canım bizde evlenmeden önce cok sorunlar yasadık masraflar yüzünden baska seyler yüzünden esım benimle evlenmemesi icin neler yaptılar bilsen bende dayanamadım sonunda esime bir daha görüşmeyelim dedim ertesi gün bi baktım esim tası taragı toplayıp gelmıs :) senden vazgecemem dedı sonra evlendik ailesı ne dügn ne nisana gelmedi ama biz atlattık eslmle beraber bu durumu 4 yıllık evlıyım cok mutluyum esimle insan seviyorsa gercekten her zorlugu atlatır bence allah yardımcınız olsunayrılma noktasındayız dün akşam bitti dedi ben ne kadar iyi niyetli davransamda olmuyor sanırım şimdi hala bir orta yol bulmaya çabalıyoruz annelerde rahatsız bir sürü şey biliyorlar sevgilimde hayır diyemiyor sanırım öyle görüyorum olan ikimize oluyor tabi ne sorunmuş bir nikah masrafı annemde ben kız tarafıyım diyip diretiyor onlar bizim adetimiz bu diye diretiyor annem iyice soğudu bu işten olmaz bu iş diyor ben kırıcı konuşurum diyor offff offfff çıldırıcam çok seviyoruz olan bize oldu mafoldumben
canım bizde evlenmeden önce cok sorunlar yasadık masraflar yüzünden baska seyler yüzünden esım benimle evlenmemesi icin neler yaptılar bilsen bende dayanamadım sonunda esime bir daha görüşmeyelim dedim ertesi gün bi baktım esim tası taragı toplayıp gelmıs :) senden vazgecemem dedı sonra evlendik ailesı ne dügn ne nisana gelmedi ama biz atlattık eslmle beraber bu durumu 4 yıllık evlıyım cok mutluyum esimle insan seviyorsa gercekten her zorlugu atlatır bence allah yardımcınız olsun
Düğün ve nikah erkeğe aittir.Kına gecesini siz yaparsınız.Sizin söylediğiniz seçenek gayet mantıklı.Nikah sizin memlekette düğnde onların memleketinde olur.Neden böyle huzursuzlk yaratır aileler anlamş değilim.Bence istemeye geldiklerinde bu konu nasıl olsa gündeme gelicek.Sevdiğin kişi söylesin fikrini sende onu destekle. Her iki tarafında rızası olsun ve huzursuzlk çıkmasın
melek gibiymiş senin ailen:) benim eşimin ailesi bir gelinliği bilem cok gormuslerdınasıl nikah ve kına masrafı size ait olur anlamadım.abimde uzaktan evlendi ama iki taraftada düğün oldu bütün masraflarıda ailem ödedi.hatta iki taraftada faklı gelinlik giydi yengem yengem öyle istedi annemde gözünde kalmasın dedi herşeyine tamam dedi bizimkiler. bence aileler birbirinden uzak dursun ama düğünün bütün masraflarıda erkek tarafına ait olur
evet konuşuldu üstün körü bunlar işte bu noktadada sorun oldu isteme olayı söz nişan hepsi tek seferde olacak öyle düşünülüyor pek uzun uzadıya bu konular konuşulmuyor detaylı şekilde buda sorun yaratıyor işte o kadar üzüldüm ki şu bir kaç gündür anlatamam
bende başka memlekete evlendım.bzizmde gündüz kız isteme aksam nısan oldu.ben başka sehırde calısıyordum iznım yoktu..bız nıkahımızı önceden yaptık.kına gecesını bız yaptık.düğün erkek tarafı yaptı..zaten nıkahın hıcbır masrafı olmuyor kı..
eşyaları da biz begendık aıleler ödedı..allaha şükür kımse de sorun cıkarmadı..karısmadılar da..
bence aılelere cok iş düşüyor..anlayıs acısından..
umarım sizinki de tatlıya baglanır...
Ah canım benim anlıyorum seni. .İnsan bir kere evleniyor ve haklı olarak içinde bir şey kalmamasını istyor.Bence kesinlikle isteklerinde diret canım.İleride hep keşke dersin. . Bazen her şey istediğimiz gibi olamasada elmzde imkan varken en azından problemin üzerne gidilmesi taraftarıyım.Ortada yapılmaması için geçerli önemli bir sebep yok.Sadece istemiyorlar o kadar.Durumumuz yok yapamayız vs.Gibi cümleler kursalar neyse derim .
en sonunda bitti bu ilişki anneler kaprisleriyle bitirdiler aşkımızı ayrıldık nefret ediyorum herkezden nefret ediyorum
Annelerin birbirlerine daha tanışır tanışmaz takmalarıda ilginç olmuş.
Annenizin çok konuşması değilde, daha ilk görüşmede nikah mevzuları filan aceleci olmuş olabilir.
Uzaktan geldikleri için ön bir görüşme yapılma gereği hissedilmeden bu konulara girildi heralde ama keşke önce bir tanışma faslı olsaydı, bu belki garip gelmiştir kimbilir. Bu konuların konuşulacağını arkadaşınız söylememiş mi hiç annesine, kadın şaşırmıştır belki, hiç konuyu açmadığına göre.
Direk konulara girince, karşı tarafta gıcıklık yapmış heralde. Nikah ya da düğün, her ikiside erkek tarafına aittir. Böyle şeylerin erkeği, kızı olmaz denilebilir belki ama, bir erkek bunları karşılayamacaksada durumu varsa, ben yapmam demeside ilginç, o zaman hiç evlenmesin. Siz zaten kız tarafı olarak yapmanız gereken kısımları yapacaksınızdır, bir zahmet düğün ve nikahıda yapsınlar. Anneniz bu konuda haklı bence.
Yalnız bence çözülmesi gereken, arkadaşınızın annesi neden bu kadar takmış bu mevzulara ve annenize. Bence annesinin, bu tarz konuların konuşulcağından haberi yokmuş ve garip gelmiş sanırım.
Sonuç olarak sadece anneler için birşeylerden vazgeçmeli mi, vazgeçmemeli.
Annenizin daha sakin bir şekilde gönlünü yapmaya çalışın.
Karşı tarafıda arkadaşın idare etmeli, o ne düşünüyor peki, o olaylara müdahele edebilir.
Orta yol bulunur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?