

ımmm süper

herkesin damak tadı farklı ama ben aşağıdaki sosla makarna yapayım başka hiçbir yiyecek gözüm görmez.

makarnayı normal haşlıyorsunuz. sosu için farklı bir tavada çok az tereyağını eritip 1 kaşık salça,2 orta boy domates rendesi ekliyorsun.domatesler çok sulu değilse az su da ekleyebilirsin.kaynadıktan sonra içine k.biber+nane+pul biber+bol kekik atıyorsun.(en çok kekik yakışıyor bence diğerleri olmasa da olur) baharatını karıştırdıktan sonra rendelenmiş kaşar katıp hafif karıştırıyorsun.hemen makarnanın üstüne dök soğumadan afiyetle ye
bi de evde varsa salça koymadan önce minik doğranmış sucuk da ekleyebilirsin. kime yaptıysam bayılıyor,bana da hem makarna hem pizza lezzeti veriyor.

oruç oruç canım çekti çekti şimdi,bende akşama yapayım bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…