Fikrinizi almak istiyorum

Valla ben yanlarında çok konuşmam, gider eşimle biraz görünür evime dönerim, bem biraz samimi olsam daha fazlasını istiyorlar, mesafe şart...

Bende aslında az konuşuyorum.Eşim, sık gitmediğin için bekliyorlar diyor
Ya eskiden herkes ev hanımıydı ve ev oturmaları olmazsa olmazdı, fakat şuan herkes çalışıyor geçim derdi zor eskisi gibi kimse kimseye gidemiyor ki , insan günün yorgunluğu ile kendini eve zor atıyor, mesela ben ne bir yere gitmek ne de misafir ağırlamak istemiyorum bu durumlarda, böyle aileler eğer sürekli görüşmek istiyorlarsa çalışan kadın ile evlendirmeselerdi oğullarını, ev hanımları bile istemiyor ki gidip gelmek , valla hem çalışıp hem de onları eğleyemeyiz..

Ee yani. Hem çalış hem bunların evini bekle. Eşimin dayısının eşi, öglen işe gidiyor. Gece 11 de işten çıkıyor. Pazar izinli.Her hafta kesin kvye gelirler.Onlarda beklenti içinde. Eşimin aile kültürü olmuş bu.
Birde gidince konuşunca mevzu olmuyor. Muabbet sınırlı.
Dün insanlar gelinin nerde diye soruyor dediklerinde sinirlendim. O soran insanlar işsiz güçsüz, can sıkıntısından insanlara sarıyor dedim. Kv kendine pay çıkarmıştır umarım.

Ya kimse gelinin nerde demiyordur, ha varsayalım ki sordular kv gelinim çalışıyor çok yoğun diyecek ve konu kapanacak ,amaç belli bu şekilde seni ve eşini manipüle etmeye çalışıyorlar..

Ah bu kaynanalar benimde bir oğlum var kara kara düşünüyorum.Gelinlerle bildiğin iktidar yarısına giriyorlar. Ben artık çok yüz goz oldum 15 yıllık evliyim careyi görüşmemekte buluyorum. Ama şimdiki aklım olsa çok politik oynardim. Veremedigin her cevap sonra katlanarak büyüyor icinde.Bir kere kocama asla şikayet yansitmazdim. Kendim hallederdim. Toylugumdan faydalandilar diyeceğim ama 28 imde evlendim. Yaş kaç olursa olsun bir dumur olunuyor karşı taraf deneyimli çünkü.

Vala eşime söylemezsem de olmuyor.Dayanamıyorum.Eşimde arada kalıyor çünkü.
Kaynanaların istedigi gelin evi beklesin.
Onlara cevaplarını vermek lazım. Bundan sonra her söyleyecegi şeye cevap vermeye çalışacagım. Benimki gülerek laf sokuyor. Çok fena.
Ee laf soktu noldu.Şimdi telefonunu açmasamda geri dönüyordum. Artık ne açarım ne dönerim.

Şimdi telefonunu açmasamda geri dönüyordum. Artık ne açarım ne dönerim.
Sizi çok iyi anlıyorum lakin sorunun çözümünün bu olduğunu düşünmüyorum.Zamanında konuşulmayıp hasır altı edilen her sorun bir yerde başka bir problem olarak dönüyor mutlaka.

Eşiniz ile birlikte oturmaya gitseniz ve son dönemde bu anlattıgınız tarzda sıkıntıların çok sık önünüze gelmeye başladıgını,çalışan insanlar olarak bu tarz programlara her zaman katılamayacagınızı eşinizin yanında konuşsanız?

Sonsuza kadar telefonlara bakmayarak yaşamayacaksınız,o yüzden sıcağıyla duruma müdahale ederdim ben olsam.
Çevrenin lafına sözüne bu kadar önem veren insanlar aynı pozisyona tekrar düşmektense gelinim yoğun çalışıyor diyip için içinden sıyrılmayı tercih edecektirler diye umuyorum.

Çevremde gördüklerim ve kendi tecrübeme dayanarak yazacağım erkekler anaya babaya kiyamiyorlar. Anladığım kadarı ile kv oyunlu bir kadın bir misilleme yapıp siz haklı iken sizi haksız duruma düşürebilir. Başbaşa iken farklı başkalarının yanında farklı olmak gerekiyor boylelerine. Sizde başkalarının yanında gülerek laf sokun.Misal mevlüt.olayi için; "ay çok haklılar anne ama keşke oğlum çalışan kadın tercih etti,gelinim çalışıyor kiyamam gelinime diyebilirdin anneciğim."O yüzünde ki ifade görülmeye değer emin olun

Eşim sürekli yogun oldugumu, gelemeyeceğimi söylüyor. Hatta mevlüd içinde çalışıyor kız demiş.Ancak tekrar aynı şeyle karşıma geliyorlar.
Haklısınız. Benim kv ile birebir sıkıntım var. O yüzden ona mesafe koymaya çalışıyorum.

Haklısınız.Benim kv lafları gülerek sokar.Laf soktuğunu anlayamazsın.Önce bekledik yemek yemedik gelirsiniz diye deyip, sonrada gelmez onlar dedim diyor.Çelişki işte.
İşte sürekli birbirimize laf sokarak mı yaşayacağız. Akşam bir gerginlik vardı ortamda. Zaten bende bir sogukluk var. Eskisi gibi degilim.Hani candan olur sıcak olursun ya öyle degilim. Akşam sürekli yok kardeşinin kızı güleryüzlü candanmış, o bitaneymiş.Ama kocası suratsız, öküzmüş, gelip gitmezmiş. Yok halası mutfak dolaplarını silmiş.Yatılı bunlarda kalan eşimin kuzeni hizmet etmişte.Sürekli bunları anlattılar.
Dediginiz gibi ikili oynuyor kv.Kpyi de eminim dolduruyor.

Güncelleme yapmak istiyorum.Şimdi eşimle konuştum.Kaç gündür benimde moralim bozuk. Sonunda iki tarafı da kıracağım.İstersen hiç görüşme. Ben artık senin için evde mi işte mi diyecegimi şaşıyorum.Onlar kaç yaşına gelmiş, ilgi bekliyorlar diyor.O insanlar bu şekilde görmüş, çevresi de bu şekilde dedi. İstersen hiç gelip gitme, benim babamın umrunda olmaz dedi.Benim annem babam bazen düşünmeden konuşabiliyor. Senin annen bana birşey söylese, ben takılmaz geçerim diyor.O günkü halleri neydi dedim. Kafalarında milyon tane şey var. Ben artık çok sıkıldım.Sonunda onları da seni de kıracağım dedi.Onlar bu şekilde görmüşler. Sürekli gelip gitmeni galan bekliyorlar dedi.İstersen hiç görüşme dedi. Bu sefer ailen boşanmanı söyler dedim.Öyle birşey söylemezler, söylesede bu yüzden eşimden mi ayrılacağım. Bende artık sıkılıyorum, çok arada kalıyorum. Artık onlar yaşlandı, çocuk gibi oldular. Bazen ne dediklerini bilmiyorlar dedi.
Bu muabbetlerden bende çok sıkıldım. Bayramdan bayrama mı gitsem.Ne yapsam bilmiyorum.Bayramdan bayrama gitsem, daha da çirkefleşecekler.Onların istedigi hem deli bini çalış hem evlerini bekle, akraba ortamlarına gir.
Eşime, kendimi iyi hissedene kadar gelmek istemiyorum dedim.Sorun degil, çalışıyor derim dedi.

Bak eşin sana açık kapı bırakmış, eş ailesini takma ve bundan sonra topu hep eşine at , mesela niye gelmediniz mi dediler , sen de de ki ahh anne bu oğlun bir türlü hazırlanıp dışarı çıkmıyor, evde dinlenmek istiyor vb , olayalri hep eşine at , sende gülerek lafını söyle geç, mesafeni koru, adam daha ne yapsın, zorla ailemle görüş demiyor ki , bak benim eşim asla bunu demedi , deseydi işim daha kolay olurdu, sen hep eşine göre hareket et , ailesini hiç duyma görme bırak kendi kendine takılsınlar, erkekler ailelerine bişey diyemiyorlar o yüzden senin kendin halletmen lazım...

Ay düzenbazcı. Hepsimi aynı olur ya.

Dedigin gibi yapacagım canım. Evet arayı bulmaya çalışıyor. Artık ona bu kadar şikayet etmeyecegım. O da skılıyor

Politik olmayı öğrenmen gerekiyor. Eşinlede aran açılır. Yanlarında öyle bir enerji yayki canını sıkmaya korksunlar.

Politik olmayı öğrenmen gerekiyor. Eşinlede aran açılır. Yanlarında öyle bir enerji yayki canını sıkmaya korksunlar.
Bıraz sertde olmam gerek. Ben samımı olunca, kv rahat laf sokuyor. Bundan sonra eşime sıkayet etmemeye calısacagım. Ama ınsan bazen patlıyor. Eşime, benı hızmetcı olarak mı aldılar dedim. Kuranda da, anayasada da gelin hizmet etmek zorunda degil dedim.
Eşimin, benimle yaşıt akrabaları gar.Hepsi tam kv kafasında. Ev gezmelerine giderler. Kv ile benden çok konuşurlar. Kv onlar gibi olayım, sürekli onunla olayım istıyor. Ben gezıp kvye gitmiyorum, deliriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…