cekilin olaya aciklik getiriyorum,
bu tamamen ailede nasil goruldugu ile alakali, benim ailemde annem ve babam kime ne takildigini dusunmezler, ellerinden imkan geldikce yaparlar, baskasindan da hediye geldi mi diye altin dondu mu diye kontrol etmezler.
ama esimin ailesinde altin takildi mi mutlaka ozellikle de esimin ailesi takip eder, eger karsidaki kisi geri altin takmazdiysa ya da hediye gelmediyse cok bozulurlar ve konusurlar mutlaka. kendileri de eger altin hediye vs takilmissa mutlaka karsilik olarak bir sey alirlar.
ilk evlendigimde bu altin almis vermis meselesine cok takmistim ve bana cok sacma geliyordu. esim de cok takmiyordu ama insanlar arasinda bu onemli, eger sen karsilik vermezsen ayip olur diyordu.
yani bu tamamen ailelerde nasil gorulduguyle alakali.
bana gore ailemin yaptigi, yani hediyenin hesabini yapmak daha mantikliydi. ama sonradan gordum ki bu konulari cok onemsemeyince kirilan insanlar oluyor. annemlerin arada karsilik vermeyi unuttugu insanlarin oldugunu ve kirilanlarin oldugunu bu altin meselesinde donen kompleks paralarin gidis gelisini inceledikten sonr anladim.
esimin ailesinin de bu altin gitti geldi meselesine de bastan gicik olmustum ama gordum ki onlar da bu konulari mesele yapsalar da, insanlarin gonullerini alma karsilik verme konusunda daha ince dusunuyorlar.
yani diyecegim o ki herkesin bu konuda farkli bir gorusu olabilir, herkesin hatalari kusurlari var, bazi insanlar altin vermeyi altin gunu mantigi gibi yani borc verme olarak goruyorlar. bunu da cok sorun yapmayin bence, insanlarin huyu degismez, ayrica herkesin de iyi oldugu bir yon vardir.