Arkadaslar, benim fazlalik sutum var. Istanbulda gungoren'de oturuyorum. Bebegim 3 ayi bitirdi ve derin dondurucumuzun gozu dolmak uzere. Ucretsiz olarak, sadece sut poseti getirmek kosuluyla ihtiyaci olan birilerine 20-25 poset kadar vermek istiyorum. ilgilenen olursa tel numarasini yazsin lutfen.
Arkadaslar, benim fazlalik sutum var. Istanbulda gungoren'de oturuyorum. Bebegim 3 ayi bitirdi ve derin dondurucumuzun gozu dolmak uzere. Ucretsiz olarak, sadece sut poseti getirmek kosuluyla ihtiyaci olan birilerine 20-25 poset kadar vermek istiyorum. ilgilenen olursa tel numarasini yazsin lutfen.
70-75 poset var da ilk etapta 25 ini elden cikarayim diye dusunuyorum. dolapta hep 50 kalsin ve sulikilasyon olsun bana yeter. bu is insanlik isi. ilk gunler hic sutum gelmemis gece gunduz aglamistim. Allah c.c. bir bolluk verdi sonra dolaplara sigmaz oldu :)
Maşallah sana ya..Ama bence sakla derim ben 5.aydan sonra zor yetiyor insanın sütü..Birde Gülben Ergen'in programında izlemiştim süt anneler varmış sende onlara katıl istersen..
Asitsiz iceceklerden buldugumu iciyorum. soguk icecek hastaligi var biraz bende :) Limonata', sut, yogurt, meyvesuyu vs.. onun haricinde bir sagma makinesi aldim 2-3 haftada. zaten esas etken o oldu sanirsam. nuk marka vardi memnun degilgim ameda lactaline aldim. bebek emer gibi cekiyor.
goguslerim hamile kalmadan once 85 bedendi. simdi 95 var :) dogumdan once 59 kiloydum doguma 82 ile gittim. simdi 67 kg oldum. insallah sutunuz bol ve bereketli olur.
maşallah sutunuzesanırım bebeginizin emmesi dişinda da surekli sagıyorsunuz ve bu da beynin sut uretimi yetersiz mesajı almasına sebep oluyor,ne kadar sagarsanız hep biraz daha fazlasını uretmeye calısıyor vucut ve gunden gune sutunuz artıyor.Bu bir yerde cok guzel ama bir sure sonra da hiperlaktasyon denen durum ortaya cıkıyor ve sutunuz aşırı miktarda geliyor,bebeginiz ek gıdaya gectiginde bu kadar sute ihitiyac duymayacaksınız ve surekli sagmak da yorucu hale gelecektir,bu sebepten artık sagma işlemini bırakmanızı tavsiye ederim,elbette sadece emerek bebeginiz sut ihtiyacını karsılıyorsa(belki de sadece sagarak besliyorsunuz o zaman durum farklı).Eger yakınımda olsaydınız ve sutum bebegime yetmese mutlaka sizinle irtibata gecerdim,sagma işlemini kesmeyin hep sutunuz hep fazla gelsinde bana verin diye de sesimi cıkarmazdım tabii kısmetse yakında dogumum var,ilk bebegimde emzirme sıkıntısı oldu-cogunlukla sagarak verdim ben de- inşallah bunda olmayacak
Benim göğüslerim 75 bendendi.Şimdi 80 oldu.Doğuma kadar 85 olur sanırım.
55 kiloyla hamile kaldım.Şimdi 58 kiloyum.Tabii ki çok kilo almak istemiyorum.
Derdim bebeğime henüz minicikken hazır mamalardan vermek zorunda kalmamak.
Bu yüzden hep dua ediyorum bol sütüm olsun diye.
Bebekle ilgili bir çok konuda sürekli araştırıyorum,okuyorum ve tecrübe sahibi annelere soruyorum.
Öğrendiğime göre;göğüs ölçüsünün ya da kilonun süt üretimiyle doğrudan bir bağlantısı yokmuş.
Genetik faktörler önemliymiş...
Maşallah ne kadar şanslı bebeğiniz;anne sütünden kana kana içebiliyor.
Hayatı boyunca hep sağlıklı olsun inşallah.
eymen arkadaşım özelıne bakabılırmısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?