Bay mantıklı, sen anca kendini kandır, önce yanlış anla sonra kafanda kur dur bir şeyleri kendini haklı çıkarmak adına.
Ben kendim için doğru yaptığıma adım gibi eminim, ne söylediysem hala arkasındayım, ne verdiğin değerin altında ezilmek bu ne başka bir şey, tek yaptığım doğru bildiğimden vazgeçmemek, bir tek senin doğruların yok.
Kaldı ki ben senin için "sen öylesindir ben de böyleyim" derken sen hala kendi doğrularında diretiyordun.
Ben sinirden 10 tane şey yazıyorsam senin yazdığın tek laf kadar kırıcı ve sinir bozucu olmuyor, ha bir de kendini kurduğun için haksız ithamlarda bulunuyorsun, ki alakasız şeylere kırılan da yine sensin, kendi kendine kurup istediğin olmayınca bozulan sensin, samimiyet ilerlese neler duyacağım bilmiyorum, sadece "yorum" diyorsun bir de bunlara.
Başta sinirlenir insan belki ama yüzüme kendini tutup farklı konuşup arkadan kendini dolduruyorsun bir güzel, neden? Sen haklı olmalısın. Bir şeyi sen istiyorsun diye karşındaki de isteyecek değil.
Ne demiştin; anne baba olunca uzaklaşamıyorsun böyle durumlarda, ama işte böyle olunca engellerim.
Böyle insanları çok gördüm, yoruldum ve elimden geldiğince hayatıma sokmamaya çalışacağım, yeteri kadar bunaldım çünkü, dengin vardır bir yerlerde.
Sana kırılma eşiği yüksek ve bu konuda emek harcayacak biri lazım, o da ben değilim. Benim de toleransımın çok çok düşük olduğu bir konu zaten bu.
Her şeyi geç, duygu yoksa benim için boş. Olsa da dayanamazdım muhtemelen böyle laflara bir gün, neyse.
Ama içten içe bal gibi biliyorsun neyin ne olduğunu aslında...
Umarım sen de bir şeyler öğrenmişsindir.
Ve istediğin kadar iyi biri ol
(böyle düşünüyorum), "anlaşmak, uyum" farklı bir şey. Tüm anlatmak, anlamanı istediğim de bu.
By