Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Örneğin onunla kadın erkek eşitlikleri, adaleti, hakkı gibi konularda aynı şeyleri düşünüyoruz. Ve onu dinleseniz, sunum yapacağı insanların desteklediği düşüncelerin tam zıttı.

Yani dediğim gibi açıkçası parti olarak da biraz daha ılımlı olabilirdim ama kürsümün önünde kocaman bir X yazıyorsa. Bu beni gererdi.

Bilmem belki de haklısınız. Bizde yaşam tarzını savunduğumuz fikirler belirlemiyor belki ondan böyle düşünüyorum.
Eşim savunduğu fikrin hayat tarzını bana diretmeye kalksa bende soğurdum tabi. Bizde sadece fikir farklılığı var.

Farklı görüşten yola çıkarak bi örnekte farklı dinden yada farklı ülkelerden evlenen insanlar nasıl uyum sağlamışlar birbirlerine dilleri benzemez dinleri benzemez ama uzun süreli evlilik yapmışlar
Kimse sen benim dinime gececeksin yada o dili unut benim dilimi kullanacaksin dememiş
O halde cok takilmamak gerekli benim için
Ha fikrini soylersin karsindakide söyler ama illaki ben dogruyum demek yanlış olur
Kimseylede zıt düşmenin anlamı yok

Nasıl yani? Biraz daha açarsanız daha net anlarım
cok aşırılar birbirlerini zaten bulur. acabaya gerek kalmadan anlarsın.
tai aşırı zıtlardan senin ve benim ne anladıgım da önemli...

Yani dediğim gibi açıkçası parti olarak da biraz daha ılımlı olabilirdim ama kürsümün önünde kocaman bir X yazıyorsa. Bu beni gererdi.
Beni de geriyor... Ben desteklemediğim bir görüşün önünde o kadar insan karşısında konuşamazdım. Onurum müsade etmezdi..

İşte o zaman ya sana numara yapıyor ya da onlara yalakalık olsun diye onlardan gibi davranıyor. Gemisini yürütme derdinde de olabilir. Şu zamanda bunu yapan çok insan var.

tamam da adam veya kadın ilk senin gibiydi. aynıdıyınız. ama sonradan fikri degişti ??
atacak mısın ? cok da iyi anlaşıyordunuz cok iyi bir babaydı cok iyi bir eşdi vs.. vs.vs.
ama değişti ? onu o oldugu için sevecek misin yoksa hayır sen değiştin git mi diyeceksin ?

Çok haklısınız tabi ama bazı insanlar da asla ama asla farklı dinden biri ile evlenmem der mesela. Yani bu çok şahsi bir şey. Farklı dinden biriyle evlenilir ya da evlenilmez diyemez kimse, sadece kendi açısından değerlendirir. Ben evlenirdim ya da evlenmezdim diye. Bu konu da öyle. Ben soğurdum ya da benim için farketmezdi.

Ahahah eğer in vino veritas arkadaşı tanıyorsam atar :)

Bilemiyorum, belki siyasi görüşünden bağımsız olarak sunum yaptığı bir yer. Detaylı bilmiyorum tabi yanılıyor da olabilirim, bazen para ya da çevrede tanınmak için falan yapılabiliyor böyle. Belki çevrem olsun, o şekilde tanınayım diye yapıyor da olabilir. İşini bilmiyorum tabi ya da düşüncesini, ihtimal dahilinde söyledim. Zaten daha tanıma aşamasındasınız şu anda, belki zamanla söyleyecek ya da belli edecekti kendini, bu da bir ihtimal. Ben de erkek arkadaşlarımın siyasi görüşlerini hemen öğrenmemiştim. Çok kafanıza takılıyorsa "gerçek düşüncesi", laf alır gibi konuşma esnasında sorabilirsiniz diye düşündüm. En azından emin olmak için.

Burada bahsedilen şey siyasi ama evrensel konular değil. Zaten bahsettiğiniz gibi evrensel konularda uyuşmama olursa o yaşam tarzının uyuşmaması demektir. Neyse konuyu sabote etmiyim :)

Burada bahsedilen şey siyasi ama evrensel konular değil. Zaten bahsettiğiniz gibi evrensel konularda uyuşmama olursa o yaşam tarzının uyuşmaması demektir. Neyse konuyu sabote etmiyim :)

Referandum da bazı insanlar için o tarz bir konu.
Siyasi görüş dediğiniz de yeri geliyor kadına bakış açısını, kadının toplumdaki yerini ve evrensel pek çok meseleyi kapsıyor.

Önceden temiz pak olup kendine bakan adam ayda bir duş almaya başlarsa ne yaparsın mesela? Benim için böyle bişey bu.
Ya da önceden dindar namazında niyazinda olan adam birden ateist olsa ne bileyim içki içmeye başlasa dindar eşi bu değişikliği ama çok iyi bir baba diyerek kabullenir mi?

Çok merak ediyorum bu siyasi parti liderleri TV arkasında gerçek hayatta bizler kadar takiliyorlar mıdir bu meselelere
Ben anladım sizin oy durumunu, belki suanki başkan adayı için değilde geçmişte mesela başka siyasiler sözde bu referandumda sorulacak sistemi savunmuş. Belki onların görüşü sebebiyle oy tercihi senin zittin olacaktır. Ben de seninle aynı görüşteyim ancak ben çok sorun etmezdim. Sana karşı davranışlarına vs bak,iyi bir insansa buna takılma derim ben. Ben görüşünü çıkar uğruna satanları gördüm. Oğlan başından beri bu gorusteyse degismediyse takılma derim.

Bizde de inatlaşma olsa tabikide tepkim sert olur sogurdum
Eşimle bi çok konuda ters düştüğümüz olmuştur ama a partisi b partisi bizi pek ilgilendirmedi haber bile izlemez survivor izler

Bizde de inatlaşma olsa tabikide tepkim sert olur sogurdum
Eşimle bi çok konuda ters düştüğümüz olmuştur ama a partisi b partisi bizi pek ilgilendirmedi haber bile izlemez survivor izler

Dediğim gibi bizde farklı siyasi görüşlerdeniz. (referandum hariç)
İnsanların tepkileri çok farklı oluyor. Misal survivor bir derece de geçen bir arkadaşın sevgilisinin gardroplar savaşı mı ne varmış, onu izlediğini öğrendim ki, direk soğuma sebebi.

konu sahibi buı konun ucu cok acık ve farklı yerlere gidebilecek bir konu. her birey bunu kendi hesaplar kitaplar ve hayatına gecirir. dogrudur yanlıştır.
senin arkaşdaşiının bunu yapmasına sebep paradır. bu da nettir.
he fikirleri o tarafa yatık ise seninde yapacagın belli soguyacaksın.

Ben asla kabul etmem, daha doğrusu kesin soğurdum

Hele para için yapıyorsa daha da beter, ilkesiz, kişiliksiz, ikiyüzlü gibi

Mümkün değil..

eğer desteklediği düşünce dışında diğer konularda uyumluysak sorun etmezdim. soğumazdım da. siyasi görüşlerime hiç girmeyim, kural dışına çıkmamak için isim falan vermeyim ama şöyle söyliyeyim, ben X'i destekliyorum ve bir de Y var ki hiç sevemiyorum, Y'yi seveni de sevemiyorum, tamamen zıttım.

ama şuan bi hocam var hocadan çok arkadaş gibidir bizimle, bu adam Y yi destekliyor. ve Y yi destekleyen birini sevebileceğim, anlaşabileceğim aklıma gelmezdi hiç. Çünkü bunun dışında diğer konularda hep kafamız uyuşuyor ve gerçekten öyle iyi naif kibar ki istesem de soğuyamıyorum. herkes bana şaşırıyor ''ama o Y yi destekliyor, nasıl anlaşabiliyorsun?'' diyorlar, beni bildikleri için soruyolar bunu.

yani demek istediğim, diğer konularda uyumlu ve mutlu iseniz, hayat tarzınız aynıysa bu konuyu çok takma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…