- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Anladım tesekkur ederimEvlenmezdim.
Evet öncesini bilmiyorsunuzDüğünden sonra mı ortaya çıkacak bu durum?
Evet öncesini bilmiyorsunuz
Evet öncesini bilmiyorsunuz
Yani açıkçası pek ilgimiz yoktu o konularda zaten fanatik de değiliz kim neye isterse ona kullanmakta özgür şimdiki zamanda da aynıYani bilirim gibi geliyor. İnsan evlendiği kişinin hangi takımı tuttuğunu bile biliyor ki kaldı ki siyasi görüşü. Ben farklı siyasi görüşte biri ile evlendim. Ama bunu istemeyen insan evlenmez. Ve herkes evleneceği insanın siyasi görüşünü bilir. Bilmiyorsa büyük sıkıntı yani. Çocuk oyuncağı mı evlilik, tanımadan etmeden evleneceksin.
İşi gereği bu iki zıt görüşten birine daha yakın olursa, yakın gözükürse daha avantajlı oluyor. Bir sunum yapacak, bu organizasyona ev sahipliği yapan grup da o siyasi tercihe daha yakın hatta onun kampanyalarını yapıyorlar resmen. Bizimkinin yapacağı sunum siyasi bir sunum değil, işle ilgili ama adamlar daha şimdiden konuşacağı kürsüye koca koca harflerle o siyasi tercihi yazmışlar. Yani o tercihi destekleyenlerin arasında, onların kampanyasında işiyle ilgili bir sunum yapacak, tercihin kocaman harflerle yazdığı o kürsüde... Kendi ağzıyla bana "ben şu oyu vereceğim" demedi. Fanatizm de yapmıyor, biz konuşmayız siyaset falan ama olay bu. Yani bir yandan da düşünüyorum ki o tercihe yakın olmasaydı o sunumu yapmayı kabul etmeyebilirdi sonuçta. Ben olsam yapmazdım.
Bakın şöyle anlatayım ben objektif olmaya çalışan bir insanım. Ekonomi mezunuyum, ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek imkansız çünkü ekonomik kararları siyasi otoriteler alır. Siyaseti sevmem ve örneğin ekonomik açıdan yaşanan gelişmelere ve alınan kararlara objektif bakamazsam meseleyi anlayamam. O yüzden desteklemediğim adamların aldığı "bazı" kararları haklı bulabilirim, desteklediğim adamların "bazı" kararlarını yanlış bulabilirim. Ben böyleyimdir yani oy vermemişim diye yaptığı her şeye kötü demem. O yüzden amaan herkesin partisi kendine derim, tabi ben de yakın ilişkilerimi bana paralel düşüncedeki insanlarla kurarım. Onda da fanatizm gibi bir durum yok ama düşünüyorum, gerçekten o tercihe kalben ve mantıken daha yakın ise neden bu zamana kadar bunu iş hayatında açıklamadı da şimdi onların önünde sunum yapacak? Açıklamış olsa daha iyi şeyler olurdu onun için. Şaşırmamın sebebi de bu açıkçası...Hmm anladım. Şahsi olarak ne yaptığımı sorarsanız benim ilişkilerim hep aynı siyasi görüşü paylaştığım kişilerle oldu. Ben zannediyorum yürütemezdim. Siz de rahatsız olacaksanız yürütmemeniz en doğrusu. Etkiler çünkü ister istemez. Ha ama derseniz yok benim için sıkıntı değil, fanatizmi yok, siyaset de konuşmuyoruz, bir deneyin derim. Bu sunumdan haberiniz olmasaydı o tercihe yakın olduğunu bilmeyecektiniz sonuçta, öyle de düşünebilirsiniz.
Şahsım adına;Evet öncesini bilmiyorsunuz
bazen fikirler 5 yıl sonra da değişebiliyor.... veya 20 yıl...Düğünden sonra mı ortaya çıkacak bu durum?
Yani açıkçası pek ilgimiz yoktu o konularda zaten fanatik de değiliz kim neye isterse ona kullanmakta özgür şimdiki zamanda da aynı
İş için çıkar sağlamak adına böyle yapması daha bile kötü benim için. En başından beri "ben x diyorum" demek beğensek de beğenmesek de bir duruştur. Ama ötekisi duruma göre şekil değiştirmeye benziyor.Yani bilemedim cidden. Bu durum her türlü hoşuma gitmezdi. O görüşte ise zaten soğurdum demiştim ama değilse ve iş için öyleymiş gibi yapıyorsa da soğurdum diye düşünüyorum şu anda. Başa gelince ne olur tam kestiremedim.
bazen fikirler 5 yıl sonra da değişebiliyor.... veya 20 yıl...
para -kazanc- iş. yada destekci.Bakın şöyle anlatayım ben objektif olmaya çalışan bir insanım. Ekonomi mezunuyum, ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek imkansız çünkü ekonomik kararları siyasi otoriteler alır. Siyaseti sevmem ve örneğin ekonomik açıdan yaşanan gelişmelere ve alınan kararlara objektif bakamazsam meseleyi anlayamam. O yüzden desteklemediğim adamların aldığı "bazı" kararları haklı bulabilirim, desteklediğim adamların "bazı" kararlarını yanlış bulabilirim. Ben böyleyimdir yani oy vermemişim diye yaptığı her şeye kötü demem. O yüzden amaan herkesin partisi kendine derim, tabi ben de yakın ilişkilerimi bana paralel düşüncedeki insanlarla kurarım. Onda da fanatizm gibi bir durum yok ama düşünüyorum, gerçekten o tercihe kalben ve mantıken daha yakın ise neden bu zamana kadar bunu iş hayatında açıklamadı da şimdi onların önünde sunum yapacak? Açıklamış olsa daha iyi şeyler olurdu onun için. Şaşırmamın sebebi de bu açıkçası...
Kesinlikle öyle,bazen fikirler 5 yıl sonra da değişebiliyor.... veya 20 yıl...
Seviyorum,benim için çok özel biri. Aslında kafasını da çok seviyordum. Detay notu düşmüştüm okudunuz mu bilmiyorum. Bir yanım diyor ki ya ne olursa olsun saygı duymalısın, diğeri de "bu ne l.n böyle?" diyor işte.Bir insani sevdiysem böyle bir gerekçeyle soğumazdim ben ama bu konuda çevremde çok katı insanlar var ve ben bu insanları anlayamıyorum.Bir insanı sevmek demek bambaşka bir şey benim için çok fena yada fanatik durumlar görmediğim sürece sevmeye hatta onu her haliyle sevmeye devam ederim.Net.
yada boşanmasa bile sorun cıkabiliyor....Olabiliyor tabi. Siyasi görüş olmasına gerek yok. İnsanlar birden köklü değişimlere gidebiliyor ve malesef bu yüzden evlilikler bitebiliyor.
Çok güzel aciklamissinizŞahsım adına;
Çevremle ,yaşadığım yerle kısacası her şey ile mümkün mertebe ilgili oldum.Benim için eğitim,bilinç her şeydir.
O sebepten eşimin de, ki o benim ömrümün sonuna kadar beraber yaşamaya karar verdiğim insan,hayata yönelik duruşunu bilmeseydim evlenmezdim.
Sonradan tersi çıksaydı diyelim,boşanacağımı sanmıyorum ama bu konuda inatlaşma gibi bir durum oluşursa ki fikirlerimi savunmazsam ben zaten ben olamam,yürütemezdim sanırım.
Açıklamazsam çatlardım ya hu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?