Fikirlerinizi merak ediyorum

babam annem 60 yasında triplex ev yaptırdılar daha yeni
300 metrekare 3 katlı
o zaman ölsün bizimkiler

ya da bizim gelin de bizim evimiz daha küçük diye ağlasın

Ben buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.
Ayni durumda sizde olsanız içerlersiniz

Evet bu bakış açısı da gayet doğru bakın konu sahibi.
Siz sadece sizin heveslerinizden bahsediyorsunuz ama yakından anlamaya çalışırsanız yaşlıların da hevesleri oluyor :) hatta ölüm korkusu daha baskın olup daha da evine hayatına bağlanabiliyorlar. Bir de denir ya gönül yaşlanmıyor diye, öyledir hakikaten.

Bedava eve konmuşsunuz daha ne istiyorsunuz? Evi buldunuz da gözünüz daha büyüğünde mi?
Yaw ben abimin evinde oturdum 4 sene bedava. Allah razı olsun sayelerinde borçları ödedik,birikim yaptık,üstüne ev aldık.
İmkân elveriyorsa iç mimara danışılır,küçücük mekanları da elverişli hale getiriyorlar.
Bedava ev yeni evliler için candır.

babam annem 60 yasında triplex ev yaptırdılar daha yeni
300 metrekare 3 katlı
o zaman ölsün bizimkiler

ya da bizim gelin de bizim evimiz daha küçük diye ağlasın

Evet benim babamda 50 lerinde. Istedigi araba icin yeni arabasını değiştirdi.

Sen yaşlısin benimkine ekle değiştirelim genc olarak o araba benim hakkım.

Diyemedim. Cnku kendisi çalıştı kazandı.
Iki aydırda cok hevesliydi almak icin.

Kendinizi eşinizin yerine koyun.Öyle bir şey teklif etselerdi bile kabul etmezdi bence.Annemler abime büyük evi versinler,kendileri küçük evde otursunlar istemezdim.Abim de kabul etmezdi.
Beklentilerinizi minimuma indirin.Hiç vermeye de bilirlerdi.

Benim kimseden ev talebim olmadi. O evde bomboş duruyordu. Oğlu için.

İsterse kiraya verirler parasını alırlar ne varyemezler var haberiniz yok dünyadan

Adamlar size koskoca ev vermiş hala adamların evine göz dikmişsiniz pes

60 yaşındaki kadın neden düzenini bozup taşınsın?

ev kaç m2 merak ettim. şu an oturduğum ev net olarak 100m2 bile değil daha küçük. (ki evlenmeden önce meydan gibi bir evde yaşamış biri olarak buraya alışmakta çok zorlandım) 3+1 olarak yapılmış ancak 2 odası o kadar küçük ki. şöyle tarif edeyim iki tane üçlü koltuğu karşılıklı koyunca ikisinin arasında bir kişinin geçebileceği kadar mesafe kalıyor ancak. nerdeyse 2 senelik evliyim ancak açmadığım, hala paketinde duran bir sürü eşyam var. mutfak dolaplarım çok küçük çünkü. küçük bir balkonum vardı ama kapattım. çünkü açık bir balkondansa işime yarayacak kapalı bir balkonu tercih ederim. gardrobum yatak odama sığmadığı için (bahsettiğim gibi heves ve kullanışlılık ikilemi. bilsem heves ettiğim dolabı almaktansa yatak odama sığacak kullanışlı dolabı alırdım) bahsettiğim şu 2 küçük odadan birine koyuldu. böylece aslında orası boş bir oda olabilecekken orası da doldu. dolap odayı tamamen doldurduğundan başka bir eşya koyamadım. salonum küçük olduğu için yemek masam, konsolum, gümüşlüğüm yok. evime yemeğe gelen misafirleri 2 kişi girince hareket alanı kalmayan mutfağımdaki yemek masamda ağırlıyorum. çünkü kimse kusura bakmasın ama evim belli, yerim belli. biraz da bu açılardan düşünün. ayrıca madem satamıyorsunuz o evi kiraya verip başka bir eve kiraya gitme şansınız yok mu?

Evim 2+1 .
75 m2 küçükcük kutu gibi .
Salonuma 2 adet 3 lü koltuk . 2 adet teklı koltuk + yemek maasası 6 kişilik (buyuyor) var . 1 de tv ünitesi .
Şimdilik oturma odası olan yerde 2 tane 3 lü koltuk + çalışma masamız birde küçük bir kitaplğımız var .
Mutfakta çamaşır makinam + bulaşık makınam buzdolabım var . Birde 2 kişilik yemek masam var .
Fırınım set üstü . ( yer yok çunku ) Oda mutfak dolabının üstünde duruyor Gerektiğinde aşağıya alıyorum . İşim bitince yukarı alıyorum . (yenı aldıgım fırın bıraz ağır sanırım yukarıya kablo çektırıcem indiirp aldırmak çok zor artık .
Ocağım set üstü .

yanı .
Sığdırmak istersen her turlu sığar.
Buyuk ev hayal edıyorsan şimdliik idare edın .
ÇAlışın daha güzelini alın .

şimdiki gelinlerin gözü fazla mı aç, ver kirasını çık kendine göre bir eve,ya da alma gümüşlük çok mu gerekli minimal bir ev döşe balkonunu kapatmak zorunda kalmazsın oh mis.

Ben buna her zaman şükrediyorum. Ama 3 evi varken bizim evinize hicbi dey uyduramadiğinizi görüyolar.
Ayni durumda sizde olsanız içerlersiniz
İçerleyecek birsey yok
ben 3 ay televizyonsuz oturdum bılıyor musun?
alamadık çünkü eşimle paramız yetmedi
kp aylık 15 bini aşkın geliri var, kv demin de kendi maası var
durumları cok ıyı olmasına ragmen bir tl yardım etmediler

eşimin kendi arabasını vermediler diyorum sana
o zaman ederi 40 bin tl olan bir arabası vardı eşimin, kv dem eşiem ait araba ve ruhsatı sakladı dıyorum

sen verilen evin küçüklüğüne içerlerdin diyorsun....

Kendi evimizde daha rahat oluruz diye kirayi istemiyoruz. Benimki 100 civardir. Ama ayri mutfak yok. Mutfak salon ayni.
Yatak odasi bi de bos oda var. 2 tane 3lü asla siğmiyo.
Mutfaktan ve camın balkona acilan kapisindan dolayi

İçerlemezdim. Banane kv nin evinden.
İleride sığamadığımı düşünürsem başka eve çıkarım derdim

160cm masa az mı? Ben 140cm masamı anneme verdim de kendime özel 120cm yaptırdım salonuma rahat sığsın diye.

Ayrıca koltuk sayısı da gayet makul.
Biraz abartmıyor musunuz?

Çalışıp daha genişini almak sizin elinizde..

Ben evlenirken kutu gibi olsun benim olsun derdim. Bakış açısı işte..

Allah yardimciniz olsun

Ev mev neyse de senin bu nişanlılıkta daha başka problemlerin vardı yanlış hatırlamıyorsam..
Onları halledebildin mi? Yoksa evlenince düzelir mi dedin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…