fikirlerinize ihtiyacım var kızlar..

eşimden bir ay önce küçük kardeşi evlendi.onun düğününü yapabilmek için ve o kira vermesin diye ev alabilmek için hali hazırda olan evlerini sattılar.o paradan da 13 bin bize borç verdiler.

eşinin kardeşi de aynı şekilde borç olarak mı aldı o parayı.....

düğün olurken onun ailesi ona borç para verdi yani düğünü falan kendimiz borç yaparak evlendik.bu durumdan dolayı da ailesine karşı dışımdan olmasada tepkiliyim.bir tane iğne almadıllar bana.biz ikimizde çalışıyoruz diye.

ya ben anlamıorum hem oglunu ewlendır hemde borc olark de ya bu nasıl bır mantık eskıden ınsanlarda bu bır sereftı nekdr bılezık alırsa ne guzel bır dugun yaprsa smdı ya hc yardım etmıolr yada borc dıolar. benmklrde dugun ıcın yapılan her masrfı kat kat aldılr annesı koyden gelen msafrlere yemek yaptı dugun ıcın dusun onun parasını ble aldı:):):) bıde 3tane ceyrek aldı onun tandklrı getrmısmıs :):) yuzsuzlugun danıskası yaa ınanamıorum artık ben bole aılelere bıde erkek ewlendrdım dye boburlenırler sorsan .. esınle konus aılenın durumunu ver der ınsallah verrsn borclrını aılen odeyıncede esının aılesıne verrsın annenden aldıklrnı

evet canım sonra zor durumda kalabilceğim de geçiyor aklımdan ama kimseye duyurmadann halledebilirmiyiz ki diyorum.kredi çekmek istemiyorlar faiz olmasın diye :S

ATTRAENTE haklı.. Aslında kredi daha iyi bir seçenek.. Birikmiş gidince gelmesi zor olacak.. Kredi alsınlar faizi ödeyerek destek olsanız.. :ssz:

Şöyle olur mu eşinizin tavrı nedir bilemem ama orta yol bulmak adına,"ailemin böyle böyle sorunu var senin ailene de borcumuz var. Altınlara dokunmadan ve ya az dokunarak nasıl bir çözüm bulabiliriz" diye sorsanız danışsanız, emrivaki yapmadan fikir alarak bir yol arasanız.Akıl akıldan üstündür belki eşiniz sorunu çok kolay çözecek..

Tabi senin ailen benim ailem olayı yaşamayın sakın.. :ssz:

ben olsam lafını bile etmem! anneme kibarca soracağım eşime diyip sonrada "anneciğim ev alacağız sanırım" falan derdim.
bende anneme kıyamazdım ama ileride çıkacak sorunlar için geç olablir. çünkü siz iki kişisiniz artık.

yani eşinin ailesi istese hoşuna gidecek mi senin? çünkü siz yeni evlisiniz. o altınlar sizin geleceğinize katkı sağlayacak, belki ev alacaksınız.
annenler ödeyemedi diyelim, annendir neticede ne diyebileceksin? sonra eşine ne cevap vereceksin?

ben iki tarafada verilmesi taraftarı değilim şahsen.
annenler neden kredi çekmiyor? artık kredi çekmek çok kolay, herkez çekiyor rahatça..

yine destek olmak istersen aylık küçük bir miktar alışverişlerini yap mesela. nasılsa çalışıyorsun. böylece yardımda etmiş olursun..

bu arada ne için borç istedi annen?

ev yaptırıyorlar eve geçebilmek için toplu paraya ihtiyaç vardı.o yüzden istediler.ayrı şehirlerde yaşıyoruz canım alışveriş işi de zor.evet ödeyemedikleri zaman ben zor durumda kalırım ama şimdi de onlar çok zor durumdalar.napacağımı bilemiyorum.ama vermek istiyorum borç

ya ben anlamıorum hem oglunu ewlendır hemde borc olark de ya bu nasıl bır mantık eskıden ınsanlarda bu bır sereftı nekdr bılezık alırsa ne guzel bır dugun yaprsa smdı ya hc yardım etmıolr yada borc dıolar. benmklrde dugun ıcın yapılan her masrfı kat kat aldılr annesı koyden gelen msafrlere yemek yaptı dugun ıcın dusun onun parasını ble aldı:):):) bıde 3tane ceyrek aldı onun tandklrı getrmısmıs :):) yuzsuzlugun danıskası yaa ınanamıorum artık ben bole aılelere bıde erkek ewlendrdım dye boburlenırler sorsan .. esınle konus aılenın durumunu ver der ınsallah verrsn borclrını aılen odeyıncede esının aılesıne verrsın annenden aldıklrnı

benim kv de bizim düğünde altın getirip de sonra düğün yapanlarınkine götürmek üzere altın istedi ve benim pısırık eşim 3 defa verdi....artık isteyemiyor çünkü ben dedim babam da bize gelen altınların karşılığını kendisi takıyor diye...yani siz gibi bizden istemiyora getirdim....bidaha isteyemedi ama yine altın gitmesi gereken bir düğün oldu mu nasıl alıcaz bilmem diye başlar.....

ben yeni evlenmiş kızının altınlarına göz diken aileye çok kızdım açıkçası.altınlara güvenerek mi ev yaptırdılar.

hangi damat verir altınları.verse kendi ailesine olan borçları öderdi.

nasıl bir mantıktır ya.evliliğiniz şimdi olmasa bile ilerde tehlikeye girer.aileniz ödeyebiirmi yada parça parça öder altınlarınız arada kaynar gider.onlar sizin güvenceniz.

canım eşinin ailesi kaynına ev alıp size borç vermişse ayıp etmişler. ama annenin senden borç istemeside doğru değil ki. daha yeni evlisin ya bi huzursuzluk olsa. senin altınlarına mı güvenip aldılar evi. bence eşinin ağzını ara, ama olmaz derse sakın tartışma ve üzülmede. annen senden isteyebiliyosa, sende eşim kabul etmedi diyebilmelisin.

ben yeni evlenmiş kızının altınlarına göz diken aileye çok kızdım açıkçası.altınlara güvenerek mi ev yaptırdılar.

hangi damat verir altınları.verse kendi ailesine olan borçları öderdi.

nasıl bir mantıktır ya.evliliğiniz şimdi olmasa bile ilerde tehlikeye girer.aileniz ödeyebiirmi yada parça parça öder altınlarınız arada kaynar gider.onlar sizin güvenceniz.

kesinlikle katılıyorum. üstelik kv si bana borcu varken oraya vermiş diyerek büyük sorunlar çıkar.

ev yaptırıyorlar eve geçebilmek için toplu paraya ihtiyaç vardı.o yüzden istediler.ayrı şehirlerde yaşıyoruz canım alışveriş işi de zor.evet ödeyemedikleri zaman ben zor durumda kalırım ama şimdi de onlar çok zor durumdalar.napacağımı bilemiyorum.ama vermek istiyorum borç

güzelim seni anlıyorum. ailen canın demek tabi ki vermek istersin. aylık hesaplarına seni zorlamayacak para yatır. kredi çeksinler bir şekilde hatta sen çek onların yerine ama onlar ödesin.

düşünsene kayınvalidenler dese bize borcu var onlara vermiş! sonuna kadar haklı olurlar. eşinin ailesi istese sen verme taraftarı olurmuydun? onlar bizim güvencemiz derdin!
aileni düşün yardım et. ama yeni ailenlede aranı bozacak durumlara asla girme derim. iki tarafıda düşünmek zorundayız biz çünkü evlendik yeni bir ailemiz daha oldu.

tamam eşinin ailesi sana destek olmamış ama bu durum sana kötü patlar benden söylemesi.

of yorumları okuyunca cok sınırlerndım aklıma kv geldi . oda sagda solda dugunu ben yaptım die naralar atıyodu nasıl yaptı hemen soylıyım ''güyaaaaa bi yerden harcamalar ıcın borc para aldı (ki adım gibi eminim o para kendi parasıydı kimseden borc falan almadı yani) dugunden sonra altınlarla odersınız bana verın ben oderım dedi. ve daha düğün sabahı koştura koştura geldi ve hadi gidip bozdurun parayı goturcem dedi ya dusunun düğün sabahı utanma olur ınsanda biraz ... ya kuafor paramızı bile kendımız verdık :1: ki zaten erkek tarafından gelen minyatür altınlar 150 tl lil cok nadır kuyumcuların satacagı ''ip'' bilezikler falandı gelenlerde :1: anlıycanız bizim borclarıda ailem ödedi gibi bişey oldu yani bu yeni moda kızlar erkek tarafı biz yaptık adı altında borc karsılıgı dugun yapıolar :19:

Konuya gelince evet annedir icin rahat etmez ama annenınde hareketinden su cıkıo senin altınları beklemısler gibi sanki yani insan biraz dusunur daha 3 aylık evli elinoglu ne der huzursuzluk cıkar die . ailene her ay yardım etmeye kalkıstıgındadaesinin sana soyleyecegı su haaa oylemı demek hrkes kendı maasından ailesine para gonderı peki bakalım der ve ailenın sıkısıklıgı yuzunden bir omur annesinin eline para sayan bi kocayla yasamak zorunda kalırsın .

eşinin kardeşi de aynı şekilde borç olarak mı aldı o parayı.....

hayır canım ona borç olarak değil.onun düğünü en güzel şekilde oldu eşim ve ben memur olduğumuz için hiç birşeyimize yardım etmediler.düşün nişan bohçası bile hazırlamadılar bana.güya şimdi oturdukları ev de eşimin olcakmış :S

birkere anneniz düşüncesizlik etmiş artık arada el oğlu var sizin altınlarınıza mı güvendiler bu ev yapılırken bence bu terbiyesizlik kendi ailemde olsa. Sizde altınları birsey yapmadık diyorsunuz tabiki de yapmayacaksınız onlar sizin güvenceniz düğün bitti hadi bozduralım denmez.
eşinizin ailesi de bir garipmiş insan oğluna düğün yapsın diye borç verir mi o düğünü yapmak onların görevi.
ben olsam kimseye altınlarımı vermezdim kimseden de laf duymazdım. anneniz alıp ödese de altınlarınızı o altınlardan bir daha hayır gelmez bu seferde eşiniz tarafı borç ister onlara da vermek zorunda kalırsınız.

daha çok yeni evlisiniz, sizi hiç tanımadğım halde ben bile annenizin bu isteğini hoş karşılamadım,çünkü szin bir başkasına borcunuz var.. annenize kefil olsanız ve kredi çekmeyi denese? 15 000 gibi bi rakama alacakları faiz çok fazla olmaz diye düşünüyorum..

Düğünleri yapıp parasını gelinle damattan istemek de yeni moda oldu galiba :37: :37: Ailenin görevi o çocuğu doğurup,büyütüp,evlendirmek.. Sonra sağda solda konuşurken "evlendirdik çocukları" demeyi biliyorlar ama..

Hadi paraları olmaz,ciddi sıkıntıları vardır o zamanda karışmazlar yani gelin damat kendi düğünlerini istedikleri gibi yaparlar.. :37:

Ne günlere kaldık :ssz:

hayır canım ona borç olarak değil.onun düğünü en güzel şekilde oldu eşim ve ben memur olduğumuz için hiç birşeyimize yardım etmediler.düşün nişan bohçası bile hazırlamadılar bana.güya şimdi oturdukları ev de eşimin olcakmış :S

hep ayrım oluyor demek evlatlar arasında....bizim de aynı....eşimin erkek kardeşi için ölürler ama eşim el altında bizden kötüsü yok....maaş kaynaklarından biri gittiği için bana da tepkililer tabi....ama kaynım hayatta vermez beş kuruş.....verse de fazlasıyla geri alır.....arabası var onun bizim yok....benzin parasını istermiş biryere götüreceği zaman kvalidemleri.....ona birşey diyen yok tabi....ve kaynımın arabası hepsinin arabası değil....birgün kv dedi ki bi arabamızı alamadık.....ben şok....ben eşime bileziklerimi verip araba alırsak arabamız olacak....maaile....benim eşim de çok sessiz onlara karşı,istedikleri gibi heryere gitmelerini sağlayacak....bende dedim sık birtarafını alabiliyorsan al ....vermedim...olacaklar belli çünkü....

bu arada aynı şey bizimde başımıza geldi şöyleki abim evlendiğinde 1 ay dolmadan ailesi altınları borç istedi.. evlerinin tapusu yokmuş tapu çıkarcaklarmış karmaşık devlet işleri vs halletçez dediler..abim dile getirdi bu durumu evet altınlar gelinindi ama onlar sonuçta bir birikim annem olmaz öyle şey bir aylık gelinin indirilirmi kolundan altınları ,isterlerse kendi taktıkları iki bileziği alsınlar dedi iykide demiş o ev işi hallolmadı yıllardır çünkü yapılcak bişey yok olan altınlara olacaktı..ve asla geri gelmiyecekti.. şimdi abim o altın ve birikimlerle kendine bir ev alıcak.. herkes ailesine yardım etmek ister ama bu yardım ilerde kendi hayatlarının yönünü değiştircek kadar olmamalı bence..

benim kv de bizim düğünde altın getirip de sonra düğün yapanlarınkine götürmek üzere altın istedi ve benim pısırık eşim 3 defa verdi....artık isteyemiyor çünkü ben dedim babam da bize gelen altınların karşılığını kendisi takıyor diye...yani siz gibi bizden istemiyora getirdim....bidaha isteyemedi ama yine altın gitmesi gereken bir düğün oldu mu nasıl alıcaz bilmem diye başlar.....

BEN DE BUNA DELI OLUORUM YAA NAKIT PARA ZTN UCUP GTTI KREDI ILE ALDIK HERSYIMIZI 1 LIRA MASRF ETMEDILER GELEN MISAFRLERE KOLA ,ICKI PARASINI BLE BZDEN KESTILER YANI NASIL AILE SEN DUSUN CNM. DUGUN MUGUN OLSUN CEYREK KALMDI ZTN BILEZIKLERMI DE ENYKN ZMNDA ALICAM CUNKU KYNNMN KARDESI TAKTI NEYMIS O UCUZMUS BOZDRMAYA DEGMEZMIS BIRINE TAKICAKMIS 350 TL LIK BILEZIK SONUCTA YINEDE OLSUN BI ACIGIMIZI KAPATRZ IKIMIZDE CALISIORZ AMA INAN ONUN MAASI FULL KREDI+KIRA GERI KALANLRDA BENIM USTUMDE HANI EPILASYN YAPTRRM FLN DILRUM EWLNNCE YALAN OLDU:s OZEL IHTYCLRIM ZOR KARSLNCAK GIBI BIDE IKMZDE CALISIROZ DYE BIZE KYNNM COK RAHAT SANIOR BIZI..

hep ayrım oluyor demek evlatlar arasında....bizim de aynı....eşimin erkek kardeşi için ölürler ama eşim el altında bizden kötüsü yok....maaş kaynaklarından biri gittiği için bana da tepkililer tabi....ama kaynım hayatta vermez beş kuruş.....verse de fazlasıyla geri alır.....arabası var onun bizim yok....benzin parasını istermiş biryere götüreceği zaman kvalidemleri.....ona birşey diyen yok tabi....ve kaynımın arabası hepsinin arabası değil....birgün kv dedi ki bi arabamızı alamadık.....ben şok....ben eşime bileziklerimi verip araba alırsak arabamız olacak....maaile....benim eşim de çok sessiz onlara karşı,istedikleri gibi heryere gitmelerini sağlayacak....bende dedim sık birtarafını alabiliyorsan al ....vermedim...olacaklar belli çünkü....

ewet aynen dıer kardeslerı uyanp yllrca benımkını somurmusler smdı ewde tasrrfa basladılar benmkı gttı ya;)

hayır canım ona borç olarak değil.onun düğünü en güzel şekilde oldu eşim ve ben memur olduğumuz için hiç birşeyimize yardım etmediler.düşün nişan bohçası bile hazırlamadılar bana.güya şimdi oturdukları ev de eşimin olcakmış :s

o ev onlr otururken nasıl sızın olucak yalan banada 1seneye kdr ew alcklrdı bı corap ble almadılr hersyı krdı ıle aldık ama kynnm kendı ewını yenıden duzdu yenı gelın gıbı

ne kadar istediklerine bağlı bencede ikiye bölünebilir....

Back
X