• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir danışmak istiyorum .

ayrılma noktasındayız dün akşam bitti dedi ben ne kadar iyi niyetli davransamda olmuyor sanırım şimdi hala bir orta yol bulmaya çabalıyoruz annelerde rahatsız bir sürü şey biliyorlar sevgilimde hayır diyemiyor sanırım öyle görüyorum olan ikimize oluyor tabi ne sorunmuş bir nikah masrafı annemde ben kız tarafıyım diyip diretiyor onlar bizim adetimiz bu diye diretiyor annem iyice soğudu bu işten olmaz bu iş diyor ben kırıcı konuşurum diyor offff offfff çıldırıcam çok seviyoruz olan bize oldu mafoldumben
canım bizde evlenmeden önce cok sorunlar yasadık masraflar yüzünden baska seyler yüzünden esım benimle evlenmemesi icin neler yaptılar bilsen bende dayanamadım sonunda esime bir daha görüşmeyelim dedim ertesi gün bi baktım esim tası taragı toplayıp gelmıs :) senden vazgecemem dedı sonra evlendik ailesı ne dügn ne nisana gelmedi ama biz atlattık eslmle beraber bu durumu 4 yıllık evlıyım cok mutluyum esimle insan seviyorsa gercekten her zorlugu atlatır bence allah yardımcınız olsun

canım bizde evlenmeden önce cok sorunlar yasadık masraflar yüzünden baska seyler yüzünden esım benimle evlenmemesi icin neler yaptılar bilsen bende dayanamadım sonunda esime bir daha görüşmeyelim dedim ertesi gün bi baktım esim tası taragı toplayıp gelmıs :) senden vazgecemem dedı sonra evlendik ailesı ne dügn ne nisana gelmedi ama biz atlattık eslmle beraber bu durumu 4 yıllık evlıyım cok mutluyum esimle insan seviyorsa gercekten her zorlugu atlatır bence allah yardımcınız olsun

sizin zorlukları aşarak mutlu olmanıza çok sevindim inşallah bizde aşabiliriz dün gece ve bu sabah ayrılalım dedik ama olmadı yapamadık çok zor bizim için 2 yıldır acı tatlı neler paylaştık şimdi anneler problem olacak diye ayrılığı düşünüyoruz çok üzücü bu durum en son sorun yaratırlarsa aileleri karıştırmadan nikahımızı davet falan vermeden yapmayı teklif ettim kimse bişey yapmasın dedim çalışır çabalar yaparız küsen darılan darılsın dedim oda sorun çıkarsa eğer daha fazla böyle yapmaya yanaştı napalım birkaç günde ne kadar yıprandım anlatamam oda arada kaldı bende şimdi birde benim annem sorun çıkarmaya başladı haklı evet gereksiz bir gerginlik oldu oda korkuyor kızımın başına bir hal gelir diye zararın neresinden dönersen kardır diyor ama ben seviyorum inşallah aşarız bütün bunları yoksa yazık olacak bizede aşkımızada mafoldumben

Düğün ve nikah erkeğe aittir.Kına gecesini siz yaparsınız.Sizin söylediğiniz seçenek gayet mantıklı.Nikah sizin memlekette düğnde onların memleketinde olur.Neden böyle huzursuzlk yaratır aileler anlamş değilim.Bence istemeye geldiklerinde bu konu nasıl olsa gündeme gelicek.Sevdiğin kişi söylesin fikrini sende onu destekle. Her iki tarafında rızası olsun ve huzursuzlk çıkmasın

Düğün ve nikah erkeğe aittir.Kına gecesini siz yaparsınız.Sizin söylediğiniz seçenek gayet mantıklı.Nikah sizin memlekette düğnde onların memleketinde olur.Neden böyle huzursuzlk yaratır aileler anlamş değilim.Bence istemeye geldiklerinde bu konu nasıl olsa gündeme gelicek.Sevdiğin kişi söylesin fikrini sende onu destekle. Her iki tarafında rızası olsun ve huzursuzlk çıkmasın

evet konuşuldu üstün körü bunlar işte bu noktadada sorun oldu isteme olayı söz nişan hepsi tek seferde olacak öyle düşünülüyor pek uzun uzadıya bu konular konuşulmuyor detaylı şekilde buda sorun yaratıyor işte o kadar üzüldüm ki şu bir kaç gündür anlatamam

bende başka memlekete evlendım.bzizmde gündüz kız isteme aksam nısan oldu.ben başka sehırde calısıyordum iznım yoktu..bız nıkahımızı önceden yaptık.kına gecesını bız yaptık.düğün erkek tarafı yaptı..zaten nıkahın hıcbır masrafı olmuyor kı..
eşyaları da biz begendık aıleler ödedı..allaha şükür kımse de sorun cıkarmadı..karısmadılar da..
bence aılelere cok iş düşüyor..anlayıs acısından..
umarım sizinki de tatlıya baglanır...

nasıl nikah ve kına masrafı size ait olur anlamadım.abimde uzaktan evlendi ama iki taraftada düğün oldu bütün masraflarıda ailem ödedi.hatta iki taraftada faklı gelinlik giydi yengem yengem öyle istedi annemde gözünde kalmasın dedi herşeyine tamam dedi bizimkiler. bence aileler birbirinden uzak dursun ama düğünün bütün masraflarıda erkek tarafına ait olur
melek gibiymiş senin ailen:) benim eşimin ailesi bir gelinliği bilem cok gormuslerdı:oklava:

evet konuşuldu üstün körü bunlar işte bu noktadada sorun oldu isteme olayı söz nişan hepsi tek seferde olacak öyle düşünülüyor pek uzun uzadıya bu konular konuşulmuyor detaylı şekilde buda sorun yaratıyor işte o kadar üzüldüm ki şu bir kaç gündür anlatamam

Ah canım benim anlıyorum seni. .İnsan bir kere evleniyor ve haklı olarak içinde bir şey kalmamasını istyor.Bence kesinlikle isteklerinde diret canım.İleride hep keşke dersin. . Bazen her şey istediğimiz gibi olamasada elmzde imkan varken en azından problemin üzerne gidilmesi taraftarıyım.Ortada yapılmaması için geçerli önemli bir sebep yok.Sadece istemiyorlar o kadar.Durumumuz yok yapamayız vs.Gibi cümleler kursalar neyse derim .
:delphin:

bende başka memlekete evlendım.bzizmde gündüz kız isteme aksam nısan oldu.ben başka sehırde calısıyordum iznım yoktu..bız nıkahımızı önceden yaptık.kına gecesını bız yaptık.düğün erkek tarafı yaptı..zaten nıkahın hıcbır masrafı olmuyor kı..
eşyaları da biz begendık aıleler ödedı..allaha şükür kımse de sorun cıkarmadı..karısmadılar da..
bence aılelere cok iş düşüyor..anlayıs acısından..
umarım sizinki de tatlıya baglanır...

ahh biraz anlayışlı olsalar zaten bizde çok bişey istemiyoruz kına kıza ait onda sorun yok benimde üzüldüğüm konu nikahta yapılacak tek masraf nikah şekeri hadi kuaför gelin arabası vs derken olsun en fazla 1000 tl masraf zaten bunu fazlasıyla yapıcaklar niye ilk etapta bu sorun oldu anlamadım çok üzüldüm çok mafoldumben en sonunda benim 1000 tl değerim bile yokmuş diye ağladım şu yaşadığımız gerginliğe bak inşallah atlatırız sorunsuz biter şuu işler

Ah canım benim anlıyorum seni. .İnsan bir kere evleniyor ve haklı olarak içinde bir şey kalmamasını istyor.Bence kesinlikle isteklerinde diret canım.İleride hep keşke dersin. . Bazen her şey istediğimiz gibi olamasada elmzde imkan varken en azından problemin üzerne gidilmesi taraftarıyım.Ortada yapılmaması için geçerli önemli bir sebep yok.Sadece istemiyorlar o kadar.Durumumuz yok yapamayız vs.Gibi cümleler kursalar neyse derim .
:delphin:

evet kesinlikle ama zaten ortada maddi açıdan büyük bir sıkıntı yaratacak masraf yok ben onu anlamadım taş çatlasın 1000 tl tutsun onlar kendi memleketlerinde düğün istiyorlar sorun olmuyor nikahı problem ettiler sevgilimde arada kaldı ailesine bişey dese kötü olacak bana dese yine kötü olmayacak bu iş diye korkmaya başladık artık mafoldumben

iki ailenin ilk tanışmasında bu tür konulara girilmesi bence de biraz aceleci olmuş...

şimdi üzgünsünüz , mutsuzsunuz...eminim herşey anlamsız geliyor... ama bunlar çözülmeyecek mevzular değil ki...

ben eminim ortak bir çözüm bulunur...

bir de ben birşeyi anlamıyorum ( belki benim ailemde ve çevremde hiç rastlamadım benzer sorunlara) düğün yapılırken iki aile ortaya döker ben bunu şunu yapabilirim yapmak istiyorum der... kimin imkanı ne kadarsa onu yapar...

bizim de iki düğünümüz oldu ...annemler kendi tarafta yapılan düğünün masraflarını , kayınvalidemler de kendi taraflarında yapılan masrafları üstlendiler...

ve şimdi sorun gibi nitelendiriyorsunuz bunu , ama ilerde iyi ki olmuş da bu olayda ben eşimin ailesini daha iyi tanıdım diye şükredersiniz...

bazı yerlerde bu tarz konular adetmiş örfmüş gibi oluyor ama bizde ilk tanışmada hiç konuşulmadı bu konular üstün körü konuşuldu yani mesela bizden düğün istiyormusunuz dediler annemde 2 düğün masraflı olur burda nikah yaparsınız öncesindede kına olur yeter dedi konuşulan konu bu kadarken bir nikah meselesi çıktı ortaya ve tabiki ortalık karıştı annem ısrar ettiki ben kız annesi olarak olacak şeymi nikahı yapacağım hiç yakışık alınmayacak bir durum bu üstelik isteme söz yokken ortada bu nasıl bir hadsizliktir ki bunlar evden çıkar çıkmaz konu oluyor diye sorun yaptı onlarda bizim adetimiz bu nikah kız tarafına düğün bize ait diye tartıştı olan bize oldu tabi şimdi ayrıldık düzelirmi bilmem ama bizim aramız düzelsede asla annem kabul etmiyor nikah mevzusu çözüldü bir tek nikah yapmayı kabul ettiler düğün yok dediler yada belki yapılır annem çok kırıldığını ve bunun büyük saygısızlık olduğun usöylüyor ben artık evime kabul etmem diyor bu arada şehir dışından gelecekler ve burda hiç tanıdıkları yok erkek tarafının bizde kalacaklar mecburen annemde artık evime kabul etmem diye tutturdu hiç bişeyde istemem el gibi evlendiririm diyor ama ben zaten babasızım birde annemin böyle yapması çok zoruma gidiyor ben kimsesizmiyim ki tek başıma evlenicem gelen insanlara saygısızca sokakta bırakıcak gibi davranıcaz onlar bir yanlışlık yaptı diye bizdemi yanlışlığıa bir tane daha katalım annem kabul etmiyor bende bitsin dedim daha ilkaşamada yoruldum

Annelerin kaprisleri yüzünden kim ayrılık kararı aldı?

Çok teferruat bunlar bence.
Düğün,kına,nikah...
Biraz orda biraz burda...

Annelerin haklı ya da haksız daha olgun davranmaları gerekiyor.
Bu hesaplar çok çirkin ayrıca.

ben ayrılma kararı aldım çünkü şuanda annem kendi zaferini ilan etmek için uğraşıyor kapris yapıyor resmen kesinlikle olmaz diyor olursada el gibi olursun yaparlar diyor bende birtek annem var madem evladının mutluluğuunu istemiyor mutlu olsun kendisi dedim sevgilime ve ailesiene rezil olmaktansa bitsin dedim zaten sevgilimde annemi arayıp alttan alıp konuşma taraftarı olmadığını söyledi onada üzüldüm tek başıma ve mutsuzum üzerimizden çirkin hesaplar yapılıyor

bizim buralarda düğün nikah kına nişan hepsi erkek tarafına aittir.her yerde gelenekler farklı tabi
bende komşu ile gelin gittim iki yerde düğün oldu ama biz hiçbir masrafa karışmadık
her düğünde böyle olaylar anlaşmazlıklar olur canım bizdede oldu.ayrılıyorduk nerdeyse ama bir şekilde kavga gürültü oldu düğünümüzkafamçokkarıştı
en güzeli bu işlerin tatlılıkla olması tabii.
büyükler daha anlayışlı ve olgun olmalılar bizde şöyledir deyip diretmek çok doğru değil bence devir değişti.gençlerin mutluluğu için biraz toleranslı olmalı anne babalar
umarım senin annenle kaynanan da orta yolu bulurlar canım

Annelerin birbirlerine daha tanışır tanışmaz takmalarıda ilginç olmuş.
Annenizin çok konuşması değilde, daha ilk görüşmede nikah mevzuları filan aceleci olmuş olabilir.
Uzaktan geldikleri için ön bir görüşme yapılma gereği hissedilmeden bu konulara girildi heralde ama keşke önce bir tanışma faslı olsaydı, bu belki garip gelmiştir kimbilir. Bu konuların konuşulacağını arkadaşınız söylememiş mi hiç annesine, kadın şaşırmıştır belki, hiç konuyu açmadığına göre.

Direk konulara girince, karşı tarafta gıcıklık yapmış heralde. Nikah ya da düğün, her ikiside erkek tarafına aittir. Böyle şeylerin erkeği, kızı olmaz denilebilir belki ama, bir erkek bunları karşılayamacaksada durumu varsa, ben yapmam demeside ilginç, o zaman hiç evlenmesin. Siz zaten kız tarafı olarak yapmanız gereken kısımları yapacaksınızdır, bir zahmet düğün ve nikahıda yapsınlar. Anneniz bu konuda haklı bence.

Yalnız bence çözülmesi gereken, arkadaşınızın annesi neden bu kadar takmış bu mevzulara ve annenize. Bence annesinin, bu tarz konuların konuşulcağından haberi yokmuş ve garip gelmiş sanırım.

Sonuç olarak sadece anneler için birşeylerden vazgeçmeli mi, vazgeçmemeli.
Annenizin daha sakin bir şekilde gönlünü yapmaya çalışın.
Karşı tarafıda arkadaşın idare etmeli, o ne düşünüyor peki, o olaylara müdahele edebilir.
Orta yol bulunur inş.

canım benim çok üzüldüm annenede kızdım damadın annesinede iki kişi birbirini çok isteyince büyükler kendini naza çekmeye başlıyor ne diye ayrıldınki kolaymı iki sene emek vermişsin

şimdi sizin için asıl zor günler başlıyor nişanlınla birlik olup annelere karşı mücadele etmelisiniz
bizim iki tarafta birbirini hiç istemedi sanki onlar girecek yatağa töbe töbe ama biz birbirimizden ayrılamazdık ve mücadele ettik sırt sırta verip

Annelerin birbirlerine daha tanışır tanışmaz takmalarıda ilginç olmuş.
Annenizin çok konuşması değilde, daha ilk görüşmede nikah mevzuları filan aceleci olmuş olabilir.
Uzaktan geldikleri için ön bir görüşme yapılma gereği hissedilmeden bu konulara girildi heralde ama keşke önce bir tanışma faslı olsaydı, bu belki garip gelmiştir kimbilir. Bu konuların konuşulacağını arkadaşınız söylememiş mi hiç annesine, kadın şaşırmıştır belki, hiç konuyu açmadığına göre.

Direk konulara girince, karşı tarafta gıcıklık yapmış heralde. Nikah ya da düğün, her ikiside erkek tarafına aittir. Böyle şeylerin erkeği, kızı olmaz denilebilir belki ama, bir erkek bunları karşılayamacaksada durumu varsa, ben yapmam demeside ilginç, o zaman hiç evlenmesin. Siz zaten kız tarafı olarak yapmanız gereken kısımları yapacaksınızdır, bir zahmet düğün ve nikahıda yapsınlar. Anneniz bu konuda haklı bence.

Yalnız bence çözülmesi gereken, arkadaşınızın annesi neden bu kadar takmış bu mevzulara ve annenize. Bence annesinin, bu tarz konuların konuşulcağından haberi yokmuş ve garip gelmiş sanırım.

Sonuç olarak sadece anneler için birşeylerden vazgeçmeli mi, vazgeçmemeli.
Annenizin daha sakin bir şekilde gönlünü yapmaya çalışın.
Karşı tarafıda arkadaşın idare etmeli, o ne düşünüyor peki, o olaylara müdahele edebilir.
Orta yol bulunur inş.

evet geldikleri zaman arkadaşımın annesinin geliş sebebini biliyorlardı bizde biliyorduk ben telefonla konuşmuştum söylemişti yol uzak aslında direk isteme ve söz için geeleceğiz ama annene ayıp olur kızım dedi oyüzden önce bir tanışma için geleceğiz bende anneme danıştım tamam dedi sorun yoktu geldiler iyi hoş sohbet konuşuldu ama annesinde bir memnuniyetsizlik ve konuşmama durumu var üstelik sevgilim sıkıştırdığı halde hadi anne biizm konumuzuu aç konuşun söyle söz nişan için geleceğiz diye sıkıştırdıkça konuşmadı sonra bir kaç gün sonra hep birlikteyken sevgilim açtı konuyu ve annesi tasdik etti zaten üstün körü konuşuldu konular sonrası ertesi akşam gider gitmez konu olmuş nikahı bizim burda yapılacağı için bizim üstlenmemiz gerekmiş annemse ayıp öyle şey olmaz ben oğlan annesimiyim nikah yapayım nikah düğün erkeğe aittir biz üzerimize düşeni zaten yapacağız üstelik çok şey istemedik hem ayıptır daha isteme olmadan böyle konular konuşulmaz bunlar nasıl insanlar demeye başladı ve annem taktı sevgilimn anneside anladığım kadarıyla annem çok konuşmayı sevdiği için ve anlattığı için ondan pek hoşlanmadı şimdi bir haftadır bizi yiyorlar bizde birbirimizi yiyoruz ve sevgilim annesine karşı gelebilecek bir yapıya sahip değil asla resti çekemem ben evlenmek istiyorum siz bişey yapmasanızda biz yaparız tek başımıza bişeyler ama geç ama güç düğün nikah olmasada gider nikah dairesinde atar imzaları kimseye minnet etmeyiz diyemiyor bende rahat bir aile yaşamım yok ama diyebiliyorum annem dahi olsa eğer benim mutluluğumu düşünmüyorsa beni el gibi bırakıyorsa bende kendi bildiğimi yaparım diyorum ama sevgilim bu cesareti gösteremiyor v e biz ayrılma noktasındayız daha az önce tartıştık bir süre görüşmeyelim diyoruz daha hala onların evinde olan tartışma nikahı bizim yapmamız yönünde bizim evdeki tartışma annemin greri adım atmayışı ve birazda abartı olarak kapris yapması haklı kırılmakta ve konusunda bişey demiyorum ama benim mutluluğumuda zerre kadar düşünüp konuşmuyor bile bir ay sonra gelecekler gelmesinler diyor offf ben kaldım arada ve bu ilişki bitecek gibi yazık 2 yılıma boşuna geçirmişim mafoldumben

Back