merhaba arkadaşlar ben evlilikle ilgili bir fikir danışmak istiyorum çok stresli bir durumdayım kafam çok karışık ve üzgünüm iki gündür niye hiç bir şey istediğim gibi gitmiyor diye ağlayıp kendimi harab ediyorum benim 2 yıldır görüştüğüm bir sevgilim var en sonunda evlenmek için ailelerle bir araya gelmek istedik sevgilim annesi ile birlikte şehir dışından evimize geldi bir kaç gün misafirimiz oldu fakat misafir ettiiğimiz süre içinde doğru dürüst hiç konuşmadı bir kaç sohbet haricinde evlilikle ilgili hiçbir konu geçmedi en son sevgilimin ısrarları ve konuya kendisinin giriş yapmasıyla evlilik kız isteme söz nişan bir arada tek seferde olsun gibi konular geçti detaylar konuşulmadı ve çok kısa bir konuşma geçmiş oldu benim ailem yapabildiğimizi yaparız dediler fakat sevgilimin annesindeki konuşmak istemeyişi sanki zorla gelmiş gibi bıraktığı izlenim bizi rahatsız etmeye yetti ve rahatsız olduğu konuyu az çok öğrendiğimdeyse çok şaşırdım benim annem konuşmayı seven biri ve kendi ailemizle ilgili konuşulmamış anlatılamamış bir şey kalmasın diye sürekli anlattı fakat sevgilim annesi bundan rahatsızlık duymuş çokkonuşmuş olmasından sıkılmış hasta olmuş vs annemde karşısındaki insanın heleki erkek tarafının hiç konuşmamış olmasından rahatsız oldu ve bizim ilişkimize vurulan ilk darbe annelerin anlaşamamasıyla vurulmuş oldu bir ikinci anlaşamama mevzusu farklı şehirlerde olduğumuz için bir şehirde düğün bir şehirde kına ve nikah olmasını istemek fakat sevgilimin tarafı düğünü biz kına ve nikahın masraflarını siz karşılayın diyor annemse düğün nikah erkek tarafından yapılır biz çeyiz vs yaparız diyor ben şaşırdım bu doğru bir uygulamamıdır bende düğünün ve nikahın erkek tarafından yapıldığını biliyorum ama bu konudada anlaşamamış olduk ve çok üzülüyorum sevgilimle aram açılıyor anneler anlaşamıyor biz nasıl evlenicez bilmiyorum sizce ayrı şehirlerde olan evliliklerde herkez kendi şehrindeki düğünü nikahı vs karşılar yoksa erkek tarafımı yapmalı yanlışmı biliyoruz fikirlerinizi öğrenmek isterim teşekkürler ...