- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi derdime derman
-
babam annem 60 yasında triplex ev yaptırdılar daha yeniYaşlı insanlar bir daha duzen bozup ev tasimak isteyeceklerini sanmiyorum.
Küçük de olsa bir ev verilmiş bir şekilde sığmaya bakın.
Yani 60 da yasam bitiyor mu, yaşlı insanlar ne gerek var mantığını da ben anlayamadim.
Yaşlıda olda çalışmış biriktirmis evini yapmis. Simdi niye gençlerin keyfi icin çıksın ki
Ben buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.aynı fikirdeyim
eşim evlenirken bir adet kıyafet valizi ile geldi
kv kp varlıklı insanlar
kendımız ev aldık ayda 2700 tl ödüyoruz, 10 sene ödeyeceğiz
keşke bana da havadan ev gelseydı de tek derdim küçüklüğü olsaydı
bu zamanda bedavadan gelen bir ev ne büyük nimet haberleri yok
Yaşlı insanlar bir daha duzen bozup ev tasimak isteyeceklerini sanmiyorum.
Küçük de olsa bir ev verilmiş bir şekilde sığmaya bakın.
Yani 60 da yasam bitiyor mu, yaşlı insanlar ne gerek var mantığını da ben anlayamadim.
Yaşlıda olda çalışmış biriktirmis evini yapmis. Simdi niye gençlerin keyfi icin çıksın ki
Yaw ben abimin evinde oturdum 4 sene bedava. Allah razı olsun sayelerinde borçları ödedik,birikim yaptık,üstüne ev aldık.Bedava eve konmuşsunuz daha ne istiyorsunuz? Evi buldunuz da gözünüz daha büyüğünde mi?
babam annem 60 yasında triplex ev yaptırdılar daha yeni
300 metrekare 3 katlı
o zaman ölsün bizimkiler
ya da bizim gelin de bizim evimiz daha küçük diye ağlasın
Benim kimseden ev talebim olmadi. O evde bomboş duruyordu. Oğlu için.
Gelin hanima vermiyo evi oğluna veriyo
Sağ olun :)Oglan sus bitkisiyle degil sizinle yasayacak o evde.
Evlilikten sonra ustune yapilirsa evde hak sahibide oluyorsunuz.
Simdiden boylesiniz, Allah o kv ye selamet versin.
şimdiki gelinlerin gözü fazla mı aç, ver kirasını çık kendine göre bir eve,ya da alma gümüşlük çok mu gerekli minimal bir ev döşe balkonunu kapatmak zorunda kalmazsın oh mis.Merhaba,
Merak ettiğim konu şu.
Yakinda evleneceğim içim mobilya telaşı içindeyiz.
Evimiz açık mutfak ve salonum cok geniş değil.
Mesela koltuk takimlarim 3lü 2li ve tekli şeklinde sığıyo ancak. Yemek masasıni 1.60dan fazlasi siğmıyo. Gümüşlük sığmıyo.
Mutfak kısmi da dar. Hem fırın hem bulaşik makinesi sığmayacak.
Davlumbaz da uymuyo.
Yeni evlenicez ve merak icindeyiz. Böyle olunca da hevesimiz kırılıyo beğendiğimiz seyi alamıyoruz.
Kayinvalidemle daireleriniz aynı sene yapılmıs ama onunki çok büyük.
Her şeyi var davlumbazı.kocaman masası. Gümüşlüğü.
Benim de balkonum kücük onu da kapaticaz. Açik balkonum kalmayacak.
Kayinvalidemin kapalı balkonu da var hem de çok büyük bir terası var.
Ayrica bu evde sadece 4 ay kalıyolar. Diğer zamanlar 2 tane daha dayalı döşeli evleri var ordalar.
Sız olsaydiniz size büyük evde oturun demesini bekler miydiniz.
Onlar 2 kişi ve 60 yaşıni geçmiş insanlar. Siz gencsiniz hevesinizi alin. Istediğinizi alamiyosunuz demesini. Yarin öbürgün cocuğunuz olucak sığamazsınız. Biz 2 kişiyiz bize bu kadar büyük eve gerek yok demesini bekler miydiniz.
Ben bu konuda nişanlima da bir şey demedim ailesine ama sanki içten içe ıçerliyorum.
İçerleyecek birsey yokBen buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.
Ayni durumda sizde olsanız içerlersiniz
Kendi evimizde daha rahat oluruz diye kirayi istemiyoruz. Benimki 100 civardir. Ama ayri mutfak yok. Mutfak salon ayni.ev kaç m2 merak ettim. şu an oturduğum ev net olarak 100m2 bile değil daha küçük. (ki evlenmeden önce meydan gibi bir evde yaşamış biri olarak buraya alışmakta çok zorlandım) 3+1 olarak yapılmış ancak 2 odası o kadar küçük ki. şöyle tarif edeyim iki tane üçlü koltuğu karşılıklı koyunca ikisinin arasında bir kişinin geçebileceği kadar mesafe kalıyor ancak. nerdeyse 2 senelik evliyim ancak açmadığım, hala paketinde duran bir sürü eşyam var. mutfak dolaplarım çok küçük çünkü. küçük bir balkonum vardı ama kapattım. çünkü açık bir balkondansa işime yarayacak kapalı bir balkonu tercih ederim. gardrobum yatak odama sığmadığı için (bahsettiğim gibi heves ve kullanışlılık ikilemi. bilsem heves ettiğim dolabı almaktansa yatak odama sığacak kullanışlı dolabı alırdım) bahsettiğim şu 2 küçük odadan birine koyuldu. böylece aslında orası boş bir oda olabilecekken orası da doldu. dolap odayı tamamen doldurduğundan başka bir eşya koyamadım. salonum küçük olduğu için yemek masam, konsolum, gümüşlüğüm yok. evime yemeğe gelen misafirleri 2 kişi girince hareket alanı kalmayan mutfağımdaki yemek masamda ağırlıyorum. çünkü kimse kusura bakmasın ama evim belli, yerim belli. biraz da bu açılardan düşünün. ayrıca madem satamıyorsunuz o evi kiraya verip başka bir eve kiraya gitme şansınız yok mu?
Allah yardimciniz olsunİçerleyecek birsey yok
ben 3 ay televizyonsuz oturdum bılıyor musun?
alamadık çünkü eşimle paramız yetmedi
kp aylık 15 bini aşkın geliri var, kv demin de kendi maası var
durumları cok ıyı olmasına ragmen bir tl yardım etmediler
eşimin kendi arabasını vermediler diyorum sana
o zaman ederi 40 bin tl olan bir arabası vardı eşimin, kv dem eşiem ait araba ve ruhsatı sakladı dıyorum
sen verilen evin küçüklüğüne içerlerdin diyorsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?