Seni iyi tanımazdım . Öyle bir kaç kez ayak üstü selamlaşma , hal hatır sorma sadece . Ama gıyabında bilirdim seni . Eşimin arkadaşı idin .
Çok kez görüşme şu adamla dedim eşime . Seninle bir çay içmeye çıkıp , sohbet ettiğinde , buluşma yahu dedim . Burası küçük yer , herkes gördüğü yerde yolunu değiştiriyor , sen aynı masada oturuyorsun .
Bende mi sırt döneyim derdi bana eşim , bende mi çizik atayım üzerine onca sene arkadaşlığın . Ondan bana zarar gelmez , sen kurup durma kafanda derdi. Evet senden eşime zarar gelmedi , sen en büyük zararı kendine yaptın .
3 gündür kafam yerinde değil . Anlatmak istedim , herkes okusun , hem ben vicdani muhasebemi yapayım , hem okuyan kendi hayatına dair bir ders alsın .
Son zamanlarda artık evinde ziyaret ederdi eşim seni . Hasta yatağında .Tedavinden dolayı aldığın ilaçlar bir yana , insanlara olan mahcubiyetin seni dışarı çıkaramaz olmuştu . Pişmanım demişsin . Ailemi üzdüğüm için , adam olamadığım için pişmanım . Kimsenin yüzüne nasıl bakarım diye düşünme demiş eşim sana , sen nasıl düşünmeyeyim demişsin ...
Sana bir telefon bırakmış , kartını tak buna , ben aradığımda aç mutlaka .Ne zaman istersen buradan çaldır beni . Keşke o gün arasaymışsın , keşke gel kötüyüm deseymişsin .
Mutfak tavanına kendini asarak intihar etti 30 yaşında bir adam . Mahcubiyetten .
O alkol ve uyuşturucu bağımlısı idi . Bir kaç kez tedavi için İstanbula yatırılmış , fakat anne yüreğine ağır gelecek sözlerle , kendini çıkartırmış hep hastaneden .
Anne bir bak bana , ben buradakiler gibi miyim , neden getirdiniz beni buraya , çıkarın , eve döneyim dermişsin .
Anne dayanamaz alırmış seni hastanden . Keşke tedavin bitine kadar nasırlaşsaydı ana yüreği . Keşke o hastane senin çıkışına izin vermeseydi.
Keşke insanlar benim gibi gaddar olmasalardı , sadece kendi ailelerini , kendi itibarlarını düşünüp , senin gibi adamla görüşülmez artık demeselerdi.
Belki çok yakınınızda , belki uzak çevrenizde vardır , alkol ve uyuşturucu batağında çırpınıp duran birileri . Kriz anlarında , öfke nöbetlerinden evi kırıp döken , ailesine şiddet uygulayabilen , para bulamadığı zaman her türlü yolu mübah sayan biri .
Sırt dönmeyin lütfen .Koskoca adam kendi etti kendi buldu demeyin lütfen . Bu adamla artık görüşmemeli , benim de ailem evladım var , uzak durmak gerek demeyin lütfen .
30 yaşında bir adam , tam da pişmanken , tam da düzelmek isterken , evinde yatağında , kimsenin kapısını çalmamasından , sokağa çıksa yüzüne bakılmamasından , evde babanın senden bir halt olmaz sözlerinden ... tam da mahcupken , o utançtan öldürdü kendini.
Ben dış kapının dış mandalı iken , tanımazken seni ...Vicdanımla baş başa kalınca uyuyamıyorum . Hep o astığın ipin bir ucunda da bizim gibilerin el izi var diyorum .
Hakkını helal et ... Allah günahlarını affetsin .