fikir danışmak istiyorum .

ferihann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
2.705
0
66
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben evlilikle ilgili bir fikir danışmak istiyorum çok stresli bir durumdayım kafam çok karışık ve üzgünüm iki gündür niye hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor diye ağlayıp kendimi harab ediyorum benim 2 yıldır görüştüğüm bir sevgilim var en sonunda evlenmek için ailelerle bir araya gelmek istedik sevgilim annesi ile birlikte şehir dışından evimize geldi bir kaç gün misafirimiz oldu fakat misafir ettiiğimiz süre içinde doğru dürüst hiç konuşmadı bir kaç sohbet haricinde evlilikle ilgili hiçbir konu geçmedi en son sevgilimin ısrarları ve konuya kendisinin giriş yapmasıyla evlilik kız isteme söz nişan bir arada tek seferde olsun gibi konular geçti detaylar konuşulmadı ve çok kısa bir konuşma geçmiş oldu benim ailem yapabildiğimizi yaparız dediler fakat sevgilimin annesindeki konuşmak istemeyişi sanki zorla gelmiş gibi bıraktığı izlenim bizi rahatsız etmeye yetti ve rahatsız olduğu konuyu az çok öğrendiğimdeyse çok şaşırdım benim annem konuşmayı seven biri ve kendi ailemizle ilgili konuşulmamış anlatılamamış bir şey kalmasın diye sürekli anlattı fakat sevgilim annesi bundan rahatsızlık duymuş çokkonuşmuş olmasından sıkılmış hasta olmuş vs annemde karşısındaki insanın heleki erkek tarafının hiç konuşmamış olmasından rahatsız oldu ve bizim ilişkimize vurulan ilk darbe annelerin anlaşamamasıyla vurulmuş oldu bir ikinci anlaşamama mevzusu farklı şehirlerde olduğumuz için bir şehirde düğün bir şehirde kına ve nikah olmasını istemek fakat sevgilimin tarafı düğünü biz kına ve nikahın masraflarını siz karşılayın diyor annemse düğün nikah erkek tarafından yapılır biz çeyiz vs yaparız diyor ben şaşırdım bu doğru bir uygulamamıdır bende düğünün ve nikahın erkek tarafından yapıldığını biliyorum ama bu konudada anlaşamamış olduk ve çok üzülüyorum sevgilimle aram açılıyor anneler anlaşamıyor biz nasıl evlenicez bilmiyorum sizce ayrı şehirlerde olan evliliklerde herkez kendi şehrindeki düğünü nikahı vs karşılar yoksa erkek tarafımı yapmalı yanlışmı biliyoruz fikirlerinizi öğrenmek isterim teşekkürler ...

üfff su aileler böyle yapiyor ya gicik oluyorum.özellikle erkek tarafina.bizde farkli sehirlerdeydik ama ikimizde ayni memlekettendik.önce benim ailemin oldugu yerde benim ailem kinamizi yapti sonra esimin ailesinin yasadigi yerdede dügünü yaptik.en mantiklisi ve uygunuda bu zaten erkek dügün masraflarini nikahin masraflarini karsilar kizda kinayi ve ceyizi bukadar.bizim nikaha gelince acil pasaport cikarmak icin gittik belediyede esimle kendi kendimize yaptik bitti.ee tabi benim ailemin izniyle.sizde böyle bir cilginlik yapin ailenden izin al sahitlerinide al git kiydir nikahi kinayi siz yapin dügünüde onlar.kaynananda catlasin bu benim fikrim tabisempatiksalakcinni

esım yozgatlı ben alayda yasıyorum...dugun yozgatta oldu nıkah alanya..bızdede dugun ve nıkaha erkeke kardılar ..kına gecesı kıza aıttır...canım aıle arasındakı bu olaylar cok normal hıc bozma moralını hepsı gecıcek sen sevdıgnle bır ol ...bu konular yuuzne aranıızn acılmaısna ızın verem...bılırım ne kadar zor olduugnu ama her evlık hazırlıgında bunlar olur bende yasadım

anlayışsız bir erkek tarafı daha...
nikah da bişey yok zaten masrafı yok.
kınada maliyetli sayılmaz.
çeyize gelince herşeyini hemen alma.geç al uzun taksitlendir.
düğünüde iyi bir yerde yapın.
altın konularına hiç girmiyorum zaten zararlı çıkarlar

diyelimki ayni sehirdesiniz nikah icin harcanicak para damada ayit olmayacakmiydiki
ayri sehirlerde olunca siz yapin nikah masrafini diyor bence sacma dügün nikah erkek tarafina ayittir
sonucta nikah icinde bir bedel ödenicek nerde olursaniz olun

Ya adet heryerde başkadı ama koşullar değiştiğinden adetler de değişmek zorunda. Eskiden evet düğünü nikahı erkek tarafı yaparmış ama o zaman herkes bir arada olurmuş.
Şimdi koşullar mesafeler o kadar farklı ki. Mutlaka karşılıklı anlayışla konuşmak lazım.
Bizim ailelerimiz farklı farklı şehirlerdeydi, biz başka bir şehirde yaşıyor idik, şöyle yaptık: Ailelerimize "Eşya işine siz karışmayın biz kendi eşyamızı kendimiz alacağız, ama oradan oraya insan taşımaktansa iki şehirde de güzel birer düğün istiyoruz." dedik. Hem benim ailemin olduğu şehirde, hem onun ailesinin olduğu şehirde düğünümüz oldu. Çünkü bir yerde düğün yapsak insan taşımak daha da zor olacaktı. Sayı sınırlı kalacaktı. Her aile de eşya işine karışmadığı için kendi şehrindeki düğünü üstlendi.
Ama dikkatimi şu çekti, bunları çok erken konuşmuşsunuz. Yani eski deyimle, ortaya Allah'ın emri konmadan, kız istenmeden annelerin bu ayrıntıları konuşması gerekmez. O nedenle bu tarz konulara sevgilinin annesinin girmemesi de normal.

arkadaşlar teşekkür ederim bizde böyle düşünüyoruz aynı şehirde olsada nikahta düğünde erkek tarafına ait olacaktı ama onlar böyle diretip sorun yaratınca annemde ben seni böyle para mevzusu yapan aileye vermem diye diretiyor onlar oğullarına bişey yapmak istemiyorlar anlaşılan çocuk yalnız kaldı sanırım diyor zaten annesi konuşma gereği bile duymadı sevgilim zorladı sevgilim konuştu annesi tekrar etti moralimi bozuyorumda 2 gündür ağlıyorumda annemde haklı benmi yapıcam kızımın nikahını öyle saçma şey görülmüşmü diyor kınayı zaten biz yapıcaz çeyizi zaten biz yapıcaz birde nikah yaparsam olurmu abartmasınlar diyor ne yapıcamı şaşırdım onlar oğullarına bişey yapmazsa bende yapmam kızım ne isterseniz yapın isterseniz hiç bişey yapmayın diyor arada kaldım sevgilimde arada kaldı sanırım konuşamadan gitti çok üzgünüm bende .

her evlilik öncesi mutlaka böyle sorunlar cıkar atlatırsınız üzülme kına kıza dügn nikah erkek tarafına aittir sıkma canını hersey istedign gibi olsun insallah

onlar sık sık gelemeyiz bir ay sonra kız isteme için gelinir aynı anda söz nişan yapılır bir yıl beklenir ve düğün nikah vs yapılır dediler mesafe olduğu için bizde sorun yaratmadık karşılıklı anlayış çok önemli ama sevgilimin annesi hiç konuşmayınca acaba başka bir sorunmu var diyede düşünmeden edemedik ve büyük ihtimalle onlar oğullarına hiç bişey yapmayacaklar zaten eşyalar taksitle alınacak ondan yana bir sıkıntımız yok ama bu kadar erken böyle meselelerden aileler arasında gerginlik olması bizide üzüp yıpratıyor bunları konuşmak için gelmişlerdi zaten ama konuşamadan bir kaç gün geçti ve gittiler üstün körü sevgilimin konuşması kaldı elimizde detaylar konuşulmadığı içinde böyle bir problem yaşandı ve bu gidişle evlenemeyeceğiz sanırım mafoldumben biz 2 sene sorunsuz yaşadık ilişkimizi ama daha ilk seferde ailelerle toplu görüşülünce bu sorun oluştu ilk aşamada bunu yaşarsak yandık sonraları düşünmek bile istemiyorum mafoldumben

annen çok haklı canım ama;

şöyle bir alternatif olabilir mi?

aileler işe karışmasın.çünkü erkek tarafı düğünü yapsada senin altınlara göz dikebilecek kapasitede

herşeyi ikiniz yapın.
herşey ortak olsun.nasıl olsa ikinizde çalışıyorsunuz.
benim kardeşim öyle yapmıştı.
düğün,kına,nikah,çeyiz,tabağına ,çanağına kadar beraber almışlardı.
eşyaları taksitle aldılar.kimseye de minnet etmediler.
düğünüde takılarla ödediler.
şimdi kimse ağzını açıp ben bunu yaptım ,ben şunu yaptım diyemiyor.

her evlilik öncesi mutlaka böyle sorunlar cıkar atlatırsınız üzülme kına kıza dügn nikah erkek tarafına aittir sıkma canını hersey istedign gibi olsun insallah

amin inşallah çok sağol ben ilk kez böyle arada kaldığımı ve sıkıştığımı hissediyorum daha ilk görüşmede bunlar yaşandı bu kadar üzüldük kimbilir daha neler olur

Ya zor haklısın üzücü bir durum. Biraz patavatsızlık olduğu da doğru. Ama hani bizde bu işler ancak nişandan sonra konuşulur. Kız evi çok hevesli görünmek sşitemez, konuyu oğlan tarafı açsa bile kapatır. O yüzden dedim erken olmuş diye. Yoksa tabi canınnın sıkılması normal.

ahh ahh bir doğru dürüst karşılıklı konuşma imkanımız olsa her türlü konuşucaz tüm detayları ama gittiler sevgilimlede konuşamıyorum bir türlü ben düğün istemedim onlar tutturdular düğün olsun ben bir nikah olsun gelinlik giymiş olayım fazla bişey istemiyorum dedim eşyalarıda taksikle alırız dedim zaten bir yıl kalıcaz nişanlı sözlü diye ama ailesi istemiş biz yapıcaz demişler iyi sorun yok madem istemişler gönülleri olsun ama daha ilk aşamada böyle bir sorun yaşamak hiç hoş değil sevgilimde arada kaldı bişey diyemiyorum üzülüyor kaçalım bırakalım aileleri bile dedi ama ne onun nede benim böyle bir saçmalık yapacak yaşımız çoktan geçti üstelik gerekte yok yani köşeye sıkıştık resmen aileler bir orta yol bulamadı çünkü konuşmadı sevgilimin annesi sevgilimde tecrübesizlikle ancak bu kadar konuşabildi

nasıl nikah ve kına masrafı size ait olur anlamadım.abimde uzaktan evlendi ama iki taraftada düğün oldu bütün masraflarıda ailem ödedi.hatta iki taraftada faklı gelinlik giydi yengem yengem öyle istedi annemde gözünde kalmasın dedi herşeyine tamam dedi bizimkiler. bence aileler birbirinden uzak dursun ama düğünün bütün masraflarıda erkek tarafına ait olur

Ah bu aileler, özellikle erkek tarafına ne oluyor bu yıllarda yaa.
Önceden kız evi naz eviydi ne derse anında olurdu, şimdide derkek evi naz evi olmuş.
Tabi bu arada olan genç çiftlere oluyo kimsenin umrunda değil.
Sinir oluyorum yaa...

ah canım ya nerde bu zamanda böyle düşünen insan kaldımı biz zaten öyle aman aman bir masraf yapılsın taraftarıda değiliz annem konuşulduğunda herşeyden önce saygılı namusluı ahlaklı ve çalışkan olsun insan önemli olan budur dedi ama eksik olur ama tam olur yaparız el birliğiyle dedi fakat bu nasıl iştir anlamadım düğünü biz nikahı siz yapın ne demektir anlamadım herkezin örfü adeti konuşulur ama bizde konuşmadığı için annesi tabiki böyle muallakta bir durum oluştu kaldım arada hatta kaldık arada mafoldumben

malesef haklısın kimse artık düşünmüyor evlatlarımız mutlu olsun yeterki elimizden geldiğince yaparız el birliğiyle diye kimse düşünmüyor biz kız tarafı olarak alttan alıyoruz ama erkek tarafı diretiyor olanda ikimize oluyor bizim sevgimizi yıpratıyorlar inşallah aşkımız sağlamdırda yıpranmaz .mafoldumben

canım benim ne kadar iyi niyetlisin.umarım yoluna girer herşey
burada yük size düşüyor canım
sen ailenle sevgilinin ailesi arasında terazi olacaksın.aynı şekilde oda ailesiyle senin ailen arasında terazi olacak.

zor bir durum tabi.ama geçici canım
sakın üzülme ağlama canım.inan hepsi yoluna girecek.
yeterki siz birbirinizi anlayın ve destek olun

nikahı ve düğünü erkek tarafında yapın bence.sizin tarafta sadece kına olsun.ayrı şehirlerden olanlarda benim gördüğüm bu.kızın tarafında düğün gibi bir kına yapılıyor.sonra erkek tarafına gidip diğer şeyler yapılıyor.böyle yapın bence.tabi onun dışında başka problemler çıkabilir.inşallah büyük sorunlar yaşamazsınız.

ayrılma noktasındayız dün akşam bitti dedi ben ne kadar iyi niyetli davransamda olmuyor sanırım şimdi hala bir orta yol bulmaya çabalıyoruz annelerde rahatsız bir sürü şey biliyorlar sevgilimde hayır diyemiyor sanırım öyle görüyorum olan ikimize oluyor tabi ne sorunmuş bir nikah masrafı annemde ben kız tarafıyım diyip diretiyor onlar bizim adetimiz bu diye diretiyor annem iyice soğudu bu işten olmaz bu iş diyor ben kırıcı konuşurum diyor offff offfff çıldırıcam çok seviyoruz olan bize oldu mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…