Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Aileme çevreden tanıdıklar söylüyor karşı taraf değil.Ailene laf söylüyorsa olmaz hangi meshepten olduğu önemli değil bence.
Onların ailesinde bu duurm olmuş karşı tarafın ailesi bu konuya karşı değil ve görüştüğüm kişi bana saygı duyuyor dediğim gibi çok farklılıklarımız yok. Sorun benim ailemin çevrenin etkisinde kalıp sürekli o buu dedi şunun şöyle olmuş onlar böyle diye benim modumu düşürmesi ve bende haliyle ikilemde kalıyorum. yoksa hiçbir sorunumuz yok kişiyle.Bereber olduğunuz insana bağlı. Karşınızdaki kişiye şunu sorun "ikimizin mezhebi farklı benim yaşam tarzıma saygı duyacak mısın?". Kafanızda sorun yaşayacağınıza dair bir izlenim varsa bir kez daha düşünün. Hassas konular bunlar ne söylesek yanılırız.
Politik düşünceleriniz aynıysa, ikiniz de dini aynı boyutlarda yaşıyorsanız mezhep sorun olmaz. Misal ben boşandım. Mezhep ve ırk farklıydı. Politik olarak farklı düşünüyorduk. ( politik düşünce önemli)Mezhep hiç problem olmadı. Boşanma sebebi değildi yani. Ama yaşam tarzınız, hayata bakışınız önemli. Ablamın eşi de bizim mezhepten değil. 14 yıllık evliler. Ama dediğim gibi ikisinin yaşam şekli aynı.Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Bu tarz konularda aileler de işin içine fazlaca girince olaylar dallanıp budaklanıyor.Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Doğru mesela oruç tutmuyorsun namaz kılmıyorsun , tesettürlü değilsin, alkol alıyorsun x mezheptensin . Aynılarını yapıyırdun y mezheptensin. Bu durumda tabi ki sorun olmaz ama iki taraf da farklı uygulamalar yapıyorsa özellikle çocuk olunca işler karışıyor mezhep noktasında. Siyasi görüş zaten çok çok önemli. Ben siyasi görüş olarak farklı olduğum birisiyle yapamayacağımı bildiğim için kesinlikle elerdimPolitik düşünceleriniz aynıysa, ikiniz de dini aynı boyutlarda yaşıyorsanız mezhep sorun olmaz. Misal ben boşandım. Mezhep ve ırk farklıydı. Politik olarak farklı düşünüyorduk. ( politik düşünce önemli)Mezhep hiç problem olmadı. Boşanma sebebi değildi yani. Ama yaşam tarzınız, hayata bakışınız önemli. Ablamın eşi de bizim mezhepten değil. 14 yıllık evliler. Ama dediğim gibi ikisinin yaşam şekli aynı.
Ben varım.Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?