Ben anlıyorum sizi. Ben de çok bağımsız bir insanımdır. Sınırlarınızı çizin. Rahatsızım vs tarzı ‘istiyorum ama yapamam ki‘ anlamına gelen bahanelerle değil, sizin de istemeyeceğiniz şeyler olduğunu bilsin. 3 kere çağırıyorsa 1ine gitmeyin bugün müsait değilim, o gün gelemem gibi. Net olun. Yoksa kayınvalidelere kalsa bütün gün onlarla takılır gece de orda uyursunuz
Çoğu anne çocuğuyla göbek bağını koparamadığından onun ayrı bir insan olduğunu düşünemiyor e bi de o haldeyken evlenildiyse hop gelin ya da damat da kayınvalidenin uzantısı oluveriyor. Eğer hiç hayır demezseniz bir gün sabrınız kalmayıp hayır dediğinizde büyük olay çıkar. Ama baştan isteklerinizi söyleyebildiğiniz bir ilişki kurarsanız rahat edersiniz. Takılmayın, utanmayın hayır demek ayıp değil sağlıklı ilişkilerde sınırlar vardır. İnsanları zaten mutlu edemezsiniz en azından sizin istediğiniz şekilde mutlu olmasınlar. Kafanız rahat olsun.
Ayrıca bence kayınvalideyle ayrı ilde oturmak çok daha zor. uzak olduğu için gelip aylarca kalıcaklar ve bu tavırda bir insanla siz evinizin misafiri olcaksınız. Ama buna rağmen hizmeti de siz yapıcaksınız. Arkadaşım geldiklerinde veriyor anahtarı eline gittiğinde geri alıyor.d Yakın ev iyidir aylarca aynı evde yaşamaktan. Ama evliliğinizi yapış yapış hangi ev kimin belli olmayan kayınvalidenin hükümranlığında bir ilişkiye dönüştürmemeye baştan dikkat edin. Misafir size gelicekse size sorsun. Karşı tarafa ve eşinize de bağlı tabi ama denge bulunur.

Ayrıca bence kayınvalideyle ayrı ilde oturmak çok daha zor. uzak olduğu için gelip aylarca kalıcaklar ve bu tavırda bir insanla siz evinizin misafiri olcaksınız. Ama buna rağmen hizmeti de siz yapıcaksınız. Arkadaşım geldiklerinde veriyor anahtarı eline gittiğinde geri alıyor.d Yakın ev iyidir aylarca aynı evde yaşamaktan. Ama evliliğinizi yapış yapış hangi ev kimin belli olmayan kayınvalidenin hükümranlığında bir ilişkiye dönüştürmemeye baştan dikkat edin. Misafir size gelicekse size sorsun. Karşı tarafa ve eşinize de bağlı tabi ama denge bulunur.