- 30 Mayıs 2017
- 1.271
- 841
- 123
- Konu Sahibi derdime derman
-
Konmuşsunuz derken?Bedava eve konmuşsunuz daha ne istiyorsunuz? Evi buldunuz da gözünüz daha büyüğünde mi?
Olay alması değil. Zaten var olan bir sey üzerine konuşuyoruzDaha büyük daireyi de sizin aileniz alıversin madem.
anladım bence sorun etmeyinGümüşlük zaten istemiyorun. Kayinvalideminki hepsi siğcak kadar genis demek istedim. Benim ki de sığmıycak kadar küçük
"Bedava ev otur işte, bulmuşsun bunuyorsun" söylemlerine katılmıyorum bu yüzden bende 6 ay sonra evleniyorum kv geçen yıl 40 bine mutfak yaptırdı yarısını nişanlımdan istedi, bana geçen gün eski fırınını vermeyi teklif etti :)) Bende "yaptırmasaydı mutfağını ben evleneceğim nişanlımı sıkıntıya soktu" desem kötü, bedavacı gelin olurum ama öyle olmuyor :) Açık açık söyleyin nişanlınıza en azından teklifiniz red bile görse içinizde kalmamış olur :)Benim de oyle oldu. Kesinlikle kızmak küsmek yok ama içten içe bekledim
Zaten öyle bir konu asla geçmedi. Nişanlım dedi sığamıyoruz annemlere desem ama onlar zorlancak bu seferde de dediBir de onlar 60 yaşını geçmiş zaten ne yapacaklar açık ve kapalı balkonu.
Hani insanın içinden geçer keşke diğer daireyi verselerdi diye ama kendine bile sesli söylemez utanır.
O halde bir iç mimarla anlaşın. Küçücük alanlara dahi mükemmel dizaynlar yapıyorlar. Maddi durumunuz uygunsa bu seçeneği değerlendirin.Ona da nişanlim razi gelmez. Evimiz var diye
Iste benim konsolda davlumbazda hevesim var. Sorun da bu yanibence millet olarak balkonları tam anlamıyla kullanamıyoruz. açık bir balkonunuz olursa orayı nasıl kullanacağınızı düşünün. aktif olarak kullanacak mısınız yoksa süpürgeydi, kovaydı vs koymak için mi kullanacaksınız. ben olsam balkonu kapatır yaşam alanımı genişletirdim. mutfak konusunda bulaşık makinası bence fırından daha önemli. fırın olarak ankastre setin hepsini almak yerine ocak ve davlumbazı alıp fırın olarak da tezgah üstü mikrodalga fırın tarzı fırınlardan alabilirsiniz. en azından sizi idare eder. salon takımınızı mümkün olduğunca yer kaplamayacak, kullanışlı, kaba olmayan mobilyalardan tercih etmenizi tavsiye ederim. bence gümüzlük almaktansa (bana da çok demode geliyor bu mobilya) kullanışlı bir tv ünitesini siz çizip, planlayıp bir mobilyacıda yaptırırsanız konsol ve gümüşlük almanıza gerek kalmaz. bunlara koyacağınız eşyaları tv ünitesine yerleştirebilirsiniz. herşeyi dört dörtlük tamamlamaya çalışmayın.bırakın eksiklikleriniz kalsın ve düğünden sonra ihtiyaçlarınıza göre eksikliklerinizi tamamlayın. böylece atıyorum aldığınız yemek masasını modelini beğendiğiniz için değil de kullanım rahatlığını göz önünde bulundurarak alırsınız. düğünümden 3 ay önceye geri dönsem evi dizmek için alışverişe çıktığımızda bir oturma grubu bir yatak odası alır geri kalan herşeyi düğünden sonraya bırakırdım. siz de bunları düşünerek hareket edin. bir de youtube'da "iç mimar berna" diye bir kanal var ve ev gezileri yapıp dekorasyon önerileri veriyor. o kanala bir göz atabilirsiniz. 4+1 gibi büyük evleri de 2+1 gibi küçük evleri de geziyor. evdeki her alanı nasıl daha kullanışlı ve göze hoş görünür hale getirebilirsiniz çok güzel fikirler veriyor.
Söyledim bunu da nişanlıma. Annesine mirasmış o ev sattırmazmısanladım bence sorun etmeyin
biz ev aldık borcunu ödüyoruz sizinde satma imkanınız varsa satın daha büyük bi ev alın
Konmuşsunuz derken?
Iste benim konsolda davlumbazda hevesim var. Sorun da bu yani
Gelin hanima vermiyo evi oğluna veriyoAy ev vermişler daha büyüğünü istiyorsunuz pes. Bizim bir aile dostumuz var. Adamın İstanbul’un en nezih semtlerinde apartmanları var, dükkanları var. 3 tane de koca koca çocukları var ama çocukları kirada ve asla ben ölmeden onlara hiçbir şey vermem diyor ki şurdaki konuları okudukça ona hak veriyorum ben de öyle yaparım. Yoksa gözleri daha da açılıyor bakın misal siz.
Neden kendi evimden sırf gelin hanım için feragat edeyim ki? Benim düzenim, benim evim. Beğenmeyen kiraya çıksın bu kadar basit.
Oğluna vermiş zaten. Gelin hanım daha büyüğünü istiyor!Gelin hanima vermiyo evi oğluna veriyo
aynı fikirdeyimAy ev vermişler daha büyüğünü istiyorsunuz pes. Bizim bir aile dostumuz var. Adamın İstanbul’un en nezih semtlerinde apartmanları var, dükkanları var. 3 tane de koca koca çocukları var ama çocukları kirada ve asla ben ölmeden onlara hiçbir şey vermem diyor ki şurdaki konuları okudukça ona hak veriyorum ben de öyle yaparım. Yoksa gözleri daha da açılıyor bakın misal siz.
Neden kendi evimden sırf gelin hanım için feragat edeyim ki? Benim düzenim, benim evim. Beğenmeyen kiraya çıksın bu kadar basit.
Benim kimseden ev talebim olmadi. O evde bomboş duruyordu. Oğlu için.Bedavadan ev vermişler size
En kötü evin kirası 1000tl artık. Aylık 1000tl vermekten kurtulmuşsunuz. Üstelik bir çabanız, bir alınteriniz de yok ev havadan gelmiş işte. Şükredeceğinize hala daha daha büyüğü yok mu diyorsunuz. Üstelik ev sizin ailenizin de değil, adamın ailesinin sizin olmayan malın hesabını yapıyorsunuz. Kira vermekten kurtulduğunuza şükredin milletin malına göz dikmeyin. Adamlar çalışıp almışlar. Daha iyisini istiyorsanız çalışır alırsınız daha da olmadı kiraya çıkarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?