Verdiginiz parayi esiniz kendi gonluyle veriyor. Yarin siz kendi annenize para verseniz esiniz karisacak mi? Siz de verin annenize? Anneye para vermek enayilik degil benim gozumde. Ha sizin icin enayilikse esinize soyleyin,ona gore davransin.O zaman Benim verdiğim paraya ne demeli herşey menfaat olmuş bir enayi beni
Kiradayız canımKirada mısınız kendi evinizde mi oturuyorsunuz?
Alisir zamanla,ben de nisanda verdim krese,en fazla 2 ay suruyor alismalari. Kvniz denemis bakmayi ama zor bir istir cocuk bakmak. Bas edemeyecegini anlamis. Veya artik bikmis,veya kendine zaman ayirmak istemis. Bunlarin hepsi de hakli sebepler. Yardimci olmak dediginiz durum resmen hizmetcilik. Cok basit bir sey degil cocuk bakmak,eger basit goruyorsaniz siz isten ayrilip bakabilirdiniz cocugunuzaÇocuğum kreşte mutlu değil pek
Neden vereyim ki anneme biz neyle geçineceğiz vakıf mıyım eşim veriyordu bizde ondan vefa bekledik bu ve bebeğim kreşte mutlu değil bende istifa edecek konumda değilim yaşadığımız tam bir hayal kırıklığı değil miVerdiginiz parayi esiniz kendi gonluyle veriyor. Yarin siz kendi annenize para verseniz esiniz karisacak mi? Siz de verin annenize? Anneye para vermek enayilik degil benim gozumde. Ha sizin icin enayilikse esinize soyleyin,ona gore davransin.
Kiradayız canım
Ama neden her ay hesabını kontrol ediyor beni düğüne götürün diyor biz parayı gökten mi kazanıyoruz günle onlarca kişiyle uğraşıyoruz o zaman o da evinde ayaklarını uzatıp parasını kazanıyor biz sabah sekizde çıkıyoruz akşama kadar ama doğru anlamış bizim iyiniyetlimizi bu saflar paramı verecek çocuk da neymiş torun da neymişAlisir zamanla,ben de nisanda verdim krese,en fazla 2 ay suruyor alismalari. Kvniz denemis bakmayi ama zor bir istir cocuk bakmak. Bas edemeyecegini anlamis. Veya artik bikmis,veya kendine zaman ayirmak istemis. Bunlarin hepsi de hakli sebepler. Yardimci olmak dediginiz durum resmen hizmetcilik. Cok basit bir sey degil cocuk bakmak,eger basit goruyorsaniz siz isten ayrilip bakabilirdiniz cocugunuza
Degil,neden hayal kirikligi olsun? Cocugu yaparken bunlari oturup hesaplamak gerekiyor. Bazen o ince yapilan hesaplar bile tutmuyorken cocugu yaptiktan sonra anneannelerden babaannelerden vefa beklenmez ki.Neden vereyim ki anneme biz neyle geçineceğiz vakıf mıyım eşim veriyordu bizde ondan vefa bekledik bu ve bebeğim kreşte mutlu değil bende istifa edecek konumda değilim yaşadığımız tam bir hayal kırıklığı değil mi
Aynen öyle kimse kimseye bakmak zorunda değil zaten ama öyle Avrupalı bakış açısı varsa eli ayağı tutuyor kendine çalışsın madem kazansın2000 tl dediğiniz miktar ülkemizde asgari ücrete denk geliyor ve insanlar bu parayı kazanabilmek için haftada kaç saat çalışıp bu parayla aile geçindiriyor.
'Kim kime bakmak zorunda veya değil' kültüre göre, kişiye göre değişir anlarım. Ama babaannenin torununa bakmaya mecbur olmadığı bir kültürde; evi ve geliri olan babaanneye oğlunun bu kadar para vermesi nasıl normal olabilir. Kadın aç değil açıkta değilki düzenli maaşa bağlamak çok mantıksız. Ha oğlunun sorunu demeyin , karı koca farketmez bu evin ortak parasıdır, çocuklarının rızkı geleceğidir.
Valla millet ne şartlarda nasıl çalışarak para kazanıyor ve gerçekten ihtiyaç olmadan bu kadar parayı almak hiç etik değil. Ha alıyorsa da azcık kendini sıkıp karşılıklı destek vermeyi bilecek. Oglum gelinim çalışsın, bana yardım etsinler ama benden beklentileri olmasın. Yok böyle bi rahatlık.
Yok İnan ki ben karşılıklı olarak birbirimize faydamız olduğunu düşünüyordum kafama takıyorum çünkü sadece onun bizden bir menfaati varmış meğer ki
Bana dert oldu açıkçası çünkü gerçekten bizim kv gelin ilişkisinde ben hep veren oldum hiç bişey almadım be evlenirken ne şimdi ha şimdi hayalkırıklığı yaşadım beni biz bir aileyiz diye kandırdı ama öyle değilmiş sadece bana ihtiyacı olunca aileyiz olmayınca ise sen yabancısın olduKvdeniz bunalmış olabilir, sorumluluğu kaldıramayacağını anlamış olabilir. Para verip, geçimini sağlamasına yardımcı olmanız size minnet etmesi ve her daim bebeğin etrafında pervane olmasına gerekçe değil.
Gözümden sakındığım evlatlarım bile bazen bunalıma sokabiliyor beni, ayaklarımı totoma vura vura kendimi bir dağın başına atasım gelebiliyor. Nefes alsın bırakın, bakacaksa içinden gelsin bakmak, araya özlem girsin.
Kvdenizin vefat etmesi durumunuda b planınız vardır muhakkak. Öyle farzedin ve uygulayın. İlerde torunlarıma cebren ve baskıyla, gönül koyula koyula bakmam beklenirse benden, mangala gitmem gelinime dert olursa içimden gelmez bakmak.
Paraya ihtiyacı olduğu için değil çirkeflik yaptığı için veriyoruz paraya ihtiyacı yok olsa bile 2000 e ihtiyacı yok diyelim yarısı işini görür fazlasıylaBir mecburiyeti yokki kadinin, hastadir yada degildir sonuc olarak anne yada kv nin cocuklarimiza bakma sorumlulugu yok.
Istisnayi durumlar haric.
Yani bakmiyor diye kizmaya hakkiniz yok.
Paraya ihtiyaci oldugunu dusundugunuz icin veriyorsunuzdur.
Yani kadin sunu dusunmemis, cocuga artik bakmiyorum parami keserler.
Cunku cocuktan oncede o parayi veriyormussunuz.
Kvniz ununu elemis duvara asmis. Onun yasi kac sizinki kac? Siz tabi ki calisacaksiniz. Kendinizi onunla bir tutmayin bence.Ama neden her ay hesabını kontrol ediyor beni düğüne götürün diyor biz parayı gökten mi kazanıyoruz günle onlarca kişiyle uğraşıyoruz o zaman o da evinde ayaklarını uzatıp parasını kazanıyor biz sabah sekizde çıkıyoruz akşama kadar ama doğru anlamış bizim iyiniyetlimizi bu saflar paramı verecek çocuk da neymiş torun da neymiş
Kv sürekli olarak lüks hayat kovalamamış biri neden ayağının altını öpeyim zaten bakmak istemediği zaman arayıp küfür etti gayet biliyordu ben götürmeyeceğim ona ondan sonra . Zaten geliri var kadının bakmasın zaten bakmıyor da ben paradan ziyade beni kullanıyormuş gibi hissediyorumKvniz ununu elemis duvara asmis. Onun yasi kac sizinki kac? Siz tabi ki calisacaksiniz. Kendinizi onunla bir tutmayin bence.
Ben 4 senedir calismiyorum,3,5 sene evde kendi cocuguma baktim. İnanin maden ocaginda calisip kazandigimi kendi anneme vermeye razi bir duruma dustum. O derece yildim. Keske bir kaynanam olsaydi da alti ay cocuk baksaydi benim icin. Ayaginin altini operdim ya. Ve kendisini mumkun oldugunca hos tutardim ki cocugu birakip kacmasin diyehayat iste,allah herkese istedigini degil tam tersini veriyor. Bence icinde bulundugunuz durumu bir daha dusunun. Esinizin verdigi para yuzunden gecim derdine dustuyseniz esinizle oturup konusun. Ama etkilemiyorsa her evladin gorevidir anneye para vermek,dert edinmeyin kendinize
Siz hayrınıza yardımcı oluyordunuz zaten. Yaşlı ya da değil, sağlıklı ya da hasta farketmez beklentinizi az tutun. Bu para önceden verildiğinden dolayı, bebek bakımıyla pekiştirememiş. Denemiş yine de. Hiç hayal kırıklığına uğramayın, siz anne olarak bebeğiniz için en iyisini yapın. Varsayın ki yok.Bana dert oldu açıkçası çünkü gerçekten bizim kv gelin ilişkisinde ben hep veren oldum hiç bişey almadım be evlenirken ne şimdi ha şimdi hayalkırıklığı yaşadım beni biz bir aileyiz diye kandırdı ama öyle değilmiş sadece bana ihtiyacı olunca aileyiz olmayınca ise sen yabancısın oldu
Evet çok kafama takıyorum keşke takmasam ama maalesef bu konuda çok kendime kızıyorum sıfır beklentideyim ona karşı ama her işi düşünce ısrarla aramasından dolayı artık bu hale getirdim kendimi
İnşallah teşekkür ediyorum yorumunuz içinSiz hayrınıza yardımcı oluyordunuz zaten. Yaşlı ya da değil, sağlıklı ya da hasta farketmez beklentinizi az tutun. Bu para önceden verildiğinden dolayı, bebek bakımıyla pekiştirememiş. Denemiş yine de. Hiç hayal kırıklığına uğramayın, siz anne olarak bebeğiniz için en iyisini yapın. Varsayın ki yok.
Dava açamazsınız, mecbursun diye baskılayamazsınız, zincire vuramazsınız ki zaten. İçten gelen bir durum. Yapabileceğiniz en iyi şey az beklenti çok huzur. Arkasından ağlaması normal, duygusal bağ kurmuş bebiş. Alışır. Bugünler geçer, bebeğiniz büyür ve siz kimseye minnet etmemiş olmanın hazını yaşarsınız.
E goturmuyorsunuz cocugu zaten. Gormek istedigi zaman da gelir gorur veya babasi goturur gosterir. Dedigim gibi ortada bir sorun yok,verdiginiz para gozunuze geliyorsa muhatabiniz esiniz. Konusun anlasinKv sürekli olarak lüks hayat kovalamamış biri neden ayağının altını öpeyim zaten bakmak istemediği zaman arayıp küfür etti gayet biliyordu ben götürmeyeceğim ona ondan sonra . Zaten geliri var kadının bakmasın zaten bakmıyor da ben paradan ziyade beni kullanıyormuş gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?