Fikrinize ihtiyacım var

Yani her yoruma açığım fikrinizi onemsiyorum ama benimsemem bu yola cikmazdim sadece biras yoruldum sanirim surekli ben fedakarlık yapiyirmusum gibi hissediyorum
Hanımefendi haftada bir bile çokkennhaftada birkaç kez ailece buluşmak çok garip. Bu durumda ortada evlilik kalmaz. Eşinizin başbaşa piknik istemesi de normal. Eşiniz sizi tanıdı sevdi evlendi aileniz ona tamamen yabancı. Yeni tanıdığı insan grubu. Ek olarak kafası lamıyor sohbet sarmıyor olabilir. Siz gidin buluşun arada eşiniz de dahil olsun. Ama kimseyi buna zorlayamazsınız. Size davet ederseniz de zaten bulunması gerekir eşinizin. Siz ayda bir davet edin..haricinde de tek gidin ailenize. Eşinizin talebi çok normal

Cok kavga ettim suan ble iki gundur konusmuyoruz gitme ben sana annemlere git mi diyorum diyor babasi cok baskin zaten soyleniyor diye oraya da gitmek istemiyor yeri geliyor ben kuserler diye zorla oraya goturuyirum yani yemin ederim ben olmasam esim ailesine gidip gelmez arayi yapan bendim

...isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine
Eşinizle evliliğinizi devam ettirme nedeniniz sevginiz, aşkınız değil de aile evinize dönerseniz babanızın evi geçindirmekte zorlanacak olması mı ? Tek kaygınız buysa siz de ablanız da işe girerseniz, rahatlıkla geçinirsiniz ailecek.

Ya yaslilar 65 varlar gitmedigimde laf oluyor esim de olgun segil bu konuda bir arkamda dursa bazen bakiyorum tam tersi yemek yapiyor tekiz siz de gelin yiyin falan cocugum suan icin istesemde olmuyor zaten o da ayri bir derdim
Ya bir insan kendine bu hayatı nasıl reva görür asla anlamıyorum, Allah akıl fikir versin ya. Eş ailesinin evinden çıkmayıp hizmetçiliklerini yapıyosun, çalışmana izin vermiyo eve kapatmış, ailene laf ediyo bir de belli ki koştura koştura çok lazım gibi çocuk denemeye ve dertlenmeye de başlamışsın. Yarın öbür gün aman çocuğum var aman hiç çalışma hayatım olmadı nasıl boşanayım diye ağlanmaya başlarsın

Hayir ailem cok uzulecek ablam zaten bir senelik evliydi sevgim var tabiki

Ben eşinizi haksız görmedim. Kalabalığı sevmiyor olabilir ki bu çok normal.Siz daha yeni yeni kendi evliliğinizi oturtuyorsunuz. Birbirinizin farklı yönlerini göreceksiniz, biraz o gelecek biraz siz gideceksiniz.
Bu konuyu şöyle açsaydınız "daha yeni evliyim ama kv ve görümcem her hafta bizde" deseydiniz herkes ne alaka ya yeni evlilerin evine bu kadar da gidilmez ki canım diyeceklerdi.
Hep erkeklere kızıyoruz annesi memeden kessin sonra evlendirsin diye ama burada hala baba evinden çıkamamış olmak var sizde.

Yapmayın niye yapıyorsunuz ah biz kadınlar hakikaten sürünüyoruz belaya evlatlık görevini esiniz yerine getirsin siz değil evet esiniz Oraya da gitmek istemiyorsa net bireysel takılmayı seven biri eşinizle takilin evinizle ilgilenin es ailesini boşverin önce siz aile olun

Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
Asıl bu konuda kavga etmeniz lazım. Kim ne hakla çalışma der. Haddi değil bir defa. Kaldıki girin çalışın. Ekonomik özgürlük çok önemli

Yaptiginiz her hareket falso.
Birincisi haftada bir aileyle gorusmek yeter de artar adam fazlasini istemiyosa zorlamayin.
İkincisi ailesine haftada uc gun gidip temizlik yapmak ne alakaya maydonoz? İster laf olsun ister soz haftada bir ya da iki haftada bir yeter. Esimle aralarini ben yapiyorum diyosunuz allahtan belanizi mi ariyosunuz gitmek istemiyosa gitmesin size ne?
Calismaniza izin vermiyor kismina yorum bile yapmiyorum zaten isiniz gucunuz olsa o mesguliyetle ne kendi ailenizi ne de temizligini yaptiginiz es ailesini dusunursunuz bu kadar. Temeldeki sorun bu. Calisin. ve cocuk yapmayin.

Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
İlk mesajınızda anlattığınız şeyler aşılabilir gelmişti ama çalışmaya izin vermemek (sanki onun karar verebileceği bir konuymuş gibi) bence korkunç. İleride baskısı artar bunun ben söyleyeyim. Ayağımın altını bile öper denen adamlar tam da böyle çıkıyor zaten.

ben açıkçası gelme gitme konusunda eşiniz gibi düşünüyorum sanırım. evlendiğimde eşimin ailesine araçla 20dk mesafede oturacağımız belliydi ve eşimin ailesi bizim gibi değiller birbirlerine aşırı bağlılar ve amcalar,teyzeler, halalar, kuzenler,komşular..... vs vs herkes gelmeli gitmeli her olayda beraberler,biz öyle değiliz yani. evlenmeden şart koşmuştum ben öyle hafta bir hadi annemlere gidelim günü istemem sen istiyorsan git ama her zaman benden bunu bekleme dedim açık açık. tabi evlendikten sonra işler değişti ve biz bi şekilde haftada 1 2 3 hatta 4 görüşür olduk. ben deliridm artık hem ailesine hem eşime yeter dedim istemiyorum çünkü, ayrıca bence normal de değil bi haftasonum var mutlaka bi gününde kahvaltıya gitmek istemiyorum mesela eşimle olmak evimde olmak istiyorum ki evime alışmam düzenimi oturtmam zor oldu bu sebeple. kendi ailemle de istemem ayrıca ben bireyselliği seviyorum evimi seviyorum yani.

Ohooo sorunlar konuştukça ortaya çıkıyor.

Haftada bir gorusmek zaten yeterki daha fazlasina ne gerek var siz ona tamam diyin ama ailenizi elestirmesin her kavgada oda kendini torpulesin anlaisn yani ayrica her hafta dizin aileniz sizemi geliyor siz gidin birkac saat oturun kalkin ara sirada tek gidersiniz bu asilmayacak bir sorun degilki

Sanki eşimi tarif ettin.
Hep ailemin gelip gitmesine laf etti.
Tamam madem öyle ikimiz aileside özel günler dışında gelmeyecek dedim. ( benim ailem zaten şehit dışında)
Ya eşinle dans etmeyi öğreneceksin,yada yolunu değiştireceksin…

sizin durumunuzda eşiniz benim gibi düşünüyor olabilir. ben tek sıkıntılı durumu çalışmanıza 'izin' vermemesini görüyorum o ne demek yani o sizin sahibiniz mi? çok mu iyi maddi durumunuz, yarın bi gün boşansanız ne yapacaksın? hayat bu belki bu sebeple değil ama olabilir yani ortada işsiz parasız pulsuz kalacaksınız aileniza yük olmayı istemediğiniz için de sineye çekmek zorunda kalacaksınız bazı şeyleri,neden? kamuya atanın bi şekilde çocuk da yokmuş kasın biraz kendiniz için yapın bunu asıl savaş vermeniz gereken konu bu.

problemler çözülür ortak bi yol bulunur ama neden mesela eş ailesine zorla götürüyorsunuz eşinizi? böyle bi misyonu neden edindiniz kendinize? adam istemiyor eş ailesi de sorun etmiyorsa herkes sizin gibi içli dışlı olmak zorunda değil ki. ben eşinizde bu konuda adaletsizlik göremedim. anlattıklarınıza bakılırsa sadece sizinle vakit geçirmek isteyen bi eş görüyorum. ailenize saygısızlığı yok kendi ailesini kayırdığı yok. sana da haftada 3 gün gidip temizlik yap demiyor kendin gidiyorsun ki bence büyük hata. piknik o bu sürekli oluyorsa istememesi normal,ha siz ille de gitmek istiyorum ben de böyleyim diyorsanız haklısınız nasıl ki istemiyorsa siz de isteyebilirsiniz sonuçta.

bence çözüm oturup konuşup orta yolu bulmanızda biraz o biraz siz taviz vereceksiniz. ama çalışma konusu önemli o konuda taviz vermeyin ve ekonomik özgürlüğünüzü alın.aileniz hakkında konuşmasına da izin vermeyin.

(yanlışlıkla gönderdiğim için yorumum yarım kalmış :)

Son düzenleme:
Bende eşiniz gibiyim, evimde kim olursa olsun misafir sevmem, bende kimseye gitmem. Beraber olmaktan keyif aldığım kişiyle başbaşa takılmak isterim.

Eğlenceli, enerjik, pozitif eli aşırı açık biriyim ama kalabalık sevmiyorum işte. Bu bir karakter özelliği sadece. Ailelerin haftada bir gelmesi az değil ayrıca, kabile gubi yaşamak beni bunaltiyor, bireysel olarak sevdiğim kişiyle zaman geçirmeyi daha çok seviyorum, tamam sosyal canlılarız ama bazılarımız da bu şekilde sosyallesmekten hoşlanıyor..

En çok dikkatimi çeken haftada bir gidip gelmeyi az bulmanız oldu, her gün ailenizle mi görüşmek istiyorsunuz ya da haftada iki üç gün,
sürekli ev gezmesi yapacaksanız evlenmeyip ailenizle yaşasaydınız ya keşke, sürekli gitmek istiyorum sürekli gelmek istiyorlar dediğiniz için
eşiniz ailenize karşı cephe almış işte, o yüzden her tartışmada da onları öne sürüp hıncını alıyor belli ki, yaptığı doğru demiyorum
kesinlikle ama sizin yaptığınız da doğru değil. Bir de 7 aylık evlisiniz bırakın gelmeyi gitmeyi de evliliğe ve birbirinize alışmaya çalışın önce.

Haftada bir bence gayet normal ben de eski eşimle sürekli bu yüzden kavga ederdik hep de aileyle olunmaz ki gidersin gelirsin elbet. Sizin belki aile bağı gidip gelmeniz çok sıktır ama eşinizin öyle olmayabilir. Haftada bir size yetmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…