Farklı meslek grubundan olanların evlenmesi

Tabi profesyoneller kadar olamayiz ama insan psikolojisiyle ilgileniyor olmak bile insana farkli bakis acilari kazandiriyor.Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim paylasmak isterseniz.
Yukarida konu sahibine yazdığım bir cevapta bahsettim, arkadasimdan
Bu konuda ben artik yorum yapmama karari aldim ama bir de farkli bir bakis icin size sorayim;
Devamli dert anlatan, çözüm yolunu begenmeyen ama katlanmak da istemeyen insanlara nasil bir tavır takinabiliriz?
Aklima.baska bir sey gelirse ozelden de yazarim size, fikirleriniz hosuma gitti farkli bakis acilari kazanmak iyi oluyor dediğiniz gibi

Tesekkurler :)
Arkadasiniza cozum yollari sundugunuzu ama bunlari beğenmediğini bu yuzden kendisine daha fazla yardimci olamayacaginizi derdini anlatmaya devam etse de fikrinizin degismeyecegini sizin tavsiyelerinizi begenmedigi icin bu konuyla ilgili kendisinin konusmasini istemediginizi fakat (gercekten yakin arkadasinizsa) sıkıntılı zamaninda sadece omzunu yaslamak icin yaninda olacaginizi ama konu hakkinda yorum yapmayacaginizi soyleyin derim ben.

Psikolog ve terapilere karşı ben sorunumu çözemezsem o mu çözecek görüşünde
Melina askerlerde ego yüksek olur genelde. O kadar insana emir verdikleri ve kimse karşı çıkmadığı için o ego tavan yapıyor. Ama sana aynısını yapamıyor. Birincisi zor bir bölümü bitirmissin. Ikincisi hukukcusun yani haklarını iyi biliyorsun. Seni sindiremez. Bunlar eşini rahatsiz ediyor.

Gerçekten yanlış evlilik yaptığımı düşünüyorum beni yönetemez çocuğu ya da askeri değilim neticede ama subaylara karşı bile haketmiyorlar görüşü var adam kendinden çok kazanan her mesleğe gıcık olmuş sanırım ama avukatlığı yerden yere vurdu resmen çok gerdi beni

Eşin kompleksli bence. Ya su var;,madem mesleginden memnun değil okusun başka iş yapsin? Ben ogretmenim ve memnun değilim su anda psikoloji okuyacagim. Bu yuzdende kimseye sarmadim. Biraz çözüm odakli olması lazim esinizin.

Eşin kompleksli bence. Ya su var;,madem mesleginden memnun değil okusun başka iş yapsin? Ben ogretmenim ve memnun değilim su anda psikoloji okuyacagim. Bu yuzdende kimseye sarmadim. Biraz çözüm odakli olması lazim esinizin.

Bana göre değil ben hak yiyemem batarm avukat olsam der

Konuştukça adama sinirim artıyor

Bana kalirsa bunun meslek grubuyla degil evlendigin adamin zihniyetiyle alakasi var, bugun akli basinda neyin ne oldugunu bile bir erkek/koca nerden bakarsan bak turkiyede ozelde yada devlette calisan bir kadinin ne tur zorluklarla ne tur zihniyetlerle hergun karsi karsiya kalar is yaptigini para kazandigini biliyor farkinda oluyor olmasi lazim. Ben sizin anlattiginiz tarzda erkelerin/kocalarin karilarinin calisyor olmasini kendilerine yediremediklerini (bunu sebebi, mesleki veya sosyal statu anlaminda ustte olmasi veya yuksek maasi olmasi olabilir) ve bu sebebpten dolayi kadinin yaptigi isi kazandigi parayi kedi mercimek beyinlerinde itibarsizlastirmaya calistiklarini dusunuyorum.
Bir kadin turkiye sartlarinda ogretmende olsa doktorda avukatta olsa calismasi hic kolay degil hergun binlarce mobing olayina sahit oluyoruz, veya cinsiyet ayrimciligi olayine, ve ozellikle yonetici veya karar alici konumundaki kadinlara mesleki yeterliliklerine bakilmaksizin sirf kadin olduklari icin eksik etek muamelesi yapin milyonlarca piyasada is yapan devlette calisan erkek var. Turkiyede calisan kadin bazi mesleklerde daha cok bazilarinda daha az ama herzaman bu olumsuzluklara magruz kalarak yasiyor hayatini.
Kisaca kompleksi olmayan adam sizin dediginiz gibi davranmaz camur atiyorsa vardir bir ic ezikligi.

bunlarin hepsini yaptım :)
Bana dert yandiginda genelde ayrilmis oluyorlar yani arkadasimin demesiyle "biz hic ayrilmadik sadece ara verdik"
Durum degerlendirmesi yapıyoruz ben ona konu hakkındaki duygu ve dusuncelerini soruyorum, peki ne yapmak gerek diyorum cevap veremiyor ben kendimce düşüncelerimi paylasiyorum uzulmesini istemediğimi soyleyip ya çözüm bul ya da bulamiyorsan katlan veya ayril diyorum çünkü baska bir alternatif kalmiyor
barisinca hersey unutuluyor biz hic konusmamisiz gibi
en sonki konusmada "evlenince de sorun yasarsam sana gelirim" dedi ben ona evleneceksen de iyi düşün bak evlilik oyun değil simdi sevgiliyken ayrilabilirsin ya da küstügünde gorusmezsin ama evlenince mecburem yüz yüze bakacaksiniz dedim
Ayrıca bu konuda bir daha yorum yapmayacagimi soyledim bir de evlenince her sorunda bana gelemezsin, karı koca arasinda olan ikiniz arasinda kalmalı sorunlari bir cift olarak çözmeyi öğrenmeniz gerek dedim yani en net sekilde kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum

adam.sorun odakli
Genellemeyi sevmiyorum ama kadinlar erkeklerden daha cok caba gösteriyor bir seyler başarmak, iyi yerlere gelebilmek icin
Bunun.sebebinin cocukken sorumluluk vermeden herseyin ayagina serilmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum konu sahibinin esi de bu tarz pispislanarak büyümüş biri izlenimi birakti bende

Evet babasız ve çok zor şartlarda büyümüş Bende farksız değilim ne yapabilirim ki evlenirken de biliyordu sonuçta
Evlenirken biliyordu tabiki ancak muhtemelen bununla bas edemeyeceğini düşünmemişti. Terapilerle esinizin bir nevi kafasında ki yanlış kodlamaları çözüp yeniden kodlamak lazım. Bence evliliginiz için en ufak bir umudunuz varsa ikna edip bir terapiste götürün. Bunu bir uzman olarak söylüyorum mutlaka pozitif etkisini göreceksiniz. Kolaylıklar diliyorum.

ben fotoğrafçıyım, eşim sınıf öğretmeni
her çekim sonrası bilgisyara fotoları yükleyip düzenlemeye başlayacagım zaman tepemde durur

- bunda ışık kaçmış,
- neden dar açıyla aldın ki
- bence biraz daha tepeden ayarlamalıydın
- diyaframın mı düşük
- göze netliyorsun değil mi

dayanamadım kendimle eğitme götürdüm profesyonellerden 1 hafta eğitim aldı artık yaz tatillerinde benimle çalışıyor ve bilgisyara ikimizinde makinalarından foto attığımız da aynı şeyi ona yapıyorum cok geriliyor ve gidip sabaha kadar videoları izleyip nereyi düzenletebilirim diye sabahlıyor

Ahahahahah guzelmis :) empati kurması icin egitim almasi lazimmis :)

Olmasi gerekeni soylemissin zaten. Arkadasin cok seviyorsa cok ugras vermesi gerekecek kendinden odun verebilecegine bu kadar inaniyorsa evlensin ama cogu insan evlenmeden evliligin bu kadar sorumluluk gerektiren bir surec oldugunu ve bu sorumlulukları ustlenen tarafin genelde kadinlar oldugunu bilmiyor. Ogrendiginde de cok gec oluyor.
Ayrılıklarını dinleme, bana bu konuyla gelme sadece omzumda aglayabilirsin ama sızlamani duymak istemiyorum diyebilirsin sen de cizgini sert cek ki bu konuda sana gelmeye devam etmesin yoksa insan gercekten cok geriliyor ve tum ağırlığı ustunde hissediyor. Bence bir dostun yapmasi gereken her seyi yapmışsın ve arkadaşının seni biraz anlayıp kendi ozel hayatını kendine saklamasi lazim:)

Ne kadar ilginc karakterler var hayatim boyunca haz etmedim savasir gibi konusanlardan rekabet edenlerden evlilik gibi bir kurumda olacaksa ne diye evlenirler anlamam..esinin basarisiyle gurur duyar insan ya da kadinlar neden yok benim isim daha zor bilmem ne diye agiz dalasina girer..cidden evlenmeden once iyi olcup tartmak lazim hirsli bencil kisiler omur torpusu.m

Subaydi eski sevgilm harfi harfine katiliyorum ve ne kadar dogru bir karar verdigimi goruyorum.her seyi fazla yasiyorlar zaten oyleleri en tehlikelisi.ofkelrride fazla oluyor duygulari tavanda yasadiklari icin..Allah korumus

Aksine babasız çok zor sevgisiz büyümüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…