Fikirlerinizi merak ediyorum

bence millet olarak balkonları tam anlamıyla kullanamıyoruz. açık bir balkonunuz olursa orayı nasıl kullanacağınızı düşünün. aktif olarak kullanacak mısınız yoksa süpürgeydi, kovaydı vs koymak için mi kullanacaksınız. ben olsam balkonu kapatır yaşam alanımı genişletirdim. mutfak konusunda bulaşık makinası bence fırından daha önemli. fırın olarak ankastre setin hepsini almak yerine ocak ve davlumbazı alıp fırın olarak da tezgah üstü mikrodalga fırın tarzı fırınlardan alabilirsiniz. en azından sizi idare eder. salon takımınızı mümkün olduğunca yer kaplamayacak, kullanışlı, kaba olmayan mobilyalardan tercih etmenizi tavsiye ederim. bence gümüzlük almaktansa (bana da çok demode geliyor bu mobilya) kullanışlı bir tv ünitesini siz çizip, planlayıp bir mobilyacıda yaptırırsanız konsol ve gümüşlük almanıza gerek kalmaz. bunlara koyacağınız eşyaları tv ünitesine yerleştirebilirsiniz. herşeyi dört dörtlük tamamlamaya çalışmayın.bırakın eksiklikleriniz kalsın ve düğünden sonra ihtiyaçlarınıza göre eksikliklerinizi tamamlayın. böylece atıyorum aldığınız yemek masasını modelini beğendiğiniz için değil de kullanım rahatlığını göz önünde bulundurarak alırsınız. düğünümden 3 ay önceye geri dönsem evi dizmek için alışverişe çıktığımızda bir oturma grubu bir yatak odası alır geri kalan herşeyi düğünden sonraya bırakırdım. siz de bunları düşünerek hareket edin. bir de youtube'da "iç mimar berna" diye bir kanal var ve ev gezileri yapıp dekorasyon önerileri veriyor. o kanala bir göz atabilirsiniz. 4+1 gibi büyük evleri de 2+1 gibi küçük evleri de geziyor. evdeki her alanı nasıl daha kullanışlı ve göze hoş görünür hale getirebilirsiniz çok güzel fikirler veriyor.

Benim de oyle oldu. Kesinlikle kızmak küsmek yok ama içten içe bekledim
"Bedava ev otur işte, bulmuşsun bunuyorsun" söylemlerine katılmıyorum bu yüzden bende 6 ay sonra evleniyorum kv geçen yıl 40 bine mutfak yaptırdı yarısını nişanlımdan istedi, bana geçen gün eski fırınını vermeyi teklif etti :)) Bende "yaptırmasaydı mutfağını ben evleneceğim nişanlımı sıkıntıya soktu" desem kötü, bedavacı gelin olurum ama öyle olmuyor :) Açık açık söyleyin nişanlınıza en azından teklifiniz red bile görse içinizde kalmamış olur :)

Bir de onlar 60 yaşını geçmiş zaten ne yapacaklar açık ve kapalı balkonu.

Hani insanın içinden geçer keşke diğer daireyi verselerdi diye ama kendine bile sesli söylemez utanır.
Zaten öyle bir konu asla geçmedi. Nişanlım dedi sığamıyoruz annemlere desem ama onlar zorlancak bu seferde de dedi

Benim salonum oldukça geniş olduğu halde yemek masası bile almayı düşünmüyorum ayda yılda bir gelicek misafir için koca salonmu daraltamıycam valla

Iste benim konsolda davlumbazda hevesim var. Sorun da bu yani

Ay ev vermişler daha büyüğünü istiyorsunuz pes. Bizim bir aile dostumuz var. Adamın İstanbul’un en nezih semtlerinde apartmanları var, dükkanları var. 3 tane de koca koca çocukları var ama çocukları kirada ve asla ben ölmeden onlara hiçbir şey vermem diyor ki şurdaki konuları okudukça ona hak veriyorum ben de öyle yaparım. Yoksa gözleri daha da açılıyor bakın misal siz.
Neden kendi evimden sırf gelin hanım için feragat edeyim ki? Benim düzenim, benim evim. Beğenmeyen kiraya çıksın bu kadar basit.

Yaşlı insanlar bir daha duzen bozup ev tasimak isteyeceklerini sanmiyorum.
Küçük de olsa bir ev verilmiş bir şekilde sığmaya bakın.
Yani 60 da yasam bitiyor mu, yaşlı insanlar ne gerek var mantığını da ben anlayamadim.
Yaşlıda olda çalışmış biriktirmis evini yapmis. Simdi niye gençlerin keyfi icin çıksın ki

Konmuşsunuz derken?

Bedavadan ev vermişler size
En kötü evin kirası 1000tl artık. Aylık 1000tl vermekten kurtulmuşsunuz. Üstelik bir çabanız, bir alınteriniz de yok ev havadan gelmiş işte. Şükredeceğinize hala daha daha büyüğü yok mu diyorsunuz. Üstelik ev sizin ailenizin de değil, adamın ailesinin sizin olmayan malın hesabını yapıyorsunuz. Kira vermekten kurtulduğunuza şükredin milletin malına göz dikmeyin. Adamlar çalışıp almışlar. Daha iyisini istiyorsanız çalışır alırsınız daha da olmadı kiraya çıkarsınız.

Iste benim konsolda davlumbazda hevesim var. Sorun da bu yani

davlumbazdan kastınız ankastre set sanırım. valla bana sorsanız düğün zamanı değil de şu anki aklımla size heveslerim değil, kullanışlılık derim. düğünden sonra o evin içinde eşyalardan dolayı size çok az bir alan kalınca ya hu ne saçma şeylere heves etmişim de evi daraltmışım dersiniz. bunları size çok değil 2 yılı doldurmamış evliliği olan biri olarak söylüyorum. konsol istiyorsanız da bahsettiğim gibi tv ünitesi yaptırmaz, konsolu alır tv yi de konsolun üstüne koyarsınız. bence çok alakasız durmuyor tv konsolun üstünde. hatta güzel bile duruyor. mesela yemek masası alırken koca koca sandalyeleri olan bir takım değil de kibar sandalyeleri olan bir takım seçip, masanın bir tarafına 2 sandalye diğer tarafına uzun bir bench koyarsanız bu bile yerinizi çok genişletir. hem yemek masanızı almış olursunuz hem yerinizi bir nebze daha geniş tutarsınız.

Gelin hanima vermiyo evi oğluna veriyo

aynı fikirdeyim
eşim evlenirken bir adet kıyafet valizi ile geldi
kv kp varlıklı insanlar

kendımız ev aldık ayda 2700 tl ödüyoruz, 10 sene ödeyeceğiz
keşke bana da havadan ev gelseydı de tek derdim küçüklüğü olsaydı
bu zamanda bedavadan gelen bir ev ne büyük nimet haberleri yok

Benim kimseden ev talebim olmadi. O evde bomboş duruyordu. Oğlu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…