• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirleriniz şu karar aşamamda çok önemli..

Git.

Madem babanın sana verebileceği bi evi var, orada yaşa ve çalış. Kendini yetiştir. 21 yaşında ne saçma sapan bir hayatın içindesin. Ne ara evlendin, boşandın, tekrar evlendin? Kazara bir çocuk olmadan kendini kurtar.

Babanin verdigi evde yalniz yasa isin de varmis zaten. Babanin yanina gitme ki bunalip bi daha bu adama donme. Gerizekaliya bak sen barismaya calis sonra ...tir cek. Sinirlendim ya birakin bu adami bes para etmez. Ailesini istemeyip huzursuz eden o ceremesini sen niye cekiyosun.

Kendi hayatını kur. Maddi gücün yoksa birsüre babanın yaptıklarını görmezden gel işe git gel evi otel gibi kullan para biriktir. Sonra istersen ev arkadaşı bulur ayrı eve çıkarsın. Evliliğe devam etmemeni önerebilirim sana. Böyle gelmiş böyle gider sen dur demezsen.

İyi bir insandır aslında ama olumsuzluklarıda hr insan gibi var.
Ben bunu anlayamadim. İcki icer. Seni sevmez. Bebegini aldirmissin. Umrunda degil. Sana kufur eder. Surekli trip atar. Her seyi buyutur. Arkanda durmaz. Ama iyi bir insan midir?

Ayni yastayiz seninle. Ben anneyim, sen degilsin. Cunku; sen sana emanet edilmis bir cani -sana gore- bu adam yuzunden katlettin. Sonra bu hic olmamis gibi hayatiniza devam etmissiniz. Ne diyebilirim ki? Bosanmazsan kendi hayatindan da olursun

kimseye muhtaç değilsin gençsin çalış çabala hayatını kur bu aileye ve bu koca müsvettesine niye katlanıyorsun ki sürekli boşanma tehdidi var ve sana yolu gösteriyolar hiç bi değerin yok boşver bırak hepsini

Sana değer veren, senin kıymetini bilen insanlara vaktini harca, 10 yılda geçse 20 yılda geçse bu değişmiyor böyle gidiyor, oyüzden yol yakınken, çocuk yokken ve yaşında gençken ayrıl ve hayatına yeniden yön ver

çok gençsin ve yol yakınken geri dön..nasıl olsa çalışıyorsun. şimdilik ya bir ve arkadaşı bul yada kendi düzenini kurana kadar bence babanın yanına dön..böyle bir eş ve aileyle bir hayat geçmez

Merhabalar..Ben konuya direk girmek istiyorum sizi sıkmamaya çalışarak..Eski eşimle1 yıl önce yeniden evlendim 2. Evliliğimiz bu yani..Babamın baskısı,ruhi dengesizliklerine katlanamayıp..Eve yabancı kadınlar getirmeler falan neyse..Eşimle ayrılma sebeplerimiz sorumsuz olması,alkolü çok sevmesi,vurdum duymazlığı oldu..Babamın bize verdiği evde yaşıyorduk ilk evliliğimizde gurur yaptı çıktık ailesinin evine yerleştik.Herşeye tamam dedim..Problemlerimizi çözmek için farklı bir ortam iyi gelir diye kabul ettim.Geldikten 2 gün sonra eşimin ablası eniştesi 2 erkek ikiz çocukları doluştular eve..Haliyle çok sinirlendim her ikisininde ikinci evlilikleri bu konuda çok tecrübeli ve yol göstermeleri gerektiği yerde tüy diktiler duruma..Cümbür cemaat siz düşünün artık nasıl olduk..Ne sorun çözüldü ne birşey daha da kötü olduk bende eşime ya benimle gelirsin ya kalırsın dedim s.. git dedi..

Ve sonra birçok şey..Boşandık..Aradan 5 ay geçti yazdı yanlış yaptık ettik hatalarımızı telafi edelim yeniden dedi seviyordum da kabul ettim..Annesinin evine gene gittik..Herkes söz verdi aynı şeyler olmaz diye..Bir süre iyi oldu sonra gene azıttı hamile kaldım hamileyken evden kovaladı birşey demedim gitmedim..Sonrada onu mutsuz bir baba sahibi yapmamak için aldırdım..Eşim tınlamadı bile..Herşeyi büyüten en ufacık birşeyde umutsuz mutsuz eder kendisini ve etrafındakileri..İyi bir insandır aslında ama olumsuzluklarıda hr insan gibi var.. 2 gün önce En son gene geldi ablaları cümbür cemaat evliliğimizi daha yeni yeni toparlamışken araya gene mesafe girdi..Eşim birşeye kızdı mı kendini kapatır asla konuşmaz..Yaklaşmaz günlerce sessiz kaldım..Eniştede bir yandan laf sokuyor bana eşimle birbirlerini sevmezler derdiniz ne dercesine..Kayınvalidem ayrı surat yapıyor eşim istemiyor diye..

Bende istemiyorum ama onunda evi yapacak birşey yok..Onun kadar tepki koyamıyordum gülüp geçmem gerekiyor..Eşimin her surat sallayışını benden bilmeye başladılar.Eşim bana odada istemiyorum gitsinler bilmem çıldırıp durdu kaç gün.En sonunda sofrada yemek yerken kayınvalidem burda memnun olmayan biri varsa çılar gider surat sallayamaz kimse kimseye dedi bana bakarak..Sebebi ben çocukları sevmiyorum genel olarak kafam kaldırmıyor yani bunu hep söylerim söyledimde iki yüzlülük asla yapmam..Bende çıkıştım ne demek istiyorsunuz siz dercesine..Eniştesi geldi sıçradı senin sorunun ne bilmem ne artık sinirlerim boşaldı bağırdım çağırdım..Eşim sesini bile çıkarmadı..Eniştesi ablasıyla kayınvalidemi sürekli kullanıyorlar çocukları baktırmak için..Kayınpederim olmasam ne yemek yapanı var ne ütü..Zebil oluyor ikiside kıyamıyorum..Çocuk yapıyorsan göze alacaksın herşeyi..

Ertesi gün ablası ağlayarak ayrılmış evden..Eşim yazdı iş çıkışıma yakın tası tarağı toplayıp s.. git diye şok oldum..Hala daha iyi değilim..Herşeyimizi sildi resimler mesimler hesaplar..İşe yeni başladım 1 ay bile olmadı..Çok ağırıma gitti bu sefer ne yapmam gerektiğinr dair bir fikrim yok geçen sefer çektim gittim olan bana oldu bunseferde aynısını yapsam mı yoksa hayatımı kendim mi kursam bilmiyorum..Her kavgada boşanmayla tehdit edilmekten yoruldum..Öpmezsem öpmez,sevişmezsem sevişmez,sarılmaz..Neyim bilmiyorum..Babamın sahip çıkmadığını biliyor hep kullanıyor bunu..Daha 21 yaşındayım hayatın başındayım ama kafam çok karışık desteğinize gerçekten ihtiyacım var..

Karşınızdakine hala koca diyebiliyormusunuz ? adam hem kendini savunamıyor hem seni kovuyor.
Bir daha barışman hiç doğru olmaz. Çocuğunu aldırmana çok üzüldüm ama doğru bir karar olduğunu düşünüyorum.
Yaşın daha genç kardeşin vs kimse yok mu biraz yanında kalabileceğin. Yaşın çok küçük inşallah hata yapmazsın. İşe girmissin azcık para biriktir uygun bir eve çık kendi yağında kavrul bence

Ben bunu anlayamadim. İcki icer. Seni sevmez. Bebegini aldirmissin. Umrunda degil. Sana kufur eder. Surekli trip atar. Her seyi buyutur. Arkanda durmaz. Ama iyi bir insan midir?

Ayni yastayiz seninle. Ben anneyim, sen degilsin. Cunku; sen sana emanet edilmis bir cani -sana gore- bu adam yuzunden katlettin. Sonra bu hic olmamis gibi hayatiniza devam etmissiniz. Ne diyebilirim ki? Bosanmazsan kendi hayatindan da olursun
Siz 21 yaşında anneymişsiniz belli ki şartlarınız konu sahibinden farklı. Onun geniş ailesi ve kocası ona sahip çıkmamış, ayakları üzerinde durmak zorunda. Hamilelik /Doğum süreci hiç kolay değil. Tek başına asgari ücretle (ki o işi bulmak bile çok zor iyi üniversitelerden yüksek lisans mezunuyum ben tırmalayarak zor iş buldum) doğursun mu ayakta mı kalsın ev kirası mı ödesin? Eleştirirken objektif olunmalı. Ben doğurdum süperim sen aldırdın kötüsün demek hiç objektif değil diye düşünüyorum. Konu sahibi doğru bir karar vermiş, ona vicdan azabı yaptırmak yerine yardımcı olacak fikirler verilmeli. Kötü Kaynanan ve sülalesiyle aynı eve sıkışıp kaldığını şiddet yaşadığını düşünür müsün? Adam da s... git diyor üstelik.

Siz 21 yaşında anneymişsiniz belli ki şartlarınız konu sahibinden farklı. Onun geniş ailesi ve kocası ona sahip çıkmamış, ayakları üzerinde durmak zorunda. Hamilelik /Doğum süreci hiç kolay değil. Tek başına asgari ücretle (ki o işi bulmak bile çok zor iyi üniversitelerden yüksek lisans mezunuyum ben tırmalayarak zor iş buldum) doğursun mu ayakta mı kalsın ev kirası mı ödesin? Eleştirirken objektif olunmalı. Ben doğurdum süperim sen aldırdın kötüsün demek hiç objektif değil diye düşünüyorum. Konu sahibi doğru bir karar vermiş, ona vicdan azabı yaptırmak yerine yardımcı olacak fikirler verilmeli. Kötü Kaynanan ve sülalesiyle aynı eve sıkışıp kaldığını şiddet yaşadığını düşünür müsün? Adam da s... git diyor üstelik.
Objektif bakmaya calisiyorum. Bir adam var. Bana surekli hakaret ediyor, kufur ediyor. Ailesinden ufacik bir saygi gormuyorum. Pes ediyorum ve bosaniyorum. Ben olsam ne yapardim biliyor musunuz? Daha cok calisirdim. Ailemde mi istemiyor beni? 2 iste calisirdim gerekirse. Beni asagilayan, hor goren adami 2. Kez kurtulus olarak gormezdim. Bile bile lades demezdim. İlki hataydi. 2.si kolaya kacmakti. Hadi tamamen kendi hayatimi gozden cikardim. Ama kalkipta bir anlik zevkim icin dikkatsizce davranip bebek yapmazdim. Bebegi engellemenin bir suru yollari var bunlari hepimiz biliyoruz. En kotu ertesi gun hapi alinabilir dimi? Hicbirini yapmamis. Cunku umursamamis. Cunku kocasinin tepkisizligine daha cok takilmis. Ama parasi yok. Ama kocasi soyle. Ama ailesi boyle. Ben vicdanen bunu soylemek zorundayim. Suanda yasadigi durum kurtajindan daha kotu olamaz. Bosansin olsun bitsin.

Objektif bakmaya calisiyorum. Bir adam var. Bana surekli hakaret ediyor, kufur ediyor. Ailesinden ufacik bir saygi gormuyorum. Pes ediyorum ve bosaniyorum. Ben olsam ne yapardim biliyor musunuz? Daha cok calisirdim. Ailemde mi istemiyor beni? 2 iste calisirdim gerekirse. Beni asagilayan, hor goren adami 2. Kez kurtulus olarak gormezdim. Bile bile lades demezdim. İlki hataydi. 2.si kolaya kacmakti. Hadi tamamen kendi hayatimi gozden cikardim. Ama kalkipta bir anlik zevkim icin dikkatsizce davranip bebek yapmazdim. Bebegi engellemenin bir suru yollari var bunlari hepimiz biliyoruz. En kotu ertesi gun hapi alinabilir dimi? Hicbirini yapmamis. Cunku umursamamis. Cunku kocasinin tepkisizligine daha cok takilmis. Ama parasi yok. Ama kocasi soyle. Ama ailesi boyle. Ben vicdanen bunu soylemek zorundayim. Suanda yasadigi durum kurtajindan daha kotu olamaz. Bosansin olsun bitsin.
Sonuç: bebek engellenmiş. Daha zor olan yoldan olsa da. Bu bizi ilgilendirmez, önemli olan hayatını sürdürürken neler yapabilir neler önerebiliriz. Boşan demek kolay bitki değiliz toprağa bağlanıp yaşayalım. Zaten boşanma yolunu denemiş öncesinde. Hangi yöntemlerle kurtulabilir onları söyleyelim. İş hayatına hiç girdiniz mi bilmiyorum, iki kişilik çalışılıyor zaten artık. 6 gün sabahtan akşama dek. İkinci bir iş yapacak vakti olacağını zannetmem. Hayat şartları Çetin.

Sonuç: bebek engellenmiş. Daha zor olan yoldan olsa da. Bu bizi ilgilendirmez, önemli olan hayatını sürdürürken neler yapabilir neler önerebiliriz. Boşan demek kolay bitki değiliz toprağa bağlanıp yaşayalım. Zaten boşanma yolunu denemiş öncesinde. Hangi yöntemlerle kurtulabilir onları söyleyelim. İş hayatına hiç girdiniz mi bilmiyorum, iki kişilik çalışılıyor zaten artık. 6 gün sabahtan akşama dek. İkinci bir iş yapacak vakti olacağını zannetmem. Hayat şartları Çetin.
Evde yapilabilecek islerde de calistim, is yeri ortaminda da bulundum. Cok zor oldugunu biliyorum. Konu sahibide cok zorlanir, tahmin edebiliyorum. 21 yas hicbir sey cunku suanda. Ama yasadigi hayat calismaktan daha zor. Cok fazla psikolojik siddet var, cok fazla vicdan azabi var bence. Bebegi goz ardi ederek yorum yapamadim, yapamam. Cunku; bu detaylar bana hatasindan ders almadigini ve bizi aslinda pekte dinlemeyecegini gosteriyor. Elbette ki bu yaptigim kararini kinamak degil. İnsallah yorumum ona "bunu ben nasil yapabildim? Bu adam benim bebegimin gitmesine sebep oldu" dedirtir. İnsallah bir daha ozur dileduginde sevdigini dusunmustum demez.

denize düsen yılana sarılır misali.

iy br babaya sahp olmayacak diye covuk aldırmssınız bence kaybettiğiniz bebeginize üzülün o adam siz 50 kere gitseniz 50kere aynısını yapar

Canim benim;su gibisin.cocukta yok.lutfen silkelen kurtul.sevgi aşk hep gelip;geçici.ayril.cok kısa sürede;sana değer veren;seni sayan;maddi sıkıntı yaşatmayacak biri cikacaktir.Bu kadar bu adamı çektiğin icin pişman bile olacaksın.isine sarıl.baban istediği kadar sahip çıkmasın.sen çalışıp;ayakların üzerinde durduktan sonra;sana sahip çıkan biri cikacaktir.asla geriye donme.

Back
X