Farklı meslek grubundan olanların evlenmesi

Madem haksız kazanç bir gun izin alsin gelsin yanınıza verin eline bir icra dosyası gonderen Müdürlüğe de bir uğraşsin memurlarla görürüm ben onu nasıl kolay haksız kazancmis

Ona göre alt tarafı bir dosya üç beş kere de mahkemeye giriyorsun bu kadar

Bizimki sadece avukatlara saygı duymuyor yoksa her meslek kutsal onun için

Ben eşim doktor akademisyen pişmanım demiyorum,ilgisiz bu yüzden de demiyorum,kendisi benim mesleğimi yatarak çok kazandıran saygınlığı olmayan bir iş olarak görüyor

Tek boşanma nedeni bu değil ama bu da sinirimi bozan bir olay oldu birbirimize girecektik baya.

Sanki biraz birikim var. Birikip birikip patlama seviyesine gelmissin gibi hissettim. Emin ol herkesin esine kirildigi alindigi ya da hic anlasamadigi konular olmustur. Suan hormonlarinin da etkisiyle sıkıntı yasiyorsun. Gecmisi dusunursek gercekten yuvalarin bir cogu dağılırdı. Dusunmemeye calis ama yeri geldiğinde lafını sakın esirgeme soyle agzina geleni rahatlat kendini.

Canım pek birikim yok içimde zaten boşanma eşiğindeydik fakat ciddi anlamda yatacak yeri yok avukatların haksız kazanç demesi çileden çıkardı beni neyin savaşı anlayamadım

Bence sen avukat oldugun için böyle, memur.olsan ya da öğretmen olsan da aynısını diyecekti
Hem.madem avukatlık mesleğine bakışı bu, ne diye seninle evlenmiş?

Evlenirken henüz okul yeni bitiyordu şuan derdi avukatlar müvekkillere kafalarına göre yüksek rakam söylüyor sanki o insan o parayı kolay kazanıyor işler zor geliyor ben onca zaman çalıştım 4 binden yukarısını göremedim ne kolay işmiş moduna girdi.
Zamanında bir avukatla meselesi olmuş ücret olarak 2 bin demiş Meslektaşım, masraf için bin tl bırakın kalırsa veririm demiş avukat vermemiş sonrasında,işte bu yalancılık haksız kazanç hepsi böyle moduna girdi geçmişteki gelen kızgınlığı var bu mesleğe karşı

Ona göre alt tarafı bir dosya üç beş kere de mahkemeye giriyorsun bu kadar

ben Şubat ayında bıraktım serbest avukatlığı çünkü verdiğim emeğin karşılığını ne maddi ne manevi yönden alamadım stresten mahvolmustum
böyle diyenlere genellikle diyorum ki inşallah o begenmedigin avukatlara muhtaç olmazsın
bir insan er geç hayatinda bir gün avukata ihtiyaç duyacak

Canım pek birikim yok içimde zaten boşanma eşiğindeydik fakat ciddi anlamda yatacak yeri yok avukatların haksız kazanç demesi çileden çıkardı beni neyin savaşı anlayamadım

Egosunu tatmin etmeye ve psikolojine oynamaya calisiyor sadece cunku elinde senin aleyhine soyleyebilecegi baska bir sey yok demekki. Bence gurur duy kendinle kalkip kisiligine ya da yasadiklariniza degil de sadece meslegine dil uzatarak seni uzmeye calisiyorsa demekki sen gercekten cok dogru bir insansin.

tamam sen de su sekilde cevap ver o zaman
Benim yatacak yerim yok aldigim da haram madem, benim gelirimden faydalanmasaydin
Yani bu tür dusuncesi olan insan tasvip etmediği meslek grubundan biriyle evlenmesin madem, hadi evlendi diyelim kazandığına tamah etmesin o halde
Eşinin dusuncesinin neresinden tutsan elinde kalır

Doktor kutsal meslek öğretmenlik dişçilik hemşirelik iyi meslekler dürüst ama avukatlar kan emici moduna girenlerden oldu ya sanki bide Haklısın dememi beklermiş gibi sesimi yükseltince şaşırıyor her 4 yıllık fakülteyle kıyaslmak nedir

Kendi aldığı parayla kıyaslayarak kendi kendini zedeliyor haberi yok, kafasına kakmak gerek sanırım böylesinin iyi olup alttan almak yaramıyor

Ben eşim doktor akademisyen pişmanım demiyorum,ilgisiz bu yüzden de demiyorum,kendisi benim mesleğimi yatarak çok kazandıran saygınlığı olmayan bir iş olarak görüyor

İşte bunun nedeni farklı meslekten olmanız değil kendi saygısızlıği,kendisi de avukat olup yine aynı lafları edebilirdi ben daha çok çalışıyorum senin kaç davan var ki vs diyebilirdi

Boşanma düşüncemiz olmasaydı da boşanırdım bu saygısızlıktan sonra sanırım tartışıp sonra neyse canım gerilmeyelim deyip kapaması da sıktı. Zaten patladım bu kadar boşanma davası istiyorsan boşanır çocuğunu da mahkemeye kararına göre görürsün istersen korkma nafakanı dahi istemem senin almam,ben mesleğimi de seviyorum her 4 yıllık okulla kıyas yapıp havadan kazanıyorsun diyemezsin dedim umursamadım

İşte bunun nedeni farklı meslekten olmanız değil kendi saygısızlıği,kendisi de avukat olup yine aynı lafları edebilirdi ben daha çok çalışıyorum senin kaç davan var ki vs diyebilirdi

Fazla kazAnan meslekler gözüne batmaya başladı beyin adam sinir krizine soktu beni

Kendi aldığı parayla kıyaslayarak kendi kendini zedeliyor haberi yok, kafasına kakmak gerek sanırım böylesinin iyi olup alttan almak yaramıyor

Sakın alttan alma ben bunu evliligimin ilk gunlerinde anladim. Ne varsa kafanda soyle gitsin ayagini denk alsin. Suan senin hicbir seyin farkinda olmadigini seni istedigi gibi kucumseyecegini ve kendisi kadar zeki olmadigini dusunuyor ama cevaplarini tek tek verip agzina tikarsan sozlerini o zaman anlar senin aslinda alttan almis oldugunu.

Her mesleğin kendine göre zorlukları var her meslegin hayatimizda onemli yeri var herkes birbitine saygi olsa ne kadar guzel olur
insanların bu aşağılık kompleksini anlayamıyorum
siz bırakın kocanizin dediklerini sükredin iyi ki mesleğinız var da bebeğiniz güzel bir hayat sunacaksiniz ona muhtaç değilsiniz
o adam öyle görünüyor ki ev hanımı olsaydınız ee sen ne iş yapıyorsun evde sabahtan aksama der aşağılamaya çalışırdi
çünkü adam sorunlu

Aslında hep der sen benden daha zekisin diye öğrenciyken hem çalıştım hem okudum üstten ders aldım hiç kalmadım bile o da biliyor bunları sürekli zekisin der ama en sonunda sen daha çok kazanıyorsun sen daha zekisin bunu savaşa mı dönüştürdü bilmiyorum

Evet çalışmayan kadın boşansa adam kadına çocuğu olmasada evlenene kadar nafaka veriyor yok aldatılsa adamın kazancını istiyor mahkemede modunda ev hanımının katkısı yok ona göre

tamam da eskiden yaşadığı olayin senin sahsinla alakasi yok ki
Her meslek grubunda sorunlu insan var bunu tüm camiaya mal etmek doğru degil
Avukat vardır dava alir müvekkilden para da alır ama işi takip etmez aldığı paraya bakar bazi avukatlar da sadece hakki kadarini ister, isinde ne kadar iyiyse ücreti de o kadar yüksek olur
simdi benden de bir avukat 4 bin TL istese çok gelir ama kisi işini yapıyor emeginin karsiligini beklemek de hakkı hele ki tuttuğunu koparan, girdiği davaları kazanan bir avukatsa

her meslekte çürük yumurtalar olabilir yukarida dediğim gibi tum camiaya mal etmek dogru degil
Doktor olup hastasi icin canla basla calisan insan da var, hastasını azarlayan da, merdiven altı kurtaj yapan da... herkesi aynı kefeye koymamak lazim
Ayrica genelleme ve kiyasla bir yere varılmaz neyin yarışı bu? Siz aynı evde hayati paylasan bireylersiniz düşman degilsiniz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…