Gecirecegi agir ameliyattan kalkip kalkmayacagi bile belli olmayan esime, devletin verecegi rapor parasini sen evine esya al diye sana vermemi teklif ettin ya anne, ben sana artik diyecek hicbir sey bulamiyorum. Tesekkur ederim ben iyiyim. Her zamanki gibi gucluyum. Bakmak zorunda oldugum bir bebegim var malum. Kendin diyorsun ya "gururundan dogumda bile sesin cikmadi" diye. Evet cikmadi. Allah kaldiramayacagim yuk vermesin cikmayacak da. Anne benim esim olebilir biliyor musun? Eski sagligina kavusamayabilir. Belki aylarca calismayabilir. Sen nasil kiytirik bir esya icin bebegimin teminatini isteyebilirsin? Aklim almiyor anne. Ve cok canim yaniyor. Guclu degilim sandigin gibi. Hic olmadigim kadar yalnizim. Bir gorebilsen halimi. Bencilliginden arinip fark edebilsen neler yasadigimi.
Esimle aramda koca bir ucurum var anne. Bilmiyorsun, bilmeyeceksin de. Ve ben o ucurumu yok saymaliyim. Yaninda olmaliyim. Akibeti belli olmayan, pismanliklarla dolu bir adama sarilmaliyim tum gucumle. Ne kadar zor bunu yapmak biliyor musun? Sen benim icimi keske gorebilsen.
Anne cok canim yaniyor. Benim bir bebegim var ve ben senin bana yaptigini yapmayacagim ona. Ben onu yalniz birakmayacagim. Guclu bir cocuk olsa bile onun yaninda olacagim. Keske sen de olsan.