Fikrinizi almak istiyorum

Mevlidine beş (5) kişi mi gelmiş Sana öküz gibi soğuk derlerse, veya ima ederlerse "mesafeliyim ama sevenim çoktur şükür, bı mevlit okuttum evde oturacak yer yoktu allah sizi inandirsin" diyip patlat yüzüne
HahhaahBirde şunu anlamıyorum.Mevlüde gelenler kadın. Bu kadınlar kendi çaylarını alamıyor mu?
Geçen yıl cenazede ben yerimde oturmadım.Kv şunu getir bunu götür yönlendirdi.Ben zaten insanlığımdan yaptım. Yönlendirmesi hoşuma gitmedi. Sanırım bu sefer de ondan çagırdılar

Ayyyy bu ne be. Gelin = hizmetçi buna göre. Mesafe mesafe mesafe. Eline oyuncak yapar yoksa bu seni.
Evet,resmen hizmetçi diye çagırmışlar mevlüde.Eşim gelsin işten alıp karşıma, rahatsız oldugum şeyleri söyleyecegim.
Bunun istedigi çalışacaksın, kocana paranı vereceksin, kv evi bekleyeceksin. Sürekli gidip geleceksin. İş beklentisi yoktu ancak o da olmaya başladı.

Mevlüt dedigim, 5 kişi falan varmış sanırım.Kv hizmet edemiyor, senin yapman gerek diyorlar.
Bende bu km hesaplamalarını dinleyip ona göre atacagım.En iyisini yapıyorsunuz. Bu pahalılıkta neden fulleyeyeyim
O 5 kişide yabancı değildir büyük ihtimalle, madem kv hizmet edemeyecek durumda onlar zaten kendileri tutarlar bir işin ucundan. Kp riniz aracı alsa da doldurup geri vermeyi akıl eden biri olsa sıkıntı olmaz amam sizinkinde o potansiyel yok bence oğlumun arabası birde benzin mi koyacağım kafasında gibi... O nedenle siz dönüşte ilave benzin almadan verin, kendileri nereye gidecekse giderken atsınlar depoya ihtiyaçları kadarını.

Km hesabı yapacagım. Ona göre benzin gaz alacagım.
Bende kafa yapılarını yeni çözdüm.Gelini hizmetçi gören, oglunun evi kafasında olan ınsanlar.Allahım iyiki evim yakın degil.
5kişi tanıdık tabiki.60 yaşında nasıl iş yapamıyor anlamıyorum. Kv elektrik süpürgesi tutamıyorsa, kp tutsun.Bunlar bu yaşta böyleyse, 10 sene sonra, gel ebiöi temizle diye beni çagırırlar.

Aman boşver içlerinden ne derlerse desinler. Gelin sanki köleleri altı gün çalışacak pazar günü gelecek yok misafir ağırlayacak yok ya

Aman boşver içlerinden ne derlerse desinler. Gelin sanki köleleri altı gün çalışacak pazar günü gelecek yok misafir ağırlayacak yok ya
Birde konu açmıştım zaten. Eşimin yatılı akrabası gelecek, gitsem mi diye.Eşim çarşamba ve perşembe günü akrabasını görmek için 2 kez gitti, göremedi tabi. Birde pazar niye bekliyorlar aklım almıyor.
Kv, kp ve dedikoducu bir akrabaları var. Sosyal medyadan engelledim. Facebooktan yani.İnstagramdan nasıl engellesem.Anlarlar engelledigimi. Ne yapsam

Ay ben sosyal medya kullanmıyorum valla insanlarla uğraşmamak için en başta takiplesmemek lazım

Saatlerce bizi beklemişler. Ancak gelecegiz demedik.
Evet, arabanın yakacagı gazı hesap edip, o şekilde atacagım gazı
kesinlikle öyle yapın
hiç sevmiyorum yiyici tipleri
ben olsam utanır aman oğlum ben doldururum derim

bu arada gidip gelme mevzuunda söz verdiğimizi hatırlamıyorum diyin

ben çalışıyorum diyemedin mi insanlara o gelinim hizmetçim değil.. çalışıyor kız bide bana mı koşturacak diyemedin mi deseydiniz

Yahu işte çalışıyorsun millete aaa durun Kayınvalidem mevlit yapmış bir koşu gidip geleyim diyemezsiniz ki , hem de özel sektör öyle kafaya göre izinde alınmıyor, bence hiç tınlama duyma bile , bırak ortam soğuk olsun kendileri bilir, bu kadar beklenti herkesi yorar, benzin konusunda da her zaman bir tarafa yüklenmek doğru olmaz , durumu eşitleyin, bir onlar bir siz benzin koyun, yapmıyorlarsa sizden bekliyorlarsa da ona göre tavır alın, mesafeni koru derim , belli ki bu aralar fazla yakınlaşmışsın ki yüz bulmuşlar ...

Durumları kötü olsa neyse.Ama gayet iyi.
Aklıma o an böyle demek gelmedi. Ancak bi dahakine direk bu lafı söyleyecegim.
Biraz laf dalaşı oldu.Ortam baya gergindi. Onlarda gergindi. Eşim, kadın ortamı sevmiyor falan dedi.Ama onlar için geçerli sebep degil bu.

Aslında yakınlaşmadım canım.Ben yılda 2 kez eşimin anne ve kendi annemi yemege falan çagırıyorum. Şey demesinler diye. Oglumun evi gidemiyoruz demesinler.En son 3 4hafta önce çagırdı. 3 4 saat oturdular. Gayet güzeldi.Ama mevlüde gitmeme baya bilenmişler.
Kvyi telefonla aramıyorum Cumartesi aradı, neden aramıyorsun beni dedi.Bundan sonra ararsa da açmayacagım.
Facebooktan eşimin tüm akrabalarını kv falan hepsini Engelledim. İnstagramdada kvyi falan kısıtladım.Paylaştıgım şeyleri bazı kişiler görüyor.Aradan zaman geçsin, akrabalarını kvyi falan engelleyecegim. Hesabım çalındı diyecegim.
Dün şunu anladım. Kv 60 yaşındayken böyle beklenti içindeyse, 70 80 de temizliğe çagırır beni. Dün sürekli bilmem kim dolabımı sildi, elektrik 2 haftada bir tutabiliyorum,yapamıyorum diyor. Hayır ben ne yaptım da bunlar beni hizmetçi olarak görüyor.

İşte hepsi zamanla oturuyor. Her gittigimiz de kv laf sokuyor. Eşime annesini uyarmasını mı söylesem bu laf sokmalar için. Gerçi şuanda bir sogukluk var. Ben mi desem.Daha mi kötü olur.
Bence direk cevaplarını ver eşini araya soksan daha kötü olur..

Valla ben direk temizlikçi çağıralım diyorum kv me , 2 yıldır temizlikçi çağırıyorlar, bende aynı şekilde yapıyorum, yani buna alıştır bence, yoksa beklenti bitmez , seninkiler hala içli dışlı olma peşindeler diğer herşey bahane, bu konuları bahane ederek üzerinize geliyorlar bilerek , onlarin derdi mesafeli durmanız temizlik falan bahane..

Aman boşverin herkese göre birileri bişey yapmalı bana göre de sizin anlayışlı olmanız lazımdı alla alla deseydiniz

Bak bende çalışıyorum inanki hepsinin beklentisi bu yönde, hem paramı kocama vereyim hem evime hem onlara yetişeyim, resmen kölelik bekliyorlar, ben hem eşşek gibi çalışıp hem de birilerini memnun edemem , bunu açıkça söylüyorum eşime, zaten benden pek bir beklentileri kalmadı benimkilerin , arada kv salça olmaya çalışıyor onu da bir şekilde atlatıyorum saygımı bozmadan , bence sende çok önemseme kendi hallerine bırak, sana laf çakarlarsa susma cevabını o dakka ver ..

En iyisini yapıyorsun canım. Benimki hayatta çagırmaz. Çünkü maaş yetmiyor diyorlar sürekli.Para yok diyorlar.
Dogru gerçekten. Temizlik bahanesi ile sürekli gidip gelmemizi saglayacaklar.
Az önce eşimle konuştum. Napayım anne babamı bu yaştan sonra degiştiremem. Ben arada kalıyorum.Onlar bu şekilde görmüş dedi.Bana hak veriyor o da.

Sen ne güzel sınırı çektin.Bende çektiğimi sanıyordum. Ama kolay kolay beklentileri bitmeyecek. Bizim kp şey diyor.Soguk, mesafeli olan insana yobaz diyor.Benimkilerin akrabaları da çok fena.Sürekli gelin nerde deyip duruyprlar.Hepsi tam yuva yıkan cinsten.
Dün cevap verdim ama biraz daha keskin, sert cevap vermem gerek sanırım

eşiniz arkanızda olduktan sonra konuşsun çatlasın dursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…