Fikirlerinize ihtiyacım var...

Btl0212

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2019
13
4
36
Herkese merhaba kafam çok karışık ne yapsam bilemiyorum artık
öncelikle benim 3 yıldır görüştüğüm erkek arkadaşım var ikimizin arasında hiçbir konuda problem olmadı şimdiye kadar çok iyi gitti herşey.okulumuz yeni bitti derken askerlik sonra da ikimiz de yeni işe girdik yaklaşık 1 yıldır hayatımızı düzene sokmaya çalışıyoruz.ailesi 2 yıldır sürekli baskı yapıyor ne zaman evleneceksiniz diye. Ben de sevgilime evlilik için acele etmeyelim iş hayatına yeni başladık biraz birikim yapalım zorluk sıkıntı çekmeden evlenelim diyorum.neyse o da bu konuda benimle hemfikirken ailesinin ısrarlarına dayanamadığı için bana en azından annemle babamla tanış seni tanımayı çok istiyolar sürekli soruyolar geçiştirmekten yoruldum dedi ben de istemeyerek de olsa kabul ettim aslında henüz tanışmayı düşünmüyodum.tanışmadan önce de konuştuk bikaç ay sonra nişan olur yaklaşık1 yıl içinde de evleniriz diye ben de tamam dedim.anne babasıyla tanıştım dışarıda çay içerken babası ailenle ne zaman konuşcaksın biz artık uzasın istemiyoruz zaten siz birbirinizi sevmiş karar vermişsiniz bize yardım etmek düşer gibisinden konuştu.aradan bikaç hafta geçti ama ben 1 yıl içinde evlenmeye cesaret edemiyorum.ailemle yaşıyorum ve geçen yıl kredi ile ev aldığımız için maaşımın bi kısmını babama veriyorum aileme destek olmak zorundayım.babam 1 yıl sonra emekli olacak ve o zaman borç kapanmış olacak ama bu yıl bizim için sıkıntılı geçiyor.başta olur gibi düşünmüştüm ama iş garantim yokken piyasa bu durumdayken paramız yokken güvenemiyorım.sevgilime bundan bahsettim evlenme planımızı biraz daha erteleyelim hem birikim yapmış oluruz hem babam da bize destek olur 7 8 ay daha erken evlenmiş olmak için hem ailemi hem kendimi hem sevgilimi çok büyük bi sıkıntıya sokmam gerekecek.kendisi aslında ertelemek istemese de sebeplerimden dolayı bana hak verdi tamam öyle olsun dedi ama aileme nasıl açıklarım daha fazla erteleyemiyorum sürekli baskı yapıyolar diyor.kendi ailesinin de durumu iyi değil düğün yapsak borç harç içinde yapılacak herşey ne sevgilimde ne de ailesinde birikim yok biliyorum. Biraz daha bekleyelim hem para biriktiririz en azından benim ailem destek olur diyorum ama ailesinin yaptığı baskı yüzünden bi türlü anlaşamıyoruz.ailesi beklemek için hiçbir sebebi kabul etmeyip dinlemiyorlar.babasının borçlarını bile sevgilim öderken düğünü nasıl yaparız diye düşünmüyolar sadece evlendirme derdindeler.nasıl bi çözüm bulmalıyız uzun oldu ama lütfen fikirlerinizi paylaşır.mısınızz

Bugün ailesinin lafına bu kadar size baskı uygulayan adam yarın ne yapar ?
Evlilik size pozitif bi baskı gibi geliyor olabilir ama aileyi hiç tanımıyorsunuz belkide altın vs toplansın alalım işimiz görülsün dersindeler,
Yarın öbürgün başka bir konuda sevgilinize baskı yapsalar demek ki sizin lafına değil ailesinin lafına gidip baskı uygulayacak size ,
Bekleyin asla taviz vermeyin her işte bi hayır vardır ...

Öncelikle seni tebrik ediyorum çünkü uzun zamandir böyle akli basinda bir kiz görmedim senin akla ihtiyacin yok bnce cok dogru düşünüyorsun evliligin hic acelesi yok eninde sonunda evleneceksin hersey zamaninda güzeldir bunu unutma erkek arkadasinla bu konuyu tekrar konus ams ağır basmalisin. Birde neden acele ediyor aileler sanki onlar yasayacak o hayatı mantiğina hayranim boyle devam et

Ailesine evlilik için hazır olmadığını neden söyleyemiyor? Hayatınızda herşey ailesinin istediği gibi mi olacak? Yarın çocuk yapmak için kendinizi hazır hissetmeseniz 'aaaa ben aileme nasıl açıklarım? Hemen yapmalıyız çok baskı kuruyorlar' mı diyecek?

madem durumları yok neden bize yardım etmek düşer demişler onu anlamadım. bence aileniz de erkek arkadaşınızla tanışsın bir.

ben de böyle düşünmüştüm ileride böyle mi olacak

teşekkür ederim kendime güvenmeden hazır olmadan böyle bişeye kalkışamam sevgilimi çok sevdiğim halde.ama o 1 yıl içinde evlilik planımız olduğınu ailesine söylemiş şimdi beklemezler diyor

Sevgiliniz ısrar etse anlayacağım da aile yangından mal mı kaçırıyor? Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz bence. Aile de hasta falan mı var? Ölmeden görsün durumu ?

Dugunde takilan altinlara, paralara mi gozunu diktiler?
Onunla mi, kendi borclarini ve dugun borcunu kapatmaya calisacaklar?
Bana hic masum gelmedi.

Sevgiliniz de bana anne cocugu gibi geldi.
Evlendikten sonra onlar ne derse o olacak gibi geldi bana.
Her gun kv-de yiyip icmeler, bize neden gec gec gelmiyorsun diyip trip atmalar, neden temizliye gelmedin demeler, ogul doldurmalar, akrabalarima hizmet etmedin demeler ve s canlandi gozumde.

Sevgiliniz ısrar etse anlayacağım da aile yangından mal mı kaçırıyor? Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz bence. Aile de hasta falan mı var? Ölmeden görsün durumu ?
hasta yok ama ilk çocuk ve her iki sülalede ilk torun.o nedenle bi hevesle acele ediyorlar ama maddi olarak sıkıntısını sevgilim ve ben yaşıcaz.onlar bunu düşünmüyo

ben ailemle istambuldayım. Sevgilim de burada çalışıyor.ailesi boluda uzakta ama anne çocuğu gibi haklısınız

teşekkür ederim kendime güvenmeden hazır olmadan böyle bişeye kalkışamam sevgilimi çok sevdiğim halde.ama o 1 yıl içinde evlilik planımız olduğınu ailesine söylemiş şimdi beklemezler diyor
Kusura bakmasinlar bu hayati sen yadayacaksin ne aceleleri varmis yangindan mal kacirir gibi kusra bakmasinlar kiz almak kolay değil biraz bekliycekler

Sevgiliniz ailesinin ağzina bakip şimdiden size baski yapiyor bu size ilerisi için bi ışık.Sözü ağzina alip baskiyi durduramiyor biraz garip.Ama sizi tebrik ederim akliniz basinizda.Lutfen baskilar sizi yildirmasin.

Sevgiliniz kendi hayatı için vereceği büyük bir kararı kendi dahi erteleme isteğinde olduğu halde ailesine söylemeye çekiniyor.
Bana pek evliliğe hazır biri gibi gelmedi. Siz söyleyeceğinizi söylemişsiniz. Zorla evlendirmeyeceklerine göre sevgiliniz konuşacak ailesiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…