• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinizi bekliyorum..

Düğünde yaşadığınız tam bir travma olmuş Allah rahmet eylesin..
Fakat ne olur yeni evliyim vs. Düşüncelerini en azından iki üç ay geçene kadar unutun. Eşinizin ve annesinin yanında olun. Sizi kırmak istemem siz de çok üzülmüşsünüz ama yazdıklarınızı okuyunca kaç ay oldu acaba diye düşünmüştüm ki 23 gün olmuş. Bu çok az bi süre taziye için..
Biraz daha sabredin ve eşinizle ilgilenin. Kayınvalideniz size gelmese bile eviniz yeni evli evi gibi olmayacak bi süre, bunu kabullenin yoksa hergün size o ev zindan olur.
Ayrıca kına gecemde de darbe çıktı..Böyle rahat rahat senin annen ölseydi baban ölseydi yorumları yazmak kolay..Tek sorun düğünün iptali değil..Hayatım boyunca acılar içinde büyüdüm..Ayrıca kimse anlatmak istediğim noktayı anlamıyor.Umarım sizlerde benim yaşadıklarımı yaşarsınız da empati kurarsınız o zaman ne diyim..

Babamı hayatım boyunca hiç görmedim..Zaten bir tek eşimin babasından babalık gördüm.Ama siz beni anlamıyorsunuz.Sanırım farklı şeyler düşünüyoruz.Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.Umarım bi gün sizde benim yaşadığım gibi bir şeyler yaşamazsınız teşekkürler.
amin inşallah. ama siz de işte baba sevgisi görmediğiniz için bu acının büyüklüğünü idrak edemiyorsunuz. sonuçta ben sizi kınamak için yazmıyorum. sadece fikir almak istemişsiniz. bende fikrimi söylüyorum. kusura bakma ama. hassasım bu konuda. yine de anlayışlı olmanı tavsiye ederim.

sana şunu diyeyim ki, evet biraz düşünceli olmalılar, sen ne dersen de boş. abisi düşünmeli, diğerleri düşünmeli... Sen tek laf bile söylesen farklı anlaşılır, o yüzden birşey dememen senin huzurun açısından da önemli. Senin düğününde takı takılmasını babam ölmüş diyerek iptal eden, babasının 40 günü çıkmadan sünnet yapıyor. Bu ne perhiz.... Çok ayıp... Bari 40 gün geçsin, para kaçmıyor...

Ayrıca kına gecemde de darbe çıktı..Böyle rahat rahat senin annen ölseydi baban ölseydi yorumları yazmak kolay..Tek sorun düğünün iptali değil..Hayatım boyunca acılar içinde büyüdüm..Ayrıca kimse anlatmak istediğim noktayı anlamıyor.Umarım sizlerde benim yaşadıklarımı yaşarsınız da empati kurarsınız o zaman ne diyim..
Tamam da danismak icin konu aciyorsunuz gelen yorumlarin ardından da beddua neden? Ayip ediyorsunuz bence. Herkesin fikri bir olmaz ki?

sana şunu diyeyim ki, evet biraz düşünceli olmalılar, sen ne dersen de boş. abisi düşünmeli, diğerleri düşünmeli... Sen tek laf bile söylesen farklı anlaşılır, o yüzden birşey dememen senin huzurun açısından da önemli. Senin düğününde takı takılmasını babam ölmüş diyerek iptal eden, babasının 40 günü çıkmadan sünnet yapıyor. Bu ne perhiz.... Çok ayıp... Bari 40 gün geçsin, para kaçmıyor...
Dediğim gibi işte benim zoruma giden noktalar bunlar.Onlar hiç hayatlarını değiştirmiyor.Oralı dahi olmuyorlar.Acıyı sadece biz yaşıyoruz.Sorumlulukları sadece biz üstleniyorz.Fatura geliyor bİz yatırıyoruz.Sünnet için kv min takıcağı takıları bize gelenlerden veriyoruz..

Dediğim gibi işte benim zoruma giden noktalar bunlar.Onlar hiç hayatlarını değiştirmiyor.Oralı dahi olmuyorlar.Acıyı sadece biz yaşıyoruz.Sorumlulukları sadece biz üstleniyorz.Fatura geliyor bİz yatırıyoruz.Sünnet için kv min takıcağı takıları bize gelenlerden veriyoruz..

Ben olsaydım benimde zoruma giderdi, kimse kusura bakmasın. Altını senin takılardan takacaklar yani.. Şaka gibi...
Şuanda yapabilecek birşeyin yok, dediğin herşey yanlış ve farklı anlaşılır. O sebepten şuanlık boşver, acı taze...

Ben olsaydım benimde zoruma giderdi, kimse kusura bakmasın. Altını senin takılardan takacaklar yani.. Şaka gibi...
Zaten düğün olmadığı için takılmadı.İzin vermedi abisi takılmasına.Benim babam ölmüş ne takısı diye..Bizim de birsürü borcumuz var dolayısıyla...Neye üzüleceğimi şaşırıyorum ben artık..

Bence şu kaynı eltiyi bırakın ne yaparlarsa yapsınlar.
Bir kere aynı apartmana oturmak büyük hata kp vefat etmese de sıkıntı çıkacaktı zaten.
Kp öleli 6ay oldu eşim hala böyle deseydiniz size hak verirdim ama daha 23gün olmuş çok taze yani eşinizin evliliği baş başa kalmayı umursamadığını sanmıyorum şu an ki haklı da.
Keşke ailenizle dönüp 3 4ay sonra evlenseydiniz büyük hata olmuş.
Bence kp in 40ı çıkınca siz ailenizin yanına gezmeye gidin kafanız rahatlasın eşinizde toplarlasın kendini dönünce bakarsınız olacaklara artık.

Canım benim emin ol o da farkına varacaktır acısı taze daha 40 cıkmamış adamın zor baba kaybetmek annesine dert yanmışsın boşver kocana da solemişsin şu ara anlayacak kafada deil normal biraz sabır bence haa sen abisinin oralı olmamasına sinirleniosun ama onda da yapcak bşy yok boşuna kendini hırpalama huzurunu kaçırma

Bela okumaya hiç gerek yoktu be. Yazık.
Gelecek günleriniz için sabır diliyorum.

benim kınamdan bir gün önce babannesi vefat etti. kınamı yine yaptım ama damat kınanın yarısında geldi. Kınamı Kur'an sohbetli yaptık. düğünü ertelemedik çünkü sohbetliydi. eşim çok kötüydü uzun süre piskolojisi düzelmedi. aynı sene doğum gününden 3 gn sonra dedesi de vefat etmişti. senin için de çok zor onun içinde. yeni evlisin ama biraz sabretmen lazım ortalığın durulması için. zamanla düzelmiyorsa o zaman tavrını belli et. şu anda sadece eşini uzaklaştırırsın farklı bir piskolojide şu an çünkü.

Merhaba.Bir kaç gün önce bir konu paylaşmıştım sizinle okuyanlar bilir.Ama yine de kısaca bahsedeyim..

Düğün günümde eşimin babasını kaybettik.Düğünümüz iptal oldu..Sadece evimizin kapısının önünde gündelik kıyafetlerimizle nikahımız kıyıldı..

Biz aile apartmanında yaşıyoruz.Kayınvalidem,kaynım ve bizim sadece apartman.Hepimizin ayrı daireleri var.Eşimin babası vefat ettikten sonra gelen giden eksik olmadı zaten taziyeye gelenlerden.Düğünle cenaze karıştığı için..Artık gelen giden de azaldı ama şöyle bir problem var.Eşim uyanır uyanmaz annesinin yanına iniyor.Evde durmuyor.Durduğu zamanda da annesini çağırıyor bize.Sürekli hep birlikteyiz.Bu acıyı sadece üçümüz yaşıyoruz sanki..Kaynımla eltim hiç oralı olmuyor hayatlarını değiştirmiyor.Kaynanam sürekli bize geldiği için bu zamana kadar sadece geceleri başbaşa kalabiliyoruz.Sadece yatmak için kendi evine gidiyor.Ben bişey söyleyince de mesela birazcık yalnız kalalım mı dediğimde eşime hemen çok büyük tepki alıyorum.Hemen benim annesini istemediğimi düşünüyor.

Kaynanam aslında çok anlayışlı bir kadındır.Ama bu konuda anlayışlı olmuyor.Bizi yalnız bırakması gerektiğini yeni evli olduğumuzu düşünemiyor..Ne desem eşimden hemen tepki alıyorum.Annesine bişey olucak diye çok korkuyor.Gecenin köründe aşağı inip acaba korkuyor mu diye ışıklarına bakıyor açıksa korkuyodur kesin diye.Sürekli anne iyi misin bişeyin mi var diye paranoyak oldu..

Ben de kaynanamı evimde istemiyor değilim tabiki de ama yaşadıklarımız da kolay değil.1 senedir heyecanla beklediğimiz düğünümüzde ani bir kayıp oluyor ve ben hastanenenin yoğun bakımında gelinliğimi çıkarmak zorunda kalıyorum..Evimizin ev gibi olmasını eşimin öyle görmesini istiyorum sadece.O evde yemek pişsin başbaşa kalalım ne bileyim evimizin tadını çıkaralım istiyorum..

Kendimi eşimle annesinin arasına girmiş,sanki eşimi zorla bizim eve çıkarıyomuşum gibi hissediyorum.Kendimi dışlanmış gibi hissediyorum.Bugün kayınvalidemle konuştum bu konuyu.Tabiki bu kadar açık değil üstü kapalı olarak konuştum.Eşimin beni benimsemediğini evini benimsemediğimi sürekli ona bişey olucak korkusuyla yaşadığını söyledim..Kızdı o da oğluna..Benim istediğim tek şey bize geldiği kadar kaynıma da gitsin.Hergün bizde durmasın..

Uzun oldu biliyorum ama çok hassasım.Lütfen güzel yatıştırıcı yorumlar atın bana.Gönlüm ferahlasın..Evleneni 23 gün oldu daha..
Yorumunuzu gördüm De hatırladım sizi.
Aradan baya zaman geçmiş. Şimdi nasılsınız ?

Yorumunuzu gördüm De hatırladım sizi.
Aradan baya zaman geçmiş. Şimdi nasılsınız ?
Canım şaşırdım hatırlamana.1,5 senede ne değişti desen bu konuda hiç bir şey derim.Eşim yine aynı. Kv aynı..Çok badireler atlattık.Ayrılma noktasına geldik.Benim ailem devreye girdi..Şimdilik allaha şükür iyiyiz.Ama ben artık bıraktım çabalamayı..Yine annesinde hep yani..O zamanlar çoğu kişi bana kızmıştı yorumda.Ama ben haklı çıktım maalesef..

Canım şaşırdım hatırlamana.1,5 senede ne değişti desen bu konuda hiç bir şey derim.Eşim yine aynı. Kv aynı..Çok badireler atlattık.Ayrılma noktasına geldik.Benim ailem devreye girdi..Şimdilik allaha şükür iyiyiz.Ama ben artık bıraktım çabalamayı..Yine annesinde hep yani..O zamanlar çoğu kişi bana kızmıştı yorumda.Ama ben haklı çıktım maalesef..
Gerçekten mi hiç bur düzelme göstermedi mi eşiniz üzüldüm şimdi bi uzmandan yardım alsanız keşke çünkü aradan uzun zaman geçmiş hala sürekli annesinde mi

Gerçekten mi hiç bur düzelme göstermedi mi eşiniz üzüldüm şimdi bi uzmandan yardım alsanız keşke çünkü aradan uzun zaman geçmiş hala sürekli annesinde mi
Canım çok çaba sarfettim çok emekler verdim.Uzmandan yardımı asla kabul etmiyor eşim.Yuvarlanıp gidiyoruz tabiri vardır ya o şekildeyiz işte.Ben artık çabalamıyorum o da artık anneme gel diye diretmiyor 7 de geliyorsa 2 saat annesinde kalıyor 9 da geliyor eve çoğu zaman.

Canım çok çaba sarfettim çok emekler verdim.Uzmandan yardımı asla kabul etmiyor eşim.Yuvarlanıp gidiyoruz tabiri vardır ya o şekildeyiz işte.Ben artık çabalamıyorum o da artık anneme gel diye diretmiyor 7 de geliyorsa 2 saat annesinde kalıyor 9 da geliyor eve çoğu zaman.
Ama bu şekilde aile olmanız da çok zor annesi elbet gidip gelicek sık sık ama bu kadar fazla sanırım bilemedim yani peki birlikte başbaşa hafta sonu cikiyormusunuz en önemlisi sen mutlu musun

Ama bu şekilde aile olmanız da çok zor annesi elbet gidip gelicek sık sık ama bu kadar fazla sanırım bilemedim yani peki birlikte başbaşa hafta sonu cikiyormusunuz en önemlisi sen mutlu musun
Ya şöyle oluyor,ben inmek istemiyorum annesine eşim alınıyor.Ama benim kendi ailem olsaydı da ben inmezdim yani ben evlenmişim benim ailemde çıkmazdı yukarı.Ama bunlarda böyle bir kavram yok birşey yok değişik insanlar ben anlayamadım bu insanları.Eşimde bi süre sonra takıntı haline getiriyor bu sefer başka şeyler yüzünden kavga çıkarıyor.Yani mutluyum evet ama eşim kavga çıkarmadığı sürece.Seviyoruz birbirimizi sabrediyorum.

Nasıl başladıysa öyle gitmiş
Eşinde annesini de kaybetme korkusu oluşmuş bu normal ama her gün 2 saat orada da oturulur mu, kapıdan uğrayıp evine gelse daha iyi olur aslında

Üzüldüm durumunuza. İlk günden yaşamışsınız bunu. İlk sayfayı okuyunca biraz sabırla düzelir zamanla diye düşünmüştüm ama işte böyle aile apartmanları hep sıkıntılı. Alışmış öyle gidiyor. Kayınvalidenizle konuştunuz mu sonradan hiç yani o durumun sıkıntılı olduğunu görmüyor mu? Çocuk konusunda beklemenizi tavsiye ederim.

Nasıl başladıysa öyle gitmiş
Eşinde annesini de kaybetme korkusu oluşmuş bu normal ama her gün 2 saat orada da oturulur mu, kapıdan uğrayıp evine gelse daha iyi olur aslında
Aynen öyle spizellacım alıştım ben artık duruma 2.senemiz bu sene..Artık bence bu saatten sonra da değişmez.
Üzüldüm durumunuza. İlk günden yaşamışsınız bunu. İlk sayfayı okuyunca biraz sabırla düzelir zamanla diye düşünmüştüm ama işte böyle aile apartmanları hep sıkıntılı. Alışmış öyle gidiyor. Kayınvalidenizle konuştunuz mu sonradan hiç yani o durumun sıkıntılı olduğunu görmüyor mu? Çocuk konusunda beklemenizi tavsiye ederim.
Kv ile konuşuyorum.Ona göre oğlu kendisi geliyor o napsınmış.Ya işte her halükarda hoşuna gidiyor gelmesi.Çocuk konusuna gelince,aynı binada yaşadığımız sürece ve allah gecinden versin kv vefat etmediği sürece bu böyle devam edecek.Başka apartmana taşınamayız evimizi yeni yaptırdık yani evlenmeden önce.Maddi olarak sıkışığız bir kaç yıl.Çocuk konusunda ise,ben onların bu bağı yüzünden çocuk işini daha fazla ertelemek istemiyorum.Zaten tedavi oluyorum.Olmuyor yani çocukta ne kadar istesem de.Eşimi de seviyorum.Sabredicem.

Back
X