Valla oyle gun gelecek ben de bla bla olup bla bla yapacagim da sizi utandiracagim cart curt demeyecegim. Benim bu dunyadan umudum bikac zaman once tamamen bitti. Hani kirintilarini falan bile birakmadim hepsini yaladim yuttum oyle diyeyim. Ben bu dunyayi cehennem kuyularindan en hafifi en minnosu ama bir tanesi olarak addettirmisim kendime. Daha yukariya dogru gidemeyecegimi, cirpindikca dibe dogru gittigimi varsayiyorum ve onu goze alarak yasiyorum ben bayagidir. Yani kalkip olmayacak hayallerle seni vuramazdim bu kafayla.
Ama istesem realiteden vururdum. Yani sen ayni durumlardan gecsen ne tur bi ruh hastasina donerdin onu teshis edip ondan bahsedebilirdim. Allah imtihani kaldirana veriyor. Sen o zayif halinle benimkiler gibi muhkem yukun sahibi olamazsin canimm o yuzden istedigin kadar buyuk konus asla basina gelmez diyebilirdim. Ama Allahimizin bile muhatap almadigi tipi ben niye kaale alayim da insan yerine koyayim ya?
Ben evet aynen dediklerinim. Hatta ben fazlasini soyleyeyim; gunden gune daha da kotu bi hayatim olacak, daha yalniz, daha muhtac, daha aciz kalacagim muhtemelen. Ama sen ne standartta yasarsan yasa ben her halimde yine senden guclu, yine senden egitimli, yine senden kulturlu, yine senden zeki, yine senden guzel olacagim. Cunku Allahimiz beni boyle yaratmis. Cok kahirlaniyosan kendisine ilet sikayetlerini bana aglama. Bazisi doru bir at olarak yaratilir, bazisi esek. Esegin sirtina altin semer vurulunca, attan degerli olmaz. Dedigim gibi seni insan yerine koymadigim icin bunlari ben sana soylemedim, sen kendin dusun kendin tasin kendin bul ve esek gibi sindir kendi kendine