Fikirleriniz benim için önemli

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.912
248
Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığım karar veremediğim bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Ben çalıştığım için oturduğumuz semtte tam gün (etüdlü) okul yoktu o yüzden farklı bir semte taşındık. Okulları bu sene bitiyor kızım liseye gidecek, oğlumun son senesi 4. sınıfta okul değişikliği yapacağız maalesef. Eski semtimizdeki ev kendimize ait burada kirada oturuyoruz ve 2200 TL kira veriyoruz her ay çocuklar için rahat gidip gelebilsinler cadde geçmesinler, servislerde perişan olmasınlar diye verdik bu zamana kadar. Okullar kapanınca oturduğumuz evden çıkacağız. Yazlık bir yerde ev aldık bu yazı orada geçireceğiz kısmetse (artık evden çalıştığım için sorun olmayacak). Kendi evimizi satmaya karar verdik ne zaman satılır bilemiyorum yaklaşık 1 aydır emlakçıda ama kaç tane emlakçıyla konuştuysak piyasanın kötü olduğunu şu ara ev satışlarının neredeyse durduğunu söylüyorlar. Kiraya çok daha çabuk verilebilir, acaba diyoruz yine kiraya verip taşınmak istediğimiz semtte kiralık bir ev mi tutsak 4-5 yıllığına, sonrasında yine o semtten ev almak istiyoruz çünkü. Eğer ev satılmış olsaydı direkt ev alacaktık. Yoksa 1 ay daha bekleyelim mi? satılabilme ihtimaline karşı. Eşim bu konuda kararı bana bıraktı o kiraya vermekten yana çünkü satılması zaman alabilir ki bizim en kısa süre okul nedeniyle ikametimizi almamız gerekiyor ki daha sonra bir de nakil işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmayalım. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

kiraya çıkın

evi satmayın
kiraya verin
faiz düşünce ev fiyatları artıyor değişen pek de birşey olmuyor buyüzden satılınca alabilirim şu zamanda bakmayın derim

Eşimde aynı fikirde, ben her şeyi fazla detaylı düşünüyorum galiba örneğin buradaki eşyalarımı yazlığa götüreceğim yeni ev alırsak oraya da yeni eşya alacaktık. Şimdi nasıl olacak diyorum eşimde zaten ev de alsak 3+1 alacağız, kirada da otursak 3+1 bir ev tutacağız yine eşyalarımızı alırız çok değişen bir şey olmaz diyor.

Peki kiraya verdiğimizde kontrat yapılacak tabii tutan kişiyle her ne kadar kiracıya bu durumdan bahsetsemde diyelim ki 3-4 ay sonra ev satıldı çık diyebilir miyim? Kafam iyice karışık.
Diyemezsiniz . Onun da Kuralları var ama isterseniz şöyle yapın . Bir süre satmak için ilan verin eğer olmazsa kiraya verirsiniz .

Back
X