fikirlerine ihtiyacım var

Ama işte net olun

Ağlıyor sonrası alınıyor mu

Yani traş kremini çocuklar kullanmaz bitti

Benim eşim de istediği şeyleri almaya çalışır ben daha kuralcıyım ve çocuk ona göre davranır benden bana makul gelecek şeyleri ister ondan ise başka şeyleri

Bir süre kararlılığınızı sürdürün o da öğrenir

Oğlum 3 yaşında idi bir ayakkabı istedi ama numarası yoktu o gün başla ayakkabı denese idik asla almazdı

Eve döndük üç gün sonra bir başka ayakkabı aldık çok beğendi hatta bir sonraki sefer de aynı modeli aldı

Yönetmek gerekiyor çocukları

Inani ilk 3 yil istikrarımizi koruduk ama bir kackere aglamaktan nefesi kesilip rahatsızlanınca birsey yapamıyoruz artik tabi kurallarımız ve çizgilerimiz var bunun farkında saatlerce aglasa da birsey yapilmayacaksa yapmıyoruz

Denedim bunlari aglamaktan nefesi kesildi ve nefes alamadi bir süre

Kesilsin bir şey olmaz zira kim daha inatçı diye uğraşıyor

Nefesi kesilecek kadar ağladığında esasen ne istediğinin değil benim dediğimi yapacaklar hırsının ağlaması o

Yapmayacaksınız sabaha kadar ağlarsa da kendi bilir

Komşumuzun kızı da var işte iki saat ağlıyor diyor zira yapılacağını biliyor iki saat sonra da olsa

Basit yapılması mümkün şeyleri yapmayın önce işte yemek yenilecek o meyve istiyor

Hayır net şimdi olmaz tek şart yemek yemek ondan sonra

Yemezse de kendi bilir

Almıyoruz saatlerce aglasada alınmıyor

çok zor bu zamanda çocuk büyütmek ya inanılmaz sabırlı çelik gibi iradeli olmamız lazım ..zayıf yanımızı kullanmayı öyle iyi biliyorlarki..
çocuğunuzun iyiliği için bırakmayın mücadelenizi ..doyumsuz çocuk büyüyüncede mutsuz olur ..şimdi düzeltebilirsiniz şekillendirebilirsiniz sabır ve güç kuvvet diliyorum size ..çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar motive edebilir sizi..okula gidiyorsa okuldaki öğretmeni rehber öğretmeni yol gösterebilir

Malesef gitmiyor yakinlarimizda anaokulu yok bu sene gönderemedik

Bizde denedik ama o yontemi olmadi birde aglayip özürdilerim anne demesi yok mu
Ne yapacagimi şaşırmış durumdayim esimin gücü ve şartlarımız belli

O çocuk profesyonel bir destek alınmadan sizin yasaklamalarınızla susmaz. Ağlarsa ağlasın bırakın deniliyor ya, çocuğunuzun "yok" kavramı yok, ağlaması öfke nöbetlerine döner zarar verir çevreye ve kendine. İhmal etmeyin bulun buşurun profesyonel yardım alın. Babaanne-halası, anne-baba otoritesini yıkmış, sizin hiçbir hükmünüz yok o evde evladınızın gözünde.

Diğer halleri sonra düşünürsünüz, milletin ne dediğini iplemeyin, size laf getirenleri uyarın "Bana sağın solun lafını taşıyacak olan, gelmesin" deyin çekin restinizi.

Çocuk için yeniden bir yapılandırmaya girmeniz şart.

mümkünse şartları zorlayın haftada 3 yarım gün de olsa kreşe gönderin, inanılmaz faydasını göreceksiniz, hayırı, paylaşmayı, kendini ağlayarak değil konuşarak ifade etmeyi öğrenecek orda.
ve siz de kafanızı dinlemiş olursunuz.ben de çalışmayan bir anneyim, 7/24 çocukla uğraşmanın ne kadar yıpratıcı olduğunu, bir süre sonra gerilmenin kaçınılmaz olduğunu ve bu gerginliğin çocuğa nasıl yansıdığını biliyorum...
şartlarınızı iyi bilmeden bol keseden atmak istemem tabi, ama biyerlerden kısabilirseniz ya dediğim gibi bir kreş, ya da jimnastik, piyano, yüzme gibi bir kursa yönlendirip sosyalleşmesini sağlayın.

Benim büyük oğlumda vardı.Hayır dedin mi ağlamaya başlar ve abartısız 2 3 saat ağlardı.Hala etrafımızdakiler onun

ağlamasını söyler.Bir de ağlamaya başladı mı dediğini yapsanda susmazdı.Sonra ben sabrım yoksa dediğini uzatmadan

yapmaya başladım.Ama onunla mucadele edecek güçteysem hayır dedim ve 3 saat ağlasa evete dönmedim.

Gitgide düzeldi ve ben hayır dediğimde itiraz etmedn kabul etmeye başladı.Sizi yenemeyeceğini hayırın hayır

olduğunu öğrenmesi lazım.Herşey size ve eşinize bağlı.Kararlı olun ve sabredin taviz vermeyin.Uğraşacak

durumda değilseniz o anda isteğini kabul edin.Ama asla hayırı evete döndürmeyin.

Ben başardım siz de başarırsınız.Şimdi üniversite öğrencisi çok aklı başında efendi bir oğlum var.

Esimin hic durumu yok dedim ama çaresizlikten olsa gerek bakarız diyor
Bir dr sart ama nasıl

Arayislar icindeyim tek lüksümüz internet 50 tl veriyoruz onuda benim icin aldik hic komşum veya arkadasim yok bir donem depresyon geçirdim internetten kitaplar okuyorum yeni dantek ve örgü modelleri bulup yapıyorum yoksa deliriyorum evde tv izlemiyorum çünkü haberler rahatsizlanmama ve panik olmama neden oluyor
Ise girdigimde cocuguma bakabilecek en azindan servise indirip bindirecek guvenilir birini bulabilsem ama
Sagligimda biryere kadar calismama imkan veriyor
Son 6 aydir uykusuz kalıyorum hesap kitap yapıyorum bir yol bulabilmek icin örgü satayim dedim ama sağlığım dolasiyla ve ev isi cocuk kargasasi icinde 1 hafta da bitebilecekken aylara yayildi. Yorgun ve uykusuzum

Masallah biz birsey yapilmayacaksa yapmıyoruz bunun bilincinde oğlum agladigi seyler o kadar uc ve traji komik ki

anladım, geçmiş olsun öncelikle, umarım bu zor günleri de atlatırsınız.
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama birçok şehirde belediyelerin çok güzel etkinlikleri var.
mesela istanbulda bazı belediyelerin pedagog u bile varmış, ücretsiz tiyatro gösterileri, anne çocuk eğitimleri/seminerleri, birsürü geliştirici ücretsiz aktivite oluyor, bunları takip etmeye çalışın. kolay gelsin şimdiden.

Teşekkürler araştıracağım umarım şartlar elverir de en azindan bunlari yapabilirim

Valla bak evli değilim çocuğum da yok ama yiyecekten kısmayın sakın derim ben doğru yoldasiniz bu konuda çocuk AC gözlü olmasin.
Babam biz küçükken bazi şeyleri kolilerce alirdi ki hepsini biteremezdik de bunu sırf yarin obur gün AC gözlü olmayalim doyumsuz bir insan olmayalim diye yapmis.İşe de yaradi.
Ama çocuğunuzun hayiri öğrenmesi lazim bi şekilde ya krese gidicek ya da isterse ağlarken delirsin hic bakmicaksiniz direticeksiniz.

Esimin hic durumu yok dedim ama çaresizlikten olsa gerek bakarız diyor
Bir dr sart ama nasıl

Devlet psikolog desteği veriyor ama pedagog desteği var mı bilmiyorum.
En azından kendiniz için bir adım atarak başlayabilirsiniz, psikolog randevusu alın devletten, üzerinden konuşursunuz bu probleminizi, maddi sıkıntınızı. İşin içinde olan biri olarak sizi gereken şekilde yönlendirecektir psikolog. Onunla sohbetlerinizde hem siz de rahatlar, enerji toplarsınız ve çocuğunuzu idare edecek dingin ruh haline kavuşursunuz.

Aşılamaz bir şey değil, çaresiz hissetmeyin kendinizi.

Dini yorum yasak, hurafe bunlar diyecekler, ama resmen şahit olmasam yazmazdım.

Tabii ki burada verilen anne, uzman tavsiyelerini dinleyin, uygulayın öncelikle, ama birde eski insanlar bazı çocuıkların isimlerini taşıyamadıkları gibi bişey söylüyorlar. Kuzenimin çocuğu hayatı tüm ailesine zehir etmişti. Aynen bu sizin anlattığınız şekilde, sürekli huysuzluk, hiç bitmeyen ağlamalarla, yıllarca. Yanlış anlamayın, hocaya üfürükçüye falan götürmediler, çocuğa bişey yedirip içirmediler . Sadece o evde bir grup insan bir süre o çocuk için Kuran okudular ve gerçekten düzeldi kız.

Banlanmak pahasına da olsa, belki sizin için de bir çözümdür diye yazdım, araştırmaya değer bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…