fikir istiyorumm

ayhnisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
159
80
98
slm kızlar, çok kısa anlatmaya çalışıcam. Derdim kayınvalidemle.Birbirimize bir saat uzaklıkta oturuyoruz ama o her haftasonu onlara gitmemizi bekliyor.Çalışan biriyim haftaiçi zaten eve vakit ayıramıyorum.Herşeyi haftasonuna sığdırmaya çalışıyorum. Beni aradığında işim var gelemeyiz diyorum haftasonu yaklaşınca oğlunu arıyor o da aynı şeyi söylüyor.Öbür hafta yine aynı şeyler. Ben biraz soğuk biriyim kendi aileme karşıda öyle sürekli görüşmeyi sevmem ama kayınvalidem bir hafta aramayınca sitem ediyor. Sürekli derdim sadece kendisiymiş gibi ilgi beklemesinden çok sıkıldım.Lütfen fikir verin saygılı sevgili ve kararında görüşebilmek için ne yapmam gerekiyor

slm kızlar, çok kısa anlatmaya çalışıcam. Derdim kayınvalidemle.Birbirimize bir saat uzaklıkta oturuyoruz ama o her haftasonu onlara gitmemizi bekliyor.Çalışan biriyim haftaiçi zaten eve vakit ayıramıyorum.Herşeyi haftasonuna sığdırmaya çalışıyorum. Beni aradığında işim var gelemeyiz diyorum haftasonu yaklaşınca oğlunu arıyor o da aynı şeyi söylüyor.Öbür hafta yine aynı şeyler. Ben biraz soğuk biriyim kendi aileme karşıda öyle sürekli görüşmeyi sevmem ama kayınvalidem bir hafta aramayınca sitem ediyor. Sürekli derdim sadece kendisiymiş gibi ilgi beklemesinden çok sıkıldım.Lütfen fikir verin saygılı sevgili ve kararında görüşebilmek için ne yapmam gerekiyor
"Anne sen bizi çağırma biz müsait olduğumuzda zaten geliriz. Her hafta gelmemiz mümkün değil çalışan insanlarız" edikten sonra her çağırdığında hayır demeye devam edin. Zamanla vazgeçecektir çağırmaktan.

Komşumuzun 4 gelini vardı. İlki her zaman onlarla yemek yiyen evlerini temizleyen onlara hizmet eden biriydi. Diğerleri mesafe koydu gitmedi etmedi ilki de bıraktı zamanla. Ama politik olmakta fayda var diye düşünüyorum soğuk ve erteleme yaparak geçiştirirerek ,açıklayarak olur. Tabi eşiniz sizle hemfikir olacak

Maalesef eşim aşırı vicdan yapıyor onlara karşı.Yaşlılar idare et diyor sürekli.Herşeyin farkında olmasına rağmen he de geç yine istemezsen gitmeyiz diyo ama 2. hafta başlıyo 'gitsekmi acaba yazık onlarda bizi bekliyo' diye. Özlediysen kendin gidebilirsin diyorum tekte gitmiyo.Ne bilim gerçekten evlilik o kişiyle olmuyomuş sadece ben hiç böyle düşünmemiştim.Bi bi süre gitmeyince kendi geliyo yatılı. Sırf öyle gelmesin diye bi süre sonra gitmek zorunda kalıyorum.Gelirken de bana değil oğluna haber verir.

Allah baska dert vermesin, kadın düşünüyo çağırıyo ne güzel, olmadı her çağırdığında bahane bulup gitmeyin. Zamanla o da bıkıcak

Maalesef eşim aşırı vicdan yapıyor onlara karşı.Yaşlılar idare et diyor sürekli.Herşeyin farkında olmasına rağmen he de geç yine istemezsen gitmeyiz diyo ama 2. hafta başlıyo 'gitsekmi acaba yazık onlarda bizi bekliyo' diye. Özlediysen kendin gidebilirsin diyorum tekte gitmiyo.Ne bilim gerçekten evlilik o kişiyle olmuyomuş sadece ben hiç böyle düşünmemiştim.Bi bi süre gitmeyince kendi geliyo yatılı. Sırf öyle gelmesin diye bi süre sonra gitmek zorunda kalıyorum.Gelirken de bana değil oğluna haber verir.
Eşiniz olması gerekeni yapıyor. Siz buzdolabısınız

Eşin de seninle aynı fikirdeyse daha yapacak bir şey yok. O ısrarla arayacak siz de ısrarla haftasonunu kendinize ayırdığınızı söyleyeceksiniz...

Kaynanama sizin gibi gelin nasip etmeliymiş allah.Oğluna gitme etme diyen yok ben neden gitmek zorundayım? Üstelik eşim ayda bir bile annemi aramazken
Dengeli olmalı bu durum o da aramalı ziyaret etmeli.Ayda bir yeterli bence.

Kaynanama sizin gibi gelin nasip etmeliymiş allah.Oğluna gitme etme diyen yok ben neden gitmek zorundayım? Üstelik eşim ayda bir bile annemi aramazken
ben de her hafta görüşmek istemem ama onların istemesi doğal bence. her hafta sık olsa da, bence 2-3 haftada bir olması gereken. o kadar dert edincek bir şey göremedim

Gittiğinizde tüm günü onlarla geçirmek zorunda değilsiniz ki. Mesela haftasonu bir gün sabahtan işlerinizi halledip akşamüstü gibi onlara gitseniz yeter. Haftada 1 sık olabilir ama iki haftada bir bu şekilde 3-4 saat görüşmek ideal bence.
Ailenizi ziyaret ettiğinizde eşiniz olmadan mı gidiyorsunuz? Kayınvalidenizi siz de telefonla arıyor musunuz yoksa sadece o aradığında mı cevap veriyorsunuz?

Gittiğinizde tüm günü onlarla geçirmek zorunda değilsiniz ki. Mesela haftasonu bir gün sabahtan işlerinizi halledip akşamüstü gibi onlara gitseniz yeter. Haftada 1 sık olabilir ama iki haftada bir bu şekilde 3-4 saat görüşmek ideal bence.

Ailenizi ziyaret ettiğinizde eşiniz olmadan mı gidiyorsunuz? Kayınvalidenizi siz de telefonla arıyor musunuz yoksa sadece o aradığında mı cevap veriyorsunuz?
Sorsan onu da yılda bir yapıyordur.

Şaşırıyorum. demekki normal olmayan benim.
Hayır gayet normalsin. Kendi annenden çok neden kaynananı görmek zorundasın. Bizimkide ısrarla çagırıyordu. Başlarda gittim. Sonra hep eşimi tek gönderdim. Eşim bile ayda iki anca gidiyor.Yoruluyorum diyor. Ee bir pazarımız var. Temizlik mi yapalım, gezelim mi, kvnin gönlünü mü egleyelim. Ki bıktırmasa ayda bir giderdim. Ben ayda birden daha az gidiyorum.

Annemlerle aynı sehirdyiz. Eşimle annemler her hafta hatta her ay görüşmezler. Ailemle ben görüşüyorum. Ama maşallah iliskileri çok iyi en ufacık birşeyde birbirlerine destek olurlar saygi duyarlar severler.
Kayınvalidem lerden uzağım. Fırsat buldukça gideriz kalırız. Onlar gelir. Kalırız.
Severiz sayarız çok şükür düzgün ilişkimiz var.
Fakat böyle sayılarla herhafta ara sor gel git gibi ilişkileri bende sevmem. Araya soğukluk soktuğunu düşünüyorim.

Ailenizi ziyaret ettiğinizde eşiniz olmadan mı gidiyorsunuz? Kayınvalidenizi siz de telefonla arıyor musunuz yoksa sadece o aradığında mı cevap veriyorsun

Ailem başka şehirde eşim mecburen geliyo.Geldiğinde de sıkıldığını anladığım an kalkalım derim ben.Kayınvalidemeyse sabah kahvaltıya diye gideriz mutlaka akşama yemekte döktürür ayıp olmasın diye bütün günümü orda geçirmek zorunda kalırım

Back
X