• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var.Eşimin ailesiyle aynı ilde yaşamak ??

Daha yeni evli olduğunuz için oluyor hepsi..
Onlar da şu an yeni gelinimiz var diye sizi ortamlara dahil etmek size gelmek sizle samimi olmak istiyordur.

Bir süre sonra normal düzen kurulur..
İşimiz var başka planım var diyebilir hale gelirsiniz..
Ya da samimiyet arttıkça kayinvalidenize usulünce söylersiniz..
Tatlı dille anlatılan şeyler çözüme kolay ulaşır..

Bir de Mevlüt kim için okutuluyordan ziyade kimin evinde okutuluyor daha önemlidir.. siz o evin gelini bir bireyisiniz artık, iki tabak üç çay taşımak çok zor gelmesin...

Tekrar diyorum tatlı dil ve güler yüz.. bu şekilde hareket ederseniz günün sonunda kendileri bile hadi kızım sen çok yoruldun yarın da işin var erken kalkın diye teklif bile eder hale gelir...

Kalabalık bir aile gelin gittiyseniz biraz da ayak uydurmak durumundasınız. Yanlış anlaşılmasın demiyorum komple onlar gibi olun diye ama siz daha şimdiden neyden nasıl kaçarım nasıl önünü alırım diye düşünüyorsunuz. Gideceğiniz bir Mevlüt’te şimdiden ben yapmak zorunda mıyım daha yakınları var yapsın diye düşünmeniz bana garip geldi. Ne kadar yoğun iş olabilir ki ben misafirliğe gittiğim mevlütlerde bile kalkıp yardım etmeye çalışıyorum. Daha çok yeni evliymişsiniz zamanla düzeninizi oturtursunuz ama tabi mazeretiniz olmadığında da bahane uydurursanız bu sefer gerçekten işiniz olduğunda inandırıcı olmaz. Zaten eşiniz arkanızdaymış hiç dert etmeyin bence

Merhaba bayanlar, ben henüz bikaç aylık evliyim eşimin ailesiyle aynı il de yaşıyoruz. Ama ben çok zorlanıyorum kayınvalidem iyi biri ama devamlı Akrabalarıyla...misafirleri bitmiyor evde.. misafir olayını çok seviyor yalnız kalmaya tahammülü Yok. Ayrıca muhabbetleri de hiç hoşuma gitmiyor herkes ağzına geleni söylüyor. Benim aile yapım çok farklı hiç böyle görmedim o kadar zorlanıyorum ki anlatamam 😔 zamanla alışır mıyım nolur bişey söyleyin. Eşim de hiç üstüme gelmez biliyorum sen farklı yetiştin der ve hep bana ayak uydurmaya çalışır ama yinede zorlanıyorum ben. Kayınvalidem akşam babasına Mevlüt okutturacak mesela bende ertesi gün yola çıkcm iş için toplantıya. Araba kullancm hani bi saat durup dönsem diyorum hem uykumu alırım hemde hazırlık yapmam lazım diye ama hep sorun olacak gibi geliyor neden erken eve gidiyorsunuz vs. sonuçta ben ev sahibi değilim orda kayınvalidemin kız ve erkek kardeşleri var omlarım babaları yani koşuşturmak zorunda mıyım herşeye ?? Bencillik mi yapıyorum bilemiyorum yani hiç kendi hayatıma göre plan program yapamıyorum her hafta başka iş çıkıyor. Bunun Doğum günü gelin bu Mevlüt var gelin akrabalara gitcez gelin. Yani biz ayrı aileyiz sonuçta artık eşim istediği zaman biz ayrı bir akşam da oturmaya gidebiliriz teyzesine falan. Ama böyle heryere birlikte gidiyoruz bana da hep birlikte geliyorlar yani 15 kişi doluyorlar evime ben ayrı ayrı misafir etmek istiyorum evde herşeyim yeni güzel düzenli yeni gelinim sonuçta ama böyle cümbür cemaat hiç hoş olmuyor ne yapcm bilmiyorum gerçekten böyle birsürü sorunlar var :KK43:
Konunuzu çok okumadım başlığa göre söylüyorum e bazıları aynı çatı altında yaşıyor. Aynı ilde ne olcak sanki

Ben birbirini sevmeyen bir ailede buyudum esim.de oyle olmus o yuzden boyle birbirine gidp gelen iyi geçinen dogum gunu mevlut gibi organizasyonlar yapan ailelere imrenirim. Bence guzel seyler gidin 1 saat duurn gelin nolacak ki bence kayinvalideniz de hos karşılar is var sonicta

Aynı benim kayinvalideyi anlattın. Ama kayınvalide eşimden çekiniyor. Eşim yok derse üsteleyemiyor ( ama diğer oğullarının canına okuyor) yani senin sıkıntılarının çözümü eşinde. Uygun veya uygun olmayan bir dille anlatıp seni muhatap etmeyecek.
Eşi
Kalabalık bir aile gelin gittiyseniz biraz da ayak uydurmak durumundasınız. Yanlış anlaşılmasın demiyorum komple onlar gibi olun diye ama siz daha şimdiden neyden nasıl kaçarım nasıl önünü alırım diye düşünüyorsunuz. Gideceğiniz bir Mevlüt’te şimdiden ben yapmak zorunda mıyım daha yakınları var yapsın diye düşünmeniz bana garip geldi. Ne kadar yoğun iş olabilir ki ben misafirliğe gittiğim mevlütlerde bile kalkıp yardım etmeye çalışıyorum. Daha çok yeni evliymişsiniz zamanla düzeninizi oturtursunuz ama tabi mazeretiniz olmadığında da bahane uydurursanız bu sefer gerçekten işiniz olduğunda inandırıcı olmaz. Zaten eşiniz arkanızdaymış hiç dert etmeyin bence
mesele iş güç yapmak değil. Farkettiyseniz yorumların çoğu baştan tavrınızı koyun olmuş.... herneyse iyi günler size ....

Her gel dediğinde gelirseniz, gitmediğiniz de çok büyük sorunlar olur.
Mesafe güzel şeydir bence. Hem hafta içi zaten yoruluyorsunuz , ne bu eziyet?
Koloni misiniz ya hu? Siz artık eşinizle ayrı bir aile oldunuz. Bunu kayın validenize de bildirin lütfen.

Bence siz bu işler ileride sorunlara sebep olmadan yavaştan araya biraz mesafe koyun. Sizi çağırdılar ya da gelecekler mesela bir bahane uydurun. ''çok hastayım, kendimi iyi hissetmiyorum ya da iş için hazırlık yapmam gerek sonra inş. vb.''

Tabi kolay olmaz ama zamanla alışırlar. Siz de aranızı bozmadan düzeninizi oturtmuş olursunuz. Öyle her çağırdıkları yere giderseniz işin sonu gelmez.

Mutlu olmanın sırlarından birisi de farklılıklarla karşılaştığınızda onlara uyum sağlayabilme becerinizden geçiyor bence :) Eğer başarılı bir şekilde uyum sağlar ve aradaki dengeyi bulursanız bu durumun sorun olacağını sanmıyorum.
Aynen öyle yapıyorum da işte yanlış anlaşılmakta istemiyorum açıkcası hani herşeyden kaçıyor hiç biryere gelmiyor bir saat durup gidiyor oğlanı aldı elimizden falan düşünsünler istemiyorum yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

Her gel dediğinde gelirseniz, gitmediğiniz de çok büyük sorunlar olur.
Mesafe güzel şeydir bence. Hem hafta içi zaten yoruluyorsunuz , ne bu eziyet?
Koloni misiniz ya hu? Siz artık eşinizle ayrı bir aile oldunuz. Bunu kayın validenize de bildirin lütfen.
Koloni 😂😂😂😂 aaaa güzel benzetme bende öyle düşünüyorum 😂😂😂😂

Daha yeni evli olduğunuz için oluyor hepsi..
Onlar da şu an yeni gelinimiz var diye sizi ortamlara dahil etmek size gelmek sizle samimi olmak istiyordur.

Bir süre sonra normal düzen kurulur..
İşimiz var başka planım var diyebilir hale gelirsiniz..
Ya da samimiyet arttıkça kayinvalidenize usulünce söylersiniz..
Tatlı dille anlatılan şeyler çözüme kolay ulaşır..

Bir de Mevlüt kim için okutuluyordan ziyade kimin evinde okutuluyor daha önemlidir.. siz o evin gelini bir bireyisiniz artık, iki tabak üç çay taşımak çok zor gelmesin...

Tekrar diyorum tatlı dil ve güler yüz.. bu şekilde hareket ederseniz günün sonunda kendileri bile hadi kızım sen çok yoruldun yarın da işin var erken kalkın diye teklif bile eder hale gelir...
Lütfen yanlış anlaşılmasın mesele bulaşık vs değil sadece yola çıkacağım için hani bütün misafirleri yol edip öyle Mevlüt evinden ayrılan lazımmış gibi yaptıkları için öyle herşeye koşuşturmak zorunda mııyım dedim yoksa asla iki tabak taşımak bulaşık yıkamak falan değil derdim

Yanlış anlaşılmamak için her gel dediklerinde tamm dersen önünü asla alamazsın . başta nasıl alışırlarsa öyle devam eder. önce hayır demeyi bilin . sınırlarınızı çizin . İşiniz olduğunda kendinize vakit ayırıp kafa dinlemek istediğinizde kimse için proğramınızı iptal etmeyin. başta bi kırılırlar laf söz ederler bir süre sonra durumu kabullenip susarlar. Taviz tavizi doğurur herzaman

Lütfen yanlış anlaşılmasın mesele bulaşık vs değil sadece yola çıkacağım için hani bütün misafirleri yol edip öyle Mevlüt evinden ayrılan lazımmış gibi yaptıkları için öyle herşeye koşuşturmak zorunda mııyım dedim yoksa asla iki tabak taşımak bulaşık yıkamak falan değil derdim

Misafirler de yola çıkacaktır, yani herkes zaten bir yere gideceği için vakitlice kalkarlar herhalde..
Mesela siz neyle döneceksiniz?
Eşiniz de var olacak mı, sadece kadınlar mı ?
Gece mı olacak mevlüt?

Yola çıkacakmışsınız çalışıyorum gelemem diyeceksiniz . İster anlar ister anlamazlar .Sonuçta bir işiniz ve sorumluluğunuz var iş hayatınızda bunu kimseye göre ayarlayamazsınız

Bence alismak zorunda degilsin. Sinirini belirle. Katilmak istedigin toplantilara katil, istemediklerine katilma. Sen onlarin sadece gelinisin, her istediklerini yapacak her cagirdiklarinda kosa kosa gidecek degilsin. Artik su kabile kulturunden ciksak artik Turk toplumu olarak. Dedigim gibi onlar seni oldugun gibi kabul edecek sen mesafeni koruyup kendini kabul ettirirsen. Yoksa elini verir kolunu kaptirirsin, sonunda kimseye de yaranamazsin.

Eşi

mesele iş güç yapmak değil. Farkettiyseniz yorumların çoğu baştan tavrınızı koyun olmuş.... herneyse iyi günler size ....

Sonuçta ev sahibi değilim her şeye koşuşturmak zorunda mıyım sizin cümleniz. Yorumların tamamını okuyup ona göre size istediğiniz daha doğrusu beklediğiniz cevabı yazmak gibi bir mecburiyetim olduğunu bilmiyordum. Size de iyi günler ( bir sürü nokta)

Ben de aynı ilde ve yakın oturacağım ama işime karışılmasın, misafir geldi bize gelin, misafir vardı size geldik durumu istemiyorum dedim. Yatılı istemiyorum sürekli filan diye sınırlarımı gösterdim. Kimseye yaranacağım diye kendimi mutsuz edemem. Siz de kırmayayım diyorsunuz ama siz kırılıyorsunuz. İşim var deyip gitmeyin ya da kabul etmeyin misafiri. Gerekli durumlarda mevlüt gibi 1 saat kalıp dönün. 1 2 tabak götürmek sıkıntı olmaz. Doğum günü, gün vs. gibi zırvalıklara ördek ailesi muamelesi yaptırmayın kendinize. Hiç gerek yok.

Canım yeni evliymissin basta taviz vermezsen yani mesafeni güzel koymazsan birdaha kıyamazsın o mesafeyi . Bazen başkaları için değil de kendinimiz için de yaşamayı bilmeliyiz (bunu ben mi dedim ) oldum şuan 😂 aynı sıkıntılari yaşıyorum

Sonuçta ev sahibi değilim her şeye koşuşturmak zorunda mıyım sizin cümleniz. Yorumların tamamını okuyup ona göre size istediğiniz daha doğrusu beklediğiniz cevabı yazmak gibi bir mecburiyetim olduğunu bilmiyordum. Size de iyi günler ( bir sürü nokta)
Her işe koşuşturmak - gelenleri hoşlamak -gidenleri yol etmek be aradaki bütün işler anlatabiliyor muyum ? Bu da Mevlüt’ün başlama saatinden sonuma kadar demek bu da her işe koşuşturmak demek (ünlem ünlem) güle güle 🙃

Back
X