Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Yorumları şaşırarak okudum. Demokrasi denilen şey sadece ülkeyi yönetenlere karşı sağda solda bağıra çağıra varlığını sorguladığınız bir olgu mu sadece?

Toplumun en temel yapı taşı aile dersek ailede ki demokrasiye ne oldu? Niye eşiniz karşıt görüşe sahip diye soğuyor yada buna göre seçim yapıyorsunuz?

Düşünceler fikirler farklı oldukca çeşit arttırkca daha güzel olmaz mı? Ben eşimle farklı görüşlere sahibim ve tartışmalarımızda birbirimize öğrettiğimiz pek çok şey olabiliyor. Onun yanlış düşündüğü benim yanlış düşündüğüm şeyleri birbirimize gösterebiliyoruz.

Eşimle evlenmeden önce zıt görüşlere sahip olduğumuzu biliyordum ama hiç bunun için soğumadım. Benim için sahip olduğu görüşün altını ne kadar doldurabildiği önemlidir körü körüne gitmediği taktirde sorun yok.

Davet etmişler, kabul etmiş. Mecbur değildi, yapmasa da olurdu. Sen de bunları bunları başardın, yaptın, anlat demişler. Çıkıp anlatacak ama anlatacağı insanlar belli, düzenleyenler belli. Yani ne görüşte olursa olsun uzaktan bakınca onların tarafında gözüküyor zaten.

Karşıt görüşlü kişiyi seçmemek de demokrasiye dair değil mi

Ben olsam doğrudan sorardım oyunu. Eğer gerçekten o görüşte ise ,ben pek sorun etmezdim.Bu da onun görüşü der gecerdim.

Onların tarafında olmasının senin için sorun yaratan kısmı nedir? Sana da bizim tarafa geç diyor? Baskı mı yapıyor? Senin görüşlerini küçümsüyor mu? Nedir sorun?

Siz çok yanlış anlamışsınız. Ailede demokrasi çok farklı bir olgu.

Tüm ömrümü birlikte geçirmeye karar verdiğim adamla aynı bakış açısına sahip olmayı istemek de hakkım değil mi?

Bizim ülkemizde siyasi görüş farklılığı çoğu zaman taban tabana zıt bir yaşam tarzı demek. O yüzden romantik olamayacağım bu konuda.

Güzel ve farklı bir cevap. Soğumak, uzaklaşmak istemiyorum. Her ne kadar referandum kararı belediye seçimlerinden çok daha ciddi birşey olsa dahi başetmeye çalışıyorum. Bilmiyorum alışkın da değilim. Bana göre benim görüşümün karşıtının elle tutulur bir tarafı yok, altını dolduracak bile olsa acaba neyle dolduracak merak ediyorum. Kesinlikle "x şunu diyecekmiş diye ben y diyorum" gibi bir sebebi kabul edemem örneğin, zaten öyle birşey söylerse bundan bana cacık olmaz derim muhtemelen. Üzücü benim için...

ya kacırdıgınız bir nokta var. hepinizin. sonradan değişse veya sonradan ögrenseniz sorun yaşabilirsiniz fakat.
bazen de sevdiginiz kişiyi o oldugu için sevmeniz gerekiyor.
fikri zikri neyse o oldugunu için sevdiyseniz seversiniz.
bazen sevmek ne oldugu ile alakalı olmayabiliyor.
3 kere aynı şeyi farklı cümleler ile yazdım umarım anlaşılır

Karşıt görüşlü kişiyi seçmemek de demokrasiye dair değil mi
En başta seçim özgürlüğüne sahip tabi herkes. Ama daha sonra o a dan ben b den diyerek soğurum denmesi bana baskıcılık fikirlere saygısızlık gibi geliyor. Aynı siyasi görüşe sahip olmadan da çok güzel sohbetler olabiliyor siyasi konularda.
Size karşı bir baskı durumu yoksa herkes istediğini düşünebilir.

Evet benimde en nefret ettiğim şeydir o onu diyor bende onu diyecem. Beynine ne oldu? Öyle derse bencede soğuyabilirsin :)

Onların tarafında olmasının senin için sorun yaratan kısmı nedir? Sana da bizim tarafa geç diyor? Baskı mı yapıyor? Senin görüşlerini küçümsüyor mu? Nedir sorun?
Bunların hiçbiri değil. Zaten aslında tamamen benimle ve benim öznelimle alakalı. Elimde olmadan uzaklaşma yaşayabilirim, evet saygıysa saygı belki, kalbini asla kırmam ama ona karşı olan düşüncelerim ve bakış açım değişir işte. Hangisi doğru bilmiyorum, onu her şeye rağmen sevmeye devam etmek mi yoksa böyle bir konu yüzünden düşüncelerim değişmesi normal mi... Karışık kafam.

Ben öyle pek koşulsuz, şartsız, seni sen olduğun için, olduğun gibi herşeyinle seviyorumlara sıcak bakan ya da inanan bir insan değilim. Belki ondan bazı konularda net çizgilerim var.
Tanıyacağım, uygun bulacağım ki seveceğim. Başka türlüsü yok benim dünyamda.

Son paragraf yüzde yüz doğru. Yaşam tarzı... Ama bu insana bakıyorum, yaşam tarzı yarın sunum yapacağı insanların desteklediği görüşe de zıt! O yüzden biraz şok etkisi yaşadım ve sizlerle paylaşayım dedim...

bazen bunun secimini yapamazsın.
neden para - iş veya başka birşey..
şöyle düşün iyi bir cerrahsın ve ameliyat için sana geliyolar. yapmayacak mısın ?
hastanın ne oldugunu kim oldugunu gözetmeksizin işlemi yaparsın degil mi ?
bu arkadaşın da böyle yapmış oılabilir.
tabi ekleme lazım olmayabilirde.... sonucta afaki hakında yazıp ciziyoruz...

Niye ki? Siyasi bir şey olması gerekmiyor, herhangi bir görüşte ayrılık soğuma sebebidir. kadın-erkek haklarına bakış mesela. Bu konuda farklı fikirler benim için çeşitlilik değildir. Eşimde benimle aynı şekilde düşünmüyorsa olmaz. Yani ben sokaktaki adama baskı yapmıyorum. Eşime de baskı yapmıyorum. Sadece eşimi seçerken buna dikkat ediyorum.

ben bu aşırı zıtlıga katılmıyorum.

Açıkçası yaşam tarzı zıt olup da birilerine yaranmak ya da ihale falan almak için kaç takla atan insan gördüm. Sizinki de öyledir demiyorum. Konuşup anlaşmak lazım.

Örneğin onunla kadın erkek eşitlikleri, adaleti, hakkı gibi konularda aynı şeyleri düşünüyoruz. Ve onu dinleseniz, sunum yapacağı insanların desteklediği düşüncelerin tam zıttı.

ben aşırı zıtlık kısmına katılmıyorum. aşırı zıtlar zaten öyle böyle birbirlerini buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…