- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Örneğin onunla kadın erkek eşitlikleri, adaleti, hakkı gibi konularda aynı şeyleri düşünüyoruz. Ve onu dinleseniz, sunum yapacağı insanların desteklediği düşüncelerin tam zıttı.
Bilmem belki de haklısınız. Bizde yaşam tarzını savunduğumuz fikirler belirlemiyor belki ondan böyle düşünüyorum.Siz çok yanlış anlamışsınız. Ailede demokrasi çok farklı bir olgu.
Tüm ömrümü birlikte geçirmeye karar verdiğim adamla aynı bakış açısına sahip olmayı istemek de hakkım değil mi?
Bizim ülkemizde siyasi görüş farklılığı çoğu zaman taban tabana zıt bir yaşam tarzı demek. O yüzden romantik olamayacağım bu konuda.
cok aşırılar birbirlerini zaten bulur. acabaya gerek kalmadan anlarsın.Nasıl yani? Biraz daha açarsanız daha net anlarım
Beni de geriyor... Ben desteklemediğim bir görüşün önünde o kadar insan karşısında konuşamazdım. Onurum müsade etmezdi..Yani dediğim gibi açıkçası parti olarak da biraz daha ılımlı olabilirdim ama kürsümün önünde kocaman bir X yazıyorsa. Bu beni gererdi.
Son paragraf yüzde yüz doğru. Yaşam tarzı... Ama bu insana bakıyorum, yaşam tarzı yarın sunum yapacağı insanların desteklediği görüşe de zıt! O yüzden biraz şok etkisi yaşadım ve sizlerle paylaşayım dedim...
tamam da adam veya kadın ilk senin gibiydi. aynıdıyınız. ama sonradan fikri degişti ??Ben öyle pek koşulsuz, şartsız, seni sen olduğun için, olduğun gibi herşeyinle seviyorumlara sıcak bakan ya da inanan bir insan değilim. Belki ondan bazı konularda net çizgilerim var.
Tanıyacağım, uygun bulacağım ki seveceğim. Başka türlüsü yok benim dünyamda.
Farklı görüşten yola çıkarak bi örnekte farklı dinden yada farklı ülkelerden evlenen insanlar nasıl uyum sağlamışlar birbirlerine dilleri benzemez dinleri benzemez ama uzun süreli evlilik yapmışlar
Kimse sen benim dinime gececeksin yada o dili unut benim dilimi kullanacaksin dememiş
O halde cok takilmamak gerekli benim için
Ha fikrini soylersin karsindakide söyler ama illaki ben dogruyum demek yanlış olur
Kimseylede zıt düşmenin anlamı yok
tamam da adam veya kadın ilk senin gibiydi. aynıdıyınız. ama sonradan fikri degişti ??
atacak mısın ? cok da iyi anlaşıyordunuz cok iyi bir babaydı cok iyi bir eşdi vs.. vs.vs.
ama değişti ? onu o oldugu için sevecek misin yoksa hayır sen değiştin git mi diyeceksin ?
Bakın şöyle anlatayım ben objektif olmaya çalışan bir insanım. Ekonomi mezunuyum, ekonomiyi siyasetten ayrı düşünmek imkansız çünkü ekonomik kararları siyasi otoriteler alır. Siyaseti sevmem ve örneğin ekonomik açıdan yaşanan gelişmelere ve alınan kararlara objektif bakamazsam meseleyi anlayamam. O yüzden desteklemediğim adamların aldığı "bazı" kararları haklı bulabilirim, desteklediğim adamların "bazı" kararlarını yanlış bulabilirim. Ben böyleyimdir yani oy vermemişim diye yaptığı her şeye kötü demem. O yüzden amaan herkesin partisi kendine derim, tabi ben de yakın ilişkilerimi bana paralel düşüncedeki insanlarla kurarım. Onda da fanatizm gibi bir durum yok ama düşünüyorum, gerçekten o tercihe kalben ve mantıken daha yakın ise neden bu zamana kadar bunu iş hayatında açıklamadı da şimdi onların önünde sunum yapacak? Açıklamış olsa daha iyi şeyler olurdu onun için. Şaşırmamın sebebi de bu açıkçası...
Burada bahsedilen şey siyasi ama evrensel konular değil. Zaten bahsettiğiniz gibi evrensel konularda uyuşmama olursa o yaşam tarzının uyuşmaması demektir. Neyse konuyu sabote etmiyim :)Niye ki? Siyasi bir şey olması gerekmiyor, herhangi bir görüşte ayrılık soğuma sebebidir. kadın-erkek haklarına bakış mesela. Bu konuda farklı fikirler benim için çeşitlilik değildir. Eşimde benimle aynı şekilde düşünmüyorsa olmaz. Yani ben sokaktaki adama baskı yapmıyorum. Eşime de baskı yapmıyorum. Sadece eşimi seçerken buna dikkat ediyorum.
Burada bahsedilen şey siyasi ama evrensel konular değil. Zaten bahsettiğiniz gibi evrensel konularda uyuşmama olursa o yaşam tarzının uyuşmaması demektir. Neyse konuyu sabote etmiyim :)
tamam da adam veya kadın ilk senin gibiydi. aynıdıyınız. ama sonradan fikri degişti ??
atacak mısın ? cok da iyi anlaşıyordunuz cok iyi bir babaydı cok iyi bir eşdi vs.. vs.vs.
ama değişti ? onu o oldugu için sevecek misin yoksa hayır sen değiştin git mi diyeceksin ?
Bizde de inatlaşma olsa tabikide tepkim sert olur sogurdumÇok haklısınız tabi ama bazı insanlar da asla ama asla farklı dinden biri ile evlenmem der mesela. Yani bu çok şahsi bir şey. Farklı dinden biriyle evlenilir ya da evlenilmez diyemez kimse, sadece kendi açısından değerlendirir. Ben evlenirdim ya da evlenmezdim diye. Bu konu da öyle. Ben soğurdum ya da benim için farketmezdi.
Bizde de inatlaşma olsa tabikide tepkim sert olur sogurdum
Eşimle bi çok konuda ters düştüğümüz olmuştur ama a partisi b partisi bizi pek ilgilendirmedi haber bile izlemez survivor izler
konu sahibi buı konun ucu cok acık ve farklı yerlere gidebilecek bir konu. her birey bunu kendi hesaplar kitaplar ve hayatına gecirir. dogrudur yanlıştır.Bunların hiçbiri değil. Zaten aslında tamamen benimle ve benim öznelimle alakalı. Elimde olmadan uzaklaşma yaşayabilirim, evet saygıysa saygı belki, kalbini asla kırmam ama ona karşı olan düşüncelerim ve bakış açım değişir işte. Hangisi doğru bilmiyorum, onu her şeye rağmen sevmeye devam etmek mi yoksa böyle bir konu yüzünden düşüncelerim değişmesi normal mi... Karışık kafam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?