hayattakı tek dostum..sırdasım herseyım..bız senınle aynı karnı paylasan ama baska yerlerde baska memleketlerde baska ınsanlarla yasamıs buyumus bırer kardestık..Ben senin varlıgını annemden hep duyarak buyudum.Sana senı gordugum o ılk gunden ıtıbaren abıcim dedim.Aynı evde buyuyup yetıstıgım bır kardesım daha oldu benım..Ona da senı soyleyerek , biz 3 kardeşiz diyerek buyuduk..Anneme kırgınlıgından , kırgın olarak aılen tarafından buyutuldugunden her zaman gardını alarak yaklastın bıze..haklıydın...bılmıyordun..küçüklüğünde babaannene 'anne',biraz büyüdüğünde annenin başka biri olduğunu,genç bir adam olup askeriyede göreve başladıgındaysa annenın Istanbul'da oldugunu öğrendin..Seninle bir kaç kez yaşadıgın memlekete geldiğimde beni ve annemi gördüğünde nasıl irkildiğini,nasıl bir yandan sevinip bir yandan içinin yandıgını görmüşlüğüm çoktur..Taaki görev yerin İstanbul oldugunu ogrendıgımız ılk gun,senın gorev yaptıgın yere ısyerınden kacıp seni görene sana sarılana kadar ozlemle gectı bızım ıcın her an..Artık bende buyumustum sende..Anneme sarılman elını opmen,benım senın kucagına atlamam kucuk kardesımın abii dye boynuna atlayısı...Senınle o an dan ıtıbaren gecen 4 sene...
O dort sene bızım aılemızın en mutlu zamanlarıydı..Sankı Rabbim herseyı yoluna koymustu..Sana defalarca aslında benden şanslı oldugunu..Benım babamın bıze yaptıklarını ne mucadelelerle yasadıgımızı anlattım.Zamanla cevremıze gırdıkce,senın aslında bızım aılemızden oldugunu,senın yuzunu bıle gormeyen ınsanların senı tanıdıgını gordukce.bızı senı sevdıgımızden fazla sevdın.
Sankı beraber buyumuscesıne aynı seylere gulup aynı seylere agladık..Bırlıkte tatıllere cıktık..sana kız ıstedık..koyun koyuna annem kardesım ve sen uyuduk..coraplarını koklardı annem..uyurken seyrederdı ...bense daha ufacıkken ayrıldıgı bebegı sankı ben yasamıscasına annem kadar ozlemle hatırlarım sensız gunlerı...senın adınla benı cok sevdıgı agladıgı oldu annemın...
hıcbır zaman annemle tam olarak anne ogul olamadınız..benı hep onurlandırdın ...annemı annem gıbı goremıyorum.cok zorlanıyorum ama ben senınle buyumus gıbıyım sen benım kardesımsın ben sana kıyamam kıı dedın..doguya tayının cıktıgında yuregımız daglandı..her an bırsey olucak sancısıyla 3 yıl gectı..Ardından guneye tayının cıktı ...sevındık..Dogu gorevı demek ölüm demekti ya...Ya ayrılsaydık senden..Evlendırdık senı..sana benzeyen bır o glun oldu..annem oglunu senın yerıne koydu..Hala da oyle..senın ısmınle seslenır ona..
senı daıma severek ve senınle gecen her gunu,sankı bır daha ayrılcagımızı bılıyor gıbı yasadık bız...
artık tatıllerde gorebılıyorduk senı...sen arıyordun yaa ..dunyaalr bızımdı..
Mezun olup kendı ısımı yaptıgım gun gonderdıgın cıcek hala kıtaplarımın arasında..O esnada operasyona gırecek olmasam kapatırmıydım telefonu hıc...sana donecektım yaa...donemedım..
ben sana donene kadar, senı temsılen kocaman arabalarla askerler geldıler eve o gece..bır bayrak teslım ettıler elıme..ısmını soyledıler..Basınız sag olsun dedıler..Annemle gozlerımız bırbırne kılıtlendı.sen gıdemezdın...nasıl olurdu daha bıkac saat once konusmustuk..ıste telefonumda adın arama kaydın duruyordu oylece...
Bız o gun ölduk abii...hic bir sey eskısı gıbı olmadı..uc ay tedavının ardından cok cıddı saglık sorunlarıyla yasıyorum..annem seker hastası oldu.kardesım evı terk ettı ..daha neler neler oldu..senınle ahirette gorusecegımden emınım...hayata daır baglarım koptu benım...bırkac ay sonra hıc bılmedıgım tanımadıgım bırısıyle evlendım abii..
kımselere vermeye kıyamadıgın kardesın bu sekılde evlendı ıste...insanlardan nefret ettim.yolda yuruyen ınsanlara saldıran,,sız neden nefes alıyorsunuz o almıyor dıyerek gecen bır yılın ardından.bu sene 3 yıl oldu sen gideli...
Emınım kı esimin bu kadar iyi bir insan olması senin bana yaşarken ettiğin hayır dualarından...bunu senın mustakbel esin de soyluyor sureklı..evımızde hergun adın gecer hergun dua eder sana dıye...duydukca sevınemem bıle ben buna..keske keske ama keske ben veda etseydim bu kıymetsiz hayata...isyanım yok...cok yorgunum yanlızca..
seni özlemle beklıyorum..artık ruyalarıma da gelmıyorsun yalvardıgım ıcın benı de gotur dıye bılıyorum...boyle soyledıgım ıcın gelmıyor mussun..öyle dıyorlar...sen burada olsaydın belkı sana bunları yazmaz , buyuk ıhtımalle olmayacak seylerden kendımıze gulecek eglenıcek bır seyler cıkartır hayatın tadını cıkartırdık kendı cekırdek aılemızde...ama sen gıttın masal bitti.hersey bıttı
Bır tulu annem gıbı goremıyorum dedıgın annem artık senden baglanan aylıkla yasıyor..sana her gun duacı..ekmegını yerken gozyaslarına boguluyorum cogu zaman..cok zor...belkı yasayan bılır..sen olsaydın hıcbırsey boyle olmazdı..umarım gercekten ahirette karsılasırız dedıklerı gıbı...
senı cok ozledım bı tanem ..kımsenın kımseyı ozlemeyecegı kadar cok hemde..rahat uyu ruhun şad olsun şehidim.