- Konu Sahibi Burcuxoxzge
-
özgecim şimdi gördüm konunu. ben kağan kocatepeyi takip ederim orda yazıyordu, bence bu SAT kaynaklı bir şey. içini ferah tut olur mu
selam dun 4 lu test s0nuclarımı aldım acık spina bifina yuksek risk 1:34 cıktı afp m0m ise 2.76 . drum detaylı ultr0s0n ıcın bebegımın c0k kucuk 0ldugunu s0yledı su an 18 . haftadayız . sabaha kadar uyku gırmedı g0zume aglamakdan g0zlerım sıstı. bu sabah is yerınde arkadasım rady0l0g a g0runmemı s0yledı hemen randevu aldım .. ayrıntılı ultras0na gırdım ve bebegımın c0k sukur hıc bır seyı y0k sapasaglam bır kız :) hıc k0rkmayın sadece risk önlem alak tabki sart ama ne 0lur benım gibi kendnzi bır gunde harap etmeyınAllah herkeze saglıklı bebısler kısmet etsın insallah
Kızlar ben de sizlere bir şey danışmak istiyorum
3 lü testim çok kötü çıktı.
down sendromu riski çok düşük ancak nöral tüp defekti denilen olayda çok yüksek risk çıktı. 1:6 Size moralimi anlatamam dünden beri yıkılmış durumdayım.
AFP hormonu 493 çıkmış buda değerin çok üstünde ondan risk yüksek görünüyor.
Haftaya cumartesi detaylı ultrason için bir doçentten randevu aldım. Bakılacak. Ama zaman nasıl gerçecek bilmiyorum.
Bilmeyenler için açıklıyım. omurilik açıklığı kapanmayan sırt derisi gibi bir durum szö konusu.sipina bifida diyorlar buna.
Aranızda bu oran bu kadar düşük çıkan yüksek risk faktöründe olan varmı?
Sizce şansım var mı ? Bu kadar kötü olupta sağlam çıkan gördünüz mü duydunuz mU?
Keşke benimkide 100 rakamlarda olsaydı ama çokkk çokk düşük....
folik asit eksikliğinden olabiliyormuş iyide ben 3 ay önce başlamıştım folik aside.yaşım genç. hiç bir anlam veremiyorum.
gebeliğim haftalık gelişimi çok normal. dün 17 haftamıza girdik.
sadece son adet tarihim kesin değil onun içinde gebelik haftası tam saptanamıyor. o mu etkiledi bilemiyorum.
yorumlarınızı fikirlerinizi bekliyorum....
canım sen moralini bozup da bebişini de sıkıntıya sokma
bütün testlerde yanlış çıkma ihtimali var.benim bi arkadaşımın bebeğine de down sendromu riski çok yüksek bebeği almamız lazım dediler.kız resmen yemeden içmeden kesildi.harap oldu.bir yere daha yaptırdılar orda da risk yüksek dediler.detaylı ultrasona da girdi orda da bişey yok dediler nitekim bebeği doğdu ve sapasağlam hiçbirşeyi yoküzme kendini de bebişini de.inşallah seninkinde de bişey çıkmaz:26:
inşallah canım dualarım seninleyahu benimde anlamadığım güzelcim herkesde bir risk çıkartıyor bu testlerde neden yapılıyor yahu...
resmenn sırf stres ya. yaptığıma yapacağıma bin pişman oldum.
inşallah bende arkadaşınız gibi şanslı olanşardan olurum
ahhh canımmm bu yazdıkların bana nasıl iyi geldi bilemezsin...
beni en iyi sen anlarsın.
ben öğreneli yarın 1 hafta olacak ve yarın dr randevum ilk 2 gün resmen yemeden içmeden kesildim zaten hiç kilo almamıştım birde üstüne üstlük verdim.
sonra sonra alıştım fikre. Allahın izniyle bende atlatırım inşallah.iyiki yazdın moral oldu bana. bende 18. haftadayım dr um görünür detaylı ultrasonda dedi.
1 hafta sonraya randevu vermeside hem başka şehirde yaşıyor olmamız, hemde kendiyle beraber bir doçentte baksın istedi. inşallah herşey yolundadır.
canım riski etkileyen faktörlerde gebelik haftasının doğru bilinmesi, (ki benim son sat kesin değil), annenin kilosu, annenin yaşı gibi durumlar etkiliyormuş.
sende bunlardan herhangi biri varmı? yazarsan çok sevinirim
ben 32 yasındayım genc bir anne degilim ama 35 sinirini gecmedim :) kilom normal ama sat la ilgili sorun gec yumurtlamam oldugu ıcın olabılır normalden 4 gun kucuk bebegım . bence hıc dusunme omu bumu icini ferah tut bebegını uzme bosu bosuna .
QUOTE=Burcuözge;19928326]ay çok sağol mesajın için canım çok teşekkür ederim
bende normalde 40 günde bir adet olduğumdan satım uyumsuz geç yumurtladığımdan bence tüm sıkıntı bununla ilgili...
inan moral oldun bana çok sağol canım
burcucum orayı burayı karıştıtırken buldum konunu...
Öncelikle Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bebeğinizi.
Sen içini ferah tut cumartesiyi bekle az kjaldı zaten.
inşallah doktor güzel haberler verecektir sana üçlü testlerde iyui sonuç göremeyip doğduğunda sapasağlam olan nice çocuk var seninki de onlardan biri olacaktır inşallah.
Dualarını et kafandan da kötü düşünceleriş at salgıladığın hormaonlar çocuğuda etkiliyor biliyorsun dimi
Allaha emanet olun...
geçmiş olsun öncelikle. bu taramalar her zaman kesin sonuç vermez onu söyleyeyim.
testleri düzgün çıkıp sakat bebek doğuran var ya da testleri kötü olup tam tersine sağlıklı bebek doğuranda.
sizin durumunuzda olan bir iş arkadaşım vardı. 4. ayında ultrasonla anlaşıldı bebeğin omurgasının kapanmadığı. yani siz de kesin durumu ancak ayrıntılı ultrasonla görebilirsiniz. umarım sağlıkla bebişinizi kucaklarsınız.
bu arada benim bebeğim neredeyse 3 hafta geriden geliyordu. doktorum da geç döllenme olduğun bir problem olmadığını sadece kızımın biraz minyon olabileceğini söyledi
gerçektende 2640 gr doğdu. şimdi de çok toplu değil ama boyu yaşıtlarına göre uzun.hamilelikte önemli olan bebeğin aydan aya gelişim göstermesi.
sözü uzatmadan burcucum.. ikinizin sagli icin dua´cim. Morelini yüksek tut. Allahin dedigi olur biz kularada boyun egmek düsüyor. Ben test yaptirmadim günvenilir sonuc vermedigini düsündügüm icin. Detayli ultrason yaptirmak istedim ama bir sürü tantana oldu, sinirlendim ve yaptirmadim.
Bende biraz arastirdim, eger bebekte böyle bir problem varsa bu erken hamilelik döneminde olusuyormus 3 - 4 haftalik ken. Bencede ultrasonda dokor fark ederdi bu zamana kadar. Inaniyorum ki kizini allahin izniyle kucagina alacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?