Fikirlerinize ihtiyacım var

Muki685

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
7
3
1
37
Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Ben eşimin memleketinde yaşıyorum. Burada dertleşecek kimsem olmadığı için sizinle paylaşmak istedim. Bir bebeğim var ben çalıştığım için bakıcı bakıyor kayınvalidem çok ilgisiz aylarca görmediği oluyor aynı ilde olmamıza rağmen. Eşimin arkadaş çevresi çok fazla.ben de birkaçı arkadaşının eşi ile görüştüm ama çok samimi değiliz ben yalnız kaldım burada. Birkaç işyerinden arkadaşım var o kadar. O da işten işe.eşim çok bencillik yapıyor şimdi bile çekip gitti arkadaşlarıyla görüşmeye.bak ben de günlerce yalnızım ne yapayım ben de mi görüşmeyeyim. Git sende görüş arkadaşlarınla diyor olsa zaten ben de giderim ama bunu biliyor. Lafa gelince kayınvalidem görümcelerim ve eşim en iyiler. Eşim ailesine de aşırı düşkün yanlış bir hareketleri de olsam asla kötü söylemez. Çok yalnızım ben de bir evin bir kızıyım ailemi çok özledim. O kadar bunaldım nasıl davranacağımı da bilmiyorum. 1ay senelik iznim var temmuzda memleketime gitmeyi düşünüyorum ama eşim çok uzun olduğunu söylüyor siz olsanız ne yapardınız. Ben bu şehirde bile kalmak istemiyorum. Üniversitede mülakata çağrıldım araştırma görevlisi olmak için ama eşim torpili vardır diyor. Siz olsaydınız gider miydiniz. Eşimin kazansam gitmek istemeyeceği için böyle söylediğini düşünüyorum. Biraz uzun oldu fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.

Kayınvalidenizle yakın olsanız ne olacak?? Şu anki ilişkinize şükretmeniz gerekir.Kayınvalideden size arkadaş da olmaz destek de,bakıcı candır.

Başkasının torpili var ya da yok,bunu düşünerek mülakata girilmez.İstediğiniz bir işse muhakkak mülakata girin. Kaybedeceğiniz ne var ki??

Yeni bir şehirde olduğunuzdan arkadaş ortamınızın olmaması normal.İş yerindeki çevrenizi geliştirmeye bakın. Ayrıca bebeğiniz varmış.Şehrinizdeki bebeklerle ilgili gruplara falan üye olun. Anne gruplarına katılırsınız.Girişken olun biraz,misal iş çıkışı bir arkadaşınızı kahveye filan davet edin dışarda.Yarım saat bile otursanız çok fark eder,kafanız rahatlar.Dışarda takılmak için çok sıkı fıkı olmanıza gerek yok.Belli sınırlar dahilinde sohbet ederek çay, sinema keyfi falan yapabilirsiniz.1-2 siz davet edersiniz ,sonra onlar arar olur.

Eşinize bakmayın siz doğru olanın ne olduğunu biliyorsunuz?

Kayınvalidenizin ilgiSiz olması daha iyi inanın. İlgilenenler genelde çok karışıp gelinleri bunaltıyor. Şu ailesine söz söyletmiyor lafını da hayatım boyunca anlamadım. Kimse ailesine söz söyletmez ki? Eşiniz sizin ailenize bir şey dese sizin hoşunuza gider mi?

Araştırma görevlisi olmak için şartları sağlıyorsanız gidin deneyin şansınızı içinizde kalmasın ama bir ay evli bir insanın kendi ailesinde kalması için bence de uzun süre.

Eşiniz orda yaşadığına göre hemen evlendiğiniz gibi gebe kaldığınızı bile varsaysak bir senedir ordasınız. Biraz daha girişken olun illa kafa dengi birlerin bulursunuz. Yalnız kaldığınıza üzülüyorsunuz anlıyorum ama eşinizin bütün hayatı sizden ve çocuğundan ibaret değil. Size de vakit ayırıyorsa ben bunu bencillik olarak görmem. İş arkadaşlığınız işte kalmasın mesela dışarda buluşmayı teklif edin. Biraz girişken olun. Çocuk yeni insanlarla tanışmak için büyük nimet. Bir sürü insanla tanıştım kızımı hafta sonları götürdüğüm oyun grubunda.

Yılda bi kere gidiyorsanız memleketinize, sonuna kadar kalmak hakkınız bence, bu konuda ısrarcı olun, kalmak istemiyorsa eşiniz isterse geri dönsün ama siz kalın istediğiniz kadar.
Başvurmak istediğiniz üniversite eşinizin memleketinde mi, sizin memleketinizde mi, ya da başka bi şehirde mi? Eşiniz ortamından uzaklaşmak istemediği için bunu söylememiş olabilir, siz şansınızı denersiniz, olur yada olmaz, o ayrı mesele..
Ben de 3 yıldır eşimin memleketindeyim, hislerinizi çok iyi anlıyorum, ama ben tatillerimin çoğunu memlekette geçiririm, eşim biraz kalır döner, bana istediğin kadar kal der..sizde eğer tayin olarak memleketinize gidemiyorsanız, bari tatilleriniz tamamen sizin olsun.

Eşim arkadaşına gitti onlarda birkaç apartman ilerde oturuyor.mulakat başka ilde çocuğum 1yasinda onu goturemem. Ben gidersem eşimde çocuğu alıp ablasına gider bende bunu pek istemiyorum açıkçası. Eşim diyor ki sen mülakata gidiyorsun herkes buradan gitmek istediğini düşünüyor ben seni savunamiyorum. Sanki savunulacak bi şey var ortada.

Yılda bi kere gidiyorsanız memleketinize, sonuna kadar kalmak hakkınız bence, bu konuda ısrarcı olun, kalmak istemiyorsa eşiniz isterse geri dönsün ama siz kalın istediğiniz kadar.
Başvurmak istediğiniz üniversite eşinizin memleketinde mi, sizin memleketinizde mi, ya da başka bi şehirde mi? Eşiniz ortamından uzaklaşmak istemediği için bunu söylememiş olabilir, siz şansınızı denersiniz, olur yada olmaz, o ayrı mesele..
Ben de 3 yıldır eşimin memleketindeyim, hislerinizi çok iyi anlıyorum, ama ben tatillerimin çoğunu memlekette geçiririm, eşim biraz kalır döner, bana istediğin kadar kal der..sizde eğer tayin olarak memleketinize gidemiyorsanız, bari tatilleriniz tamamen sizin olsun.
Bende 4yildir eşimin memleketindeyim. Üniversitede başka bir ilde. Benim melektimdede degil esiminde değil.

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Ben eşimin memleketinde yaşıyorum. Burada dertleşecek kimsem olmadığı için sizinle paylaşmak istedim. Bir bebeğim var ben çalıştığım için bakıcı bakıyor kayınvalidem çok ilgisiz aylarca görmediği oluyor aynı ilde olmamıza rağmen. Eşimin arkadaş çevresi çok fazla.ben de birkaçı arkadaşının eşi ile görüştüm ama çok samimi değiliz ben yalnız kaldım burada. Birkaç işyerinden arkadaşım var o kadar. O da işten işe.eşim çok bencillik yapıyor şimdi bile çekip gitti arkadaşlarıyla görüşmeye.bak ben de günlerce yalnızım ne yapayım ben de mi görüşmeyeyim. Git sende görüş arkadaşlarınla diyor olsa zaten ben de giderim ama bunu biliyor. Lafa gelince kayınvalidem görümcelerim ve eşim en iyiler. Eşim ailesine de aşırı düşkün yanlış bir hareketleri de olsam asla kötü söylemez. Çok yalnızım ben de bir evin bir kızıyım ailemi çok özledim. O kadar bunaldım nasıl davranacağımı da bilmiyorum. 1ay senelik iznim var temmuzda memleketime gitmeyi düşünüyorum ama eşim çok uzun olduğunu söylüyor siz olsanız ne yapardınız. Ben bu şehirde bile kalmak istemiyorum. Üniversitede mülakata çağrıldım araştırma görevlisi olmak için ama eşim torpili vardır diyor. Siz olsaydınız gider miydiniz. Eşimin kazansam gitmek istemeyeceği için böyle söylediğini düşünüyorum. Biraz uzun oldu fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
Suan nasıl gidiyor görüsmeye arkadaslarıyla yasak?
Tabiki mulakata gidin.

Eşim arkadaşına gitti onlarda birkaç apartman ilerde oturuyor.mulakat başka ilde çocuğum 1yasinda onu goturemem. Ben gidersem eşimde çocuğu alıp ablasına gider bende bunu pek istemiyorum açıkçası. Eşim diyor ki sen mülakata gidiyorsun herkes buradan gitmek istediğini düşünüyor ben seni savunamiyorum. Sanki savunulacak bi şey var ortada.
Sizin 1 gün mülakata gitmeniz sorun değil bence, ama diyelim ki kabul edildiniz, eşinizin buna yaklaşımı ne olacak, sizinle o şehire gelip yaşayacak mı, bunları konuştunuz mu, asıl önemli olan bu bence.

Lütfen mülakata gidin böyle bir imkânı tepmeyin. Eşiniz bencilliginde boğacak bence sizi . Amacı sizi eve kapatmak kendi mutlu mesut hayatına devam etmek ne güzel kafa be

Kayınvalide ilgisiz olsun bosverin onu,çoğu kişi demiş bende yazayım mülakata gidin sizin kariyeriniz daha önemli siz fedakarlık yapmışsınız sıra onda bu konuda sizi savunulacak birdurum da yok eşinizi dinlemeyin o sizi değil kendini düşünüyor

Lütfen mülakata gidin böyle bir imkânı tepmeyin. Eşiniz bencilliginde boğacak bence sizi . Amacı sizi eve kapatmak kendi mutlu mesut hayatına devam etmek ne güzel kafa be
Bende gitmeyi istiyorum ama aklım karıştı. Kendi gezip eğleniyor benim birkaç arkadaşım var onlarinda 3er çocuğu var her zaman dışarı çıkamıyor müsait olamıyorlar bunu biliyor. Senin arkadaşın yok diye bende mi gitmeyeyim diyor. Bana daha çok ilgi göstermesi gerekirken.

Onu sevdiğim için geldim buraya fedarlarlik yaptım. Ama benim için bi fedakarlık yapmıyor.

Fırsatlar insanın eline her zaman geçmez. Eşinizin olumsuz bakış açısına aldırış etmeyin ve gidin mülakata. Hayatınızı istediğiniz gibi şekillendirebilmek için belki bu son fırsatınızdır. Eşiniz tabiki konforu bozulacağı için istemez gitmenizi. Ya kazanırda buradan gitmek zorunda kalırsak diye düşünüyordur kesin.Neden hep siz fedakarlık yapmak zorunda kalasınız. Bu erkeklerin bir çoğu gerçekten çok bencil ler.

Bende gitmeyi istiyorum ama aklım karıştı. Kendi gezip eğleniyor benim birkaç arkadaşım var onlarinda 3er çocuğu var her zaman dışarı çıkamıyor müsait olamıyorlar bunu biliyor. Senin arkadaşın yok diye bende mi gitmeyeyim diyor. Bana daha çok ilgi göstermesi gerekirken.

Yani şimdi virüs var o yuzden suan için gitmesi gelmesi ve evde bebek varken çok çok saçma.

Fakat eğer ki esinizin , arkadaşları ile görüşmesi 2 ya da 3 haftada bir ise bence bırakın biraz nefes alsın , sizin arkadaşınız olup olmaması eşinizi baglamaz yani eşinizin arkadasin yok diye bende mi gitmeyeyim savunması (yukarı yazdığım gibi çok sık degil ise görüşmesi ) bence gayet mantıklı bir savunma.

Siz mülakata gittiginizde 1 günden bahsettiniz , bebeğinizi bu 1 gün de gorumcenizin görmesinde ne gibi bir sakınca olabilir , aranızda coook coook büyük problemler yok ise tabi ki. Muhtemelen biraz alınganlık yaptıniz ailenizden uzakta olmaniz onları bu süreçte ziyaret edememeniz ve esinizin kendi ailesi ile çok sıkı fıkı olmasi , sizde ki hu alınganlığı desteklemis olabilr . Temmuz gelirde ve kontrollu normalleşme baslarsa , ailenizin yanina gitmeniz bence bu duygu durumlarindan kurtulmanıza yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Back
X