- Konu Sahibi IrResistibLe_
-
Söz veriyir tamam annr diyor ama sonrasi hüsran o derece ki magaza müdürü müdahale ediyor istedigi seyler normalde degil gecen tras kremi icin yerlere yatti oncekinde de anahtarlik icin
Normalde iyi bir cocuk ama gün icinde kesinlikle bunlati yaşıyoruz mesela cay bitiyor içmiyor bitincede cay diye ağlıyor
Rabbim acısını göstermesin yinede eksikliğini vermesin
Denedim bunlari aglamaktan nefesi kesildi ve nefes alamadi bir süreAğlasın
Çıkın odadan
Mesela buraya girin tv bakın
Muhatap olmayın ağlar ağlar susar
Inani ilk 3 yil istikrarımizi koruduk ama bir kackere aglamaktan nefesi kesilip rahatsızlanınca birsey yapamıyoruz artik tabi kurallarımız ve çizgilerimiz var bunun farkında saatlerce aglasa da birsey yapilmayacaksa yapmıyoruzabiye-kuistikrarın09027 .!.:çocuk için siz net olsanız. birçok çocuk anneanne ya da babaanne ile büyüyor ama yine de anne babasını dinliyor. kayınvalidem bir çocuk bakıyor 2.5 yaşında huysuz bir çocuk diyor ama mesela çikolata yiyecek diyelim ısrar ediyor kayınvalidem annen izin vermez diyorum hemen geri çekiliyor diyor ya da izlememesi gereken çizgi filmler var onları açınca annen görür diyorum hemen kapatıyor. çünkü anne çok net hayır olmayacak bu iş diyor. arada babanne dede de geliyormuş onlarda kalmaya o zaman daha çok şımarıyor babanne her şey yaptırıyor ama anne işten gelince her şey değişiyor diyor. siz net olsanız ağlasın bağırsın çağırsın ama siz dönmeyin kararınızdan o da bilsin bu hayır bu olmayacak
Denedim bunlari aglamaktan nefesi kesildi ve nefes alamadi bir süre
Almıyoruz saatlerce aglasada alınmıyordasaatlerce t: 49309092 .!.:Ama işte net olun
Ağlıyor sonrası alınıyor mu
Yani traş kremini çocuklar kullanmaz bitti
Benim eşim de istediği şeyleri almaya çalışır ben daha kuralcıyım ve çocuk ona göre davranır benden bana makul gelecek şeyleri ister ondan ise başka şeyleri
Bir süre kararlılığınızı sürdürün o da öğrenir
Oğlum 3 yaşında idi bir ayakkabı istedi ama numarası yoktu o gün başla ayakkabı denese idik asla almazdı
Eve döndük üç gün sonra bir başka ayakkabı aldık çok beğendi hatta bir sonraki sefer de aynı modeli aldı
Yönetmek gerekiyor çocukları
Malesef gitmiyor yakinlarimizda anaokulu yok bu sene gönderemedikanaoku
anaokuluna gidiyormu ..okul ortamında çok başka oluyor çocuklar..disiplinli aynı zamanda sevecen bir öğretmenle daha kolay ilerlersiniz geberik gelin hepimizin çocuğunda az çok var bunlar ama sizdeki babaanne vs diğer üçüncü kişilerin çok etkisi olmuş ..
Bizde denedik ama o yontemi olmadi birde aglayip özürdilerim anne demesi yok mukuzenim çok yaramaz bir çocuk laf dinlemez huysuz yengem hep şikayet ederdi beraber dışarı çıktık yolda yürürken ona dedikki şimdi dışarı çıktık ama kurallar var kural 1 elimi bırakmayacaksın kural 2 her şeye ağlamak istemek yok kural 3 uslu duracaksın. daha 4 yaşında tamam anlaştık ama benimde kuralım var dedi. neymiş dedik kural 1 mağazaya girince elimi bırakacaksın kural 2 bana 1 şey alacaksın dedi. tamam anlaştık çokta keyifliydi yengem o günden sonra bakkala giderken bile kural oyunu oynuyoruz diyo
Esimin hic durumu yok dedim ama çaresizlikten olsa gerek bakarız diyorO çocuk profesyonel bir destek alınmadan sizin yasaklamalarınızla susmaz. Ağlarsa ağlasın bırakın deniliyor ya, çocuğunuzun "yok" kavramı yok, ağlaması öfke nöbetlerine döner zarar verir çevreye ve kendine. İhmal etmeyin bulun buşurun profesyonel yardım alın. Babaanne-halası, anne-baba otoritesini yıkmış, sizin hiçbir hükmünüz yok o evde evladınızın gözünde.
Diğer halleri sonra düşünürsünüz, milletin ne dediğini iplemeyin, size laf getirenleri uyarın "Bana sağın solun lafını taşıyacak olan, gelmesin" deyin çekin restinizi.
Çocuk için yeniden bir yapılandırmaya girmeniz şart.
Arayislar icindeyim tek lüksümüz internet 50 tl veriyoruz onuda benim icin aldik hic komşum veya arkadasim yok bir donem depresyon geçirdim internetten kitaplar okuyorum yeni dantek ve örgü modelleri bulup yapıyorum yoksa deliriyorum evde tv izlemiyorum çünkü haberler rahatsizlanmama ve panik olmama neden oluyormümkünse şartları zorlayın haftada 3 yarım gün de olsa kreşe gönderin, inanılmaz faydasını göreceksiniz, hayırı, paylaşmayı, kendini ağlayarak değil konuşarak ifade etmeyi öğrenecek orda.
ve siz de kafanızı dinlemiş olursunuz.ben de çalışmayan bir anneyim, 7/24 çocukla uğraşmanın ne kadar yıpratıcı olduğunu, bir süre sonra gerilmenin kaçınılmaz olduğunu ve bu gerginliğin çocuğa nasıl yansıdığını biliyorum...
şartlarınızı iyi bilmeden bol keseden atmak istemem tabi, ama biyerlerden kısabilirseniz ya dediğim gibi bir kreş, ya da jimnastik, piyano, yüzme gibi bir kursa yönlendirip sosyalleşmesini sağlayın.
Masallah biz birsey yapilmayacaksa yapmıyoruz bunun bilincinde oğlum agladigi seyler o kadar uc ve traji komik kiBenim büyük oğlumda vardı.Hayır dedin mi ağlamaya başlar ve abartısız 2 3 saat ağlardı.Hala etrafımızdakiler onun
ağlamasını söyler.Bir de ağlamaya başladı mı dediğini yapsanda susmazdı.Sonra ben sabrım yoksa dediğini uzatmadan
yapmaya başladım.Ama onunla mucadele edecek güçteysem hayır dedim ve 3 saat ağlasa evete dönmedim.
Gitgide düzeldi ve ben hayır dediğimde itiraz etmedn kabul etmeye başladı.Sizi yenemeyeceğini hayırın hayır
olduğunu öğrenmesi lazım.Herşey size ve eşinize bağlı.Kararlı olun ve sabredin taviz vermeyin.Uğraşacak
durumda değilseniz o anda isteğini kabul edin.Ama asla hayırı evete döndürmeyin.
Ben başardım siz de başarırsınız.Şimdi üniversite öğrencisi çok aklı başında efendi bir oğlum var.
Arayislar icindeyim tek lüksümüz internet 50 tl veriyoruz onuda benim icin aldik hic komşum veya arkadasim yok bir donem depresyon geçirdim internetten kitaplar okuyorum yeni dantek ve örgü modelleri bulup yapıyorum yoksa deliriyorum evde tv izlemiyorum çünkü haberler rahatsizlanmama ve panik olmama neden oluyor
Ise girdigimde cocuguma bakabilecek en azindan servise indirip bindirecek guvenilir birini bulabilsem ama
Sagligimda biryere kadar calismama imkan veriyor
Son 6 aydir uykusuz kalıyorum hesap kitap yapıyorum bir yol bulabilmek icin örgü satayim dedim ama sağlığım dolasiyla ve ev isi cocuk kargasasi icinde 1 hafta da bitebilecekken aylara yayildi. Yorgun ve uykusuzum
Teşekkürler araştıracağım umarım şartlar elverir de en azindan bunlari yapabilirimanladım, geçmiş olsun öncelikle, umarım bu zor günleri de atlatırsınız.
hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama birçok şehirde belediyelerin çok güzel etkinlikleri var.
mesela istanbulda bazı belediyelerin pedagog u bile varmış, ücretsiz tiyatro gösterileri, anne çocuk eğitimleri/seminerleri, birsürü geliştirici ücretsiz aktivite oluyor, bunları takip etmeye çalışın. kolay gelsin şimdiden.
Esimin hic durumu yok dedim ama çaresizlikten olsa gerek bakarız diyor
Bir dr sart ama nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?