• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerine ihtiyacım var

IrResistibLe_

seni sevmiyorum artık
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
2.761
3.459
48
Selamlar öncelikle 8 yillik evliyim
Eşim sağolsun taşı sıkar suyunu cikarir kimseye muhtac etmedi
Evet cok zor zamanlar gecirdik ama evladimizi magdur etmedik
Şımarık büyütmemeye çalıştık ama başaramamışım bunu anlıyorum eşimde bir yere yanimda durabiliyor babaanne ,hala ,amca etkeni var onlarin cok fazla etkisi oldu bu konuda defalrca uyarmama ragmen gizlice yaptilar cocuguma yasakladigim seyleri

Oglum 4 yasinda ama doyumsuz bir çocuk evet hemde aşırı bir doyumsuzluk ceza vermek (ufak cezalar vurma vs yok)
Konusmak küsmek hicbirsey duzeltmedi dr a gittik ama yol katedemedik özel olmadığı için fazla derine inerek incelemediler de zaten özellere gücüm yetmedi
Bir ise gireyim dedim ama bir Allah in kulu en azindan cocugu servisten almaya gönüllü olmadı
4 yasinda ama inanın artik sinirdn aglamaktan yoruldum
Hayır ve yok kelimelerini kabul etmiyor eşim de bende caresiz kalıyoruz
4 yasindaki bir cocuk ikimizinde sinirlerini mahvetti
Kreşler 800 900 tl
Ise girdim ama 1 hafta çalışabildim çünkü cocuk daga perisan oldu kimse yardımcı olalim demiyor manevi yardimdan bahsediyorum maddi yardim beklentim yok zaten kimseden

Kendi ailemse tam bir felaket diger iki torunlarinda her türlü şımarıklk mevcutken benim cocuguma bu adam olmaz bu okumaz bu evlenincede esi ne eziyet eder gibi tepkiler alıyorum ki evladım kifir eden vuran dağıtan bir çocuk değildir sirf bu yuzden ailemle 2 3 ayda bir görüşüyorum
Herkes gözünü bize dikmiş durumda eşimin evini gecindiremediginden tutun benim kilolarim ve hastaligim millete dert olmuş durumda tüm irtibatlarımızı kesmemize ragmen bu laflar bitmiyor
Baska bir şehre taşınmayı bile düşündük ama cok zor sartlar vs
Yoruldugumu ve tukendigimi hissediyorum
Esimle bir sorunumuz yok bir bardak caysada berbaer huzur la içiyoruz ama insan bir destek istiyor manevi yönden

Son düzenleme:
enerjinizi alan üzerindeki negatiflikleri sizi empoze etmeye çalışan insanlardan mümkün mertebe uzak durun. kilolarınız hastalığınız düzeniniz her neyse kimseyi ilgilendirmez.onların ne düşündüğüde sizi ilgilendirmesin.eşimle içtiğim bir bardak çay huzur kelimeleri sizi aile hayatınızı özetlemiş zaten. geri kalanları boşverin. çocuğum yok bilemiyorum ama çocuğunuzdaki doyumsuzluk olarak nitelendirdiğiniz şeyler nelerdir... hep herşeyi isteyen ,istediğişey olmadığında bağırıp çağıran ağlayan tarzdamı

Selamlar öncelikle 8 yillik evliyim
Eşim sağolsun taşı sıkar suyunu sıkar kimseye muhtac etmedi
Evet cok zor zamanlar gecirdik ama evladimizi magdur etmedik
Şımarık büyütmemeye çalıştık ama başaramamışım bunu anlıyorum eşimde bir yere yanimda durabiliyor babaanne ,hala ,amca etkeni var onlarin cok fazla etkisi oldu bu konuda defalrca uyarmama ragmen gizlice yaptilar cocuguma yasakladigim seyleri

Oglum 4 yasinda ama doyumsuz bir çocuk evet hemde aşırı bir doyumsuzluk ceza vermek (ufak cezalar vurma vs yok)
Konusmak küsmek hicbirsey duzeltmedi dr a gittik ama yol katedemedik özel olmadığı için fazla derine inerek incelemediler de zaten özellere gücüm yetmedi
Bir ise gireyim dedim ama bir Allah in kulu en azindan cocugu servisten almaya gönüllü olmadı
4 yasinda ama inanın artik sinirdn aglamaktan yoruldum
Hayır ve yok kelimelerini kabul etmiyor eşim de bende caresiz kalıyoruz
4 yasindaki bir cocuk ikimizinde sinirlerini mahvetti
Kreşler 800 900 tl
Ise girdim ama 1 hafta çalışabildim çünkü cocuk daga perisan oldu kimse yardımcı olalim demiyor manevi yardimdan bahsediyorum maddi yardim beklentim yok zaten kimseden

Kendi ailemse tam bir felaket diger iki torunlarinda her türlü şımarıklk mevcutken benim cocuguma bu adam olmaz bu okumaz bu evlenincede esi ne eziyet eder gibi tepkiler alıyorum ki evladım kifir eden vuran dağıtan bir çocuk değildir sirf bu yuzden ailemle 2 3 ayda bir görüşüyorum
Herkes gözünü bize dikmiş durumda eşimin evini gecindiremediginden tutun benim kilolarim ve hastaligim millete dert olmuş durumda tüm irtibatlarımızı kesmemize ragmen bu laflar bitmiyor
Baska bir şehre taşınmayı bile düşündük ama cok zor sartlar vs
Yoruldugumu ve tukendigimi hissediyorum
Esimle bir sorunumuz yok bir bardak caysada berbaer huzur la içiyoruz ama insan bir destek istiyor manevi yönden

canım benimde 2 çocuğum var servisten almaya ben yanında olamıyorum haliyle ..komşu bir abla var hem çocuklarımı servisten alıp eve geçiriyor hem yemek yapıyor bana bende ona ayda belli bir rakam veriyorum..sende birini bul işe gir adamakıllı bir yere götürürsün ..o babaanne hala vs tepkini koy çocuğun düzenini terbiyesini altüst ediyorlar ..hep böyle küçük kalmayacak daha bunun ergenliği var ..çocuk hem kendi mutsuz olmasın hem siz yazık değil mi..Eşinde ne güzel destek oluyormuş sana ..sen sana zarar veren çevreyi daralt bence hemde senden ziyade çocuğuna zarar veriyor

nanaben nanaben
Mesela eve muz ve sut aldık diyelim onlari ayni gün bitiriyor 2 kilo muzu 1 litre sutu tek başına bitiriyor esirgemiyorum hicbir sekilde bittiğini biliyor ama buna ragmen saatlerce istiyorum diye ağlıyor yada mesela cizgi filme bakıyor çizgi film bitiyir bittigi halde bakacagim diye ağlıyor veya babasi ayaklarıni uzatiyor uzatma diye ağlıyor evde kavga gürültü tartışma vs de yok
O kadar cok seye ve nedensiz yere agliyor ki ilk dogdugundan beri boyle kolik bebekti ama 4 yaşında ama ne siniri ne inati bitmedi. Malese

benimde eşimin ailesi seninki gibi diğer torunlara bu şekilde çok zarra verdiler ..çok sık görüşmemeye çalışıyorum çünkü hem benim hem çocuklarımın selameti hemde birbirimizi kırmamak adına..hatta işyerim Avrupa yakasında ama ben sırf bu yüzden işe yakın bir yere taşınamıyorum Anadolu yakasından gidip geliyorum çünkü huzur bırakmayacaklar biliyorum bedenim yoruluyor ama kafa sağlam şükür ..mesafe uzaklık en güzeli ..birde hiç acımayacaksın anında sert bir şekilde müdahale edeceksin çünkü bu tip insanlar kibar kibar uyarılmaktan anlamıyorlar ne yazıkki

canım benimde 2 çocuğum var servisten almaya ben yanında olamıyorum haliyle ..komşu bir abla var hem çocuklarımı servisten alıp eve geçiriyor hem yemek yapıyor bana bende ona ayda belli bir rakam veriyorum..sende birini bul işe gir adamakıllı bir yere götürürsün ..o babaanne hala vs tepkini koy çocuğun düzenini terbiyesini altüst ediyorlar ..hep böyle küçük kalmayacak daha bunun ergenliği var ..çocuk hem kendi mutsuz olmasın hem siz yazık değil mi..Eşinde ne güzel destek oluyormuş sana ..sen sana zarar veren çevreyi daralt bence hemde senden ziyade çocuğuna zarar veriyor
komsuluk ilişkisi malesef yok bizim mahallede olsen haberleri olmaz defalarca uyardim esim konuştu ama yapacaklarini yaptilar simdide kenara cekildiler cogu kişiyle irtibatımı kestim

Babasida bende konusuyoruz tamam bitti ama yine aliriz ama suan yok bu yuzden m sus lutfen diye ağlıyor cizgi filmde de ayni sekilde uykuda da gece 12 de isiklari tv yi vs yi kapatıyoruz 1 1.5 yildir ama 3 4 saat agliyor

çocuğum yok ama istediği kadar ağlasın. eğer çocuğunuzu düzeltmek istiyorsanız istediklerini yapmayacaksınız 1 ağlar 2 ağlar 3. de anlar ağlayarak bişeyleri yaptıramadığını

nanaben nanaben
Mesela eve muz ve sut aldık diyelim onlari ayni gün bitiriyor 2 kilo muzu 1 litre sutu tek başına bitiriyor esirgemiyorum hicbir sekilde bittiğini biliyor ama buna ragmen saatlerce istiyorum diye ağlıyor yada mesela cizgi filme bakıyor çizgi film bitiyir bittigi halde bakacagim diye ağlıyor veya babasi ayaklarıni uzatiyor uzatma diye ağlıyor evde kavga gürültü tartışma vs de yok
O kadar cok seye ve nedensiz yere agliyor ki ilk dogdugundan beri boyle kolik bebekti ama 4 yaşında ama ne siniri ne inati bitmedi. Malese
evin içinde liderlik kurmaya çalışan, anne babanın rolunu üstlenmiş, isteyen ,istediği olmadığında hırçınlaşan bir çocuk anladığım kadarıyla.sizin insiyatifiniz dışında diğer aile büyüklerinin kontrolsuz hareketleri sonucu her istediği yapılmış susturulmuş ve ben ağlayarak direterek istediklerimi yaptırırım inancını yaşayan masum bir bebek.benim ablamın kızıda bu tarz davranışlar sergilerdi ara ara. ağlayarak ister ,kendi istediğinin olması için çıldırtırdı insanı. ablam eniştem çaresiz.bağırsan bitür kızsan bi tür. benden korkuyordu yiğenim. öyle bağırmak çağırmak dövmek anlamında asla değil. konu şydu. ben onunla deli gibi oyun oynayan şarkı söyleyen zıplayan öpen koklayan anlatan haşır neşir bir teyzeydim. bu tutturma huyları olduğunda kızıp konuşmazdım kendisiyle. oda eski teyzesini onunla oyun oynayan ilgilenen teyzeyi kaybetmemek için isteklerinden vazgeçiyordu.çünkü istedikleri şeylerden çok onu seven ilgilenen birinin yok olması daha önemliydi. ve bu davranışı tamamen bıraktı onunda yaşı 4-5 gibiydi. uzun anlattım biraz kusura bakmayın ama muhakemesini siz yapabilirsiniz. şimdi evliyim ve 5 yaşında azılımı azılı bir yiğeni olan biriyle evliyim. anne babasını çileden çıkaran bu minik kızı anne babası benim yanımda tanıyamıyor. çünkü onunlada eğlenip oyun oynuyorum sürekli.ve asla çocuk kaybetmek istemiyor böyle tipleri. deneyin derim

çocuğum yok ama istediği kadar ağlasın. eğer çocuğunuzu düzeltmek istiyorsanız istediklerini yapmayacaksınız 1 ağlyetinğlar 3. de anlar ağlayarak bişeyleri yaptıramadığını
Yapmıyoruz zaten nasil anlatabilirim bilmiyorum ama herseye ama herseye ağlıyor her istediğini yapmıyorum tabi kısmıyorum da boğazından mevzu yeme içme oyuncak degil ki yetinmeyi bilmiyor
Rabbim eksikligini göstermesin cok zor oldu zaten coda istedim
Tecrubesizdim kimse yardımcı olmadi. Manevi yardim hem hasta oldum hen baktim buyuturken birseyleri yanlismi yaptim diyorum ama bu doyumsuzluguna bu hayir yok kelimelerini anlamamasina anlam veremiyirum

Ezan okunuyor diye aglayan okunmasın sevmiyorum diye bağıran namaz kılarken atese atılmış gibi bagiran vuran bir çocuk

Şaşırdım artik

Son düzenleme:
Babasida bende konusuyoruz tamam bitti ama yine aliriz ama suan yok bu yuzden m sus lutfen diye ağlıyor cizgi filmde de ayni sekilde uykuda da gece 12 de isiklari tv yi vs yi kapatıyoruz 1 1.5 yildir ama 3 4 saat agliyor

mesela alışveriş merkezine falan gidiyorsanız gezmeye evden çıkmadan önce anlaşsanız mesela benim kızımda her çıktığımızda bir şey aldırmaya çalışıyordu ağlıyordu bizde ağlamalarına kulak asmamaya karar verdik ocağın 17sinde doğum günü var ..kaç aydır çıktığımızda istediği şeyleri kızım bunu sana doğum gününde alayım deyince sesini kesiyor artık .yada bir kumbara oluşturun kendi parasını biriktirsin ..bir şey istediği zaman kumbarana bakalım vs deseniz etkili olmazmı

nanabgücüst: 49308940 .!.:
evin içinde liderlik kurmaya çalışan, anne babanın rolunu üstlenmiş, isteyen ,istediği olmadığında hırçınlaşan bir çocuk anladığım kadarıyla.sizin insiyatifiniz dışında diğer aile büyüklerinin kontrolsuz hareketleri sonucu her istediği yapılmış susturulmuş ve ben ağlayarak direterek istediklerimi yaptırırım inancını yaşayan masum bir bebek.benim ablamın kızıda bu tarz davranışlar sergilerdi ara ara. ağlayarak ister ,kendi istediğinin olması için çıldırtırdı insanı. ablam eniştem çaresiz.bağırsan bitür kızsan bi tür. benden korkuyordu yiğenim. öyle bağırmak çağırmak dövmek anlamında asla değil. konu şydu. ben onunla deli gibi oyun oynayan şarkı söyleyen zıplayan öpen koklayan anlatan haşır neşir bir teyzeydim. bu tutturma huyları olduğunda kızıp konuşmazdım kendisiyle. oda eski teyzesini onunla oyun oynayan ilgilenen teyzeyi kaybetmemek için isteklerinden vazgeçiyordu.çünkü istedikleri şeylerden çok onu seven ilgilenen birinin yok olması daha önemliydi. ve bu davranışı tamamen bıraktı onunda yaşı 4-5 gibiydi. uzun anlattım biraz kusura bakmayın ama muhakemesini siz yapabilirsiniz. şimdi evliyim ve 5 yaşında azılımı azılı bir yiğeni olan biriyle evliyim. anne babasını çileden çıkaran bu minik kızı anne babası benim yanımda tanıyamıyor. çünkü onunlada eğlenip oyun oynuyorum sürekli.ve asla çocuk kaybetmek istemiyor böyle tipleri. deneyin derim
Inanin isimi gücümu birakip oyunlar oynuyorum
Zaman geciriyorum kitaplar okuyorum
Ama yetmiyor malesef boyle biride yok etrafımızda

FB_IMG_1478072060166.webp

nanaben nanaben

Ağlasın

Çıkın odadan

Mesela buraya girin tv bakın

Muhatap olmayın ağlar ağlar susar

mesela alışveriş merkezine falan gidiyorsanız gezmeye evden çıkmadan önce anlaşsanız mesela benim kızımda her çıktığımızda bir şey aldırmaya çalışıyordu ağlıyordu bizde ağlamalarına kulak asmamaya karar verdik ocağın 17sinde doğum günü var ..kaç aydır çıktığımızda istediği şeyleri kızım bunu sana doğum gününde alayım deyince sesini kesiyor artık .yada bir kumbara oluşturun kendi parasını biriktirsin ..bir şey istediği zaman kumbarana bakalım vs deseniz etkili olmazmı
Söz veriyir tamam annr diyor ama sonrasi hüsran o derece ki magaza müdürü müdahale ediyor istedigi seyler normalde degil gecen tras kremi icin yerlere yatti oncekinde de anahtarlik icin
Normalde iyi bir cocuk ama gün icinde kesinlikle bunlati yaşıyoruz mesela cay bitiyor içmiyor bitincede cay diye ağlıyor
Rabbim acısını göstermesin yinede eksikliğini vermesin

çocuk için siz net olsanız. birçok çocuk anneanne ya da babaanne ile büyüyor ama yine de anne babasını dinliyor. kayınvalidem bir çocuk bakıyor 2.5 yaşında huysuz bir çocuk diyor ama mesela çikolata yiyecek diyelim ısrar ediyor kayınvalidem annen izin vermez diyorum hemen geri çekiliyor diyor ya da izlememesi gereken çizgi filmler var onları açınca annen görür diyorum hemen kapatıyor. çünkü anne çok net hayır olmayacak bu iş diyor. arada babanne dede de geliyormuş onlarda kalmaya o zaman daha çok şımarıyor babanne her şey yaptırıyor ama anne işten gelince her şey değişiyor diyor. siz net olsanız ağlasın bağırsın çağırsın ama siz dönmeyin kararınızdan o da bilsin bu hayır bu olmayacak

anaoku
Söz veriyir tamam annr diyor ama sonrasi hüsran o derece ki magaza müdürü müdahale ediyor istedigi seyler normalde degil gecen tras kremi icin yerlere yatti oncekinde de anahtarlik icin
Normalde iyi bir cocuk ama gün icinde kesinlikle bunlati yaşıyoruz mesela cay bitiyor içmiyor bitincede cay diye ağlıyor
Rabbim acısını göstermesin yinede eksikliğini vermesin

anaokuluna gidiyormu ..okul ortamında çok başka oluyor çocuklar..disiplinli aynı zamanda sevecen bir öğretmenle daha kolay ilerlersiniz geberik gelin hepimizin çocuğunda az çok var bunlar ama sizdeki babaanne vs diğer üçüncü kişilerin çok etkisi olmuş ..

kuzenim çok yaramaz bir çocuk laf dinlemez huysuz yengem hep şikayet ederdi beraber dışarı çıktık yolda yürürken ona dedikki şimdi dışarı çıktık ama kurallar var kural 1 elimi bırakmayacaksın kural 2 her şeye ağlamak istemek yok kural 3 uslu duracaksın. daha 4 yaşında tamam anlaştık ama benimde kuralım var dedi. neymiş dedik kural 1 mağazaya girince elimi bırakacaksın kural 2 bana 1 şey alacaksın dedi. tamam anlaştık çokta keyifliydi yengem o günden sonra bakkala giderken bile kural oyunu oynuyoruz diyo

Çocuğunuzu şımartabilirsinizi.Şımarıklık farklı bir şey yaramazlık farklı.Her çocuğun tabiatı farklıdır.Onunla oyunlar oynayark,ilgisini çekerek hikaye anlatarak sakinleştirebilirsiniz.Bir şwey için ağladığı direttiği zaman hiç ama hiç umursamayınçHatta konuşmayın.
Diğer konuya gelince,biri sizin evladınız için ön görüde eleştiride bulunduğu zaman KESİN NET bir şekilde uyarın.Kimsenin kimsenin çocuğu için bu şöyle olmaz böyle olmaz demeye hakkı yok.Benim çocuğum hakkında kehanet yürütme hakkını kimseye vermiyorum deyin.
Bence siz insanalrı fazla karıştırmısşnız kendi yaşantınıza.Herkese yorum yapma hakkını vermişsiniz.Kime ne evin geçiminden.Kimseden gidip para dilenmiyorum ya deyin geçin.Kimseden de beklenti içerisine girmeyin.Madem yuvanızda huzurunuz var gerisi boş.

Back
X