Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

1-siyasi görüşümün
2-dine bakışımın
3-müzik zevkimin farklı olduğu insanla yakınlaşamam. Hasbelkader yakınlaştıysam bu üç konuda zıtsak soğurum, uzaklaşırım.

Çünkü bu üç kriter insanın yaşam şekli ve dünyaya bakışı hakkında net ve kesin tüyolar verir.

Bir insani sevdiysem böyle bir gerekçeyle soğumazdim ben ama bu konuda çevremde çok katı insanlar var ve ben bu insanları anlayamıyorum.Bir insanı sevmek demek bambaşka bir şey benim için çok fena yada fanatik durumlar görmediğim sürece sevmeye hatta onu her haliyle sevmeye devam ederim.Net.

Evet öncesini bilmiyorsunuz

Yani bilirim gibi geliyor. İnsan evlendiği kişinin hangi takımı tuttuğunu bile biliyor ki kaldı ki siyasi görüşü. Ben farklı siyasi görüşte biri ile evlendim. Ama bunu istemeyen insan evlenmez. Ve herkes evleneceği insanın siyasi görüşünü bilir. Bilmiyorsa büyük sıkıntı yani. Çocuk oyuncağı mı evlilik, tanımadan etmeden evleneceksin.

Evlilik öncesi bunu öğrenmediyseniz sormadınız demektir. Sormadıysanız bu sizin için önemli bir kriter değildir. Bu konuya önem veren insan zaten evlenmeden önce bunu bilir ve ona göre alır evlilik kararını.

Yani açıkçası pek ilgimiz yoktu o konularda zaten fanatik de değiliz kim neye isterse ona kullanmakta özgür şimdiki zamanda da aynı

Yani bilemedim cidden. Bu durum her türlü hoşuma gitmezdi. O görüşte ise zaten soğurdum demiştim ama değilse ve iş için öyleymiş gibi yapıyorsa da soğurdum diye düşünüyorum şu anda. Başa gelince ne olur tam kestiremedim.

Bakın şöyle anlatayım ben objektif olmaya çalışan bir insanım. Ekonomi mezunuyum, ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek imkansız çünkü ekonomik kararları siyasi otoriteler alır. Siyaseti sevmem ve örneğin ekonomik açıdan yaşanan gelişmelere ve alınan kararlara objektif bakamazsam meseleyi anlayamam. O yüzden desteklemediğim adamların aldığı "bazı" kararları haklı bulabilirim, desteklediğim adamların "bazı" kararlarını yanlış bulabilirim. Ben böyleyimdir yani oy vermemişim diye yaptığı her şeye kötü demem. O yüzden amaan herkesin partisi kendine derim, tabi ben de yakın ilişkilerimi bana paralel düşüncedeki insanlarla kurarım. Onda da fanatizm gibi bir durum yok ama düşünüyorum, gerçekten o tercihe kalben ve mantıken daha yakın ise neden bu zamana kadar bunu iş hayatında açıklamadı da şimdi onların önünde sunum yapacak? Açıklamış olsa daha iyi şeyler olurdu onun için. Şaşırmamın sebebi de bu açıkçası...

Şahsım adına;
Çevremle ,yaşadığım yerle kısacası her şey ile mümkün mertebe ilgili oldum.Benim için eğitim,bilinç her şeydir.
O sebepten eşimin de, ki o benim ömrümün sonuna kadar beraber yaşamaya karar verdiğim insan,hayata yönelik duruşunu bilmeseydim evlenmezdim.
Sonradan tersi çıksaydı diyelim,boşanacağımı sanmıyorum ama bu konuda inatlaşma gibi bir durum oluşursa ki fikirlerimi savunmazsam ben zaten ben olamam,yürütemezdim sanırım.
Açıklamazsam çatlardım ya hu

Yani açıkçası pek ilgimiz yoktu o konularda zaten fanatik de değiliz kim neye isterse ona kullanmakta özgür şimdiki zamanda da aynı

Tabiki de özgür. Tüm insanlar bu konuda özgür. Ben sadece yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeyi eşimin yapmasını istemem. Dediğim gibi konu siyasi parti değil benim için. Biz de apolitik sayılabilecek insanlar olduğumuzdan siyasi görüşlerimizdeki farklılıklar bizi etkilemiyor eşimle. Ama referandum siyasi bir şeyden öte benim için.

İş için çıkar sağlamak adına böyle yapması daha bile kötü benim için. En başından beri "ben x diyorum" demek beğensek de beğenmesek de bir duruştur. Ama ötekisi duruma göre şekil değiştirmeye benziyor.

para -kazanc- iş. yada destekci.

Siyasi görüşünden ziyade, daha avantajlı diye bir yerde sunum veya her ne ise onu yapması etkilerdi. Kendi gorusu olup orada sunum yapmasını kabul edebilirdim, ancak sunum yapacağı yere ait görüşte degil ise , ben sogurdum. Siyaset bile olsa , dusuncelerimle yaptıklarım paralel olmalı,karsimdakinden de bunu beklerim.

Seviyorum,benim için çok özel biri. Aslında kafasını da çok seviyordum. Detay notu düşmüştüm okudunuz mu bilmiyorum. Bir yanım diyor ki ya ne olursa olsun saygı duymalısın, diğeri de "bu ne l.n böyle?" diyor işte.

Çok güzel aciklamissiniz
İşte bende inatlasmadan çözmeye çalışanlardanım
Ne kadarda karşıt görüşlü olsakta evliligimize yansitmiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…