- Konu Sahibi efnan mira
-
Ohoo yine en basit sorunu yazmışsınız. Asıl mesele ayrıntıda. Çalışmama izin vermiyor ne demek. Sizin çalışmak icin koca izninize mi ihtiyacınız var.Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
Ama evlenirken bu sarti soyledi bana ben hastayim ve eve gelimce seni girmek isterim yipranmani istemem dedi kader bilmiyorum ozel de asla izin vermiyor ama kamuya atanirsan kendi meslegini yap dedi meselaOhoo yine en basit sorunu yazmışsınız. Asıl mesele ayrıntıda. Çalışmama izin vermiyor ne demek. Sizin çalışmak icin koca izninize mi ihtiyacınız var.
Evlilik demek, ortak bir hayatta birbirinize uyum sağlamak demek. Siz biraz vereceksiniz, o biraz verecek. Ortada buluşacaksınız.
Eğer bu denge yoksa şu an küçük olan sorunlar büyüdükçe büyür. En başından biz bu dengeyi sağlayamacağız diyorsanız, bu evlilikten çok bir şey beklemeyin.
Çok değişik ve zor bir eş yapısı. Öncelikle sizin ailenizle gelip gitmenizi istemiyorsa kendi ailesine karşı nasıl ? Ayrıca kimi ne ilgilendirir başkasının hayatı ailesi falan, neden anne babanıza ablanıza eniştenize laf söylemesine müsade ediyorsunuz. Direkt sana ne, neden seni ilgilendiriyor desenize, ayy çok sinirlendim
Anlamamissiniz ama haftada bir cok değilmi arkadaslar siz haftada bir eşinizin ailesi ile görüşmek istermisiniz adam demekki bikmis surekli koloni gibi yasamaktan belli ki arkdasta herseyi ailesind anlatan bir tip aynisini erkek yapsa cildirirsiniz ablasi da bu sebepten boşanmış aile yapılarına bi tuaflik yokmu sizce deKronik hastaligi olan insanlarda niyeyse boyle bi ice kapaniklik olusuyor, sanki hayattan zevk almalari yasakmis gibi sürekli bunalimli takiliyorlar.
Cok yorucu bir esiniz var, Allah sabir versin.
Hangi kelimemde hakaret var anlamayadim. Ya da kırıcılık. Görüşme sıklığınız fazla demişim. Istemiyor olabilir demişim.Yani lutfen kelimelerinizi duzgub secerseniz ablam bu sebep derken zaten gurbetdeydi biz hic gidemiyorduk arabasi yok babamin ablam lafciligi her seyi basina kalkmasi sebbepli bosandi tesekkur ederim yorum yaparken kirici olmayi tercih etmeyin lutfen guzel kelimeler secinc
Ben kaynanamlaea evimiz daha yakin bes dk haftada uc gun gidiyorum temizlik vs yapiyorum ama annemler bir saat iki otobus oraya o kadar da gitmiyorum tabi kendi hic demedi git annemlere diye ama onlar da tek gelince mutlu oluyrolar diye gidiyorum esimden de bu kadarini beklemiyorum zatenAnlamamissiniz ama haftada bir cok değilmi arkadaslar siz haftada bir eşinizin ailesi ile görüşmek istermisiniz adam demekki bikmis surekli koloni gibi yasamaktan belli ki arkdasta herseyi ailesind anlatan bir tip aynisini erkek yapsa cildirirsiniz ablasi da bu sebepten boşanmış aile yapılarına bi tuaflik yokmu sizce de
Çalışmanıza izin vermeyen insanla evlenerek büyük hata yapmışsınız maalesef. Tamamen kendine muhtaç bırakıyor sizi. Öncelikle bu sorunu çözmeye çalışın. Çocuk için de beklemek istemez sonra da zaten müebbet cezalısınız.Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
Pardon anlamadığımı iddia ettiğiniz kısım neresi?Anlamamissiniz ama haftada bir cok değilmi arkadaslar siz haftada bir eşinizin ailesi ile görüşmek istermisiniz adam demekki bikmis surekli koloni gibi yasamaktan belli ki arkdasta herseyi ailesind anlatan bir tip aynisini erkek yapsa cildirirsiniz ablasi da bu sebepten boşanmış aile yapılarına bi tuaflik yokmu sizce de
Niye kayın validenize temizlik yapıyorsunuz hizmetcimisinuz siz baştan alıştırmayın nasil evlilik yapip nasil insanlarla bir aradasiniz yahu hic mi kıymetiniz yok sizin kendi hayatınız yok birdr haftada uc gun gelin değil hizmetçi almislar sizi haberiniz varmiBen kaynanamlaea evimiz daha yakin bes dk haftada uc gun gidiyorum temizlik vs yapiyorum ama annemler bir saat iki otobus oraya o kadar da gitmiyorum tabi kendi hic demedi git annemlere diye ama onlar da tek gelince mutlu oluyrolar diye gidiyorum esimden de bu kadarini beklemiyorum zaten
Ablamin bosanma sebebi esincok sinirliydi ustune polisti görücü usulüyle evlendi ben ondan kucuktum ilk ben evlenince o da cok uzuldu haliyle ve evet dedi karisik o durum aslinda sonrasinda da evet cok sevdi ama ablam esinlaf edecek diye bizimle telefonsa dahi konusmazdi bir kere gittik sadece mesela evine en basit yani annenler neden kahvaltintakimk almadi diye laf eden bi tipti babamin durumu iyi degildi dort kiziz biz ve diger ablam yeni evlendi arasinbenimle bir ag diger ablam benden bir ay sonra evlendi yetisemedi adam anlayis yoktu yaniAnlamamissiniz ama haftada bir cok değilmi arkadaslar siz haftada bir eşinizin ailesi ile görüşmek istermisiniz adam demekki bikmis surekli koloni gibi yasamaktan belli ki arkdasta herseyi ailesind anlatan bir tip aynisini erkek yapsa cildirirsiniz ablasi da bu sebepten boşanmış aile yapılarına bi tuaflik yokmu sizce de
Hanımefendi ablanizi bilmem ben sizi diyorum neden kayınvalidenize hizmetci oluyorsunuz bu bir ikincisi surekli iki tarafla da icli disli olmak bu kadar iyi degil daha siz aile olamamizsiniz ki gerçekten buna evlilik mi diyorsunuzAblamin bosanma sebebi esincok sinirliydi ustune polisti görücü usulüyle evlendi ben ondan kucuktum ilk ben evlenince o da cok uzuldu haliyle ve evet dedi karisik o durum aslinda sonrasinda da evet cok sevdi ama ablam esinlaf edecek diye bizimle telefonsa dahi konusmazdi bir kere gittik sadece mesela evine en basit yani annenler neden kahvaltintakimk almadi diye laf eden bi tipti babamin durumu iyi degildi dort kiziz biz ve diger ablam yeni evlendi arasinbenimle bir ag diger ablam benden bir ay sonra evlendi yetisemedi adam anlayis yoktu yani
Ama evlenirken bu sarti soyledi bana ben hastayim ve eve gelimce seni girmek isterim yipranmani istemem dedi kader bilmiyorum ozel de asla izin vermiyor ama kamuya atanirsan kendi meslegini yap dedi mesela
Kafa yapılarımız çok farklı. Siz beni ben sizi anlayamayacağım. Haftada 3 gün kv evine gitmeniz de normal degil mesela. Ne işiniz var. Sizin kendi hayatınız, ozeliniz yok mu? Hic evimin keyfini çıkarayım, arkadaslarimla vakit gecireyim vs demiyorsunuz. Zaten çalışmamaya tamam demeniz başlı başına sıkıntı.Ben kaynanamlaea evimiz daha yakin bes dk haftada uc gun gidiyorum temizlik vs yapiyorum ama annemler bir saat iki otobus oraya o kadar da gitmiyorum tabi kendi hic demedi git annemlere diye ama onlar da tek gelince mutlu oluyrolar diye gidiyorum esimden de bu kadarini beklemiyorum zaten
Hayir babamlarin arabasinyok babam cekinir zaten ve buraya iki otobusle anca gelebiliyotlar o yuzden iki haftada bir anca gelirler onlar gelemeyimce ben gitmek istiyorum ona soyleniyor surekli her tartismada evet bazen cok aci ama esminin bizim evde kamera oldugunu düşünüyorum her seyi cekil sonrasinda yuzume vuran ciddi sekilde konustum ama duzlmedi bu ikinciAileniz çok sık gidip geliyor mu? Eğer her hafta geliyorlarsa eşiniz haklı. Aynısı onu ailesi içinde geçerli. Eğer onun ailesi de sık geldiği halde sizinkilere laf ediyorsa yaptığı doğru değil. Birde her tartışmada ailenizle ilgili kusurları yüzünüze vurmamasi için ciddi bir şekilde uyarın. Düzelmese de yolunuza bakın. Eşiniz düzelmedende asla çocuk yapmayın.
Ya yaslilar 65 varlar gitmedigimde laf oluyor esim de olgun segil bu konuda bir arkamda dursa bazen bakiyorum tam tersi yemek yapiyor tekiz siz de gelin yiyin falan cocugum suan icin istesemde olmuyor zaten o da ayri bir derdimKafa yapılarımız çok farklı. Siz beni ben sizi anlayamayacağım. Haftada 3 gün kv evine gitmeniz de normal degil mesela. Ne işiniz var. Sizin kendi hayatınız, ozeliniz yok mu? Hic evimin keyfini çıkarayım, arkadaslarimla vakit gecireyim vs demiyorsunuz. Zaten çalışmamaya tamam demeniz başlı başına sıkıntı.
Tek anlaşılır tavsiyem, atanmadan ve yılları devirmeden çocuk yapmayın.
Bende kalabalık, insan sevmem mesela, misafir vb. Eşim bayılır misafir ağırlamaya ama huyumu bildiği için çağırmaz kimse, dışarda arkadaşları ile görüşür, bende aileme kendim giderim eşimde ayda yılda bir gelir, demem o ki her ailenin dinamiği farklı, ortak bir yol bulun, ailen eşin evde değilken gelsin ayda birde o varken gelirler.Arkadaşlar ben 7 aylik evliyim ve esimle iki yil konuşarak severek evlendik ya ben bilmedigim bazi huylari var ve kafayi yiyeceğim devam etsem düzelir mi ya da katlanilabilir mi ya da yillarimi heba etmek de istemiyorum 25 yaşındayım çocuğumuz da yok sorun su esim annem ve kardesimin cok gelmesini ve bizim de cok gitmemisi istemiyor haftada bir yeter beb kalabaliksan hoslanmam diyor ve diger sorun da kavga ettik diyelim o kavga dışındaki bütün her şeyi söylüyor mesela ablan enistene boyle davraniyor annen babana bunu diyor haklisin diyemiyorum hakli olsa bile ailem sonra da beni es olarak gorup haklisin demiyorsun diykr kendi kati ailesine karsi hatalarini her seyini soyluyor ben hoslqnmiyorum hakli sa olsa ailemi elestirmesini ailem esinle iyi ol biz gerekirse cok gelmeyiz diyorlar zaten haftada bir anca geliyorlardi ama bu sekilde yurur mu sizce ya eşimi seviyorum evet ama ömürlük bir yol bu cimri degildir gelseler elinden geleni yapar agirlar isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine hunun icin deger mi yuva yikmak mesela duzerlir mi acaba
Anlatmiytoum ama annemelr ogullari gibi goruyor aile olduk yeri geldi kendi sahit oluyor kavgaya falanYa bana haftada bir cok mesela bireyselligi seven biriyim esiniz de sanırım öyle yasitmisiz sana tavsiyem eşinle ilgili sorunları ailene anlatmaman gerekiyor
Son bir defa konuşun ve aileniz ile ilgili yada kendinizle ilgili hiç bir şeyi anlatmayın. Baktınız düzelmedi ona göre kararınız verin.Hayir babamlarin arabasinyok babam cekinir zaten ve buraya iki otobusle anca gelebiliyotlar o yuzden iki haftada bir anca gelirler onlar gelemeyimce ben gitmek istiyorum ona soyleniyor surekli her tartismada evet bazen cok aci ama esminin bizim evde kamera oldugunu düşünüyorum her seyi cekil sonrasinda yuzume vuran ciddi sekilde konustum ama duzlmedi bu ikinci
Lafta olsun kıyamette kopsun oldu pasam uc gun temizlik yemek benim ailem geldiginde olay olacak niye tepki koymuyorsunuz agziniz diliniz yokmuYa yaslilar 65 varlar gitmedigimde laf oluyor esim de olgun segil bu konuda bir arkamda dursa bazen bakiyorum tam tersi yemek yapiyor tekiz siz de gelin yiyin falan cocugum suan icin istesemde olmuyor zaten o da ayri bir derdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?