Fazla İş Yaptım Diye Tartaklanıyorum.

Niye yapıyorsunuz o zaman yapmayın. Beğenmedim mi bir daha yapmayın nasılsa beğenmiyorsun diyin. Kendinizi ifade edin duygularınızı bilsin. İçinize atıp size dert olacağına ona söyleyin o düşünsün.

yaptıgım işin kıymetini bilene kadar yaptıgın işi abartma gerektiği kadarını yap

ama hemen pes etme

bu tiplere cevap vermesin kendileri ayrı bir aşıyorlar
kavga etmeyin beğenmiyorsan bende çalışıyorum kendin hallet deyin
bu şekilde yola gelebilir (tabi bu süreçte fazla yıpranırsınız ama diğer türlüde fazla yıpranacaksınız)
böyleleri kıymet bilmez siz iyilik yaptıkça görünüü çıkartır

eleştirdikçe abartıyorum kızlar. gözüne gözüne sokmak için..
eğer bi şeyi eksik yaparsam üşengeçlikle, uyuşuklukla suçluyo ve gururuma dokunuyo.
sağda solda insanlara şakayla karışık söylüyo.
mesela ütü yapan mı var da giyelim vs.. bilmiyorum yaa bıktım eleştirilmekten. her şeye yaaa her şeye..

annesi ona sadece yemek yapıyodu evlenmeden önce hiç bir tane ütü yapmıyomuş annesi mesela
bıktım bu ütü işinden diye isyan ediyomuş. ama şimdi beni anlamıyo daha önceden yapmış olmasına rağmen.

film bile izlemiyorum ki onun işlerini yapayım diye.

Son düzenleme:
ilk sefer, o ilk sefer o kadar önemli ki,

eşim bir gün yaptığım yemeğe laf edecek oldu,
hatta annem şöyle yapar gibisinden yaklaştı, kibar bile sayılabilirdi,

dedim ki, bundan sonra gidersin annene yaptırırsın yemekleri madem...
bir daha da yapmadı öyle saçma bir şey.

hem ayrana ne gibi bir laf edilebilir ya, suyu fazla geldiyse kalk yoğurt ekle, yoğurdu fazla geldiyse su ekle, bu kadar basit, terbiyesizlik resmen.

kıymet bilmeyen adama bu hizmet neden?
yok giymedim giydirdim vs.. siz annesi değilsiniz bakıcısı da değilsiniz eşi gibi davranın ..
beğenmediği şeyi anında eline tutuşturup buyur iyisini sen yap bizde görelim deyin..

Evlilik sevgi saygı ile yapılır sevgi saygı varsa kötü yapsanız bile sesini çıkarmaz.. Ki siz kendinizi paralamışsınız teşekkür edeceğine basmış kalayı..
SANIRIM ANASINDAN GÖRMEMİŞ BÖYLE ŞEYLER TUHAFINA GİTTİ ADAMIN..
Hayır sevgi saygı yoksa insanlar neden evlenir ki ?
Baba evi daha tatlı gelmez mi insana sevgi saygı yoksa..
Bir de 10 aylık evlisiniz kıyamam sana yont kız o kocanı insanlık görsün ı..
Allah yar ve yardımcın olsun.. Kocanı da Allah ıslah etsin..

pardon ama saçınızı süpürge edince kıymet bilinmiyor malesef.
bu kadar kendinizden taviz vermeyin.
yoğurdun su ile olan orantısı doğru mu olmamış? tamam o zaman bir de kafan baksın tadına der başından aşağı boşaltırım o ayranı.
Bu ne be? Köle mi almış kendisine yoksa "eş" mi almış. Aklı bi başına gelsin.
Çok sinirlendim!

Yapmayın niye yapıyorsunuz bir hafta sonunda temizlik yaptım yaprak sardık diyorsun bir de poğaça yanına bir sürü şey hazırladım diyorsunuz ne gerek var hem kim yiyecek ki onca şeyi. İki kişiniz sonuçta. Neden paralıyorsunuz kendinizi. Ütü yaparken sorun neleri ütüleyeyim diye o zaman. Boş verin yapmayın. Ayrıca cevap verin bunca şeye yetişiyorum buna mı takıldın hizmetçi değilim ben deyin.

neden bu kadar başınıza çıkardınız? afedersiniz arpası fazla gelmiş. benim eşim öyle yapsa bir daha su vermem, ya da ben ona öyle yapsam suyu kafama geçirir ki hak etmiş oluyorum. siz önleminizi alın. 10 ayda böyleyse.. çekecek çileniz var.

Yapmayın bu kadar basit, köle misiniz siz, beğenmeyen kendi yapsın, biraz sen yap da senin maharetlerini görelim deyin

Niye yaranmaya çalışıyorsunuz? Bu kadar önemli mi hiç eleştirmemesi? Zaten ne yapsanız da eleştiriyormuş, demek ki taktik değiştirmek gerekiyor. Çabalamak yerine ya eleştirileri duymamazlıktan geleceksiniz ya da sana ne yapsam yaranılmaz o yüzden toptan yapmıyorum ben de diyeceksiniz millettin içinde.

Önce siz kendi değerinizi bileceksiniz sonra ondan sizin değerinizi bilmesini bekleyeceksiniz. Sizin kendinize biçtiğiniz değer ortadayken o nasıl size değer versin ki?
Neden yemedim yedirdim giymedim giydirdim modundasınız? Çalışan bir kadın olarak neden bu kadar kendinizi paralıyorsunuz? Siz önce bir birey olarak hayatınıza yemek ve ütü yapmaktan başka değerler de katın. Hatta bu işleri eşinizle paylaşın. O da anlasın bunların ne kadar zor olduğunu ve size saygı duyması gerektiğini.

Ona deyin ki , ben gereğinden fazla yük yukleniyorum, buna rağmen karşılığında eleştiri alıyorum. Bundan sonra yapacağımı ne tam yapabilirim ne de gönülden yapabilirim.

Merak ettiğim eşiniz böyle eleştiri yaparken siz ne diyorsunuz ?

Neden o kadar iş varken bir de akşama poğaça yapıyorsunuz ki ? Yorgunum deyip ayak uzatmayı öğrenin ki kiymetiniz olsun ki öyle yapmak doğru olandır.
Çalışıyorsunuz üstelik.

Ev işinin nankör olduğu evde kolumu kipirdatmam.

Ekleme : Ise giderken çeşit çeşit giydiriyorum " bu cümlemiz az çok kişiliğinizi ortaya koyuyor. Gereğinden fazla gereksiz bir davranış.

Kadın olan sizsiniz. Siz giyinin. Süslenin. Nazlanin.

Tüm bunlara rağmen kv. Yakınında oturmak. Adam çok şanslı. Böyle şımarır tabi.

Bunları yapmak zorunda değilsin ki uzat ayaklarını filmini izle ayrıca ikiniz de çalışıyorsanız sen neden ev işini tek başına yapıyorsun ki eşin de en az senin kadar sorumlu yapılacaklardan, yapmıyorsa tut bi yardımcı haftada 2 kez gelsin yapsın ödeyin ortaklaşa parasını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…