• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerine ihtiyacım var

Süper dadı diye bir program vardı. Ağlarsa bişet yapmayın diye üstüne basa basa söyledi.. Çünkü o ağlayınca sizim yelkenler suya iniyor, istediğini yapıyorsanız o zaman ağlaması ödüllendirmiş oluyorsun. Önce ağlamasına bir çözüm bulman lazım. Şu an boşuna ağlıyorsun, seni dinlemicem düzgünce istediğini anlatmadığın sürece. . Ya da benim uyguladığım bir yöntem belki yanlış ama madem ağlıyorsun gel seni bir dövim de boşuna ağlama diyorum boşu boşuna ağlıyorsa hemen susuyor. Tabi dövmüyorum ama benden biraz korkması lazım bence. .

Şu ailenin dediği bu çocuk adam olmaz tarzı söylemleri çocuğunuzun duymamasını sağlayın. Bilinç altına işleyebiilir. Nasıl olsa , ne yaparsam yapim benden olmaz diye düşünüp depresyona bile girebilir.işte o zaman onu kaybedersiniz.

Cute cim bak aslında aynı şeyden bahsediyoruz.Ben ilk yorumdada demişim çocuğu şımartabilirsin diye.İstediğini yapmıyoruz 3 saat ağlasa da demiş ya,çocuk öncesinde ağlayarak çözüme ulaşmıştır.Bir kere yapmadılarsa ikincide yapılmıştır.Çocuk 3 saat boyunca ağlamaz.O mecazdır.3 saat durmaksızın ağlayan çocuğu doktora göürmek gerekir zaten.Çünkü çocukların ilgisi çabuk başka yöne kayar.

Mesela siz alışverişe gidecekken, çocukla oturup anlaşma yapmalısınız.Sana gireceğimiz mağazadan 2 şey alacağız.2 şeyi sen seç.Ne seçtiysen onu alacağız.Onun 2 tercih yapıp istediğini almasına izin ver..3.yü isterse anlaşmamız bu değildi.Ya 1 indiririz ya hiç bir şey almadan çıkarız ve ceza alırsın demelisin.Hem çocuğun isteğini yerine getirmiş oluyorsun hem tercih yapma hakkı tanıyorsun hem de her istediğini hemen elde edemeyeceğini öğretmiş oluyorsun.
Ben dışarı çıkarıken diyorum sana şu kadarlık bişey alıcaz ona göre seç. Mesele 30 tlil bir oyuncak. Seçiyor getiriyor anne bu ne kadar diyelim 50 oğlum buna paramız yetmez diyorum gidip bırakıyor. Ama birden olmadı bu kararlı bir şekilde uğraştım. Taviz vermedim. Yada dikkatini dağıttım, alternatif ürettim.

Pekı bu kargasa ıcınde kusura bakmayın soruyorum dövüyormusunuz, yanı ınsan cıldırma noktasına gelmıyor mu?
Baska bısey ınatcıdBoyu105ma bununlada basedılebılır dıye dusunuyorum , ya da ne bıleyım fındıgı kendısımı alsa mesela bak annecım bıttı fılan desen. Bırde yemek ıcmek konusundan bahsedıldıgı ıcın soruyorum kılosu nasıl? sekerı bılmem nesı olabılır mı? Gunde 1 kg muz ne bıleyım cok kotu yapar ınsanı.

Bırde sunu dusundum oyuncak 3 sele demıssınız sele demek bılmıyorum ama ıstedıgı seylerı almıyormusunuz pekı yanı ıstedıgı hıc bısey olmuyor olabılır mı mesela ? Buarada beledıye tıyatrolarından bahsedılmıs sadece 3 tl onlar mutlaka goturun sınemaya , oyun gruplarına
Bir kere vurdum gecen yıl artik dayanamadim ama defalarca ozurdiledim
Oyuncaklari hala amca babaanne ve anneanne teyze aldi varken yine alıyorlar sele kova demek istedim yaniyani
Boyu 105 cm kilosu 17

Ben dışarı çıkarıken diyorum sana şu kadarlık bişey alıcaz ona göre seç. Mesele 30 tlil bir oyuncak. Seçiyor getiriyor anne bu ne kadar diyelim 50 oğlum buna paramız yetmez diyorum gidip bırakıyor. Ama birden olmadı bu kararlı bir şekilde uğraştım. Taviz vermedim. Yada dikkatini dağıttım, alternatif ürettim.
Evet işte aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum hemen olmaz zaten bi süreçtir.Yılmamak gerekiyor.

Süper dadı diye bir program vardı. Ağlarsa bişet yapmayın diye üstüne basa basa söyledi.. Çünkü o ağlayınca sizim yelkenler suya iniyor, istediğini yapıyorsanız o zaman ağlaması ödüllendirmiş oluyorsun. Önce ağlamasına bir çözüm bulman lazım. Şu an boşuna ağlıyorsun, seni dinlemicem düzgünce istediğini anlatmadığın sürece. . Ya da benim uyguladığım bir yöntem belki yanlış ama madem ağlıyorsun gel seni bir dövim de boşuna ağlama diyorum boşu boşuna ağlıyorsa hemen susuyor. Tabi dövmüyorum ama benden biraz korkması lazım bence. .

Şu ailenin dediği bu çocuk adam olmaz tarzı söylemleri çocuğunuzun duymamasını sağlayın. Bilinç altına işleyebiilir. Nasıl olsa , ne yaparsam yapim benden olmaz diye düşünüp depresyona bile girebilir.işte o zaman onu kaybedersiniz.
Duymamasi mumkun değil ki israrla yapıyorlar 3 4 ayda bir bir saatliğine gidiyorum bunalip pisman olup geri dönüyorum o kadar ki evet bu adam olmaz baba ne yapcan atayimmi dedim bur kere aglayarak ciktim evden

Çocuğunuzun böyle olmasının suçlusu siz değilsiniz etrafınızdakiler o kadar hiçe saymış ki sizi çocukta bunu göre göre evde kral kendini ilan etmiş.. Çocuğunuzun gözünde ihtiyaç giderici bir şahıssınız sadece otoriter sahibi itimad sahibi değilsiniz gözünüzde ve bu yüzden çocuğunuza kızmayın onu bu hale sokanlara gidin kızın konuşun.. Ah şu cahillik nefret ediyorum nefret.. Bu saatten sonra o kişilerle mümkün mertebe oğlunuzu bir araya getiröeyin ya da uyarın ben hayır diosan sizde diyeceksiniz diyin bugün bana asilik yapan yarın sizin başınıza dert olur deyin ondam sonrada vay efendim nasıl çocuk yetirştirmiş dedirtmeyin çat çat yapıştırın lafları mevzu çocuksa taviz vermek yok herkes haddini bilsin

Benim de psikolojim alt üst oldu duygu karmaşası yaşıyorum evladimi seviyorum cok tatli sevgi dolu bir cocuk ama ben bile icimden bazsn sesli olarak bu adam olmaz dedim bir kac kere
Hatalıyım hemde cok
İnsanlara ağızlarının payini vermeyi beceremiyorum malesef
Su an tek ve yegâne dilegim oglumla aramdaki bu sorunun yok olmasi ve oglumun iyi bir insan ve iyi bir kariyerin olmasi ilerisi için bunlar olsun ki herkes utansın istiyorum ben dahil. Psikoljim alt üst olmuş durymda 8 yildir mucadele veriyorum esimde bende çabalıyoruz borçlar destek görememek dedikodular laflar vs vs herkesin gayesi bizim mutsuzluğmuz olmus durumda
Benim akrablarimdan bir kesim esimi sectigim için esimin akrabalari ve ailesi beni sectigi için bu tavri sergiliyorlar

Genelde susmasını bekliyorum yada anlatmaya çalışıyorum

Anladım canım.

Benimde oğlum 4. yaşına girmek üzere.
Ben yapı olarak biraz agresif ve tahammülsüzüm malesef.
Yani o çığlıklar
inat etme durumunda
karşımdaki çocugun 4 yaşında olduğunu çok idrak edemiyordum.
Onun için karşımda yaşıtım varmış gibi tepkiler veriyorum.
Görmezden geliyorum, muhatap olmuyorum
İsterse orada 1 ssat ağlasın dönüp bakmıyorum bile.

Doğru bir yöntem mi bilmiyorum ama ben
istem dışı bu şekilde tepkiler verince, bilinçsizce de olsa sonuç aldım.
Aramız iyiyken çok çok dibine kadar seviyorum
Kötüyken düşman kesiliyorum.
Kötüden kasıt saçmaladığı zaman. çığlık atma, el kaldırma, bilerek ve isteyerek atıyorum yediği bir şeyi bir yerlere bulaştırma gibi..
Özür dilemeden de asla konuşmuyordum.
Gel benden özür dile öyle konuşalım bile demezdim.
Özür dilemesi gerektiğini babası belirtiyordu.
Annenden özür dilemen lazım gibi..
Eş ile paslaşmak lazım.

Her çocuk bunları deniyor yani, yediren devam ediyor
yediremeyen bırakıyor.
Sizin tavrınız çok önemli.
Eşinizle konuşup ortak hareket edin. Bir süre yorulursunuz
belki üzülürsünüz ama sonuç alırsınız.

Anladım canım.

Benimde oğlum 4. yaşına girmek üzere.
Ben yapı olarak biraz agresif ve tahammülsüzüm malesef.
Yani o çığlıklar
inat etme durumunda
karşımdaki çocugun 4 yaşında olduğunu çok idrak edemiyordum.
Onun için karşımda yaşıtım varmış gibi tepkiler veriyorum.
Görmezden geliyorum, muhatap olmuyorum
İsterse orada 1 ssat ağlasın dönüp bakmıyorum bile.

Doğru bir yöntem mi bilmiyorum ama ben
istem dışı bu şekilde tepkiler verince, bilinçsizce de olsa sonuç aldım.
Aramız iyiyken çok çok dibine kadar seviyorum
Kötüyken düşman kesiliyorum.
Kötüden kasıt saçmaladığı zaman. çığlık atma, el kaldırma, bilerek ve isteyerek atıyorum yediği bir şeyi bir yerlere bulaştırma gibi..
Özür dilemeden de asla konuşmuyordum.
Gel benden özür dile öyle konuşalım bile demezdim.
Özür dilemesi gerektiğini babası belirtiyordu.
Annenden özür dilemen lazım gibi..
Eş ile paslaşmak lazım.

Her çocuk bunları deniyor yani, yediren devam ediyor
yediremeyen bırakıyor.
Sizin tavrınız çok önemli.
Eşinizle konuşup ortak hareket edin. Bir süre yorulursunuz
belki üzülürsünüz ama sonuç alırsınız.
Esim çok zor bir ste çalışıyor bazi gunler ek işe gidiyor tabi çıkarsa yani eşim müdahil olamıyor herseye bende bir ise gireyim dedim hatta bir kac kere girdim yillar ocinde ama şartlar yüzünden devam ettiremedim

süper dadıyı izlemenizi ama bir kaç bölüm izlemenizi tavsiye ederim ,

her çocuk kendine göre yaramaz hırçın ınatçı olablir ama karşısında emin durursanız degişecektir.

süper dadı bu konuda inanılmaz bir örnek , ben kızımı dogurdugumda o program yoktu ama aynı benım kafa

@nanaben
Mesela eve muz ve sut aldık diyelim onlari ayni gün bitiriyor 2 kilo muzu 1 litre sutu tek başına bitiriyor esirgemiyorum hicbir sekilde bittiğini biliyor ama buna ragmen saatlerce istiyorum diye ağlıyor yada mesela cizgi filme bakıyor çizgi film bitiyir bittigi halde bakacagim diye ağlıyor veya babasi ayaklarıni uzatiyor uzatma diye ağlıyor evde kavga gürültü tartışma vs de yok
O kadar cok seye ve nedensiz yere agliyor ki ilk dogdugundan beri boyle kolik bebekti ama 4 yaşında ama ne siniri ne inati bitmedi. Malese
2 kilo muzu nasıl yiyebiliyor yaa maşallah diyim mi
yanlış anlamayın lütfen benim büyük kızım da büyük iştah problemi olduğu için hayranım iştahlı çocuklara :)
saatlerce ağlama bizde de vardı hala da var maalesef bizimki de sinirden
kreşin gerçekten faydası olabilirdi.. keşke bir şekilde gönderseniz de sizde çalışsanız

2 kilo muzu nasıl yiyebiliyor yaa maşallah diyim mi
yanlış anlamayın lütfen benim büyük kızım da büyük iştah problemi olduğu için hayranım iştahlı çocuklara :)
saatlerce ağlama bizde de vardı hala da var maalesef bizimki de sinirden
kreşin gerçekten faydası olabilirdi.. keşke bir şekilde gönderseniz de sizde çalışsanız
Yemek yemiyor ama muzu elmayi ve kuru yemisi cok tuketiyor

süper dadıyı izlemenizi ama bir kaç bölüm izlemenizi tavsiye ederim ,

her çocuk kendine göre yaramaz hırçın ınatçı olablir ama karşısında emin durursanız degişecektir.

süper dadı bu konuda inanılmaz bir örnek , ben kızımı dogurdugumda o program yoktu ama aynı benım kafa
Izledim defalarca ama tek başımayım esimin isleri yoğunluğuyla paslaşamıyoruz yada nefes alamıyorum birazcik bari
Aslinda cok ama çok yaramaz degil sadece doyumsuz ve inatçı

Benim sordugum soruyu atlamıs olabılırsınız ımkansızlıklardan dolayı cocugun ıstedıgı hıc bırsey alınmıyormu bende onu merak ettım ? dıgerlerı alıyor demıssınız ya var olmasına ragmen olabılır alınabılır ama hanı sız hıc bısey almıyormusunuz sorum anne baba olarak sızeydı

Daha onceki mesajlarimda aldigimizi yazdım tabi istediklerini alıyoruz ama bir sınırı var her istedigini almıyoruz her dediginide CuteMom CuteMom

Anladım canım
valla dıyecek bısey kalmadı kendı adıma ınsallahtatlı ve uyuey bır an once duzelır.
İnşallah aslinda haksızlık etmek istemiyorum oğluma aslinda bu inat ve aglamalarinin olmadigi zamanlar cok cok tatli ve iyi huyludur ama benimde psikolojim bozuldu son dönemlerde uykusuzluk ve yorgunluk bu laflar yüzünden

İnşallah aslinda haksızlık etmek istemiyorum oğluma aslinda bu inat ve aglamalarinin olmadigi zamanlar cok cok tatli ve iyi huyludur ama benimde psikolojim bozuldu son dönemlerde uykusuzluk ve yorgunluk bu laflar yüzünden
Anlıyorum vıcdannın rahatsız oluyor , sen onunda kendını uzmesını ıstemezsın nıye yıpratsın kı kendını aglayarak. Ama sende yontemlerı degıstır ne nasıl bılmıyorum ama kararlı ol ve degıstır onu bıraz dahıl et kendı yıyecegını kendı alsın gorsun olmadıgını vs

Back
X