- 16 Ekim 2010
- 650
- 49
- 118
- 40
- Konu Sahibi ebrarrarba
-
evet aynen öyle çok iş birikmiş memurun yaptığı işi müdür yardımcısı yapıyormuş.yani hem bana hem buraya yazan çoğu arkadaşa garip gelmiş, bence yine de bilen başka birilerine sor derim
yalan söylüyor mu söylemiyor mu işin uzmanına sormadan kimse bilemez, belki de acil birine ihtiyacı vardır, birini alırsa kendi iş yükü hafiflicektir
evet aynen öyle çok iş birikmiş memurun yaptığı işi müdür yardımcısı yapıyormuş.
daha önce memurluk yapan bir arkadaşıma sordum oda öyle sözleşmeli yapıyordu.
nasıl iş iyimi falan diye sordum.normal de kendisi biraz atıp tutan bir yapıya sahiptir.ben onu öyle tanıdım.neyse sordum çok zor bi iş dedi yorucu dedi bence girme dedi.ücretli öğretmenliğe başvur daha iyi dedi.peki sen nekadar çalıştın dayandın bu zorluğa dedim 6 sene çalıştım dedi.yani tezatlık var sözlerinde bilmiyorum başkada bir tanıdığım yok
müdür yardımcısı okul kasasından maaş vericem demedi.o sadece biz seni şu kadar maaşla başlatıyoruz.performasına göre ben maaş artış sözü veriyorum ben onu halledicem dedi. öğretmen tanıdığım var.üniversitede.ona sorabilirimailende hiç öğretmen yok mu, onlara sorabilirsin, bulunduğun üninin personel daire başkanlığına gidip bişey danışabilir miyim diye sorabilirsin
sözleşmeli çalışıyorlar tamamda seni direk okulun işe alması okulun kasasından maaş alman mantıklı gelmedi, bu işler böyle olmuyor bildiğim kadarıyla, yani istersen "okul beni direk sözleşmeli memur olarak işe alabilir mi" diye bi konu aç, o zaman öğretmen arkadaşlar daha çok cevap verecektir, belki de alıyorlardır, konu açarsan müdür maaşımı okul kasasından verecekmiş diye de belirt bence
müdür yardımcısı okul kasasından maaş vericem demedi.o sadece biz seni şu kadar maaşla başlatıyoruz.performasına göre ben maaş artış sözü veriyorum ben onu halledicem dedi. öğretmen tanıdığım var.üniversitede.ona sorabilirim
benden evrak istedi ben senin girişini yapıcam şimdi dedi.sigorta için.Anladığım kadarıyla 2. işte sözleşmeli personel olarak çalışacaksınız. Sizin maaşınızı okulun döner sermayesinden verecekler, devlet memuru olmayacaksınız. Şu durumda sizin maaşınız, sigortanız okul tarafından karşılanacak. Maaş artışı müdürün elinde yani, bu kısımda sıkıntı yok. Sigortanız yatacak kesin değil mi bunu konuştunuz mu ? Şu an çalıştığınız yerle de sözleşmeli olarak çalışıyorsunuz sanırım, sosyal imkanlar açısından ikisi arasında bir fark göremedim ben, ha memurluk düşündüğünüz yerde, devlet memur ataması yaparsa siz açıkta kalırsınız o bir gerçek, riskli bir faktör. Ancak dediğiniz gibi 1 yıl çalışırım okulumu bitirince başka iş bakarım diyorsanız daha çok maaş alacaksanız ve daha az çalışacaksanız kabul edilebilir bir teklif. Siz zaten bence karar vermiş gibisiniz, eğer ki şimdiki işi sırf işsiz kalmayım diye yapıyorsanız 2. işe bir fırsat verilebilir.
benden evrak istedi ben senin girişini yapıcam şimdi dedi.sigorta için.Anladığım kadarıyla 2. işte sözleşmeli personel olarak çalışacaksınız. Sizin maaşınızı okulun döner sermayesinden verecekler, devlet memuru olmayacaksınız. Şu durumda sizin maaşınız, sigortanız okul tarafından karşılanacak. Maaş artışı müdürün elinde yani, bu kısımda sıkıntı yok. Sigortanız yatacak kesin değil mi bunu konuştunuz mu ? Şu an çalıştığınız yerle de sözleşmeli olarak çalışıyorsunuz sanırım, sosyal imkanlar açısından ikisi arasında bir fark göremedim ben, ha memurluk düşündüğünüz yerde, devlet memur ataması yaparsa siz açıkta kalırsınız o bir gerçek, riskli bir faktör. Ancak dediğiniz gibi 1 yıl çalışırım okulumu bitirince başka iş bakarım diyorsanız daha çok maaş alacaksanız ve daha az çalışacaksanız kabul edilebilir bir teklif. Siz zaten bence karar vermiş gibisiniz, eğer ki şimdiki işi sırf işsiz kalmayım diye yapıyorsanız 2. işe bir fırsat verilebilir.
çok teşekür ederim fikirleriniz için.dikkate alıcam faydalı şeyler söyledinzben öyle anladım çünkü nasıl sana başka türlü maaş artışı sözü verebilir, neyse daha iki günün var, bence bugün bu konuyu araştır iyice, hayırlısı olsun senin için
evet tabiki atamada olabilir.2.işin güvencesi pek yok.
ama şuanki yerdede mutsuzum.işe gelmek istemiyorum.birgün iznim var.
ve hemen hemen herkese çıkacağımı söyledim geri dönmekte istemiyorum artık.
oranında idaresinin yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum
çok teşekür ederim fikirleriniz için.dikkate alıcam faydalı şeyler söyledinzben öyle anladım çünkü nasıl sana başka türlü maaş artışı sözü verebilir, neyse daha iki günün var, bence bugün bu konuyu araştır iyice, hayırlısı olsun senin için
maaşımı alabildiğim sürece sıkıntı yok maaşızda çalıştırmazlar bildiğim kadarıylaIdareye pek guvenme derim canim.sonra hayal kirikligi yasayabilirsin. Ben devlette ogretmenim. Onlar icin esas olan islerin sorunsuz ve seri sekilde yurumesidir. Atama oldugu anda mecburen sana yol verirler. Ama su anki isinde de bu kdr mutsuzsan yapacak pek bir sey yok. Riski goze alip devlette basla. Ama orda çalışırken de baska is bak derim.
Yani taşeron gibiaslında atama olması gerekiyor ama devlet atamıyormuş.ücretli öğretmenlik gibi memur da alıyorlarmış.fark sadece memurun maaşını okul veriyor
Maaş dışında prim aldığım için evet şuan ki işim maddi anlamda biraz daha iyi ama maddiyat herşey demek değil diğer konularda diğer yer daha iyi.işyerinde mutsuzsan diğer işin imkanları da buradan iyiyse ne duruyorsun? hep duygusal düşünüyoruz ama yanlış yapıyoruz biraz profesyonel düşünmek lazım.
aslında ismi memurluk bana gelen teklifin işçiyim ben aslında ordaSanırım ben yanlış anlıyorum
Millet devlet memurluğu için kendini paralıyor Sana memurluk için nerden teklif gelmiş olabilir ki?
evet bana olan bakışı değiştirmem zor dediğinizde çok haklısınız şöyleki ben burya eğitim dnaışmanı olarak girdim ve burda çalıştığım süre boyunca kendimi geliştirdim.sizin ufkunuz çok dar geldi bana. çalıştığınız yerde yükselseniz donanımınızı arttırsanız bile size olan bakışı değiştirmeniz çok zordur.
stajyer olarak başlanana bir yerde çalışmaya devam ettiğinizde herkes size stajyer muamelesi yapmaya devam eder mesela.
siz eğitimler almışsınız, cvnizi zenginleştirmişsiniz. taşeronda işçi olmayı kabul ediyorsunuz. sırf düzenli saatleri var diye. o zaman neden uğraştınız ki?
Devlet Bağımsız okullar kuruyor ve bu okullara sadece öğretmen atıyor. Öğretmenlerin dışında ki , okulun memuru, aşçısı , hizmetlisini kendi alıyor. Onların ücretlerini de okul, okula toplanan paradan karşılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?