• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar...

Tek derdin bu olsun. Sen de kalbini karartma emin olmak için sormuştur.
Belki de...ama soyle birsey var ekstra olarak..dugun sonrasi kac gr altin taktigini abisine ozellikle tlf acip soylemisti ilerde esinle aranda bir mevzu olur belki sen bil demisti esime.belki bende bu yuzden boyle dusundum bu potansiyeli bir kez gordugum icin...

Belki de...ama soyle birsey var ekstra olarak..dugun sonrasi kac gr altin taktigini abisine ozellikle tlf acip soylemisti ilerde esinle aranda bir mevzu olur belki sen bil demisti esime.belki bende bu yuzden boyle dusundum bu potansiyeli bir kez gordugum icin...
Benim cevremde de boyle insanlar var.Onlar baska hesaplar pesinde olanlar .Ben de onceden iyi niyetle bakardim boyle seylere fakat, insanlarin art niyetlerini gordukce ,asil amaclarini anliyorsunuz.

Bosverin caninizi sıkmaya bile degmeyecek davranislar bunlar.

Benim cevremde de boyle insanlar var.Onlar baska hesaplar pesinde olanlar .Ben de onceden iyi niyetle bakardim boyle seylere fakat, insanlarin art niyetlerini gordukce ,asil amaclarini anliyorsunuz.

Bosverin caninizi sıkmaya bile degmeyecek davranislar bunlar.
Aklimin ucundan gecseydi boyle dusunme ihtimali o an orada acardim ya da esime verirdim orada acmasi icin.sonucta illa ki hediyelesecegiz yine ilerleyen zamanlarda bir daha ki altin hediyesini bana verirse alip oldugu gibi esime vericem orada ya da direkt abine ver canim dicem tesekkur edicem kendimi zan altinda hissetmek istemiyorum.nefret ediyorum boyle hesaplardan ucu besi arayan insanlardan.hicbise getirmeyedebilir ama yeter ki insanca davransin bana yeter ki samimi olsun hic onemli degil gerisi illa ki yapilir...

Her şeyi bu kadar zora sokup olumsuz düşünürseniz hayatın sizin için anlamını yitirmesi yakındır. Gayet olabilir bir şey bence sizin içiniz kötüyse demek ki neler neler gelmiş aklınıza

bazen çok emin olduğum halde evin dış kapısından dönüp düzleştiricinin fişini çekip çekmediğime bakıyorum. olabilir böyle şeyler. neden art niyet arıyosunuz ki?

Eşinizden daha önce bu tür bir ima gördünüz de mi böyle düşündünüz?

Her şeyi bu kadar zora sokup olumsuz düşünürseniz hayatın sizin için anlamını yitirmesi yakındır. Gayet olabilir bir şey bence sizin içiniz kötüyse demek ki neler neler gelmiş aklınıza
Icim kotu filan degil cok sukur..onun yerinde oldugumu dusundugumde boyle birseyden emin olamadgi varsaydigimda yapacagim hareket bana sormak olurdu.ozellikle abisine sormasi hediyeyi benim alip iceri gitmem esiminde hediyeye bakmamasindan kanynakli diye dusunmeme sebep oldu bu davranisi.dugun sonrasi taktigi altinin kac gram oldugunu abisine msj yazip yarin birgun esinle aranda mevzu olursa bilgin olsun su kadar gram taktik diyen bir kadin bu.belki boyle birsey olmasaydi bende bu olayi boyle yorumlamazdim..

bazen çok emin olduğum halde evin dış kapısından dönüp düzleştiricinin fişini çekip çekmediğime bakıyorum. olabilir böyle şeyler. neden art niyet arıyosunuz ki?
O baska birsey canim ama senin dedigini hepimiz yasiyoruz.ben sehirdisindan abimin evine gitsem ve gelmeden dugun hediyesi olarak arkadasima ceyrek almis olsam bile misafirlige gitmeden kutunun icindekini kontrol ederim cok basit birsey bu cunku.bir dugune bile katildgimda elli kere kontrol ediyorum ben elimdeki kutuyu

Eşinizden daha önce bu tür bir ima gördünüz de mi böyle düşündünüz?
Yoo hic boyle birsey olmadi.dedigim gibi dugunumuzde taktigi altinin graminin bilgisini paylasti abisi ile durduk yere su kadar taktik biz haberin olsun yarin birgun esinle aranda mevzu olur belki diye yazmisti.sadece boyle birsey olmustu.bende her yaptgi her aldginj altini mi cizmeye calisiyor diye boyle yorumladim belki bu olayi.cunki abisi gormedi o anda ne verdiklerini.benim gostermeyecegimi mi dusundu acaba dedim sonrasinda ozellikle sorunca anlamadim iste

cekilin olaya aciklik getiriyorum,
bu tamamen ailede nasil goruldugu ile alakali, benim ailemde annem ve babam kime ne takildigini dusunmezler, ellerinden imkan geldikce yaparlar, baskasindan da hediye geldi mi diye altin dondu mu diye kontrol etmezler.

ama esimin ailesinde altin takildi mi mutlaka ozellikle de esimin ailesi takip eder, eger karsidaki kisi geri altin takmazdiysa ya da hediye gelmediyse cok bozulurlar ve konusurlar mutlaka. kendileri de eger altin hediye vs takilmissa mutlaka karsilik olarak bir sey alirlar.

ilk evlendigimde bu altin almis vermis meselesine cok takmistim ve bana cok sacma geliyordu. esim de cok takmiyordu ama insanlar arasinda bu onemli, eger sen karsilik vermezsen ayip olur diyordu.

yani bu tamamen ailelerde nasil gorulduguyle alakali.
bana gore ailemin yaptigi, yani hediyenin hesabini yapmak daha mantikliydi. ama sonradan gordum ki bu konulari cok onemsemeyince kirilan insanlar oluyor. annemlerin arada karsilik vermeyi unuttugu insanlarin oldugunu ve kirilanlarin oldugunu bu altin meselesinde donen kompleks paralarin gidis gelisini inceledikten sonr anladim.

esimin ailesinin de bu altin gitti geldi meselesine de bastan gicik olmustum ama gordum ki onlar da bu konulari mesele yapsalar da, insanlarin gonullerini alma karsilik verme konusunda daha ince dusunuyorlar.

yani diyecegim o ki herkesin bu konuda farkli bir gorusu olabilir, herkesin hatalari kusurlari var, bazi insanlar altin vermeyi altin gunu mantigi gibi yani borc verme olarak goruyorlar. bunu da cok sorun yapmayin bence, insanlarin huyu degismez, ayrica herkesin de iyi oldugu bir yon vardir.

cekilin olaya aciklik getiriyorum,
bu tamamen ailede nasil goruldugu ile alakali, benim ailemde annem ve babam kime ne takildigini dusunmezler, ellerinden imkan geldikce yaparlar, baskasindan da hediye geldi mi diye altin dondu mu diye kontrol etmezler.

ama esimin ailesinde altin takildi mi mutlaka ozellikle de esimin ailesi takip eder, eger karsidaki kisi geri altin takmazdiysa ya da hediye gelmediyse cok bozulurlar ve konusurlar mutlaka. kendileri de eger altin hediye vs takilmissa mutlaka karsilik olarak bir sey alirlar.

ilk evlendigimde bu altin almis vermis meselesine cok takmistim ve bana cok sacma geliyordu. esim de cok takmiyordu ama insanlar arasinda bu onemli, eger sen karsilik vermezsen ayip olur diyordu.

yani bu tamamen ailelerde nasil gorulduguyle alakali.
bana gore ailemin yaptigi, yani hediyenin hesabini yapmak daha mantikliydi. ama sonradan gordum ki bu konulari cok onemsemeyince kirilan insanlar oluyor. annemlerin arada karsilik vermeyi unuttugu insanlarin oldugunu ve kirilanlarin oldugunu bu altin meselesinde donen kompleks paralarin gidis gelisini inceledikten sonr anladim.

esimin ailesinin de bu altin gitti geldi meselesine de bastan gicik olmustum ama gordum ki onlar da bu konulari mesele yapsalar da, insanlarin gonullerini alma karsilik verme konusunda daha ince dusunuyorlar.

yani diyecegim o ki herkesin bu konuda farkli bir gorusu olabilir, herkesin hatalari kusurlari var, bazi insanlar altin vermeyi altin gunu mantigi gibi yani borc verme olarak goruyorlar. bunu da cok sorun yapmayin bence, insanlarin huyu degismez, ayrica herkesin de iyi oldugu bir yon vardir.
Canim tabiki bunlar karsilikli seyler ne ben ne esim bunun altinda kalmayiz evelallah.zaten bir altin ne bizi zengin eder ne onlari fakir eder.hicbise getirmeseydi de benim yuzum asilmazdi gercekten benim icin cok daha onemli seyler var hayatta.benim takildigim konu benim saklayacagimi mi dusundu ya da abisine ozellikle vurgulamak mi istedi yine ben sunu taktim diye cunki orada abisi bakmadi bende ozellikle acip gostermedigim icin..yani boyle seylerden hoslanmiyorum keske bise getirmeseydi de benim aklima bunlar takilmasaydi..

takılmayın lütfen, hamilesiniz. ne mutlu tam altın ev hediyesi getirmişler.
istediğin şekilde kullanırsın. çoğu akraba ev sahibinin zevkini önemsemeden,
ev tekstili yada mutfak gereçleri getiriyor. bence çok düşünceli ince bir davranış.

Sen kutuyu açınca büyük altına vaoov falan dersin diye düşündüler belli ki :)

Öyle bi tepki vermeyince evham yapmış olabilirler

Ulan yoksa çeyrek takılacak yere yarım, yarım takılacak yere çeyrek mi verdik diye :D

Icim kotu filan degil cok sukur..onun yerinde oldugumu dusundugumde boyle birseyden emin olamadgi varsaydigimda yapacagim hareket bana sormak olurdu.ozellikle abisine sormasi hediyeyi benim alip iceri gitmem esiminde hediyeye bakmamasindan kanynakli diye dusunmeme sebep oldu bu davranisi.dugun sonrasi taktigi altinin kac gram oldugunu abisine msj yazip yarin birgun esinle aranda mevzu olursa bilgin olsun su kadar gram taktik diyen bir kadin bu.belki boyle birsey olmasaydi bende bu olayi boyle yorumlamazdim..
İii de siz önce yaşadığınız olaydan hiç bahsetmemişsiniz ki, eee dolayısıyla öncesi olmadan da dediğim gibi görünüyor.

arkadaşlar yeni ev aldık eşimin kardeşi ve eşi bize oturmaya geldi.başka bir şehirde yaşıyorlar normalde.neyse geldiklerinde ev hediyesi olarak tüm altın getirmişler otururken hayırlı olsun deyip kardeşi bana uzattı altın kutusunu bende teşekkür edip önce kendisini sonra eşini öptüm aynı şekilde eşimde öyle yaptı.gerek yoktu filan dedik.ben kutuyu aldım o an doğaçlama baktım aldım içeriye gittim ortaya koyamayacağım için yani.neyse ertesi gün kardeşi eşimi aramış ve emin olamadık biz iki tane altın almıştık birisi çeyrek birisi tümdü.gelmeden önce bir tanıdığa düğün hediyesi takmak için almıştık çeyreği.acaba karışmış mıdır diye aklımıza takıldı kusura bakma nolur sorulmaz ama böyle şeyler içimize dert oldu diye sormuş.eşimde henüz bakmadım eve gidince kontrol ederiz demiş.sonra bana söyledi bende tümdü dedim eve gidincede gösterdim.sonra aklıma takıldı acaba eşim orada bakmadığı için altına mı böyle söyleme gereği duydu ya da gördüğünden emin mi olmak istedi?bilmiyorum bana mı güvenmedi saklayacağımı mı düşündü ya da?siz olsanız ne düşünürdünüz?sonuçta diğer altını buraya gelmeden önce takmışlar e bunu da en azından eve gelmeden kontrol etmez mi insan açılamayacak bir şey değilki.bilmiyorum ya çok üzüldüm ama bu olayın üzerine benim için gerçekten böyle mi düşünmüştür ya da verdiği hediyeyi vurgulamak mı istedi abisine.keşke hiçbirşey getirmeselerdi:KK43:

Bu kadar düşünürseniz fazla yaşamazsınız allah korusun
Her şeyin altında bir neden aramayıN bence

Back
X