canım senin durumundaydım bende.5yıllık bi ilişki nişan busırada askerlik.2,5yıllıkta evliyim.10aylık bi oglum var 5aylıkta hamileyim.benimde eşim ailesine cok düşkün.bu güzel bişey ama sınırında tabi.birde evliysen ve artık kendi ailen varsa.eşimin böle olmasının enbüyük nedeni annesi.10yıl önce baba ölmüş kadın cocuklarının herşeyini kendisi yönvermiş,karar vermiş falan.ben nişanlıyken cok kötü şeyler yaşadım ama evlenince düzelir diye düşünmüştüm ama yanılmışım.biz antalyada oturuyrduk eşimde ant.ya elmalılı.annesinin zorlamasıyla ben ilkine hamileyken eşim ant.daki güzelim işini bıraktı elmalıya taşındı.bende işimden oldum tabi.eşimin ailesi benim ailemin evime girip cıkmalarını istemiyrdu,cünkü geldiklerinde yiyip iciyorlar ya oglunun kazancını bu yani.bide annesi antalyada oturuyr.ama biz burdayız işte.ve daha bunun gibi neler neler.sana bunları anlatmamın sebebi bazı şeyler gecer düzelir zannetme.ama git ayrıl demek istemiyorum yanlış anlama.sen şimdiden nişanlınla herşeyi otur iyice konuş hatta anlaş.seninde bi ailen oldugunu unutmasın.eger ank.da oturursanız istedigim zaman ailemi görmeye gitcem onlarda gelcek.falan de.belki biraz fazla oluyorum ama yaşayan bilir derler yaaa aynen öyle.şimdi hamile olup ant.ya konrole gitmemiş olsak ailemi 40yılda bi görcem kaynanam duydugu zaman ne gerek var sıksık geliyrsunuz yol parası verceksiniz falan diyor eşimde vazgeciyr bazen.bazı şeylerin önlemini gec olmadan al canım.karşındaki sevdigin insanda olsa bazen acımasız olmak gerekiyr.asla ailenden vazgecmiyceni anlat.ailenide onlara ezdirme.ben şimdi hamileyim 10aylıkta bi cocuk burda tanıdık bir kul yok bişey olsa kime koşacam????bunun gibi şeyler işte canım.en son evlenince sakın nişanlının ailesini evinin ic işlerine karışmalarına izin verme.ALLAHIM HAKKINDA EN HAYIRLISINI VERSİN.YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN.KORKULARINI SEVİNC YAPSIN İNŞALLAH TATLIM.
arkadaşlar merhaba ben kknın çok eski üyelerinden biriyim beni tanıyanlar vardır ve bilirlerki benim uzun yıllardır süren bir birlikteliğim var 4yıldır birlikteyiz ve onu inanılmaz çok seviyordum onsuz hiçbirşeyin olmayacağını düşünüyordum ama tüm duygularım yok oldu gitti resmen birden bire, bundan 9 ay önce ayrıldık ve 8 ay görüşmedik sadece telefon,msj aracılığıyla birbirimizden haber aldık. ailemde onu çok istemiyordu bilirsiniz ya kızlarının en iyi konumdaki insanlarla birlikte olmasını isterler ancak bizim ayrı olduğumuz dönemler onunla ilgili güzel şeyler söylemeye başladılar ondan daha iyisini bulamayacağımı v.b ve bende nasılsa beni çok seviyor diye tekrar görüşmeye başladım erkek arkadaşımla ama ayrılığımız boyunca beni her görüşmemizde çok sevdiklerini gelinleri gibi gördüklerini söyleyen ailesi hiç aramamıştı buda biraz kafamı karıştırdı beni istemiyorlarmı yoksa diye onuda düşünmeye başladım. ama herşeyden önemlisi benim duygularım o beni çok seviyor ama benim duygularım tamamiyle bitmiş birdaha ayrılmaya kalksam benimle oynuyormusun sen diyor inanınki okadar mutsuzum ki ne yapacağımı bilmiyorum ailem sadece evlenmemi istiyor mutlu olmam hiç umurlarında değil ne yapacağımı bilemiyorum..........azönce anneme söyledim nasıl delirdi resmen evde kalacağımı, insanlarla oynayan iğrenç bir insan olduğumu söylüyor..................
çooook mutsuzum ne yapmalıyım bilmiyorum..............
şuan askerde zaten hiçbirşey yapamam kıyamam zaten oralarda üzülmesine
askerden dönene kadar beklicem eğer değişirse bu ilişki devam eder ama eğer aynı olursa kesinlikle çekemem artık...
merhabalar;
5 yıllık bir ilişkim var ayrı şehirlerdeyiz 31 ocakta nişanlandık ve ağustosta askere gitti ocak ayında dönecek inşallah. Nişanlımla sorunum onun ailesine fazlasıyla düşkün olması ve hiç gelecek kaygısının olmaması.Onun askerden döndükten sonra yaşadığı şehirde işi net değil benim ise yaşadığım şehirde işim gerçekten çok iyi ben işimden çıkmak istemiyorum ve onunda benim yanıma gelmesini istiyorum dün onu ziyarete gittim ve fikrimi söyledim her ikimizinde iş aramamasını, benim şehrimde işimin iyi olduğunu ve kira ödemeyeceğimizi(kendi evim var) ailemin bize çok destek olacağını söylediğim halde bunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi ve bu konuyu kapattı. (Bu araba ben eskişehirde, nişanlım ankarada yaşıyor.) Bu konuyu kapatmasında gayet haklı erkekçe bir gurur yapmış diyeceksiniz ama gerçek konu bu değil. Kesinlikle nişanlım Ankaradan biryere gitmek istemiyor çünkü Eskişehirdeki evin kirasıyla ankarada ev tutarız diyebiliyor. Ankara'dan kopamasının tek sebebide ailesinden ayrı kalamaması çünkü onların babası gibi olmuş bekarken hep destek olduğu ailesine evlendikten sonrada destek olmak istiyor(annesi ve babasıda emekli sadece evleri kira okadar). Bu sabahki konuşmamızda neredeyse tüm ipler koptu, kpss tercihi bile yapmayacakmış çünkü atanabileceği yerler çok uzak ve çok ufak şehirlermiş dağın başında çok para kazanıp harcayamayacağına Ankarada az para kazanıp huzurlu olanacağını söyledi bu nekadar aptal bir düşüncedir ya. Ben bu adamla nasıl ve nerde bir hayat kurucam. Stresten hasta oldum neyapacağım belli olmadığı için psikolojim bozuldu sakinleştirici kullanmaya başladım boynumda fıtık çıktı. Ailemde eğer böyle devam ederse siz evlenemezsiniz diyor. Bende ayrılmak hem istiyorum hem istemiyorum çünkü nişan atarsam çevrem yanlış düşünür diye korkuyorum birde 26 yaşındayım artık evlenmek istiyorum. İçinde bulunduğum durum çok sinir bozucu ama gerçekten fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardımcı olun.....
canım benim keşke evrende senin eşin gibi olsa.
bir kaç sorum olacak;
eşin hangi şehirden eskişehire geldi ve başta oda sorun çıkarttımı?
canım benim eşim doğulu ama memleketi küçük gelişmemiş bir şehir değil. bizde 3yıl görüştük evlenmeden önce. durumu aileme anlattığımda çok tepki verdiler. etnik kökeni farklı olmamasına rağmen uzak memleket , kültür farkı olur, anlaşamazsın oralarda yapamazsın diye tutturdular. sonradan gördüm ki haksız değillermiş. ama ben vazgeçmedim. seviyorum dedim. onlarda haftalar sonra evlenmeme izin verdiler ama bi şart koştular. eğer eskişehire gelir buraya yerleşirse ancak öyle izin veririz dediler. eşimde önce çok kızdı haklı olarak sonra da "ailem beni evlatlıktan reddecek belki ama tamam senin için gelirim" dedi. annesi dışında kimse çok tepki vermedi. ama annesi bi türlü kabul edemedi. beni istemedi falan filan... uzun hikaye cnm. neticede şunu biliyorum ki benim eşimin kımseye eyvallahı yoktur eğer buraya gelmesının doğru olmayacağını düşünseydi gelmezdi.ama geldi. orda birlikte yapamayacağimızı biliyordu çunku.
sonuçta hersey eşinde bitiyor. eğer o aradaki mesafeyı koruyabilirse aynı şehirdede olsa mutlu olursunuz. ama biz olamazdık annesi beni hiçbir zaman kabul etmeyecektı cunku hep huzurumuz bozulacakı. şimdi tlf da konusuyoruz . bayramda gidip gelecez. bızden huzurlusu yok. benim ailem bben davet etmeden gelmez bile zaten. başta babamla sorunlar yaşadık ama artık kırgınlığımda kızgınlığımda geçti. şuan çok mutluyum ve verdiğim karardan çok memnunum. allah sana da gönlune göre versın cnm.
eger ayrılmak istemiyorsan denerim de olmazsa geri geliriz de.
onu anlamaya çalış başka yolu yok..
seviyorsan vazgecemezssen tabi.
ama sevgimin önüne geçio gitmem de gitmem diosan uzatma.
siz nişanlanmadan önce nerde oturulacağını vs konuşmadınızmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?