• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerine ihtiyacım var

Çocuğunuzda davranış bozukluğu var. Şımarıklık ya da arsızlık değil çocuktaki durum.Çocuktaki davranış bozukluğunu kabul edip bir uzman yardımı almalısınız. Çünkü sizin farkedemediğiniz,çocuğun iç dünyasında var olan bir sorunu olabilir ve davranış bozukluğu bundan ileri gelebilir.
Çocuğumu böyle kabullendim diyerek bu soruna bir çözüm üretmezseniz bu davranışları pekişir ve ilerleyen dönemlerde çocuk sosyal ortama girdiğinde daha fazla sorun yaşarsınız.

Devlet hastanelerinde Çocuk ve Ergen Psikiyatri Poliklinikleri var. Çocuğunuzu buraya götürüp uzman yardımı alabilirsiniz.
Dr a götüreceğim tabi ki imkanların dahilinde demek istedim ki kulağımı tıkayacağım söylenenlere

Gerçekten internetten süper dadı nın bazı bölümlerini izlesen.. ne çocukları yola getirdiler..

Cocugunuz daha 4 yasinda ya ne demek adam olmazmis bunu soyleyenler acaba adammiymis. Buyuyunce bence simarikligi biraz durulabilir ama anne baba disindaki etkenlerden yuz bulmamasi gerekir. Aglayip size butun isleri yaptiriyorsa yapmayin artik birakin aglasin elbet susmayida ogrenicek.

Bence kararlı olmak çok önemli..

Uzun ağlamaları sonucunda istediği sonuca ulaşan çocuk ağlayıp, ortalığı inletmeye devam edecektir.
Ağlamaya değer çünkü sonunda zafer onun.

Bazen istediğini yapıyoruz ama her zaman da yapmıyoruz.

Kilit cümle bu.
İşte o bazen kısmı davranışın şiddetini arttırıyor.
Çünkü o bazenler için de durum, ağlamaya, savaşmaya değer görünüyor.

Çocuğun çevresindeki herkes aynı kararlılıkta ve aynı duruşta olmalı.
Biri istediğini vermeyip diğeri verirse olmaz.
Biri kıyacak, diğeri kıymayacak olmaz.
Bir şey uygun değilse ve mümkün değilse o an, değildir ve konu kapanmıştır.

Çocukla bu konuları konuşmak için kriz anını beklemeyin.

Tıpkı bir yetişkin varmışcasına ona normal bir anda bile konu açıldığında bir şeyin doğrusunu
anlatın, anlaşın, ondan söz alın.

Ve kriz anı geldiğinde ona öncesinde kurduğunuz söz sonlu diyalogları hatırlatın.

Bunu sana daha önce anlatmıştım ve sen de beni anladığını söylemiştin.
Şuan istediğin şeyin mümkünü yok, bu nedenle ağlaman sonucu değiştirmeyecek sadece vücudun yorulmuş olacak.
Şimdi istersen ağla ve vücudunu yor.
Ağlamayı bitirdiğinde konuşmak istersen beni çağırabilirsin..

Bu konuşma onunla göz teması kurularak yapılmalı.
Çocuğa kararlı duruş hissettirilmeli.

Bu gibi konuşmaların ardından çocuk kendini parçalasa da, yerden yere atsa da söylendiği gibi yalnız bırakılmalı.

Hepsine dikkatle, her zaman uyuluyorsa eğer ben çocuğun doğasında var demek, kendiliğinden
oluyor demek diye bir şeye inanmıyorum açıkçası.

Back
X