fikirlerinize ihtiyacım var kızlar..

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
107
26
298
Samsun
hepinize merhaba arkadaşlar.3 ay önce evlendim.15 bine yakınn altınm oldu ve bozdurmadık öyle bekliyolar.aileminn de borç paraya ihtiyacı var ev yaptırıyoruz eve geçebilmek için.dün akşam annem bana söyledi telefonla konuşurken sana söylemeye çekiniyorum ama borç verirmizniz altınları.tamam anne ben bi konuşim eşimle dedim.ama aranızda problem olmasın isterim dedi.annem de bir ay önce by-pas kalp ameliyatı oldu kıyamıyorumm ama bu durumu nasıl anlatabilirim eşime onun hayır dememesi lazım.birde düğün yaparken eşimin kendi ailesine de 13 bin borçlandık o borç var daha derse?..ben kendim de çalışıyorum dünden beri bu durumu nasıl sölesem diye düşünüyorum sürekli fikirleniz önemli benim için lütfen yardımcı olun..

ev yaptırıyoruz derken ailen kendisine mi ev yaptırıyor size mi, birde durumu tersten düşünmdüğünde eşinin ailesi istemiş olsa ve siz buraya yazsanız ben dahil çoğu kişi sakın verme geri dönüşü olmaz vs derlerdi, birde ailen hepsini mi istedi ne zaman ödüycekler,

bilemiyorum ben olsam vermek gelirdi içimden ama verirmiydim bilmem eşinin ailesine de borcunuz varmış eşin tepkki verebilir

bana kalırsa eşin ''benim aileme borcumuz olduğu halde 3 aydır bozdurup onlara olan borcumuzu verelim demedim,bu da ne şimdi ''diyebilir...eşinin ailesine olan borç düğün için mi acaba..

bence altınları bozdurup 2 aileye yarı yarıya paylaştırın. Kimse kimseye laf etmesin sonradan:26:

Biraz daha açarsanız daha iyi olur.. Altınların hepsini mi istiyorlar? Nasıl ödeyecekler..Öderler mi..

Yani eşine önce sorunları annenin sıkıntısını anlat sonra biz şu kadar verip destek olsak nasıl olur gibisinden konuş,hemen annenizin istediğini söylemeden bir ağzını arayın önce..

Sizin ve eşinizin yani kendi hanenizde, başınıza bir şey gelirse güveneceğiniz bir birikiminiz var mı ?

Madem çalışıyorsunuz aydan aya bir miktar yardım edin ailenize, gönül ister ki çok versin insan ama orta halli insanların boyu belli. Eşinizin ailesi içinde bir ödeme planı yapın ve yavaş yavaş eritin borcu. Altınlarınız güvenceniz olsun. Şu bir gerçek ki gitti mi geri dönmüyor ya da parça parça ödenip para çar çur oluyor. Bu şekilde yaparsanız her iki aileye de adaletli davranmış olursunuz, hem de güvencenizi kenarda tutarsınız

ev yaptırıyoruz derken ailen kendisine mi ev yaptırıyor size mi, birde durumu tersten düşünmdüğünde eşinin ailesi istemiş olsa ve siz buraya yazsanız ben dahil çoğu kişi sakın verme geri dönüşü olmaz vs derlerdi, birde ailen hepsini mi istedi ne zaman ödüycekler,

bilemiyorum ben olsam vermek gelirdi içimden ama verirmiydim bilmem eşinin ailesine de borcunuz varmış eşin tepkki verebilir

canım ailem kendine ev yaptırıyor.altınlarla şuan bişey yapmıyoruz bizde.içim el vermiyo eşim izin vermedi demek.kendi ailesine olan borcumuz da hemen hemen altınlarla aynı tutuyor

bana kalırsa eşin ''benim aileme borcumuz olduğu halde 3 aydır bozdurup onlara olan borcumuzu verelim demedim,bu da ne şimdi ''diyebilir...eşinin ailesine olan borç düğün için mi acaba..

düğün olurken onun ailesi ona borç para verdi yani düğünü falan kendimiz borç yaparak evlendik.bu durumdan dolayı da ailesine karşı dışımdan olmasada tepkiliyim.bir tane iğne almadıllar bana.biz ikimizde çalışıyoruz diye.

Sizin ve eşinizin yani kendi hanenizde, başınıza bir şey gelirse güveneceğiniz bir birikiminiz var mı ?

Madem çalışıyorsunuz aydan aya bir miktar yardım edin ailenize, gönül ister ki çok versin insan ama orta halli insanların boyu belli. Eşinizin ailesi içinde bir ödeme planı yapın ve yavaş yavaş eritin borcu. Altınlarınız güvenceniz olsun. Şu bir gerçek ki gitti mi geri dönmüyor ya da parça parça ödenip para çar çur oluyor. Bu şekilde yaparsanız her iki aileye de adaletli davranmış olursunuz, hem de güvencenizi kenarda tutarsınız

canım şimdi ailemin yaptırdığı eve geçmek için toplu paraya ihtiyaç var.ondan altınları verirmisiniz dedi annem.ben şöyle yapsam 1700 maaş alıyorum.senin ailene olan borcu ben üstlensem desem bir yılda bitirim desem.ama bi yandan düün borçları da var.

anladım....ama şimdi dediğim gibi bir durum doğup aranız açılmasın....eşin hiç teklif etti mi bozdurup verelim falan diye....

Biraz daha açarsanız daha iyi olur.. Altınların hepsini mi istiyorlar? Nasıl ödeyecekler..Öderler mi..

Yani eşine önce sorunları annenin sıkıntısını anlat sonra biz şu kadar verip destek olsak nasıl olur gibisinden konuş,hemen annenizin istediğini söylemeden bir ağzını arayın önce..

bende öyle düşündüm canımm ağzını yoklasam ama hayır dememesi lazım eğer öyle derse anem zaten çok çekine çekine söledi mahçup olurum

ailesi size para vermek için kredi mi çekti yoksa birikmiş parasından mı verdi

anladım....ama şimdi dediğim gibi bir durum doğup aranız açılmasın....eşin hiç teklif etti mi bozdurup verelim falan diye....

yok o hiç öyle bişey demedi.ailem geri verir altınları gramı gramına ondan inan bana hiç şüphem yok.geceden beri düşünüyorum nasıl sölesem reddetmez diye

canım şimdi ailemin yaptırdığı eve geçmek için toplu paraya ihtiyaç var.ondan altınları verirmisiniz dedi annem.ben şöyle yapsam 1700 maaş alıyorum.senin ailene olan borcu ben üstlensem desem bir yılda bitirim desem.ama bi yandan düün borçları da var.

Ailenizde kredi kullanabilecek biri yok mu en azında acil ihtiyacı savar. Benim size anlatmak istediğim kendi güvencenizi bozmadan bu işi halletmek. Ayrıca borç varken elinizdeki ailenize verirseniz yani eşiniz buna tamam dese bile zaman içinde sorun çıkacaktır. Çünkü insanlar tek yaşamıyor, bu duyulduğunda eşinizin ailesinden birileri tepki de gösterebilir, sonra zor durumda kalırsınız.

ailesi size para vermek için kredi mi çekti yoksa birikmiş parasından mı verdi

eşimden bir ay önce küçük kardeşi evlendi.onun düğününü yapabilmek için ve o kira vermesin diye ev alabilmek için hali hazırda olan evlerini sattılar.o paradan da 13 bin bize borç verdiler.

Ailenizde kredi kullanabilecek biri yok mu en azında acil ihtiyacı savar. Benim size anlatmak istediğim kendi güvencenizi bozmadan bu işi halletmek. Ayrıca borç varken elinizdeki ailenize verirseniz yani eşiniz buna tamam dese bile zaman içinde sorun çıkacaktır. Çünkü insanlar tek yaşamıyor, bu duyulduğunda eşinizin ailesinden birileri tepki de gösterebilir, sonra zor durumda kalırsınız.

evet canım sonra zor durumda kalabilceğim de geçiyor aklımdan ama kimseye duyurmadann halledebilirmiyiz ki diyorum.kredi çekmek istemiyorlar faiz olmasın diye :S

ben olsam lafını bile etmem! anneme kibarca soracağım eşime diyip sonrada "anneciğim ev alacağız sanırım" falan derdim.
bende anneme kıyamazdım ama ileride çıkacak sorunlar için geç olablir. çünkü siz iki kişisiniz artık.

yani eşinin ailesi istese hoşuna gidecek mi senin? çünkü siz yeni evlisiniz. o altınlar sizin geleceğinize katkı sağlayacak, belki ev alacaksınız.
annenler ödeyemedi diyelim, annendir neticede ne diyebileceksin? sonra eşine ne cevap vereceksin?

ben iki tarafada verilmesi taraftarı değilim şahsen.
annenler neden kredi çekmiyor? artık kredi çekmek çok kolay, herkez çekiyor rahatça..

yine destek olmak istersen aylık küçük bir miktar alışverişlerini yap mesela. nasılsa çalışıyorsun. böylece yardımda etmiş olursun..

bu arada ne için borç istedi annen?

yok o hiç öyle bişey demedi.ailem geri verir altınları gramı gramına ondan inan bana hiç şüphem yok.geceden beri düşünüyorum nasıl sölesem reddetmez diye

muhakkak verir de eşin nasıl kabul eder....bir de ben şunu anlamıyorum.....benim eşimin ailesi de aslında yardımcı olmadı düğünde....sadece eşim kazandığı maaşı annesine veriyordu o da biriktiyordu...ve bizim eşyalarımız ve altınlar o şekilde alındı....sonra da biz yaptık biz ettik oldu.....düğünden sonra birtek perde taksidi ödemiştik....o bizden olsun diyen olmadı....ne olur sanki bizden de birşey olsun diye düşünseler......bir eksiğiniz var mı diye bile sormadılar tamam maaşları yetmiyor olabilir ancak bizim düğünden sonra benim daha onca eksiğim varken tutup taksitle kendilerine baza plazma falan aldılar taksitle ve ben çok bozulmuştum...yeni gelin evi olan hangisi gel sen düşün....ki benim salonuma halı almayı dahi teklif etmediler ben kendi kendime gidip beğendim ama alamadık eşimle.....milattan önce bir halı almışlar.....hemde ne mobilyalarımızla ne de perdelerle alakası olmayan o kilim desenli halıyı verdiler....araya bir tane yolluk alabilmiştim ikincisini de biz alalım diye teklif etmediler.....3 yıllık evliyim daha yeni alabildik bunları....evlenmeyi biliyorsanız kendiniz halledin diyorlar herhalde....yapmak zorunda değiller diye birşey olabileceğini zannetmiyorum....ödeyemecek olsalar gidip kendileri de birşey alamazdı benim kvalidemler.... onlar da evlat sahibi olup dünyaya getirdikleri gibi herşeyleriyle ilgilenmeliler diye düşünüyorum....

kesinlikle katılıyorum. her ay zorlamayacak miktarda kendi ailenize yardım yapablirsiniz. altınlar kadar göze batmaz.

Eşinizin ailesine olan borcunuzu anlayamadım.
Yani anladım da , anlam veremedim.
Eğer o düğünü ve diğer masrafları yapabilecek durumları varsa ve bunun altından borçsuz harçsız kalkabildilerse ; yaptık ama bize borçlusunuz gibi neredeyse senet imzalatacak duruma gelmek hoş değil...
Ha , zaten bu masraflarla çokca borca girdilerse , o zaman ödeyin altınlarla derim ben.
Annenizin talebine gelince , aile ilişkilerinizi bilen sizsiniz.Eşinizin ailenize bakışını da.Evleneli daha 3 ay olmuşken ailenizin sizden borç istemesinin altında birşey arayacaksa, bırakın annenizin dediği gibi aranız bozulmasın.

Back
X