• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var!

Ben dert etmezdim eşimin taktığını kaynanamın takmasını. Amaa neden etmezdim. Gerçekten durumu yoksa ve bana bir zararı olmamışsa etrafta gönlü hoş olsun diye etmezdim.

Beninde aynı şeyi söyledim.bunun için tartıştı benimle.beni anladığın için çok sevindim gerçekten.bir büyük altın taksın maden kime hava atmak için o bilekliği alıyorsun dedim.

madem alabilecek durumdayız ver ben kendim istediğim şeyi alayım koçam aldı derim en azından dedim
Aynen canim madem kocam alicak ne diye kaynanan takicaksa işte.. maksat gösteriş olsun baska bisi degil annesi gururlansin diye ... seninle ayni tepkiyi verirdim..

Eşiniz saçmalamış, niye annesi adina size hediye alsin ki. Ayrıca bırakın ne istiyorsa alsin kayinvalide, kadin gücünün yettiğini almak istiyor iste

Doğum hediyesi diye iki sözcüğü yan yana getirmeyi akıl edecek ince kaynanayı bulmuş da şımarıklık ediyorsunuz.
Valla sizin gibilere gelir böylesi.
Bize gelir meymenetsizi.
Ben de bu düzenden biktim artık.
Haksız mıyım?
Valla milletin kaynana killbil gibi kadın alıp cebine de atmayacak ne var yani mutlu olsa torunuma ben aldım dese.

İistemiyor konu sahibi kocasının parasıyla kaynanasının hava atmasını. Mevzu bu yani.

Birde yukarda bize yaptığı hayrın parasını istiyor yazmış konu sahibi olumsuz durum olarak. Ne yapacaktı ki zaten geliri yok. 1-2 ekmek verilir de fazlasını ben de olsam isterim.

Biz yetim büyüdük teyzem almanyadaydı arada anneme abla şunu al ver derdi bazen annem kendi yapar teyzeme söylerdi. Oda parasını yollardı bizde yerdik. Bazen elinde çok olurdu olmayana bile verirdi.

Bunda kötü olan ne var ki. Anne oğlu adına hayır yapıyor parasını istiyor. Benim kafam durdu ben mi çok kerizim acaba anlamadım ya

Kızlar bu saatte fikrini alabileceğim kimse yok yanlış mı düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var.

Yeni doğum yaptım yurtdışında yaşıyoruz.ailelerimizden kimse yok yanımızda.bir kaç ay sonra Türkiye’ye gideceğiz ve eşimin annesi geline doğum yaptı ne takayım diye sormuş eşime.
Doğum yapmadan önce de sormuştu ben bişey istemiyorum canının sağlığı yeter dedim.eltimde hamile ikisine birden büyük altın alayım demiş.kaynanamın bir geliri yok ama biz ve diğer kaynım sürekli para gönderir.yani asgari ücretten daha çok geliri var.eşimde anne sen bişey alma ben bir bileklik alayım tak demiş.bileklikte yaklaşın 10 bin TL.bende buna ne gerek var sağ cebimden alıp sol cebime koymak istemiyorum dedim.eşimde çok memnuniyetsizsin dedi ve tartıştık.yani gösteriş için biz bunu taktık diyecekler.kabul etmemekte haksızmıyım?
eşime çok istiyorsan sen al takım dedim senin alıp annenin takması çok saçma ayrıca annenden bişey de beklemiyorum dedim.He madem almak istiyor bir altın yeter niye bu kadar abartıyorsunuz dedim vetartışma çıktı evde.
Eşiniz gereksiz işler peşinde. Hayır, bir de sağa sola çalım atarlar falan 10 bin TL bileklik taktık diye, canınız sıkılır. Kaynananız istiyorsa yapsın imkanı ölçüsünde birşeyler.

Çok haklısınız. Bileklik gösterişten başka bişey değil. Eşinizin alıp kv nin takması ayrı saçma kimi kandırıyorsunuz derler adama. Madem durumu yok ortaya atılmasın. Bi çeyrek taksın çok istiyorsa.

Abartıyorsunuz.
Kayınvalidenizin durumu yoksa ama sizin varsa yardım edeceksiniz tabii ki bir evlat olarak. Buna rahatsız olmanız da başlıyor olay. Ayrıca bu hayır işini benim annem de yapar. Aşevine gidince fazladan benim için verir ben de ona veririm. Bunda kötü ne var? Sizi kendince düşünüyor kadıncağız.
Siz bu kadına her türlü yardım edeceksiniz, altın taksa da takmasa da. İçinden gelmese bir şey takmasa bu kez de o kadar para gönderdil bize harcamadı olacaktı. Sizin derdiniz para yollamak. Çok ayıp ediyorsunuz.
Ne güzel size değer verdiğini göstermeye çalışmış. Engel olup mahçup etmeyin kadıncağızı. Çok ayıp yaptığınız

Benim paramla bana altın alınması çok saçma ve gösteriş bence de gereksiz. Madem paran yok takma yani bi altınla kimse zengın olacak degıl.

Birine hediye alıyorsak parasını onun bütçesinden almayız bence öğrenci, çocuk falan değilsek ya... Ben sizi anlıyorum Sadece büyük altın alınacak olsa sizin paranızla almıyor ona gönderilenle alıyor derim ama eşiniz bilezik alacak annesine verecek sonra annesi de size verecek... Üstelik de gerek yok demissiniz birden fazla kez Bana göre en çok eşiniz hatalı bence Ha büyütmeyip ikisinden gelen bir hediye olarak kabul edebilirdiniz ama anlık tepkilerimizi ayarlayamayabiliyoruz
Kayınvalideniz ince düsünmüs denmis ama birinden para alıp alınan para ile o kişinin gerek görmediği ihtiyacı olmadıgı bir şeyi almak ince düşünmek değil, sırf kendi hevesinden isteğinden iş yapmak yani kendini düşünmek olur İnce düşünen insan kendi bütçesi el verdiğince bir şeyler alır zaten

Hakli buldum seni. Kaynananin geçinecegi parasi yok, sizden para aliyor. Sorna 10bin tlilik bileklik ne alaka? Gerçekten gösteris olur. Üstelik o bilekligi sen ile esin ödüyorsunuz.

Ikidebir "geline ne alayim" demeside gösteris. Bu tür olaylarda takilacak ne, az çok bellidir. Yeni bir altin türü icat edilecek degil. Ya toruna kiyafet felan alir, yada çeyrek. Bütçesi neye yetiyorsa. Oglunun parasi ile sana hediye almasi bana komedi geliyor ve hiç samimi degil. Bende olsam, bende karsi gelirdim yani.

Son düzenleme:
Back
X