Önce atanın ekonominizi duzeltin başka bir doktora daha gidin 25 yasinda acele edecek birsey yok bence
sağlık sorununuz olmasaydı da çocuk için erken. biraz akışına bırak atanmak için telrar çalışmaya başla kredi kartlarını nasıl ödeyeceksiniz eş ailesi mi bakacak size. o döngüye girerseniz çıkamazsınız.Merhabalar yeni üye oldum siteye. Aslında kafamdaki bu karışıklıklara yardımcı olacak birkaç tavsiye alırım diye düşünerek üye oldum. 23 yaşındayım 1 senelik evliyim ve eşimle de 2 sene önce tanıştık diyebilirim. Kendi öz ailemden hiçbir destek görmeden bir şekilde bu yaşıma geldim. Kendileriyle de görüşmüyorum. Hayattaki tek ve en güzel şansım eşimdir. Tamamen ruh eşiyizdir. Kavgalarımızda, mutluluğumuzda, varlıkta, yoklukta her zaman aklımızdan birbirimiz geçer ve karşılıklı hislerimi biliriz söylemeden. Çok şükür ki hayatta dediğim gibi tek ve en iyi şansım eşim. Yolun başındayız diye dert etmediğimiz ya da görmezden geldiğimiz bazı durumlar var ama. Mesleğim için bir senedir beklediğim atama nasip olmadı. Eşimin bazı sağlık sorunları oldu kronik düzeyde. Allah’a sükür durumu iyi ama maddiyat olarak pek parlak değiliz. Gözüm fazlasını aradığından değil ama ister istemez eşimin ailesiyle aynı semtte yaşıyoruz ve atamam da çıkmadığı için maddi olarak bağımsızlık durumu biraz şaibeli. Eşimin ailesinden de bir kötülük görmüyorum iyiler hoşlar lakin eşim de ben de bu durumdan bir noktada bunaldık. Eşim 25 ben 23 yaşındayım. Eşimde bir infertilite durumu fark ettim ve doktora gittiğimizde bu tedavi sürecinin bir hayli masraflı olacağını ama eşimin de yaşının geçmeden önce çözülmesi gerektiği söylendi. Eşimde uzun yıllardır bulunan diyabet hastalığı nedeniyle geç kalmayın dedi uzun lafın kısası. Eşime gerçekten aşığım ve çocuğumuzun olmasını istiyorum. Elbette bu zorluklar içerisinde değil ama hem bu isteğimi bastıramıyorum hem de telaş içindeyim. Birkaç kez yüksek limitli kredi kartları aldık. Tese için kullanıp dondururuz diye ama maalesef sıra hiç bu tedaviye gelmiyor. Eşim bununla yüzleşmekten kaçıyor çünkü üzülüyor.bir başkasının çocuğunu sevemiyor, arkadaşlarımızın doğumunda ziyarete dahi gidemiyoruz. Çok hassas ve duygusal bir adam bana her zaman bağlı, mutlu olmam için elinden geleni yapar ama gelin görün ki hiçbir adım atmıyor. İstemediğini düşünmeye başladım çünkü biz bu tedaviye başlasak bile bir günde bitecek bir şey değil ve ileride imkansızlaşmasından korkuyorum. Ha şeker hastalığı iyi düzeyde artık sorunumuz çok şükür kalmadı. Ama arkadaşlar ben çok mu kafamda kuruyorum bilmiyorum. Atanamadığım için kendimi suçlu hissediyorum ama elimden bir çırpıda bir şey de gelmiyor. Bu şehirden gitmek istiyorum her şey ne kadar iyi olsa da burada yaşamak bana eziyet gibi geliyor. Kendi annem babamdan gönlüm çok yoruldu onları düşünmekten kaç kez hasta olduğumu bilmiyorum. Konuları çok atlayarak anlatmış olabilirim çünkü hayatımdaki tüm stres noktaları sonucu ben artık tükendim. Çaresiz hissediyorum bir adım ilerleyemiyorum ve bu çocuk konusunda günden güne daha telaşlanıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum
Lütfen kızmayın bende öyle düşünüyorum ama insan endişelerine hakim olamıyor maalesef. Teşekkür ediyorumBu kadar zorluğun içinde bebek yapmaya çalışmanız saçmalık olmuş. Atanamıyorsanız özelde çalışın, ödemeleriniz varsa onları kolaylayın kenara bi para koyun sonra tedavi vs bakarsınız. Zaten stres altındayken geçim derdindeyken verimde alamazsınız.
Ayrıca eşinizdeki infertilite durumu nedir? Diyabet olan binlerce insan çocuk sahibi oluyor,2-3 yaşında tanı alanlar bile, kadınlar tip 1 diyabetliyken kaç çocuk doğuruyor yani bu sebepten acele edin diyen doktor duymadım hiç. Diğer infertilite sorunu neyse o sebepten demişlerdir.
Tüp bebek ve benzeri tedaviler epey masraflı o işe girdin mi tam yapman gerek vitaminleri muntazam alacaksın vs hepsi para kenarda bütçeniz olsun psikolojik olarak hazırız dediğiniz zaman girin o yola
Kendisi çalışıyor ama yetmiyor illa malum ekonomi. Ama haklısınız sanırım her şeyin düzelmesi benden geçiyorsağlık sorununuz olmasaydı da çocuk için erken. biraz akışına bırak atanmak için telrar çalışmaya başla kredi kartlarını nasıl ödeyeceksiniz eş ailesi mi bakacak size. o döngüye girerseniz çıkamazsınız.
Hayır kızmıyorum tabiki, sadece bebek meselesine kitlenirseniz bi yandan ekonomik zorlukta var eşiniz hepten stres olur. Tedavi yoluna gittiniz diyelim olumsuz olma oranı artacak bu sefer. En güzeli ikiniz çalışıp bi bütçe yapmanız zaten eşinde rahatlicak o zaman anlarsın, sonra bakarsınız. Yani diyabet yüzünden mi dedi? Sperm testi verdiniz mi? Sonucu ne çıktıLütfen kızmayın bende öyle düşünüyorum ama insan endişelerine hakim olamıyor maalesef. Teşekkür ediyorum
yetmez , yaşınız küçük.Kendisi çalışıyor ama yetmiyor illa malum ekonomi. Ama haklısınız sanırım her şeyin düzelmesi benden geçiyor
Evet 15 senelik bir diyabet geçmişi ve kontrolsüzce geçen yılları var. Ergenlik zamanına da denk gelince belki de başından beri sperm yoktu. Tamamen muallak. İdrarda sprem testi bakıldığında bulunamadı herhangi bir çıkış da gözlemlenemeyince Tese yapılacak dendi ama o da belli değil. Yani bir doktorun çıkıp bir gün imkansız demesi korkusu beni böyle tetikledi aslında.Hayır kızmıyorum tabiki, sadece bebek meselesine kitlenirseniz bi yandan ekonomik zorlukta var eşiniz hepten stres olur. Tedavi yoluna gittiniz diyelim olumsuz olma oranı artacak bu sefer. En güzeli ikiniz çalışıp bi bütçe yapmanız zaten eşinde rahatlicak o zaman anlarsın, sonra bakarsınız. Yani diyabet yüzünden mi dedi? Sperm testi verdiniz mi? Sonucu ne çıktı
Sperm yoksa yorumumu değişiyorum, spermiyogram testi verin idrarda baktırmayın boşuna, sayısına hızına yapısına baksınlar, en garanti yöntem.Eğer sperm yoksa takviyeler ile başlarlar diye düşünüyorum başlaması gerek.Evet 15 senelik bir diyabet geçmişi ve kontrolsüzce geçen yılları var. Ergenlik zamanına da denk gelince belki de başından beri sperm yoktu. Tamamen muallak. İdrarda sprem testi bakıldığında bulunamadı herhangi bir çıkış da gözlemlenemeyince Tese yapılacak dendi ama o da belli değil. Yani bir doktorun çıkıp bir gün imkansız demesi korkusu beni böyle tetikledi aslında.
Evet haklısınız teşekkür ederim yorumunuz içinyetmez , yaşınız küçük.
Sanırım olmuştu o testi gerçekten hatırlamakta güçlük çekiyorum kusura bakmayın. Doktor en son testisinden bakacağız demişti TESE işlemi buymuş. Dediğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim tekrar konuşmayı deneyeceğim. Hayırlısı olsunSperm yoksa yorumumu değişiyorum, spermiyogram testi verin idrarda baktırmayın boşuna, sayısına hızına yapısına baksınlar, en garanti yöntem.Eğer sperm yoksa takviyeler ile başlarlar diye düşünüyorum başlaması gerek.
Tamam anladım durumu, tese’yi geciktirmeyin. Yüzde 50 vardır 50 yoktur zaten yani bu orana bakarak acele etmekte haklısın. Eşin hemen takviye kullanmaya başlasın, sperm için sağlıklı beslenme, belirli vitaminleri kullanma çok önemli. Bu belki 6 ay kullanacak yine bakacaklar, olmazsa bi 3-6 ay daha devam edecek yani süreç uzun. TESEden olumsuz yanıt olursa bu işe asılması gerek, yoksa çocuğunuzun olması çok zor ihtimal tıbbenSanırım olmuştu o testi gerçekten hatırlamakta güçlük çekiyorum kusura bakmayın. Doktor en son testisinden bakacağız demişti TESE işlemi buymuş. Dediğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim tekrar konuşmayı deneyeceğim. Hayırlısı olsun
Bebek rızkıyla gelmeyecek. Hamile kaldığınız an kontrolü, doktoru, doğumu, maması, bezi, üstü başı bir ton masraf.Lütfen kızmayın bende öyle düşünüyorum ama insan endişelerine hakim olamıyor maalesef. Teşekkür ediyorum
Teşekkür ederimBebek rızkıyla gelmeyecek. Hamile kaldığınız an kontrolü, doktoru, doğumu, maması, bezi, üstü başı bir ton masraf.
Önce iş bulun ve sağlığa öncelik verin. Bebek sonraki mesele.
Şimdi anlatmak istediğim daha netleşti dediğiniz gibi tüm endişem bundandır. Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum iyi akşamlarTamam anladım durumu, tese’yi geciktirmeyin. Yüzde 50 vardır 50 yoktur zaten yani bu orana bakarak acele etmekte haklısın. Eşin hemen takviye kullanmaya başlasın, sperm için sağlıklı beslenme, belirli vitaminleri kullanma çok önemli. Bu belki 6 ay kullanacak yine bakacaklar, olmazsa bi 3-6 ay daha devam edecek yani süreç uzun. TESEden olumsuz yanıt olursa bu işe asılması gerek, yoksa çocuğunuzun olması çok zor ihtimal tıbben
Rica ederim. Gönlünüzce olsun, her şeyin hayırlısı.Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?