Kendi ne güven derken maddi olarak dedimKendine güvenmek güvenmemek değil hanımefendi, eğer maddi imkanlar el veriyorsa büyük rahatlık, burada anlatılanlara istinaden kimse kusura bakmasın ama 10 kadınlar ayni anda, aynı yerde çığlık çığlığa doğum yapamam, özel hastane, özel oda, özel ilgi demek, yani kendine güvenle alakası yok.
Yok kayinvalidem dediki böyle Bi durum söz konusu değil kendi durumu var şimdiden başkasın biriktirsin doğumunu etsin dedi ilk doğum eden sen oldun kızım sana da destek olmadım böyle Bi haksızlık yapamam dediSiz kayınvalidenize verme mi dediniz?
E tamam sorun yok o zaman, elti istemiş verilmemiş onu da elti düşünsün, siz niye dert ediyorsunuz boşverinYok kayinvalidem dediki böyle Bi durum söz konusu değil kendi durumu var şimdiden başkasın biriktirsin doğumunu etsin dedi ilk doğum eden sen oldun kızım sana da destek olmadım böyle Bi haksızlık yapamam dedi
AnladimKendi ne güven derken maddi olarak dedim
Sadece yanlismi düşünüyoruz diye açtım konuyu cidden dert ettiğim için değil yani çünkü kv biliyor onun nasıl bir huyda olduğunuE tamam sorun yok o zaman, elti istemiş verilmemiş onu da elti düşünsün, siz niye dert ediyorsunuz boşverin
Dert yok sadece fikir olarak yani başka bireyler ne düşünür diye sordumE herhalde bir soru üzerne yorum yapacağız,sizin yaşanmışlıklarınızı bilemeyiz ki müneccim mi herkes?
Kaynana zaten yok demiş. E daha ne dert var şimdi burada?
Bir kaynanaya naz geçiremiyorsa bir gelin, kaynana onu pohpohlayıp sonrada hiçbir yardımda bulunmaz. Nerde ki mesafesini koruyan gelin olur o zaman o gelin ne hikmetse herşeye konar. Konu sahibinin bunu anlaması lazım. Şuan bende üvey kaynana var. Eltim çok minnoş davranır, geçenlerde geldiler eltime hediye diye nakit verdiler 25 bin civarında. Demişler ki turunça söyleme. O da kudurtmak için şak diye arayıp söyledi ama farkında değil ki bana fazlasını verdiler. Ben hiçte minnoş davranıp anam anam peşinde gezmem. Aksine üveye patır patır sayarım da. Ama onun gözünde minnoşun değil diğerinin kıymeti oluyor. Bir şekilde ona yaranmış zaten, şuan bana yaranmaya çalışıyor. Konu sahibi birazcık gözünü açsa iyi olacakAkıllı
Siz de akıllı olsaydınız,bağımsız bir birey olsaydınız da kendi kararlarınız olsaydı. Bu tamamen kişilikle alakalı bir şey. Kaynanayla beraber yaşıyor olmanız,kaynanaya bakıyor olmanız bu konunun belirteci değil. Birey olamadığınız için karşınızda bir birey görünce esas siz kıskanmışsınız farkında değilsiniz
Tamam siz temiztitiz olabilirsiniz ilk bebeğini neden devlette doğum etti ozqmqn ilk gebeliği değil kiAyrıca durmadan keyfi bir iştir keyfi bir iştir deyip duruyorsunuz bende özelde doğum yapacak biri olduğum için banada durmadan laf söylemiş oluyorsunuz. Ben temiz ve titiz bir insanım. Benim yaşadığım yerdeki devlet hastanelerinin temizliğine güvenmiyorum her anlamda. Kurbanlık dana gibi beş altı kişi aynı odada sancı çekmek istemiyorum ve doğumdan sonra hastanede bir gün kalıyorsun ben iki üç kişiyle aynı odada asla kalamam bu yüzdende özelde doğuracağım. Keyif işi miymiş?
Demek ki devletteki şartların olumsuzluğunu gördü, bu sefer orada yapmak istemiyor. Çok mu garip bu, niye bu kadar abartıyorsunuz özel hastanede doğumu? Oralarda artık dar gelirliler de doğum yapıyor, yeter ki kadının canı öyle istesin.Tamam siz temiztitiz olabilirsiniz ilk bebeğini neden devlette doğum etti ozqmqn ilk gebeliği değil ki
bende rahat etsin diye elimden geleni yaptım öbür gelinde hiç değer vermez ama bu aslında oğlu için yapıyor gelinin yanında hiç değeri yok emin olabilirsinizBir kaynanaya naz geçiremiyorsa bir gelin, kaynana onu pohpohlayıp sonrada hiçbir yardımda bulunmaz. Nerde ki mesafesini koruyan gelin olur o zaman o gelin ne hikmetse herşeye konar. Konu sahibinin bunu anlaması lazım. Şuan bende üvey kaynana var. Eltim çok minnoş davranır, geçenlerde geldiler eltime hediye diye nakit verdiler 25 bin civarında. Demişler ki turunça söyleme. O da kudurtmak için şak diye arayıp söyledi ama farkında değil ki bana fazlasını verdiler. Ben hiçte minnoş davranıp anam anam peşinde gezmem. Aksine üveye patır patır sayarım da. Ama onun gözünde minnoşun değil diğerinin kıymeti oluyor. Bir şekilde ona yaranmış zaten, şuan bana yaranmaya çalışıyor. Konu sahibi birazcık gözünü açsa iyi olacak
Abartmıyorum asla doğum etsin nerde canı isterse ama insan kendi madidyatina göre hareket eder altınını bozdursun doğumunu etsin ben kimseye eyvallahım olmadığı için istemem yaniEltinin doğum parasını kaynanadan istemesi, sizin “doğum etmek” lafınız, özel hastanede doğum yapmayı bu kadar abartmanız, kaynananın hep bir geline kitlenişi… Hepsi ayrı dram bunların.
Dün akşam eltimin yerine ben mallara kondum diye kızdın bana ancak gerçekten gözünü açman lazım.bende rahat etsin diye elimden geleni yaptım öbür gelinde hiç değer vermez ama bu aslında oğlu için yapıyor gelinin yanında hiç değeri yok emin olabilirsiniz
Aynı konuya deginiyoruz canı istiyorsa doğum etsin kimseye yük sürmedenDemek ki devletteki şartların olumsuzluğunu gördü, bu sefer orada yapmak istemiyor. Çok mu garip bu, niye bu kadar abartıyorsunuz özel hastanede doğumu? Oralarda artık dar gelirliler de doğum yapıyor, yeter ki kadının canı öyle istesin.
O zaman ortada sorun yok ki.kayinvalide hakkaniyetli davranmış gereken cevabı vermiş burada ben dahil birkaç kişi sana haklısın dedik ama sende uzattikca uzatiyorsunYok kayinvalidem dediki böyle Bi durum söz konusu değil kendi durumu var şimdiden başkasın biriktirsin doğumunu etsin dedi ilk doğum eden sen oldun kızım sana da destek olmadım böyle Bi haksızlık yapamam dedi
Sana fikrini sorduklarında fikrinizi belirtmeniz tabiki mantıklı..ancak kayinvalideniz kendisi bu kararı verebilir ben olsaydım sen bilirsin anne derdimArkadaşlar kayın vaillidemle birlikte oturuyorum ben doğumumu devlette yaptım eltim ikinci gebeliği doğumu özlemde yapacakmış ve doğum parasını kayinvalidem den istiyor sizce bu doğrumu hiç bir sıkıntılı gebeliği yok istese devlette de doğum eder be ben bu konudan rahatsız olduğumu dile getirdim ve suçlu oldum kayinvalidem hep yanımda ve herseyi bana, ait dır.
Benim mallarindada gözüm yok köyde evleri var ben gidersem eltim de geliyor ben gitmezsem adımını atmıyor bende diyorum ki şimdiye kadar ezilen taraf ben olsun artık gözümü açtım eltim bu konu üzerinden küsmüş umrumda değil çünkü şimdiye kadar benim emeklerimi yedi kışlık hazırlık ederiz hep hazır la kondu iş günü gelince bir bahanesi olurdu köydeki eve gelmezdi ama benim yaptığım herseyden kv verirdi çünkü oğlu için herseyi biliyorum ama ne yapayım kızım dersi susardım tatsızlık çıkmasın diye artık susmuyorum oyuzdenDün akşam eltimin yerine ben mallara kondum diye kızdın bana ancak gerçekten gözünü açman lazım.
Diğerine oğlu için yapıyor sizinkisi ne? Ağaçta mı büyüdü? Sizin kocanızda onun oğlu. Koyun tavrınızı gerekirse. Gelin ayırma olayına gerçekten karşıyım, şahsen söylüyorum gidip üvey kaynanam sadece eltime yüklü birşey yapsa bende kıyameti koparırım ama benim kıyameti koparma sebebim biz onlara maddi destek çıktığımız için. Benim verdiğim paralarla eltime yapamaz diye.
Azıcık açın gözü, siz böyle daha minnoş anam anam kafasında olursanız, yarın bi gün erkekse sünneti de yapılır el kadar bebeye varlıklarda dağıtılır. Rahatsızsanız herşeyin eltiye gitmesinden, eltiniz gibi davranın. Belki keramet o davranış biçimindedir?
Uzatmıyorum canım sadece soruların cevabını veriyorumO zaman ortada sorun yok ki.kayinvalide hakkaniyetli davranmış gereken cevabı vermiş burada ben dahil birkaç kişi sana haklısın dedik ama sende uzattikca uzatiyorsun
Evet bu bence de saçma ama bazıları böyle rahat işte.Abartmıyorum asla doğum etsin nerde canı isterse ama insan kendi madidyatina göre hareket eder altınını bozdursun doğumunu etsin ben kimseye eyvallahım olmadığı için istemem yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?