Farklı meslek grubundan olanların evlenmesi

sarra13

Ahmet Arhan'ım <3 Annesinin minik oğlu<3
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2016
2.952
2.273
48
35
Gece gece geçmişi hatırlayıp cidden sinirlendim.
Eşimle ayrılmak üzereyiz,ben Avukatım eşim astsubay bana bir gece meslekler hakkında konuşurken "Avukatlar havadan para kazanıyor kolay para" diye bir laf etmişti.

Aile hukukuyla ilgilenmiyorum ceza üzerine ağırlıklı olduğum için bana
"5 kazanma 50 kazan kolay para tabi bi dosyayla boşanmaya girmek çok mu zor sanki kolaya kaçıyor avukatlar benim orda canım çıkıyor" moduna girdi.

Anında delirdim sende memur gibi oturduğun yerden kazanıyorsun o zaman işime sakın karışma iş ev farklı şeyler dedim konuyu kapatmıştım ama resmen içim soğumuştu o gece en nefret ettiğim şey kazandığın hakkın yok görülmesi. Ki ben çalışarak hem eve bakarak hem kendi masrafımı karşılayarak okudum,çocukluğumda kötüydü Annem tek büyüttü.

Şimdi bir kız arkdaşım aradı avukat kendisi eşi polis ve artık olmuyor boşanacağım sürekli işime karışıyor sanki dosya mahkeme peşinde koşmuyormuşum gibi kolay görüyor dayanamayacağım dedi.

Gerçekten çok gerildim avukat olup böyle eşiyle sorun yaşayan var mı?
Ya da meslek grupları bu kadar çok çakışır mı?Cidden aklıma geldi gerildim.
Sizde bu tür şeyleri yaşadınız mı?

Eşim futbolcu ben dış ticaret sorumlusu büyük bir firmada(gebelik dolayısı ile ara verdim).bana göre onun kolay ,ona göre benim.ama bunu hiç evimize yansıtmayız.evde bunları konuşmanızı anlamadım.başka konuşcak şeylerinizmi yok.

yeni hamilesin ayrilma kararina uzuldum
bunun meslekle alakasi yok kisinin odunluk seviyesi ile alakali bence...
memur olmadan once ozelde calisirken mesailere ragmen aman sen de plazada calisiyorsun plaza kadini oldun diyordu bazi arkadaslarim kolay para diyorlardi memur oldum ohhh oturdugun yerden kolay para.
yani meslekle alakali degil senin karrsindakinin kendisine olan saygi ile alakali bnce...kendisine ve kendi meslegine saygisi yok ki senin meslegini asagilayarak kendi meslegini yuceltiyor...

Bunun meslek farkı degil de dusuk ya da yuksek ego ile alakalı bir durum.... Sen doktor bile olmuş olsaydın yine kıyaslama yapacaktı çünkü "saygısı yok" ister oturduğun yerde para kazan istersen taş taşı sonuçta bir emek ve bir kazanç var... herkes kendi işini yapsa zaten sorun çıkmaz. Okumuş eşekler de böyle olsa gerek işte !

Ben memurum eşim astsubay. Arada takılıyoruz birbirimize hangimizin işi daha zor diye. Her işin kendine göre zorlukları vardır. Sizin deyiminizle oturduğu yerden para kazanan memurların; vatandaşların hayatlarını değiştirecek kararlar almalarını gerektiren, hem vebal hem de sorumluluk gerektiren stres dolu işleri de olabilir. Bilmeden iskembeden atıyor ya insanlar herkesi aynı sanıp genelleme yapıyor, hem sinirleniyor hem de içerliyorum. Hamdolsun memur olmuşum da sorumluluklarımın bilincinde hassasiyetle işimi yapıyorum. Neyse eve getirdiğim dosyalarımı okumaya devam edeyim en iyisi oturduğumuz yerden para kazanıyoruz ya biz en mükemmel diğer meslek grupları :)

Çiftlerin birbirlerine ve mesleklerine saygı duymaları gerekir. .
Ne iş olursa olsun zorluğu vardır elbette. .
Üzüldüm sizin adınıza.
Hakkınızda hayırlısı olsun. .

Eşiniz gibilerden çok var. Her mesleğin kendine göre zorlukları , kolaylıkları var. Ama tıp, hukuk gibi bölümlere girmek, okumak, bitirmek ciddi anlamda zor. Bence eşiniz aşağılık kompleksinden dolayı size bunu söylüyor.

Beyefendilere desen ki memursun kolay para hayır benim canım çıkıyor oluyor ama bize gelince kolay paraymış cidden sinir bozucu

Hayır bir de bana 4 yıl okuyorsun çok kazanıyorsun diğerleride 4 yıl okuyor ama kazanamıyor denge olsun diyor her bölüm zorluğu farklı bunu mu idrak edemiyorlar cidden hatırladıkça geriliyorum

Çiftlerin birbirlerine ve mesleklerine saygı duymaları gerekir. .
Ne iş olursa olsun zorluğu vardır elbette. .
Üzüldüm sizin adınıza.
Hakkınızda hayırlısı olsun. .

Adam avukatlığı yaz dilekçe dosya kıran parayı biz sürünmüşüz diye kıyas yaptı ya o cidden sinirlendirdi emeğim çöp sanki

Ben ogretmenim esim serbest meslek yapiyor. Oda ogretmen kokenli fakat meslegini yapmiyor. Sebebi ise o kadar bogaz patlatip 3 kurus para kazanilmasi. Kendisi benim 3katim kazaniyor neredeyse. Hemde evden yattigi yerden. Ama esime sorsaniz cok basit bi is yapiyorum ben. Bana gore de o cok basit bir is yapiyor. Hatta is bile yapmiyor. Ama bunu esimi ezmek icin asla kullanmadim. Oda asla bana maddiyati disinda bahane sunmadi. Isle ilgili konusmayiz bile biz. Ayrica esiniz sizin ne is yaptiginizi bilerek evlendiyse simdi laf etmesi cok sacma. Begenmedigi meslekteki biriyle evlenmeseydi.

Ben de eşime takılırım "seninki de iş mi anca telefonda konuş,arazi gez" diye. O da bana "para saymaktan başka işin yok" der. Ama asla alınmayız. Yani bunu birbirimizi kırmak için söylesek tabiki kavga ederiz ama şakasını yapıyoruz demek istediğim. Bu tamamen karşınızdaki kişinin egosuna bağlı,bazı adamlar eşinin kendisinden üstün olmasına dayanamayıp devamlı yaralama peşinde olabiliyorlar.

Bende öyle dosyalar cezaevleri canım çıkıyor mahkeme mahkeme adama göre ne var ki bunda

Kendini maaş kıyasına soktu herhalde

Avukatım. Eşim mühendis,yabancı bi firmada proje müdürü. İşi çok zor ve yoğun ben onu anlıyorum. Dışarıdan bakıldığında oturduğu yerde sadece toplsntı yapan bi adam. Ama nelerle uğraştığını görebiliyorum.
Dışardan bakıldığında bizde kolay para kazAnan kişileriz,ama gelde bize sor.. Eşimde beni anlar,çok yoruluyosun üzülüyorum der.. Çok çalışma diye sitem eder bazen.. Ama anlsşıyoruz yani,sorun yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…