Bunu da başka bir konuya yazmıştım daha önce.Saygı, sınır çok önemli. Bu eşler arasında da olmalı.
Kişisel alanlara saygı gösterilmeli.
Aynı kültürden/dinden/gelenekten çıkan evliliklerde kişisel alanlara saygı gösterilmemesinden kaynaklanan ne çok sorun okuyoruz burada. Eşler, aileler, çocuklar ayrı bireylerdir. Hepsi bu kadar basit.
Bana şimdiye kadar hiç oruç tut, neden tutmuyorsun denmedi. Ancak koca aileyi çok defa iftara almışımdır.
Çok da severim o sofraları.
Ne mezhebi ya. Millet farklı dinden biriyle evleniyor yine de mutlu oluyor. Dindarlıktan ziyade hoşgörü sahibi kişilerseniz bence problem yaşamazsınız. Bu zamanda şöyle şeyleri dert etmeyinSelam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Benim bir arkadaşım evlendi , mezhepleri farklıydı. Arkadaşım aldatıldı ve boşandılar. Ama ayrılık nedeni gördüğünüz gibi mezhep farklılığı değil adamın karaktersizligiydi. Mutlu olanda olmayanda vardır elbetteSelam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Benim eski eş kişisi evlenince beni değiştirebileceğini düşünmüş. ( evlenirken siyasi düşüncemi bilmiyor muydun diye sordum. Değişirsin diye düşündüm dedi) ama insan değişmiyor maalesef. Bir süre uyum sağlarsın anca.Doğru mesela oruç tutmuyorsun namaz kılmıyorsun , tesettürlü değilsin, alkol alıyorsun x mezheptensin . Aynılarını yapıyırdun y mezheptensin. Bu durumda tabi ki sorun olmaz ama iki taraf da farklı uygulamalar yapıyorsa özellikle çocuk olunca işler karışıyor mezhep noktasında. Siyasi görüş zaten çok çok önemli. Ben siyasi görüş olarak farklı olduğum birisiyle yapamayacağımı bildiğim için kesinlikle elerdim
Peki çocuklar? Zor olmuyor mu?Var ben.
20 yıldır birlikteyiz. Evlilikte 14. yılımızı doldurduk.
Eşlerin ve ailelerin saygı çerçevesinde kalması çok önemli.
Eşim sunni, ailem alevi, ben ateistim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?