- 2 Kasım 2023
- 2.637
- 4.742
- 53
- 31
- Konu Sahibi efnan mira
-
Hanımefendi haftada bir bile çokkennhaftada birkaç kez ailece buluşmak çok garip. Bu durumda ortada evlilik kalmaz. Eşinizin başbaşa piknik istemesi de normal. Eşiniz sizi tanıdı sevdi evlendi aileniz ona tamamen yabancı. Yeni tanıdığı insan grubu. Ek olarak kafası lamıyor sohbet sarmıyor olabilir. Siz gidin buluşun arada eşiniz de dahil olsun. Ama kimseyi buna zorlayamazsınız. Size davet ederseniz de zaten bulunması gerekir eşinizin. Siz ayda bir davet edin..haricinde de tek gidin ailenize. Eşinizin talebi çok normalYani her yoruma açığım fikrinizi onemsiyorum ama benimsemem bu yola cikmazdim sadece biras yoruldum sanirim surekli ben fedakarlık yapiyirmusum gibi hissediyorum
Lafta olsun kıyamette kopsun oldu pasam uc gun temizlik yemek benim ailem geldiginde olay olacak niye tepki koymuyorsunuz agziniz diliniz yokmu
Arkadaşlar ben 7 aylik evliyim ve esimle iki yil konuşarak severek evlendik ya ben bilmedigim bazi huylari var ve kafayi yiyeceğim devam etsem düzelir mi ya da katlanilabilir mi ya da yillarimi heba etmek de istemiyorum 25 yaşındayım çocuğumuz da yok sorun su esim annem ve kardesimin cok gelmesini ve bizim de cok gitmemisi istemiyor haftada bir yeter beb kalabaliksan hoslanmam diyor ve diger sorun da kavga ettik diyelim o kavga dışındaki bütün her şeyi söylüyor mesela ablan enistene boyle davraniyor annen babana bunu diyor haklisin diyemiyorum hakli olsa bile ailem sonra da beni es olarak gorup haklisin demiyorsun diykr kendi kati ailesine karsi hatalarini her seyini soyluyor ben hoslqnmiyorum hakli sa olsa ailemi elestirmesini ailem esinle iyi ol biz gerekirse cok gelmeyiz diyorlar zaten haftada bir anca geliyorlardi ama bu sekilde yurur mu sizce ya eşimi seviyorum evet ama ömürlük bir yol bu cimri degildir gelseler elinden geleni yapar agirlar isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine hunun icin deger mi yuva yikmak mesela duzerlir mi acaba
Eşinizle evliliğinizi devam ettirme nedeniniz sevginiz, aşkınız değil de aile evinize dönerseniz babanızın evi geçindirmekte zorlanacak olması mı ? Tek kaygınız buysa siz de ablanız da işe girerseniz, rahatlıkla geçinirsiniz ailecek....isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine
Ya bir insan kendine bu hayatı nasıl reva görür asla anlamıyorum, Allah akıl fikir versin ya. Eş ailesinin evinden çıkmayıp hizmetçiliklerini yapıyosun, çalışmana izin vermiyo eve kapatmış, ailene laf ediyo bir de belli ki koştura koştura çok lazım gibi çocuk denemeye ve dertlenmeye de başlamışsın. Yarın öbür gün aman çocuğum var aman hiç çalışma hayatım olmadı nasıl boşanayım diye ağlanmaya başlarsınYa yaslilar 65 varlar gitmedigimde laf oluyor esim de olgun segil bu konuda bir arkamda dursa bazen bakiyorum tam tersi yemek yapiyor tekiz siz de gelin yiyin falan cocugum suan icin istesemde olmuyor zaten o da ayri bir derdim
Hayir ailem cok uzulecek ablam zaten bir senelik evliydi sevgim var tabikiEşinizle evliliğinizi devam ettirme nedeniniz sevginiz, aşkınız değil de aile evinize dönerseniz babanızın evi geçindirmekte zorlanacak olması mı ? Tek kaygınız buysa siz de ablanız da işe girerseniz, rahatlıkla geçinirsiniz ailecek.
Yapmayın niye yapıyorsunuz ah biz kadınlar hakikaten sürünüyoruz belaya evlatlık görevini esiniz yerine getirsin siz değil evet esiniz Oraya da gitmek istemiyorsa net bireysel takılmayı seven biri eşinizle takilin evinizle ilgilenin es ailesini boşverin önce siz aile olunCok kavga ettim suan ble iki gundur konusmuyoruz gitme ben sana annemlere git mi diyorum diyor babasi cok baskin zaten soyleniyor diye oraya da gitmek istemiyor yeri geliyor ben kuserler diye zorla oraya goturuyirum yani yemin ederim ben olmasam esim ailesine gidip gelmez arayi yapan bendim
Asıl bu konuda kavga etmeniz lazım. Kim ne hakla çalışma der. Haddi değil bir defa. Kaldıki girin çalışın. Ekonomik özgürlük çok önemliÇalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
Ailenizi bu kadar dinlediniz mi acaba ? Eşiniz çok mu zengin ?Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
İlk mesajınızda anlattığınız şeyler aşılabilir gelmişti ama çalışmaya izin vermemek (sanki onun karar verebileceği bir konuymuş gibi) bence korkunç. İleride baskısı artar bunun ben söyleyeyim. Ayağımın altını bile öper denen adamlar tam da böyle çıkıyor zaten.Çalışmıyorum izin vermiyor lisans mezunuyum saglik mesela yani olgun bi yapisi yok kavga esnasinda mesela en buyik sorun bu gitme gelme konusunda asarim belki ama
Ohooo sorunlar konuştukça ortaya çıkıyor.Niye kayın validenize temizlik yapıyorsunuz hizmetcimisinuz siz baştan alıştırmayın nasil evlilik yapip nasil insanlarla bir aradasiniz yahu hic mi kıymetiniz yok sizin kendi hayatınız yok birdr haftada uc gun gelin değil hizmetçi almislar sizi haberiniz varmi
Sanki eşimi tarif ettin.Arkadaşlar ben 7 aylik evliyim ve esimle iki yil konuşarak severek evlendik ya ben bilmedigim bazi huylari var ve kafayi yiyeceğim devam etsem düzelir mi ya da katlanilabilir mi ya da yillarimi heba etmek de istemiyorum 25 yaşındayım çocuğumuz da yok sorun su esim annem ve kardesimin cok gelmesini ve bizim de cok gitmemisi istemiyor haftada bir yeter beb kalabaliksan hoslanmam diyor ve diger sorun da kavga ettik diyelim o kavga dışındaki bütün her şeyi söylüyor mesela ablan enistene boyle davraniyor annen babana bunu diyor haklisin diyemiyorum hakli olsa bile ailem sonra da beni es olarak gorup haklisin demiyorsun diykr kendi kati ailesine karsi hatalarini her seyini soyluyor ben hoslqnmiyorum hakli sa olsa ailemi elestirmesini ailem esinle iyi ol biz gerekirse cok gelmeyiz diyorlar zaten haftada bir anca geliyorlardi ama bu sekilde yurur mu sizce ya eşimi seviyorum evet ama ömürlük bir yol bu cimri degildir gelseler elinden geleni yapar agirlar isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine hunun icin deger mi yuva yikmak mesela duzerlir mi acaba
sizin durumunuzda eşiniz benim gibi düşünüyor olabilir. ben tek sıkıntılı durumu çalışmanıza 'izin' vermemesini görüyorum o ne demek yani o sizin sahibiniz mi? çok mu iyi maddi durumunuz, yarın bi gün boşansanız ne yapacaksın? hayat bu belki bu sebeple değil ama olabilir yani ortada işsiz parasız pulsuz kalacaksınız aileniza yük olmayı istemediğiniz için de sineye çekmek zorunda kalacaksınız bazı şeyleri,neden? kamuya atanın bi şekilde çocuk da yokmuş kasın biraz kendiniz için yapın bunu asıl savaş vermeniz gereken konu bu.ben açıkçası gelme gitme konusunda eşiniz gibi düşünüyorum sanırım. evlendiğimde eşimin ailesine araçla 20dk mesafede oturacağımız belliydi ve eşimin ailesi bizim gibi değiller birbirlerine aşırı bağlılar ve amcalar,teyzeler, halalar, kuzenler,komşular..... vs vs herkes gelmeli gitmeli her olayda beraberler,biz öyle değiliz yani. evlenmeden şart koşmuştum ben öyle hafta bir hadi annemlere gidelim günü istemem sen istiyorsan git ama her zaman benden bunu bekleme dedim açık açık. tabi evlendikten sonra işler değişti ve biz bi şekilde haftada 1 2 3 hatta 4 görüşür olduk. ben deliridm artık hem ailesine hem eşime yeter dedim istemiyorum çünkü, ayrıca bence normal de değil bi haftasonum var mutlaka bi gününde kahvaltıya gitmek istemiyorum mesela eşimle olmak evimde olmak istiyorum ki evime alışmam düzenimi oturtmam zor oldu bu sebeple. kendi ailemle de istemem ayrıca ben bireyselliği seviyorum evimi seviyorum yani.
Bende eşiniz gibiyim, evimde kim olursa olsun misafir sevmem, bende kimseye gitmem. Beraber olmaktan keyif aldığım kişiyle başbaşa takılmak isterim.Kendi ailesine de öyle kendi annesi babası da cok gelmezler ablasinin uc cocugu var basim agriyor diye cok gelsin gitsin istemiyor ya bilmiyorum kafam cok karışık bana karsi cok merhametli mesela bilmiyorum yeri gelir ayagimin altini oper yorulduğum zaman ve ileri derece hemofili hastasi ilac aliyor haftada uc gun damardan ona ragmen ben hic merhametini severek evlendim ben sıkılıyorum gelsinler ama sık gelip gitmesinler istiyor piknik falan ailemle gitsek cogu zaman buz senle bas basa gidelim napacaz kalabaligi diyor
Arkadaşlar ben 7 aylik evliyim ve esimle iki yil konuşarak severek evlendik ya ben bilmedigim bazi huylari var ve kafayi yiyeceğim devam etsem düzelir mi ya da katlanilabilir mi ya da yillarimi heba etmek de istemiyorum 25 yaşındayım çocuğumuz da yok sorun su esim annem ve kardesimin cok gelmesini ve bizim de cok gitmemisi istemiyor haftada bir yeter beb kalabaliksan hoslanmam diyor ve diger sorun da kavga ettik diyelim o kavga dışındaki bütün her şeyi söylüyor mesela ablan enistene boyle davraniyor annen babana bunu diyor haklisin diyemiyorum hakli olsa bile ailem sonra da beni es olarak gorup haklisin demiyorsun diykr kendi kati ailesine karsi hatalarini her seyini soyluyor ben hoslqnmiyorum hakli sa olsa ailemi elestirmesini ailem esinle iyi ol biz gerekirse cok gelmeyiz diyorlar zaten haftada bir anca geliyorlardi ama bu sekilde yurur mu sizce ya eşimi seviyorum evet ama ömürlük bir yol bu cimri degildir gelseler elinden geleni yapar agirlar isin kotu yani su ki ablam bu sebeble bir ay once bosandi ve bir kardesim de ogrenci babam emekli zaten evde dort kisi zor yetiyorlar birbirlerine hunun icin deger mi yuva yikmak mesela duzerlir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?