Fikirlerinizi söyleyin de belki içim rahatlar :)

6 sene İzmir'de yaşadım, şimdi İstanbul'dayım. İzmir'de yaşadıktan sonra hiçbir yer gözünüze o kadar güzel görünmeyebilir. İnsanı da, havası da, atmosferi de bir başkadır İzmir'in.
6 senenin ardından iş sebebiyle İstanbul'a geldik. İzmir'i özlüyorum, ileride geri döneriz diye hayal kuruyoruz ama bir yandan da insan her şeye alışıyor. Mutlu ve huzurlu olalım da, istediğim şehirde yaşayamamak dünyanın sonu değil diyorum.

İzmir güzel şehir ama iş alanı kısıtlı. Ne yazik ki kariyer peşindeysen Izmir sana göre değil, ama öyle bir dersin yoksa İstanbulda durma İzmire git yaşa. Benim elimde olsa İzmirde yaşardım.

esinle mutlu huzurlu olursan, kafani kemiren skntilarin(iz) olmazsa, yasadigin yere alisir ve orayi seversin de.. onemli olan icteki huzur..

ben üniversite bitince ailemin yanında 4 yıl çalıştım ve sonra evlenince ayrıldım ve hiç bilmediğim kimseyi tanımdığım yere geldim.zamanla çalıştığım yerden eşimin çalıştığı yerden arkadaşlıklar kurdum.ve şu an ailemden uzakta evliliğimi yürütmem daha iyi gibi.sorun yasamıyoruz ve cok mutluyuz cok şükür.aile yanında olsak belki karışacaklardı.bence paniğe gerek yok eşin yanında olacak sonuçta.istediğin zmnda istanbula gidersin

Bin defa dunyaya gelsem yine memleketimde yasamak isterim.Izmir hicbir sehirle karsilastirilamaz.Teklif dahi edilemez benim icin

Bende İstanbuldan başka yerde yapamam diyenlerdenim de İzmir başka

sevdiysen alıştıysan olur çok güzel şehir.

İşte biz de tam tüm olanakları zorlayalım dedik ki ortada zorlayacak olanak dahi kalmadı istemediğim yer, şimdi içimde kaldı. . Kültür - sanat etkinlikleri hakkında da hakkın var. Geçen ayın son 5 günü İzmir' de idim. Gitmeden önce erkek arkadaşıma, tiyatro bileti al da izleriz dedim. O benden önce bakmış bile. Taaa aralık 4' e kadar yok demişti. Olsun kusur o olsun razıyım ama sanırım sonralara kaldı hayalimiz ben gençken oralarda olmak isterdim, sonradan değil. Kısmet diyorum artık.

Doğma büyüme İstanbul'dayım ve Allah nasip ederse Temmuz'da kurtuluyorum. Tutturmuşlar bi İstanbul İstanbul diye. Açıkcası İstanbul denize kıyısı olanlara güzel geride kalanlara eziyet. İş ,okul derken İstanbul'u yaşamaya vaktimiz olmuyor, tatilde de kaçmaya çalışıyoruz. Eminim ki tatil için İstanbul'a geldiğimde daha fazla gezme imkanım olacak. Gideceğim ilde akran olarak kimseyi tanımıyorum ama zerre korkmuyorum, belki bir iş belki kurs derken yeni insanlarla tanışma fırsatım olacak. Tabi gideceğin şehrin büyükşehir belediyesi olmasına dikkat et, her zaman imkanlar fazla olacaktır. Benim yerleşeceğim ilde merkezde her türlü kültür-sanat etkinlikleri, gece hayatı, mağazalar, cafeler, turistler, mevcut. İstiklal Caddesi'nin kopyası bile mevcut, sıkılcagımı hiç sanmıyorum en azından İstabul'daki kadar tuhaf insanlar ve trafik gibi büyük bir derdim olmayacak

Cevap veriyorum evet her şeye değer.
Ben de İzmirliyim.

Yok yani başka yere adapte olamıyorum.
5 yıl kadar ayrı kaldım, dayanamadım geri döndüm ilk fırsatta.

Neden?

Çünkü rahat bir yerdir İzmir.
İnsanlara çekinmeden 40 kez bir yeri sorabilirsin, 40ında da tarif ederler, bir de üstüne çok rahat muhabbet kurarlar seninle Bazen arkandan gelirler bak bak o tarafa dön diye ,
Ve çok hoşgörülülerdir.
Mesela bizim sokakta yaşayan 2 travesti var.
Bildiğin 50-60 yaşındaki teyzelerle muhabbetleri var. Normal kuaföre gidiyorlar, teyze soruyor ne yemek yaptın vs.
Kimse kimseyi yadırgamıyor yani.
Özgürlükler var.
Gece rahat bir şekilde bir kadın olarak dışarı çıkabiliyorsun.
Asılan kesilen olmuyor, olsa dahi "defol git" deyince
"tamam abla" deyip gitmeyi biliyorlar
Ayrıca İstanbuldan ucuzdur, bir de 90 dakika içinde kullandığın tüm taşıtlar 00 basar
Ulaşımı kolaydır, ben öyle aman aman trafik görmedim hiç
Kısacası güzeldir ya hem büyük şehirdir ama hem de insanı hala o eski değerlerini yitirmemiştir mesela bizim mahallede hala aşağıya sepet sallayıp bakkaldan alışveriş yapma olayı var :)

gideceğiniz şehrin güzelliğinin mutlu olmanız açısından çok önemi yok.. yeri gelir küçük bir kasabada çok mutlu olursunuz dünyanın en güzel köşesinde mutsuz.. ailenizi ne sıklıkla görmek, ne kadar yakın olmak sizin için ihtiyaç olur bunu düşünün sadece.. ileride bebeğiniz olunca yalnız büyütmek zor olacaktır mesela.. çok elzem bi durum yoksa aileden farklı şehir bence seçilmemeli.. onlarında ileride ya da şimdi size ihtiyaçları olabilir.. aile ilişkilerinize vs göre değişir aklıma geldi olumsuz taraf sorduğunuz için.. annem babam için ülkesini bırakıp 80lerin türkiyesine gelmiş biri.. izmirde yaşamak tabiki zor olmaz ama iyi düşünmeli..

Merak ettim neresi burası?

Offff offf ! Kalkıp gidesim geldi yine . .

Yaşamak ayrı ziyaret etmek ayrı ama İstanbulda ve Ankarada bulunma fırsatım olmuştu. İstanbul gerçekten mükemmel aşık olunası bir şehir.
Ama içten bir şekilde doğma büyüme İzmirli olarak söylüyorum ki İzmir bambaşka :) Belki de biz burada büyüdüğümüz için öyle geliyor. Eğer gelme durumunuz varsa korkmayın derim,yaşanılası bir şehir.

Bir İzmirli olarak yazdıklarınıza tamamen katılıyorum.Trafik olayını da arefe günü hariç İzmirde hiç trafik yüzünden bir yere geç kalmadım.Dediğiniz gibi istenilen saatte dışarı cıkılabilir ve asılana da git deyince gitmesini biliyorlar :)

Ben İzmir'e aşık bir insanım.Eğer ki böyle bir şansın varsa kesinlikle ama kesinlikle kaçırma bu şansı.Ben de öğretmenim ve yıllardır tayinimi İzmir'e aldırmak için uğraşıyorum.Evet İstanbul'la kıyaslayınca biraz küçük amaaaa İstanbul'a bin basar her yönüyle.Bir kere İzmir'de karışıklık yoktur.Trafik elbette var ama sadece belli saatlerde..Şöööyle bi Konak'a,Alsancak!a gittin mi ruhu ferahlayıverir insanın..Akşamları sıkıldın mı,git Kıbrısşehitleri'ne,iki müzik dinle gel..İnsanların gerçekten hoş ve güleryüzlü olduğu,insana insan gibi değer verilen bir şehir İzmir.. Aaahh ahh keşke benim de böyle bi şansım olsaydı...

iki şehirde çoook uzun süreler bulunmuş biri olarak söylüyorum; izmir büyük bir köy, gelişmiş bir şehir değil, belediyesi iyi çalışmıyor. istanbul dünyanın en güzel şehri bence. orada yaşadığını hissediyorsun.

Köy demek biraz fazla olmuş sanki ama herkesin kendi fikri tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…