Fikrinize ihtiyacm var, ben mi ok abartyorum?

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
DÜZELTMEEEEE Fikrinize tekrar ihtiyacım var..._? Öncelikle Eşimin abisi rahatsızlıgından dolayı intihar etmiş.Bunu evlendiği eşide rahatsızlıgını ilerletmiş.Eşim şuan evin tek çocugu.Bundan dolayı annesi eşimin üzerine titiriyor bunu belirtmem gerekiyor öncelikle...1 yıllık evliyim ve eşimide ailesini de çok seviodum açıkçası kendi anne ve babamı 2 haftada bi ararken kayınvalidemi hergün aramalar şakalaşmalar falan çok mutluyduk takii eşim beni 10 günlüğüne ailesinin yanına bırakana kadar kadınının karışmadığı şey kalmadı kılık kıytafetimden ( ayrıca kayınpederim ilahiyat mezunu ) hamile oldugum için hamile elbisesi giymemi söylemişti yapım gereği bende istemmeiştim.eteğimin boyuna her dışarı çıktıgımda da karışıyor ki diz altı etek giyiyorum) kimi arayıp aramayacagıma ( şunu demeye çalıştım.Eşim rahatsız olmuş benim anne ve babamı yanlızken aradıgımdan ve annesine söylemiş,kayınvalidemde oğlunun bundan rahatsız oldugu oğlumun yanında arayıver dedi ki eşimin bunu benimle paylaşması gerekmezmiydi?) kadar hadi onuda gectim bide eşim evimizdeki herşeyi ( cinsel ilişki hariç ) annesine anlatıyomuşş bilmediği şey yok oğlunada bi temiz akıl veriyomuş cıldırdım öğrenince bide o kadar saygısızki eşimle yattığım odaya kapı tıklama falan adeti yok cat girer konuşur çıkar sanki 10 yasındaki oğlunun odasına giriyoo....bide afedersiniz eşime aramızdaki ilişkiyi sorarken yakaladım ( ki şöle oldu ramazan ayıydı eşim yoldan geldi gece 4 de.kayınvalidem errtesi sabahta eşim mutfağa girince oğluna oruçlumun değilmisin diye sorarken yakaladım)soğudum ki anlatamam gözüm göresi yok aramakta istemiyorum konuşmakta artık ben bunlarla naıl bi ömür gecircem die düşünüom bunalımdayım resmen içim içimi yiyo eşime bile güvenimi yitirdm ben onu annemden babamdan hayatımdaki herseyden üstün görerken o nasıl oluyoda annesine bütün özelimizi anlatabiliyo sizce çok mu abartıyorum sinirlenmekte haksızmıyım ne dersinz
lütfen yorumlarınızı bekliyoruuum ((

Son düzenleme:
aynı evde yaşamak işte bu yüsden hiç doğru diil
şuraya bak misafirlikte bile problem çıkıo
evet kaynanan abartmış biraz
bence arayı biraz soğut
onlarda kalma evine geç
eşinle de meseleyi konuş
ama suçlar gibi konuşma çünkü bu gibi durumlarda erkekler hatalarını kavrayamazlar
tatlılıkla onu bu huyundan vazgeçir

sen baştan samimi olmakla hata etmişsin bence
hergün arardım şakalaşmalar falan demişsin ya
ne gerek var kaynana ile çok samimi olmıycaksın
eşinde çok ayıp etmiş otur konuş onunla
birdaha yapmamasını çok kırıldığını anlat
en sinir olduğum şey evdeki olan evde kalmalı
kaynanaya gelince samimiyeti kes 15 te ara yeter

kusura bakma güzelim ama ben kaynanandan çok eşine kızdım insan bir başkasına mahremini nasıl anlatır çocukmu sizin eşiniz hadi öbürü kaynana, cahil, meraklı ne sayarsan say ama eşin yapmamalıydı hatta annesini susturmalıydı al eşini karşına ciddi ciddi konuş, kaynananada mesafeni koy.

bence de esinizide hata var..
insan evindei herseyi gider analtir mi?
cok ama cok yanlis.

ya böle olacagını hiç düşünmemiştim eşimn rahmetli abisinn karısından çok çekmişler hiç aryıp sorma olayı falan yokmuş diğer gelinlerinin tabi anlattıklarına göre.... hani bende dedim ki benden gün görsünler olabildiğince iyi niyetimle yaklaştım kadın acılı oğlunun tekini kaybetmiş bir tek oğlu kalmış dedim bilemezdm ki böle olacagını bunların anne oğul arası ilişkileri çok farklı ayıp giz sır yok çözemedm bi türlü 9 aylık hamileyim bide çocuk için çok erkenmiş onu anladım allah hakkımızda hayırlısını göstersin koskoca 31 yasındaki oğluna hergün kaktın mı yemek yedinmi die aramaya ii gelio sanki aç kalacak geleli 3 hafta oldu hala atamadım o şoku üzerimden.. yapım gereği yapmacıkda olamıyorum zaten ben aramayı kestm artık yine hergün arıyo kaynana tabi eski muhabbeti bulabilene aşk olsun 1 gün açıom tli 2 gün açmıom artık ne yapım içimden gelmio eşimlede telefonda tartışmıştık zaten ara sıra laf vurduruyorum ama anlamamazlıktan gelio açmıo o meseleyii ahh bi açsaa acaba aynı şeyi ben kendi ailemle paylaşsam ne düşünürdü ne yapardı acaba ?

Baştan eşini ve ailesini pek tanıyamadan mı evlendin acaba ?
Yani küçük çaplı bir şok yaşamışsın. Belli ki ummadığın şeylerdi bunlar.
Doğru değil... Bu kadarı elbette yanlış ... Şimdi de iş sana ve eşine düşüyor.

bence ara sıra laf çarpıtıp anlamasını beklemek yerine karşına al ciddi ciddi konuş çünkü erkekler laf çarpmalardan pek anlamaz işlerine gelmediği için

kesinlikle abartmıosun, ama abarttığın tek bi yer war oda aradaki mesafeyi baştan sağlayamamışsın

burda en büyük hata eşinde, ewde olan yine o dört duwar arasında kalır, kalmalı..

ben zaten herşeye karışan muhalefet olan kayınwalidelerde genelde eşlere suç buluorum, karısına ewine sahip çıkmalı "anne artık benim bi ewim eşim çocuğum war, biz bi aileyizz we kendi kararlarımızı kendimiz weririz" demeli bence eşler, gerektiğinde resti çekebilmeli

böle herşeyi anlatırsa olacağı budur, mahrem die bişe war lmaz:

zararın neresinden dönsen kardır cnm, zamanında koymadığın mesafeyi şimdi koy, we eşinede gerekli uyarıları yap, erkeklerin ayda 1 kulaklarnın çekilmesinden yanayım, çabuk gewşeyebiliolar

kendı aılemi ıkı haftada bır arıyorum demissin kayın valıdenı hergün aramışsın bu mesafeyı bastan sen koyucaktın sımdı zorlugunu elbettekı cekersın,bastan berı sunu bılır sunu soylerım kımse ınsanın kendı annesı babası gıbı olamaz ıstısnalar vardır mutlaka ama şahsen ben annemı babamı kımselere degısemem,sen bu kadar samımı oldugun ıcın eşinde mesafe koyamamış aılesıyle arasına şimdıde vıcık vıcık bı muhabbete dönüşmüş kadın mahremınıze kadar girmiş,Allah yardımcın olsn bundan sonra mesafenı olabıldıgınce korumaya bak bence

Bu anlattıklarının aynılarını yaşadım, ve benim evliliği bitirme kararımın temelini bunlar attı. Bu tarz olaylar eşe güveni çok etkiliyor, eşinle açık açık konuşmanı öneririm, kendi kendine kurmaya, evin içinde olan herşeyin kayınvalidene yada başkalarına anlatılacağını düşünmeye başlarsan sonun iyi değil, yıpranırsın. :1no2:

Ne kadar iyi bir kayinvalide olursa olsun...hic bir zaman benimle özelimi konusacak kadar yüz göz olmam....

Senden yüz bulamasaydi bence bu tür seyleri konusamazdi güzelim....

Kayinvalidenle iyi gecinmen, onu sevmen, samimi olman iyi hos tabiki ....lakin samimiyetin dozunu cok iyi ayarlamak lazim....ne buzdolabi gibi olacaksin nede cok sicakkanli.....her zaman arada saglikli bir mesafe birakmak lazim.:hulya:

Esini karsina alip güzelce bir ifadesini alman gerek......evinde olani biteni annesine anlatmasi hic hos degil....hadi bir kadinlar yine bir nebze anlatiriz paylasirizda...bir erkege bunu ben sahsen yakistiramiyorum....lmaz:

Her musibetden bir ders cikarmak lazim....bundan sonra nasil davranacagini anlamisindirşutarafagitti

canım çok üzüldüm.. bende evliliğimin başında kayınvalidemle senin gibi iyi niyetlilik edip çok samimi oldum, her konuda sustum hatalarını görmezden geldim, saygılı olmaya çalıştım.. ben saygı gösterirken onlarsa tepkisiz kalmamı cahilliğimden veya hep kendiler haklı olduğundan kaynaklandığını zannetmeye başladılar.. benim eşimde olup biten herşeyi annesine anlatır. artık normal sohbetlerime bile dikkaet ederek konuşmaya çalışıyorum çünkü ağzımdan çıkan herşey annesin gisiyor. güven sorunu yaşıyorum ki güvenmeden hayat sürdürmek çok zor ve acı bir durum.. ama tün bu ilişkilerin bu seviyeye gelmesindeki enbüyük katkı eşlerden kocalardan kaynaklanıyor. annelerine durması gereken yerlerde durdurmayı, müdahale etmemeleri gerektiğini izzah etmek onların görevi. nasılki biz büyüklerimizi tartışmalarımıza,ev içi ilişkilerimize karıştırmıyorsakki doğrusuda bu, kendilerinde bu olgunluğu göstererek özeli anlatmamaları ve eşle anne arasındaki mesafeyi korumaları gerekiyor. ancak ben artık bu yaşa kadar bu olguyu sağlayamamış kişilerin (benim eşimde) bundan sonrada beceremeyeceklerini düşünüyorum..

sen iyi niyetle yaklaşarak samimiyet göstermişsin
fakat karsındaki bu durumdan fazlasıyla yüz bularak haddini aşmış
bundan sonrası için araya resmiyet koymaya bak bence
ve eşinede güzel bi zılgıt çek ki çocuk gibi ne var ne yok annesine yetiştirmesin
özelliklede cinsel hayatınız konusundaklava:
cok sinirlendim

sinirlenmekle haklısınız

eşinizin yaptığı çok çirkin , kaynananızın bu kadar rahat sormasına konusmasına sebep olan eşin gamyoncuiremsu

Canım eşini karşına alsan güzellikle konuşsan...
desen ki; aşkım biliyorsun kayınvalidemle (işte bilmem kim annemle) çok iyi alaşıyorum biliyorsun...
çokda seviyorum onu,kendi annemden çok arayıp soruyorum. Fakat orda kaldığımız dönemde bana olmayacak şeyler anlattı çok üzüldüm. Biz bir aileyiz sonuçta bir evde yaşanan evde kalır. dört duvar dışına çıkmaz. Sen neden bizim özelimize kadar anlattın ki anneme. Ben duyduğumda çok utandım. Lütfen biraz daha bu konuda dikkatli davran evet anlıyorum annen senin gizlimiz saklımız elbette olamaz ama en nihayetinde bizde bir yuva kurduk artık de. bakalım ne diyecek...

Hatanın büyüğü eşinizde. Evinizdeki her bir şeyi gidip annesine anlatırsa olaylar işte bu noktaya gelir.
Siz öncelikle eşinizin kulağını çekin.

bu konuda tek hatalı olan eşiniz.kızlar annelerine herşeyi anlatmazken,erkek nasıl anlatır bilemiyorum

eşinde var canım bence hata.
niye anlatıyorki herşeyi.
bence eşinle konuş bu konudan rahatsız olduğunu
söyle inş. herşey düzelir
bende bu kaynanaları anlamıyorum
evlenmişler daha ne karışıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…